Προς το περιεχόμενο

γίνεται αλλαγή TCP/UDP ports?

stormrider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γειά σας παιδιά,

συνδέομαι στο ιντερνετ μέσω του δικτύου του πανεπιστημίου μου. παρ' όλα αυτά, απο ότι φαίνεται το πανεπιστήμιο μπλοκάρει τα ports TCP 10622, UDP 1024 που χρειάζεται ένα online παιχνίδι μου (warhammer online) για να συνδεθεί.

υπάρχει τρόπος τοπικά (στον υπολογιστή μου) να επιβάλλω στο παιχνίδι να συνδέεται με άλλες πόρτες; ή κάποιος άλλος τρόπος;

δεν έχω κάποια άλλα προγράμματα (πχ firewall) που να μπλοκάρουν το πρόγραμμα.

Δημοσ.

Αυτές είναι οι ports στις οποίες ακούνε τα services του παιχνιδιού, ο client αναγκαστικά θα πρέπει να μπορεί να συνδεθεί σε αυτές (ή μάλλον σε κάποια από αυτές).

Αν ο διαχειριστής του δικτύου δεν επιτρέπει εξερχόμενο traffic σε αυτές τις ports, δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο να δρομολογήσεις την κίνηση από κάποιο μηχάνημα σε άλλο δίκτυο, στο οποίο πρέπει να έχεις πρόσβαση. Υπάρχουν ελεύθερες υπηρεσίες proxy που ίσως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν (π.χ. http://TOR), όμως δεν έχουν αρκετή αξιοπιστία για ένα παιχνίδι (συχνές αποσυνδέσεις, τεράστιο lag). Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει είτε να έχεις πρόσβαση να χρησιμοποιήσεις για proxy/tunneling κάποιο μηχάνημα κάπου, π.χ. στην ADSL κάποιου φίλου σου, ή να βρεις κάποια τέτοια υπηρεσία επί πληρωμή.

Βέβαια ανάλογα το φιλτράρισμα που επιβάλει ο διαχειριστής, αυτό μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο απ' ότι ακούγεται, και ανάλογα το δίκτυο θα έχει μικρό ή μεγάλο κόστος σε response time.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...