Προς το περιεχόμενο

Φατε τον νεοφιλελευθερο καπιταλισμο σας ...τωρα

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και κάτι ακόμα. Η ύφεση αγοράρες μου δε χτυπάει συγκεκριμένο market segment πόσο μάλλον όταν αυτό το κομμάτι είναι τόσο νευραλγικό. Αν λοιπόν νομίζετε ότι μπορείτε δυο μέρες μετά απο εγκεφαλικά να παίζετε γαλλικό μπιλιάρδο, σας έχω νεα! Πάρτε βαζελίνη διότι θα φάμε όλοι παρέα μεγάλο αγγούρι. Μόνο τις εμπορικές διευκολύνσεις αν βγάλουμε απο την εξίσωση (ή αν τους αυξήσουμε το κόστος) οι τιμές σε όλα θα είναι απλησιάστες.

Μα ποιος λεει οτι χτυπαει συγκεκριμενη αγορα? Φυσικα και τους χτυπαει ολους και οποιος βλεπει εστω και στις ειδησεις τι γινεται στα χρηματιστηρια θα καταλαβει. Για παραδειγμα η Εθνικη τραπεζα στα αποτελεσματα τριμήνου και εξαμηνου ανακοινωσε εντυπωσιακα στοιχεια σε σχεση με ΟΛΕΣ τις Αμερικανικανικες τραπεζες που διαγραφανε χρεοι και χωθηκαν μεσα μεχρι το κεφαλι. Και τι κερδισε η Εθνικη?Απο 48? εχει παει 28 λόγο του τραπεζικου ντομινο. Βεβαια εχει και αυτη επενδυσεις της σε κολοσσους (πρωη δλδ) των ΗΠΑ και θα χτυπησουνε και αυτα ξαφνικα. Οσον αφορα τη CITI η οποια συνιστουσε σε επενδυτες και μεγαλοεπενδυτες επενδυτικα πακετα εξ Αμερικης και το αν θα χασουν τα λεφτα τους, μην ορκιζεσαι. Ηδη λεγεται οτι υπολογιζεται πως θα καλυφθει ενα 50 με 60% της χασουρας των επενδυτων απο πωληση πάγιων περιουσιακων στοιχειων. Ηδου και μερικα links :

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/19/1565276.htm

http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=15841640

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&tag=9360&pubid=3281120

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/372638/Article.aspx

Κλεινοντας λοιπον, το θεμα ειναι οτι αυτο που λες οτι θα συμβει ειναι ακριβως αυτο που θελω να συμβει. Να φαληρισουν ολοι και να βγουνε σαν τους Αλβανους με τις τραπεζες πυραμιδες και να τα σπανε. Ετσι για να καταλαβουν τι μ@λακες ψηφιζουν παγκοσμιως τοσα χρονια επειδη τους βρηκε δουλεια και επειδη τους εταξε λαμπαδα με spiderman το Πασχα. Προσωπικα τα οικογενειακα περιουσιακα στοιχεια μου ειναι σε ακινητα οποτε απο τι στιγμη που δεν ειναι υποστηρικτης των πολιτικων που εφαρμοζονται, ας φαληρισουν ολοι και θα καθομαι απο μια γωνια να γελαω.

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ο LL_NEO τα παιρνει στανταρ απο τραπεζα και ειναι πρακτορας του Κοκκαλη μην τον εμπιστευεστε!!! ;)

Βασικα, ο λλ νεο εχει δικη του τραπεζα και δανειζει τον Κοκκαλη, οποτε και τον εχει στο τσεπακι του τον σκατογερο!!!!

Δημοσ.

Τωρα, ως προς το "δεν ειναι τοσο απλα", σου λεω πως το προβλημα δεν εχει να κανει με τον καπιταλισμο και το κεφαλαικρατικο συστημα γενικοτερα. Μια χαρα καπιταλισμο εχει και η Αγγλια και η Γερμανια και η Ελβετια και η Γαλλια και ολες οι χωρες αυτες αλλα πλην νορθερν ροκ, δεν υπηρξε ποτε προβλημα. Γιατι? Μα φυσικα γιατι οι εποπτικες τους αρχες, δηλαδη οι κεντρικες τραπεζες τους και το εφεσει στην Αγγλια σε συνεργασια με CEBS και CESR κανουν καλα τη δουλεια τους και τραβανε τα χαλιναρια εκει που πρεπει.

Μισο. Καπιταλισμο εχει και η Σκανδιναβια, καπιταλισμο εχει και η Βρετανια. Και ειτε απο εμπειρια ειτε απο 1ο χερι μπροστα σε μας ειναι κομμουνιστες. Δηλαδη ενταξει, δεν παω να ισοπεδωσω κατι. Αλλο αυτο που εγραψα στην αρχη του τοπικ και αλλο αυτο. Οι παροχες πχ των Βρετανων ακομα και σε ΕΕ απλους πολιτες ηταν αψογες. Ενιγουει, περα απο αυτο, γιαυτο ειπα μην μου πεις για λαμογια και για ασυδοσια

Δεν ειπα οτι το συστημα δεν λειτουργει γενικα, ειπα οτι μπορει να στραβωσει οπως εγινε. Σημερα στην Αμερικη, αυριο στην Αγγλια κτλ. Αυτο μου την εσπαγε, που επαιζε το "Μονο ο καπιταλισμος και οσο πιο φιλελευθερος τοσο το καλυτερο". Ε, φατον στον μην πω που τον τοσο το καλυτερο(btw εχεις δει εφιππη και μη αστυνομια στην Αγγλια?Χαμος γινεται.Καμια σχεση με το μπουρδελο μας. Ε και? Μηπως ειναι κομμουνιστες?)

Ενιγουει, ρε Γιαννη κατσε μισο. Εγω δεν ξερω γιαυτο ρωταω. Κανει ή δεν κανει καποιες επενδυσεις μια τραπεζα?Εχει καποια ιδια κεφαλαια, καποια ακινητα τι διαολο εχει, τις καταθεσεις μας κτλ?

Οκ, λοιπον, ας πουμε οτι κανει επενδυσεις, περνει τον πουλο, μπαινει μεσα. Δεν μπαινω καν στην Αμερικανικη λογικη με τραπεζες να δανειζονται. Πως μπορεις να πεις στον αλλο "δεν θα χασεις τα λεφτα σου"???Ερωτηση ειναι, εχω Χ, παιζω τοσα, τα χανω, αρα πλεον δεν εχω Χ αλλα εχω λιγοτερο.Μην πιασουμε δανεια κι ιστοριες κτλ. Απλα ειπες "Δεν χανετε τα λεφτα σας οτι και να γινει". Ναι, ας πουμε αν η τραπεζα κλασει, δεν μπορει να ανταπεξελθει στις υποχρεωσεις της πια, δεν της δανειζει κανεις γιατι την βλεπουν οτι παει για φουντο, ρευστο δεν εχει, ποιος εξασφαλιζει τις καταθεσεις?Αυτο προσπαθω να καταλαβω γιατι μεχρι στιγμης μου λετε και συ και ο Αψεντης τροπους που θα αντιμετωπισει μια τραπεζα ενα τετοιο φαινομενο ενω η προταση "δεν χανετε τα λεφτα σας" σημαινει οτι ακομα και να σηκωσει τα χερια ψηλα η τραπεζα καπως εξασφαλιζεται ο καταθετης

υγ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν θα παω να σηκωσω αυριο τα λεφτα μου ετσι?Οχι επειδη ειναι αργα να λεμε και μαλακιες:-)

Δημοσ.

Ότι είναι να γίνει θα γίνει και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Η φούσκα είναι έτοιμη να σκάσει, αλλά δεν έχει σκάσει ακόμα και όσο ζεις ελπίζεις. Δεν θα χάσει κανείς τις καταθέσεις του (πιστεύω) αλλά πιθανότατα θα πονέσει η τσέπη μας.

Δημοσ.

Τα επιτοκια ειναι διαπραγματευσιμα και τωρα που ειναι και δυσκολοι οι καιροι μπορειτε να τους στριμωξετε. βεβαια μην πατε με 100 ευρω :P

Δημοσ.
Μισο. Καπιταλισμο εχει και η Σκανδιναβια, καπιταλισμο εχει και η Βρετανια. Και ειτε απο εμπειρια ειτε απο 1ο χερι μπροστα σε μας ειναι κομμουνιστες. Δηλαδη ενταξει, δεν παω να ισοπεδωσω κατι. Αλλο αυτο που εγραψα στην αρχη του τοπικ και αλλο αυτο. Οι παροχες πχ των Βρετανων ακομα και σε ΕΕ απλους πολιτες ηταν αψογες. Ενιγουει, περα απο αυτο, γιαυτο ειπα μην μου πεις για λαμογια και για ασυδοσια

Δεν ειπα οτι το συστημα δεν λειτουργει γενικα, ειπα οτι μπορει να στραβωσει οπως εγινε. Σημερα στην Αμερικη, αυριο στην Αγγλια κτλ. Αυτο μου την εσπαγε, που επαιζε το "Μονο ο καπιταλισμος και οσο πιο φιλελευθερος τοσο το καλυτερο". Ε, φατον στον μην πω που τον τοσο το καλυτερο(btw εχεις δει εφιππη και μη αστυνομια στην Αγγλια?Χαμος γινεται.Καμια σχεση με το μπουρδελο μας. Ε και? Μηπως ειναι κομμουνιστες?)

Ενιγουει, ρε Γιαννη κατσε μισο. Εγω δεν ξερω γιαυτο ρωταω. Κανει ή δεν κανει καποιες επενδυσεις μια τραπεζα?Εχει καποια ιδια κεφαλαια, καποια ακινητα τι διαολο εχει, τις καταθεσεις μας κτλ?

Οκ, λοιπον, ας πουμε οτι κανει επενδυσεις, περνει τον πουλο, μπαινει μεσα. Δεν μπαινω καν στην Αμερικανικη λογικη με τραπεζες να δανειζονται. Πως μπορεις να πεις στον αλλο "δεν θα χασεις τα λεφτα σου"???Ερωτηση ειναι, εχω Χ, παιζω τοσα, τα χανω, αρα πλεον δεν εχω Χ αλλα εχω λιγοτερο.

υγ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν θα παω να σηκωσω αυριο τα λεφτα μου ετσι?Οχι επειδη ειναι αργα να λεμε και μαλακιες:-)

Μα ρε καιζερ αυτο ακριβως ειναι το θεμα, οτι δηλαδη αυτοι που ειχαν σαν θεο το κεφαλαιοκρατικο συστημα δεν ειχαν αδικο. Το συστημα ειναι πραγματι το μοναδικο βιωσιμο απλως για να λειτουργησει χρειαζεται και επιβλεψη. Ε οταν λειπει η επιβλεψη και στην εποπτεια γαμιεται ο αξονας της γης, τι να κανουμε?

Δεν ειπε κανεις ποτε οτι ειναι ατρωτο σαν συστημα αλλα οπως και να το κανεις και χοντα να παρεις αμαξι που ειναι σκυλι και να το σκιζεις, τα λαδακια του πρεπει να τα αλλαζεις καθε τοσο για να μην σε αφησει στο δρομο.

Οσο για το οτι οι αγγλοι ειναι πιο κομμουνιστες απο ο,τι εμεις αυτο το αφηνω ασχολιαστο. Ειδικα στο χρηματοπιστωτικο κομματι, το Λονδινο ειναι δευτερη νεα υορκη.

Τωρα οσον αφορα αυτο που ρωτας τον λλ νεο, ολοι σας μπερδευτετε τα λεφτα που εχετε καταθεσει και τα οποια ειναι μεν μια επενδυση λοου ρισκ με κατι τυπακια που εχουν παρει δομημενα ομολογα της κυβερνησης της Νικαραγουας επειδη η μουντς και η φιντς εβαλε τριπλ ει. Ε αυτα τα ομολογα οταν βγουν ντιφολτ, δηλαδη σκασει η νικαραγουα δεν αποπληρωνονται το αρχικο τους κεφαλαιο ή αποπληρωνονται μειωμενα. Ειναι τελειως διαφορετικο αυτο ομως, με το να φοβασαι οτι χωρις να εχεις εκτεθει σε κινδυνο, θα χασεις τα λεφτα σου.

εντιτ: αν η τραπεζα βαρεσει οριστικο φουντο και κηρυξει πτωχευση, υπαρχει συγκεκριμενη σειρα με την οποια ικανοποιουνται οι πιστωτες της (δηλαδη εμεις). Μαντεψτε ποιος βρισκεται πρωτος στη σχετικη λιστα. Ναι, το δημοσιο. Οταν τα ρευστα διαθεσιμα μετα την εκκαθαριση της δεν επαρκουν για να καλυψουν τις απαιτησεις των καταθετων, αναλαμβανει το Ταμειο Εγυυησης Καταθεσεων με 20000 ευρω ανα φυσικο προσωπο, χωρις περιορισμο τραπεζων, ομως.

Δημοσ.

Όσοι είχαν λεφτά σε leeman τα χάσανε. ΚΑι 30% να γλιτώσουν, για φούντο είναι.

Γενικά ήταν αναμενόμενο μια χώρα που έχει το μεγαλύτερο χρέος, κάνει πόλεμο και έχι αδύναμο νόμισμα να κρασάρει. Και τα χειρότερα δεν τα είδαμε. Παρακαλάτε να μη σκάσει σα καρπούζι. Θα πεινάσουμε όλοι. Αν σκάσει αργά, τότε οι ευρωπαίοι θα σωθούνε άνετα....

Δημοσ.

Μήτσο σου απάντησε ο Abshinthe. Επιπλέον σκέψου το εξής. Με βάση το Capital Requirements Directive της Ευρωπαικής Ένωσης τα ρεύστα διαθέσιμα μιας τράπεζας δεν καθορίζονται γενικώς αλλά με βάση το πόσο επικίνδυνη είναι μια επένδυση(το καταλαβαίνεις φαντάζομαι. Άλλη καβάντζα κρατάει η τράπεζα για ένα στεγαστικό που δίνει και άλλη καβάντζα για ένα καταναλωτικό αυξημένου ρίσκου). Που σημαίνει ότι ακόμα και αν η Τράπεζα πει δυστυχώς μάγκες επτωχεύσαμε, υπάρχουν τόσες καλές απαιτήσεις γι'αυτή την τράπεζα που ακόμα και με προεξοφλητικό της πούτσας και αν γίνει ο συμψηφισμός τα λεφτά υπάρχουν. Να στο πω λίγο πιο απλά.

Πτωχεύει αύριο η Eurobank. Αρχίζει λοιπόν. Τι έχω σε ρευστά; Ωραία μοιρασέ τα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μιας εταιρίας. Τα δάνεια πχ που έχει δώσει δεν παραγράφονται (Ω ναι αν κάποιος πιστέψει ότι ξεμπέρδεψε με το καταναλωτικό που είχε πάρει για να πάρει το Rolex Submariner 16610 μάλλον πρέπει να αναθεωρήσει). Απλοποιημένα θα γίνει δημοπρασία. Έχω μια απαίτηση για 1000 ευρώ εισπρακτέα σε 2 χρόνια. Δώσε 800 και έγινε δικιά σου.

Υστερα. Έχεις πάρει μέσω Eurobank, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κτλ και βρίσκονται σε μερίδα αξιών στη Eurobank? Αυτά δε χάνονται. Δεν έπεται ότι επειδή φαληρίζει η Eurobank ότι έχει υπο τη σκεπή της γίνεται αυτόματα κτήμα των πιστωτών της. Παιδιά πρέπει να καταλάβετε ότι ένα κράτος δεν παίζει τόσο εύκολα με την τραπεζική πίστη. Οι Αμερικάνοι δεν άφησαν τους καταθέτες τους. Άφησαν τις τράπεζες. Αν γίνει ΚΡΑΧ έστω στην έσχατη ανάγκη με πληθωριστικό χρήμα οι καταθέτες θα πληρωθούν. Σας έφερα παράδειγμα τράπεζας εδώ προ 20 ετών που έπεσε έξω. Και τι έγινε ρε μάγκες; Ποιος έχασε φράγκο; ΄

Ή για ένα πιο σχετικό παράδειγμα ποιος έχασε φράγκο απο την κατάρευση της Barings?

jimarass περίεργο ρε φίλε διότι όλοι οι πελάτες μια χαρά μετέφεραν τα positions που είχαν στην Lehmans αφότου κύρηξε πτώχευση. Θέλεις να μας εξηγήσεις λίγο ποιοι είχαν και τι είδους λεφτά είχαν στη Lehmans? Μιλάς για καταθέσεις;

Δημοσ.

Κατ'αρχην να δωσω μερικα must see ντοκιμαντερ που δειχνουν την ασυδοσια του καπιταλισμου και οτι το μπαμ που εγινε δεν εσκασε ξαφνικα σιγοβραζει απο χρονια...

Για να χασει κανεις τα λεφτα απο ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ που εχει στη τραπεζα δε παιζει.Χαιρω πολυ...θα την αναλυσετε πολυ αυτη τη παπαρια ακομα που ειπανε καποιοι...

Το θεμα ειναι οτι σημερα ζουμε ενα οικονομικο κραχ του περηφανου δυτικου καπιταλιστικου κοσμου.

Με λιγα λογια οι εποχες που τα κινεζακια και ολος ο υπολοιπος κοσμος δουλευε για την αμερικη/ευρωπη παει...

Την πληθωρα καταναλωτικων αγοθων και την υπερκαταναλωση ξεχαστε τη...

Οι επενδυτικες δυνατοτητες πηγαν στο μηδεν.Αυτο σημαινει αναπτυξη μηδεν δηλαδη μειωμενα εσοδα,αδυναμια αποπληρωμης δανειων,αδυναμια να παρει καποιος δανειο,προβλημα στα διαφορα αποθεματικα(ασφαλιστικες εταιρειες,ασφαλιστικα ταμεια)

,μειωμενη αγοραστικη κινηση,μειωμενες θεσεις εργασιας κτλ...

Και με τις τιμες των τροφιμων να χτυπανε κοκκινο, τη κουλτουρα τυπου κοσμοπολιταν για τις χαζογκομενες και νιτρο για τους γιαπηδες που μαθανε ολα τα βλαχαδερα της παραλιακης και των βορειων προαστειων ξεχαστε τα.

Το προβλημα ειναι μεγαλο και επηρεαζει και την ελληνικη οικονομια.

Δημοσ.

Από όσο ξέρω, όσοι είχαν τοποθετηθεί σε προιόντα leeman κλαίνε τα λεφτά τους. Αν πάρουν και ότι πάρουν. Μια τράπεζα δεν έχει ανά πάσα στιγμή ΟΛΑ τα λεφτά των καταθετών/επένδυτών διαθέσιμα. Παιρνει 10 από εμένα και δανείζει 9 σε εσένα, δηλαδή από τα 10 τα δικά μου κυκλοφορεί συνολικά 19 σε χρήμα. ΔΕΝ μπορείς να απαιτήσεις 19 με μιας. Έχεις κραχ!!

Και αυτό που θα κάνει η αμερική είναι να δώσει ζεστό χρήμα φορολογουμένων για να στηρίξει επιχειρήσεις με την ελπίδα κάποτε όταν όλα είναι καλύτερα να έχεις κάποιο κέρδος, για να μην καούμεόλοι μαζί.

Στην αμερική άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς συντάξεις. Στην ευρώπη και στην ελλάδα υπάρχει εγγύηση 20000 ευρώ για καταθετικό λογαριασμό. Αν έχεις 200.000 και η τράπεζα λουκετάρει, παίρνεις 20.000, εκτός και είσαι τυχερός και η τράπεζα έχει λεφτά ,αλλά και πάλι 200.000 δεν θα παρεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...