Προς το περιεχόμενο

3 GB RAM αντι για 4 GB σε Windows Vista

johnny7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, αντιμετωπιζω ενα προβληματακι με την καινουρια RAM που πηρα.. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555306

Ειναι 2χ2 GB αλλα μεσα στo Control Panel/System (Windows Vista 32Bit με Service Pack 1) μου δειχνει οτι εχω 3.00 GB.. :(

H motherboard μου ειναι η Gigabyte GA-946-S3..

Ειχα ακουσει για καποιο σχετικο προβλημα με τα Windows Vista αλλα αυτος που μου την εβαλε στα multirama μου ειπε οτι με αυθεντικα Windows Vista του εδειχνε κανονικα και τα 4 GB στον υπολογιστη του και οτι θα επρεπε κι εγω να τα βαλω αυθεντικά..

Με αυθεντικα Windows Vista θα βλεπει σιγουρα ολη τη RAM??

Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις καποιο τροπο για να το κανω να βλεπει και τα 4 GB..

Ευχαριστω πολυ..

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν δεν είναι αυτό που έχεις πρόβλημα. Από ότι κατάλαβα τα vista που έχεις είναι 32bit ε? Δεν παίζει ρόλο ποιο service pack έχεις. Μόνο το αν είναι 32bit ή 64bit.

Δηλαδή με 32bit βλέπει 3GB.

Ενώ με 64bit βλέπει 4GB.

;)

Δημοσ.

Μια ερωτηση ακομα: Παρ'ολο που μου δειχνει 3.00 GB λειτουργουν κανονικα οι μνημες??

-----Προστέθηκε 29/9/2008 στις 08 : 45 : 29-----

Δεν με νοιαζει να καταφερω να το κανω να φαινεται οτι εχει 4 GB..Απλα αν υπαρχει καποιος τροπος χωρις να αλλαξω λειτουργικο συστημα για να τα χρησιμοποιει κιολας αυτα τα 4..

Δημοσ.

Αν ξερει κανεις κατι αλλο εκτος απο τον Manosdoc θα ημουν ευγνωμων αν με βοηθουσε.. :-)

Δημοσ.

Αν στο Bios η μνήμη σου αναγνωρίζεται σαν 4 GB τότε ως μνήμη είναι σωστή. ΑΛΛΑ όσων αφορά μέσα στα windows η μνήμη που θα μπορούν να εκμεταλευτούν θα είναι 3 GB . Όπως προείπαν υπάρχει τρόπος να τα κάνεις να διαβάσουν 4 ( google it) αλλά προκαλεί πολλές αστάθειες στο σύστημα

Δημοσ.

Ως ένδειξη ότι δεν έχω τίποτε προσωπικό παρά την ακατάσχετη Ελλαδιστάν νοοτροπία ότι για ΟΛΑ υπάρχει crack, και πως εδώ μέσα είμαστε μια παρεούλα να ρωτάμε για crack εν συντομία.

ΤΟΣΟ ο πανάσχετος που δουλεύει στα Multirama όσο και οι "φήμες" ότι είναι πρόβλημα των Vista, έγκενται στο εξής που με ένα Search στο φόρουμ έχει χιλλιοαπαντηθεί.

Πρόκειται για εγγενή περιορισμό της 32bit αρχιτεκτονικής. Είτε λέγεται Vista είτε Linux είτε Mac, ισχύουν κάποιοι περιορισμοί (που μπορούν μεν να παρακαμφθούν μέσω PAE switch και υπόλοιπο extended memory συνάφι, για εξαιρετικά συγκεκριμένες λύσεις software, όσοι ΔΕΝ γνωρίζουν, ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ) οι οποίοι δεν επιτρέπουν την πλήρη και ΣΩΣΤΗ αξιοποίηση συστημάτων >3.25GB.

Άρα κάνεις φορμάτ και πας στα 64bit Vista (προτείνεται) ή μένεις στα 32bit τα ΝΟΜΙΜΑ, που δεν έχεις να χάσεις κάτι εκτός και αν ολημερίς και οληνυχτίς σου είναι απαραίτητα και τα 4GB (δύσκολο).

Αυτό που είπε το ξεφτέρι των Multirama αφορά στην αναγνώριση των 4GB σωστά για ψυχολογικούς λόγους που γίνεται με το SP1 των Vista. Για το θεαθήναι.

Λύσεις για πολλά πράγματα υπάρχουν σε επίσημα documentation και όχι στο blog με τιπς του κάθε καμένου.

Για αρχή δοκιμάστε το Microsoft Technet, που έχει τεράστιο όγκο πληροφοριών για τα Vista σας.

Δημοσ.

συμφωνω φιλε με οτι ειπες μεχρι τωρα..Αυτος παιζει να ειχε 64bit και να μην ηξερε τι ελεγε..Το θεμα ειναι, αν εγω δεν θελω να αλλαξω λειτουργικο δεν αξιζει να κανω το PAE switch ε?? Αλλα κι εγω δυστυχως εχω το SP1, αλλα παρολα αυτα ακομα και η ενδειξη 3 GB einai..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...