Προς το περιεχόμενο

Asus eee PC 900 vs 901

chrismfz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι σοβαρά να παρω ενα eee και εγω... Ελεγα για 901

μιας και η αυτονομια του αγκιζει το παρανοικο...

Αλλα έχω το εξείς δίλλημα...

Είτε 901 και το πληρώνω όσο έχει (περιπου 400 ευρά) ή

το 900 που το δινει η vodafone και με την επιδότηση που έχω θα το

πάρω 100 ευρουλακια οπως μου είπανε.. ?

Αν εξαιρέσουμε τον Atom και την αυτονομια τα 2 μοντέλα είναι ιδια.

Αξιζει ?

Δεν με πολυενδιαφέρει τωρα αν η αυτονομία απο 4 ώρες γινει πχ 3 αλλα

για τα λεφτα του (100 ευρα) αξιζει ? Αξιζει με την εννοια πχ

θα τα "βγάλει" τα λεφτα του ή είναι προβληματικό σε καποιο τομεα

(πχ θερμοκρασια) ? Γνωρίζει κανεις? Γιατι και τα 100 Ευρω για καινουριο

eee δεν είναι και πολλα...

Δημοσ.

+1 για το 1000άρι και από εμένα (1000Η). Αν τελικά δεν χρησιμοποιήσεις επιδότηση και είσαι διατεθεμένος να δώσεις ?400 κατά την προσωπική μου άποψη πας για Αsus 1000H, HT-Multirama ή αν έχεις υπομονή περιμένεις μέχρι τον Νοέμβριο για αυτό...

Δημοσ.

πως λεγονται τα παπουτσια που σε κανουν να πηδας ψηλα και ηταν και στον τελικο λιξεισ των ολυμπιακκων αγωνων

Δημοσ.

Δεν έχει και τόση σημασία αν πάρεις το 900 ή το 901 δεδομένου ότι τόσο ο Celeron 900 όσο και ο Atom N270 είναι περίπου ισάξιοι στις επιδόσεις.

Ο Atom είναι λίγο χειρότερος στις επιδόσεις, αλλά αποδοτικώτερος στην διαχείρηση ενέργειας δεδομένου ότι έχει μικρότερη ισχύ.

Αυτό που σημαντικό να προσέξεις όμωε είναι το μηχανάκι να έχει δίσκο με built-in μνήμη όπως αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908233

Αν έχει μόνο flash μνήμη όπως αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908086

τότε κυριολεκτικά θα σέρνεται.

Είχα ένα σαν τα δεύτερα και το σκυλομετάνιωσα που το αγόρασα. Για να ανοίξω σελίδα στο Ιντερνετ ήθελα περίπου 2 λεπτά.

Άσε τον ατέλειωτο χρόνο αναμονής για μπουτάρισμα.

Πήρα ένα από τα πρώτα και σώθηκα. Στον 4-άρη δίσκο φόρεσα λειτουργικό (ΧΡ) με SP3 και Office 2003, και διάφορα άλλα, και μετά από καθαρισμό του δίσκου, μου έμειναν και 1,2 Gb ελεύθερα. Μπουτάρει σε 35 secs.

Αν ψάξεις σε σχετικά φόρουμ στο εξωτερικό (π.χ. http://www.eeeuser.com ) θα δεις ότι με τα μηχανάκια με μόνο flash δίσκο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

-----Προστέθηκε 4/10/2008 στις 01 : 16 : 26-----

Γιατί δεν παίρνεις το 1000άρι?

Γιατί ο άνθρωπος προφανώς θέλει μηχανάκι 8.9'' και όχι 10''.

Με την λογική αυτή γιατί δεν παίρνει ένα 12'' ή ένα 13'' .....

-----Προστέθηκε 4/10/2008 στις 01 : 26 : 00-----

Παρεπιμπτόντως, με κόστος περίπου 50€ συμπεριλαμβανομένων και των ταχυδρομικών, παρείγγειλα από το eBay στο Hong Kong και τοποθέτησα στο 900-σαράκι μου με τα 4+16=20 Gb μνήμη, touch screen οθόνη και Bluetooth, με 45€ μπαταρία 10.400 mAH και με 12€ δερμάτινη θηκούλα που το κάνει σαν βιβλίο.

Συνολικά δηλαδή μου έχει κοστίσει περίπου 540€ και έχω touchscreen, μπαταρία 10.400 mAH, δερμάτινη θήκη και Bluetooth.

Δημοσ.

Το "προφανώς" από πού το συμπέρανες? Από το γεγονός ότι ζητά σύγκριση μεταξύ των 2? Ίσως να αγνοούσε την ύπαρξη του 1000H, γι αυτό και το επισήμανα εγώ.

Τα 12άρια-13άρια ζυγίζουν από 2 κιλά και πάνω και καταναλώνουν ενέργεια λόγω core (2) duo άρα περιορίζεται η αυτονομία.

Το 1000άρι σύμφωνα με την asus αντέχει μέχρι και 7 ώρες(και καλά....) Σύμφωνα με το review του kotetsi αγγίζει τις 5 ώρες με χαλαρή δουλειά...Το 901 νομίζω ότι έχει αυτονομία 6 ώρες. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Η οθόνες όμως δεν συγκρίνονται. Σαφώς εγώ προτιμώ την 10 παρά την 8,9, για λίγα μόλις γραμμάρια παραπάνω.

Επίσης προτιμώ να έχω και 160 gb έναντι των ~20 gb που περιγράφεις, με λίγα γραμμάρια παραπάνω πάλι.

Να σημειώσω ότι έχω παραγγείλει το 1000Η (με την επιδότηση από "δες την ψηφιακά") και δεν το έχω δουλέψει ακόμα. Επίσης έχω δει και το 901 και η οθόνη του 1000Η με βόλεψε περισσότερο.

Τώρα, με τα δεδομένα μου μας δίνει ο φίλος εγώ θα πρότεινα το 900 με τα 100 ευρώ. Μόνο και μόνο για το κόστος έναντι των 400 ευρώ του 901

Δημοσ.

Ε ε ε, (πως λεμε eee) μη τσακώνεστε! Θέλω 90χ γιατι κυριολεκτικά είναι σαν βιβλιο.

Έχει τον SSD δίσκο οποτε δεν φοβάμαι για κραδασμούς (μπορω να το ανεβάζω στη μηχανή

και να μην πονάει η καρδούλα μου οταν μπαίνω σε λακουβες) και επειδή είναι 900 γραμμάρια...

Απλά ρώτησα αν αξίζει το 900 επειδή έχω την δυνατότητα να το πάρω με 100 ευρώ..

Ευχαριστώ για το tip με τον built in δισκο αν είναι έτσι το τσακώνω... :-D

Αλλιώς το κόβω με την επιδότηση να παίρνω στη τελική ένα κινητο και να περιμένω

να μαζέψω χρήματα για ένα 901

-----Προστέθηκε 4/10/2008 στις 05 : 29 : 43-----

Παρεπιμπτόντως, με κόστος περίπου 50? συμπεριλαμβανομένων και των ταχυδρομικών, παρείγγειλα από το eBay στο Hong Kong και τοποθέτησα στο 900-σαράκι μου με τα 4+16=20 Gb μνήμη, touch screen οθόνη και Bluetooth, με 45? μπαταρία 10.400 mAH και με 12? δερμάτινη θηκούλα που το κάνει σαν βιβλίο.

Συνολικά δηλαδή μου έχει κοστίσει περίπου 540? και έχω touchscreen, μπαταρία 10.400 mAH, δερμάτινη θήκη και Bluetooth.

Θα σε έχω από κοντά με έψησες ακόμα περισσότερο όταν είπες το keyword touchscreen

:lol:

Δημοσ.
Θα σε έχω από κοντά με έψησες ακόμα περισσότερο όταν είπες το keyword touchscreen

:lol:

Όταν το αποφασίσεις στείλε ΡΜ και θα σου δώσω οδηγίες από που θα αγοράσεις, τι να προσέξεις στην αποσυναρμολόγηση και πως να κάνεις την τοποθέτηση.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, το eee μπορείς να το πάρεις με επιδότηση κινητού; Γιατί εγώ ξέρω για broadband internet σύνδεση, και μάλιστα για συμβόλαιο 2 ετών...

Δημοσ.
Ρε παιδιά, το eee μπορείς να το πάρεις με επιδότηση κινητού; Γιατί εγώ ξέρω για broadband internet σύνδεση, και μάλιστα για συμβόλαιο 2 ετών...

off topic αλλα:

Εγω πηρα στην εξυπηρέτηση πελατών της Vodafone και ρώτησα τι μπορώ να αγοράσω

εκτός απο κινητό με επιδότηση* ? Μου είπαν οτιδήποτε αντικείμενα τα οποία πουλάνε

στα καταστήματα Vodafone εκτός απο αξεσουάρ του στυλ hands free. Ε και λογικο

είναι αν έχεις επιδότηση 100+ ευρώ θα πας να πάρεις hands free αξιας 20-30 ευρω?

Ρώτησα και μου είπαν οτι μπορώ να πάρω και το eeePC αλλα και οποιοδήποτε αλλο

φορητο που μπορώ να βρω στα καταστήματα τους.

Το κακό είναι οτι εμαθα για το δίσκο του 900 που δεν έχει built in αλλα μόνο 16GB

και ξενέρωσα κάπως...

* Επιδότηση απο υπάρχουσα σύνδεση που έχω. Το eeePC αν δεις στο site τους ναι μεν

το πουλανε 200κατι ευρω με το ασυρματο ιντερνετ αλλα και ξεχωριστά σαν συσκευη σκέτη.

Δημοσ.

Το 901 παρε ειναι πολυ καλυτερο. Το 900 δεν αξιζει επειδη ζεστενεται, διαρκει λιγοτερο η μπαταρια του και υπαρχει περιπτωση να πεσεις σε μοντελο με τον αργο σκληρο.

Οσο για το 1000 που προτεινετε ακομα δεν εχω καταλαβει με ποια λογικη το προτεινει καποιος σε αυτην την κατηγορια.

Δηλαδη θα δωσω παραπανω λεφτα για να αγορασω το 1000αρι που ειναι ποιο βαρυ (1.5κιλα), διαρκει λιγοτερο η μπαταρια λογω μεγαλυτερης οθονης(10αρα) και ειναι και μεγαλυτερο απο το 901 πραγμα που δε βολευει πολυ κοσμο.

Εχουν ακριβως τις ιδιες επιδοσεις.

Οσο πιο μικρο τοσο πιο καλο, το 1000αρι εχει ξεφυγει.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Δεν έχει και τόση σημασία αν πάρεις το 900 ή το 901 δεδομένου ότι τόσο ο Celeron 900 όσο και ο Atom N270 είναι περίπου ισάξιοι στις επιδόσεις.

Ο Atom είναι λίγο χειρότερος στις επιδόσεις, αλλά αποδοτικώτερος στην διαχείρηση ενέργειας δεδομένου ότι έχει μικρότερη ισχύ.

Αυτό που σημαντικό να προσέξεις όμωε είναι το μηχανάκι να έχει δίσκο με built-in μνήμη όπως αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908233

Αν έχει μόνο flash μνήμη όπως αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908086

τότε κυριολεκτικά θα σέρνεται.

Είχα ένα σαν τα δεύτερα και το σκυλομετάνιωσα που το αγόρασα. Για να ανοίξω σελίδα στο Ιντερνετ ήθελα περίπου 2 λεπτά.

Άσε τον ατέλειωτο χρόνο αναμονής για μπουτάρισμα.

Πήρα ένα από τα πρώτα και σώθηκα. Στον 4-άρη δίσκο φόρεσα λειτουργικό (ΧΡ) με SP3 και Office 2003, και διάφορα άλλα, και μετά από καθαρισμό του δίσκου, μου έμειναν και 1,2 Gb ελεύθερα. Μπουτάρει σε 35 secs.

Αν ψάξεις σε σχετικά φόρουμ στο εξωτερικό (π.χ. http://www.eeeuser.com ) θα δεις ότι με τα μηχανάκια με μόνο flash δίσκο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

-----Προστέθηκε 4/10/2008 στις 01 : 16 : 26-----

-----Προστέθηκε 4/10/2008 στις 01 : 26 : 00-----

Παρεπιμπτόντως, με κόστος περίπου 50€ συμπεριλαμβανομένων και των ταχυδρομικών, παρείγγειλα από το eBay στο Hong Kong και τοποθέτησα στο 900-σαράκι μου με τα 4+16=20 Gb μνήμη, touch screen οθόνη και Bluetooth, με 45€ μπαταρία 10.400 mAH και με 12€ δερμάτινη θηκούλα που το κάνει σαν βιβλίο.

Συνολικά δηλαδή μου έχει κοστίσει περίπου 540€ και έχω touchscreen, μπαταρία 10.400 mAH, δερμάτινη θήκη και Bluetooth.

καλησπερα φιλε,

θα ηθελα να μου πεις αν μπορεις λεπτομεριες πωw μπορω και απο που ακριβως στο e-bay hong kong θα βρω touchscreen οθωνη για το asus pc900?

ευχαριστω

Δημοσ.
καλησπερα φιλε,

θα ηθελα να μου πεις αν μπορεις λεπτομεριες πωw μπορω και απο που ακριβως στο e-bay hong kong θα βρω touchscreen οθωνη για το asus pc900?

ευχαριστω

απο αυτο το φορουμ μπορεις να ψαξεις καθως και να ρωτησεις και θα σου πουν,εχει μεσα πολλους γκουρου.

οθονη αφης παντως αν δεν κανω λαθος απαιτει κολλησεις στην μητρικη..εγω εκει κολλησα

βεβαια καπου διαβασα για solderless touchscreens αλλα δεν ξερω

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια να ρωτησω και κατι εγω?Με εξωτερικο 2,5αρι δισκο usb μπορουμε να δουλεψουμε στο ASUS PC900 λειτουργικο winxp?Δηλαδη να μπουταρει απο τον εξωτερικο δισκο?ΑΝ ειναι ο κυριως σκληρος δισκος και οχι ο SSD που εχει μεσα που ειναι αργος σαν χελωνα?Θα υπαρξει καποιο προβλημα?Ειναι καποιος που εχει κανει κατι παρομοιο να μας πει εντυπωσεις?Χρηστος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...