Προς το περιεχόμενο

Ένωση 2 αρχεία υποτίτλων σε 1 πρόβλημα

Lioner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, έχω κατεβάσει μια ταινία και βρήκα υπότιτλους από διαφορετικό release από αυτήν που έχω (είναι σε 2 .srt αρχεία) και εμένα η ταινία μου είναι σε 1 αρχείο (.avi) αλλά έχει τον ίδιο συγχρονισμό και με βολεύει μια χαρά. Πήγα να ενώσω τους υπότιτλους με το Subtitle Workshop (Πάτησα Tools-> Join Subtitle και έβαλα τα 2 αρχεία .srt και πάτησα join ώστε να μετατραπούν σε 1) αλλά όταν το βάζω στην ταινία, οι υπότιτλοι του CD1 παίζουν μια χαρά ενώ του CD2 κόβονται (αυτό γίνεται στην μέση της ταινίας κόβονται οι υπότιτλοι από το 2ο αρχείο) ενώ στο timing των υποτίτλων που φαίνεται μέσα από το Subtitle Workshop είναι μια χαρά αλλά για κάποιο λόγο δεν τους δείχνει.

Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δεν διορθώθηκαν τα timings.

Προσωπικά την ένωση των δύο αρχείων υποτίτλων την κάνω ως εξής με το Subtitle Workshop:

- Ανοίγω το cd1.srt. Πάω στο τέλος και κοιτάζω πότε γράφεται στην ταινία ο τελευταίος υπότιτλος.

- Ανοίγω την ταινία να παίξει και πηγαίνω στο σημείο που τελειώνει το cd1.srt. Παρακολουθώ το timebar ώστε να δω την ακριβή στιγμή που πρέπει να γραφεί ο πρώτος υπότιτλος του cd2.srt.

- Ανοίγω το cd2.srt. Πατάω [Ctrl]+[A] οπότε επιλέγονται όλοι οι υπότιτλοι. Μετά [δεξί κλικ] > [Timings] > [set delay]. Εκεί προσθέτω τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να ξεκινήσει ο πρώτος υπότιτλος του cd2.srt στο σημείο που σημείωσα πριν ελέγχοντας την ταινία.

- Επιλέγω αντιγραφή όλων των επιλεγμένων του cd2.srt, πάω στο τέλος του cd1.srt και κάνω επικόλληση. Αποθήκευση το αρχείου και είναι έτοιμο.

;)

Δημοσ.

Πιο εύκολος τρόπος:

1. Καταγράφουμε την ακριβή διάρκεια του 1ου αρχείου video από το MediaInfo, έστω t

2. Ανοίγουμε το 2ο αρχείο υποτίτλων στο Subtitle Workshop, προσθέτουμε delay ίσο με t και το σώζουμε. Δεν κλείνουμε το πρόγραμμα

3. Κάνουμε Join το 1ο και το 2ο αρχείο υποτίτλων, με την επιλογή διόρθωσης των timings απενεργοποιημένη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...