yannis27gr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Το ιστορικό: Έχω σχολή πληροφορικής κι έτσι έχω πολλά πισι. Πριν κανένα 6μηνο κάηκε το τροφοδοτικό ενός. Το έβαλα στην άκρη γιατί δεν το χρειαζόμουνα. Πριν 1 βδομάδα κάηκε και ενός άλλου. Αποφάσισα να αγοράσω καινούργιο γιατί πλέον το χρειαζόμουνα, πήρα ένα, το έβαλα, όλα καλά. Την επόμενη μέρα πήγα να τον ανοίξω και με το που το άνοιγα έκανε έναν οξύτατο ήχο για 4-5 δευτερόλεπτα, σταματούσε για 1-2 και ξανά τον ήχο, ξανά και ξανά. Φυσικά δεν μπούταρε ποτέ, η οθόνη παρέμενε μαύρη. Το καινούρργιο τροφοδοτικό όμως δεν έπαθε καμιά ζημιά, σε άλλο υπολογιστή δουλεύει μια χαρά. Μετά από πολλές δοκιμές ανακάλυψα ότι όλη τη φασαρία την κάνει το 4πινο επιπρόσθετο καλώδιο τροφοδοσίας. Αν δεν το βάλω δεν κάνει τον ήχο, ο υπολογιστής παίρνει μπρος, ανεμιστήρες όλα δουλεύουν αλλά δυστυχώς δεν μπουτάρει. Φαίνεται ότι το επιπλέον καλώδιο είναι απαραίτητο. Το "περίεργο" είναι ότι την ίδια ακριβώς ζημιά έχει και ο άλλος υπολογιστής του οποίου το τροφοδοτικό είχε καεί 6 μήνες πριν. Το ερώτημα: Τι μπορεί να φταίει; Έχει καεί η υποδοχή του 4πινου στη μητρική; Και των 2 υπολογιστών; Και πώς κάηκε του 2ου αφού το τροφοδοτικό δεν έπαθε ζημιά; Μπορώ να κάνω κάτι ή θέλει αλλαγή η μητρική; Τα φώτα σας!
maximous Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Κοίτα αν και δεν κατάλαβα 100% τι λες, αφου το τροοφδοτικό δουλεύει σε άλλο υπολογιστή ΟΚ τότε είσαι εντάξει μ'αυτό. Ο ήχος που κάνει και το οτι δεν μπουτάρει καθόλου απο την αρχή συνήθως συμβαίνει σε πρόβλημα της κάρτας γραφικών, δοκίμασε να κάνεις αλλαγή της κάρτας απο έναν άλλο υπολογιστή που δουλεύει.
yannis27gr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δεν έχουν κάρτες γραφικών, είναι onboard.
maximous Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Βρες μια κάρτα γραφικών που να δουλεύει κλείσε την on board (αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις πες μου το μοντέλο της μητρικής και θα σου γράψω οδηγίες, αν και μπορεί να κλείνει και αυτόματα οταν η μητρική ανιχνεύσει καρφωτή vga) και δες τι θα γίνει... . Πάντως μάλλον αυτό φταίει, εκτός αν (επειδή είπες η κάρτα είναι onboard) είναι κάποιο γενικότερο πρόβλημα στη μητρική...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.