Προς το περιεχόμενο

ISDN επηρεάζει την ταχύτητα ADSL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά!!

Έχω μια απορία, μπορεί η ISDN γραμμή να επηρεάσει την ταχύτητα του ADSL.

Δλδ π.χ. να πάρεις 24άρα (που κλασικά δεν θα φτάσει τόσο) αλλά να είναι πολύ χαμηλότερη από όταν θα πάρεις την ίδια ταχύτητα και η γραμμή σου θα είναι PSTN;

Παίζει κάτι με το dslam της PSTN και όπου υπάγεται η ISDN;

Ή είτε έχεις Isdn είτε Pstn η ταχύτητα είναι στα ίδια όρια;

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Πολλοί πάροχοι δεν δίνουν ADSL over ISDN. Βεβαιεώσου πρώτα ότι παρέχεται η υπηρεσία.

Έχω την εντύπωση ότι το ADSL over ISDN επιτυγχάνεται με πολύ πιο περίπλοκο τρόπο (και άρα με μεγαλύτερο κόστος) απ' ότι το PSTN.

Νομίζω αφορά τις συχνότητες που χρησιμοποιοεί το ADSL και το ISDN οι οποίες δημιουργούν conflicts (μπορεί να κάνω και λάθος). Ας μας φωτίσει κάποιος γνώστης του θέματος.

Γενικότερα το ADSL over ISDN είναι επιπλέον κόστος για τους παρόχους και δεν το παρέχουν οι περισσότεροι γιατί είναι πιο περίπλοκο στην υλοποίηση.

Κυρίως γιατί θα πρέπει να έχουν διπλές εγκαταστάσεις (DSLAM και γραμμές και για ADSL over PSTN και over ISDN) χωρίς λόγο.

Επίσης πρέπει να δίνουν και routers-modems και των δύο τύπων, που σημαίνει και επιπλέον κόστος logistics και stock

Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να είναι καλύτερη η ISDN, αν θες να αναγκάσεις τον ΟΤΕ ή κάποιον άλλο πάροχο να βελτιώσουν την ποιότητα της γραμμής.

Η ποιότητα της γραμμής στις ISDN συνδέσεις είναι σίγουρα καλύτερη σε μέσο όρο από τις PSTN (τις προσέχουν περισσότερο).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...