harisg7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά, εδώ και αρκετό καιρό -από τότε δηλαδή που αγόρασα το laptop- αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Συχνά-πυκνά, όταν βλέπω κάποια ταινία ή βίντεο και ανεξαρτήτως του προγράμματος προβολής, «παγώνει» η οθόνη, με αποτέλεσμα μόνη λύση να είναι η επανεκκίνηση. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με παιχνίδια που έχουν πολλούς χαρακτήρες, όπως π.χ. τα στρατηγικής (ανθρωπάκια που τρέχουν δεξιά κι αριστερά και άλλα τέτοια παρόμοια!). Καθάρισα τα ανεμιστηράκια και πήρα βάση, μήπως έφταιγε η υπερθέρμανση, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Προσπάθησα επίσης να βρω drivers για την κάρτα γραφικών, που φαντάζει αρκετά… ύποπτη για τα προβληματάκια που παρουσιάζονται, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα τίποτα. Έχετε καμιά ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων… Παρακάτω παραθέτω και τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή: HP PAVILLION ZV5365 089C ATI 9100 IGP Intel Pentium 4 @ 3000 MHz 1280 MB RAM ATI MOBILITY RADEON 9000/9100 IGP ST94019A (40 GB) Microsoft Windows XP Home Edition 5.01.2600 Service Pack 3
gtsamour Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μάλλον προβληματική RAM είναι.... κατέβασε το memtest κάψε το ISO σε ένα cd και bootαρε από αυτό. Άφησε το να τρέχει για μερικές ώρες και κοίτα να δείς αν βρίσκει ελλατωματική διεύθυνση στη μνήμη. Αν βρεί και έχεις εγγύηση, να το πάς πίσω
kfyros Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Pentium 4 στα 3 ghz δεν είναι και καινούργιο μηχανάκι. Δύο με δυόμισυ χρονών τουλάχιστον. Τώρα σε ενόχλησε αυτό το πρόβλημα, ή το πήρες μεταχειρισμένο ? Προφανώς δεν είναι στην εγγύηση αλλιώς δεν θα το συζήταγες (μας φάνηκε ακριβό το πακέτο αναβάθμισης της εγγύησης από 1 σε 3 έτη, έτσι ?? Την ίδια μαλακία έκανα κι εγώ με ένα zd8000 που είχα πάρει πριν κάποια χρόνια ).. Τα σειρά Z είναι τα desktop replacement. Ο επεξεργαστής δεν είναι mobile αλλά desktop και είναι φορεμένος με ειδική βάση πάνω στο mobo του laptop. Υπερθερμαίνονται για πλάκα αυτά και ΟΛΑ είναι προβληματικά. Περίπου στη διετία αρχίζουν τα προβλήματα. Βρες ένα κομπρεσσέρ αέρα (πχ. βενζινάδικο) ή blower δυνατό, και πήγαινε φύσα το (σε ανοιχτό χώρο, μην πνιγείτε κι από τη σκόνη). Θα ντουμανιάσει ο τόπος από το χώμα, πίστεψε με. Τα spray αέρα δεν κάνουν τίποτα. Δες αν δουλεύουν τα ανεμιστηράκια μετά (λογικά έχει τρία στο κάτω μέρος και το μεσαίο παίρνει μπρος όταν κοντεύει να πάρει φωτιά το μηχάνημα, δηλαδή μετά από 10 λεπτά λειτουργία ). Αν δουλεύουν (δεν είναι κολλημένα) λογικά μετά θα δουλεύει μια χαρά. Αλλιώς, ψάξε τη μνήμη , γιατί μου φαίνεται περίεργο το μέγεθος της (1280 megabytes δεν υπάρχει. Κάτι καμμ
harisg7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια.. Θα κάνω όσα μου είπατε και... ο Θεός βοηθός! Παλιό είναι το μηχάνημα, απλά, όταν απευθύνθηκα πριν κάποια χρόνια τηλεφωνικά στην HP, μου είχαν πει ότι οι συγκεκριμένοι υπολογιστές έχουν απλή κάρτα γραφικών και πως το πρόβλημα ήταν... συνηθισμένο όταν ζορίζονταν! Όχι ότι το πολυπίστεψα, αλλά δεν τον έστειλα για service τότε από αμέλεια περισσότερο. Απ' την άλλη πλευρά, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο άσχημα, αφού δεν υπερθερμαινόταν τόσο συχνά όσο τώρα. Kfyros, πολύ σωστά όλα όσα έγραψες, "παίζει" να έχεις δίκιο μάλλον. Τα ανεμιστηράκια (δύο είναι) έχουν αρχίσει να βγάζουν κι έναν πολύ ενοχλητικό θόρυβο που παρά τα συνεχή καθαρίσματα που κάνω, δεν εξαλείφεται, αλλά μόνο μειώνεται. Προσπάθησα μήπως μπορούσα να τα ξεκουμπώσω, ώστε να ρίξω και λίγο... λάδωμα, αλλά δεν το κατάφερα το πράγμα! Να σου πω, επειδή κατά 99% πιστεύω ότι αυτό φταίει για τα "σκαλώματα", υπάρχει η δυνατότητα να αντικαταστήσω τα ανεμιστηράκια μόνος μου; Είναι απλή η διαδικασία; Αν ναι, πώς να τα ζητήσω και πόσο περίπου έχουν; Ελπίζω να μη σας ζάλισα! Και πάλι ευχαριστώ! Υ.Γ.: Όσον αφορά τη μνήμη, ο υπολογιστής είχε 256 και του πρόσθεσα 1024. Το κάθε πρόγραμμα δείχνει τη δική του ένδειξη. Τα windows λένε 1,12Gb Ram, το Everest 1152 και το Pc Wizard 1280!!!! Θα κάνω έναν έλεγχο σήμερα το βραδυ να δούμε τι θα δούμε και γι' αυτό το θεματάκι...
kfyros Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Αν είναι κολλημένοι οι ανεμιστήρες,θα ταλαιπωρηθείς για να τους αλλάξεις. Πρέπει να λυθεί όλο το σασσί και τα εξαρτήματα για να φτάσεις εκεί κάτω , και δεν θα στο συνιστούσα γιατί είναι όλα πολύ στριμωγμένα εκεί μέσα και μπορεί να σπάσει κάτι. Αν το έχεις όρεξη πάντως κάντο. Τα ανεμιστηράκια δεν νομίζω ότι είναι καμιά διαστημική τεχνολογία της HP. Φυσικά για τέτοια τα πληρώνεις όταν πας να τα πάρεις από αυτήν, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο. Προσπάθησε με κάποιο τσιμπιδάκι να τραβήξεις τίποτα χώματα και σκόνες που μπορεί να έχουν κολλήσει στο μέσα μέρος του ανεμιστήρα και έχουν μπλέξει στο μοτεράκι του μπας και δουλέψουν σωστά. Το φύσημα σε ψιλή πίεση απαραίτητο. Φύσα όπου βρίσκεις τρύπα ή γρύλλια. Βγάλε και μπαταρίες και dvd rom αν μπορείς (ή άνοιξε το και φύσα προς τα μέσα)... Αν δεν μπορείς να τα αλλάξεις πήγαινε το στην HP να στα αλλάξουν αυτοί . Και πες τους να μην πειράξουν τίποτε άλλο για να μην σε χρεώσουν και τεχνικό έλεγχο και διάφορες άλλες παπαριές. Δεν τα αξίζει το μηχάνημα. Αν δεν διορθωθούν τα κολλήματα βγάλε και το dimm των 256 mb από πάνω μπας και κάνει conflict με το 1gb.
harisg7 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δυστυχώς, η 256 είναι κάτω από το πληκτρολόγιο "Έτρεξα" το memtest και δε βρήκε πρόβλημα. Βέβαια, μου έκανε εντύπωση το ότι την 256 τη βλέπει ως 16k και τη συνολική ως 1151κ (έχω άλλη μια 1024). Περίεργα πράγματα... Υ.Γ.: Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω drivers για την κάρτα γραφικών; Το site της HP έχει μείνει στο 2005 (http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=el&dlc=el&cc=gr&product=438976&lang=el) και δεν βρίσκω πουθενά αλλού. Νομίζω ότι δεν έχουν βγει άλλοι από τότε!!!!
kfyros Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Το πληκτρολόγιο πρέπει να βγαίνει εύκολα. Λογικά αν το googlάρεις μπορεί να βρεις κάποια images για το πως ξεκουμπώνει το keyboard. Πάντως πρέπει να είναι οι ανεμιστήρες. Μην ψάχνεις για drivers άδικα. Δεν βγαίνουν drivers για παλιά μοντέλα. Δεν έχουν οι εταιρίες ομάδες υποστήριξης για μοντέλα που βγήκαν πριν 4 χρόνια στην πιάτσα. Μόνο stock ανταλλακτικά κρατάνε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.