Προς το περιεχόμενο

Μακριά από WD WDG2NC10000E MyBook World Edition II 1TB Ethernet

fcookies

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το πάθημα του φίλου μας, εμένα προσωπικά μου έγινε μάθημα. Καλο-έβλεπα τον δίσκο, αλλά τώρα θα προτιμήσω κάποιον e-sata.

Δημοσ.

Καλημερα! Εχω μια απορια... Εγω που ειχα δανειστει απο εναν φιλο μου τον αντιστοιχο με 500GB ειχα GigaLan στo mobo και 1000 switch 3COM και ο δισκος πηγαινε πολυ καλα απο ταχυτητα μου φαινεται λιγο περιεργο που λετε οτι σερνεται... Και κατι αλλο που μου ειπε ο φιλος μου ο ιδιοκτητης του δισκου οτι οταν τον συνδεσε στο adsl router της HOL ο δισκος σερνοτανε εντελως. Οταν τον συνδεεις κατευθειαν στο pc σου θελει καλωδιο crossover. Οταν τον συνδεεις σε router ή switch θελει καλωδιο κανονικο (Type A or Type B)... Σε γενικες γραμμες ομως δεν θα τον αγοραζα θα προτιμουσα κατι πιο καλο δεν ξερω αυτη ειναι η αποψη μου και καθε αλλη σεβαστη!

Επισης ξεχασα να πω οτι στο crossover δεν εχεις καθαρο 1000 μονο οταν παρεμβαλλεται switch.

Pouline αποκλειεται με 1000 να εκανες τοσο χρονο κατι φταιει... Εμενα ενα DVD 4,5GB περιπου 6-7min γι αυτο λεω οτι μου φαινεται περιεργο που λετε οτι σερνεται...

Δημοσ.

δεν ειπα οτι εκανα εγω τοσο χρονο.πιο πανω εβαλε ενας φιλος ενα συγκριτικο.εκει δες.β.πλεον σχεδον ολα ειναι auto sense οποτε η straight η cross ενα και το ιδιο ειναι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.βεβεα το 1000 θα παιξει πολυ πιο καλα απο 100

Δημοσ.

Παιδιά sorry κιόλας αλλά από όλα αυτά με τα καλώδια δεν κατάλαβα Χριστό... :-(, είμαι εντελώς άσχετος με τα δικτυακά και συνδεσμολογικά ζητήματα, οπότε αν μπορείτε να τα επαναλάβετε λίγο πιο αναλυτικά. Πάντως σε σχέση με το συγκεκριμένο δίσκο δεν καταλαβαίνω πώς ο thanos75x έμεινε ικανοποιημένος αφού και η ίδια η WD λέει η συσκευή σηκώνει έως 5 MB/sec (τη συνδεσμολογία και τα mobo κλπ, εννοείται ότι δεν τα κατάλαβα καθόλου).

-----Προστέθηκε 9/10/2008 στις 02 : 47 : 15-----

Σήμερα πρωί-πρωί επέστρεψα την οθόνη στο e-shop, θα περιμένω μέχρι τη Δευτέρα μάλλον για να εγκριθεί η επιστροφή.... Σας δίνω τη συνομιλία με τη WD !!!, αναρωτιέμαι τι ακριβώς θα ελέγξει το e-shop.....

Customer 10/07/2008 09:03 AM

Hi there, I just installed my new WD World Edition II (1T), and realized that the transfer rate is Not 1Gbps as awaited but really really slower. My Ethernet on board card supports 1Gbps transfer rate, so I'd like to know if there is any way (drivers, WD firmware update etc.) in order to improve the transfer rate.

I'm really disappointed so far my new storage drive, even though I had great need of it. I'm thinking of giving the device back to the store I bought it, so please be quick & specific.

Thank you for your time, looking forward to hearing from you soon.

Response (Frances P.) 10/07/2008 01:12 PM

Dear George,

Thank you for contacting Western Digital Customer Service and Support.

I apologize for any inconvenience that you have experienced using your My Book World Edition hard drive.

Our internal testing shows that the MyBook World's will transfer at 24-40Mbps (3-5 MBps) on a local network. The drive does not move data quicker because that is the maximum throughput that the enclosure's CPU can handle.

We do not advertise sustained transfer rates on any of our internal or external drives. Instead, we advertise the interface speed that the drive supports. The 3-5 MBps is a sustained transfer speed whereas 10/100/1000 is an interface specification. Similarly, we advertise our internal drives with SATA-150 or SATA-300 interface compatibility but the sustained transfer rate is not 150 or 300MBps. Nonetheless, the MyBook World will show a 1000Mbps interface connection when connected to a router Gigabit-capable router.

Sincerely,

Frances P.

Western Digital Service and Support

Customer 10/07/2008 04:30 PM

Dear Frances P.,

I just received your replaying e-mail, and I shall mention that Iʼm really disappointed again. No one said that 10/100/1000 is a transfer rate, but every computer user understands well under 10/100/1000 Ethernet connectivity, that the maximum transfer rate can be 1000/8=125Mb/sec. The truth is that I do own a 100mbps router so the less I could expect was that I could transfer my data with 12.5Mb/sec & not with 3-5… Furthermore I connected the disk directly to my Ethernet card (1000mbps) and it

still had no difference at all. So as a conclusion I think that WD constructed a device with the minimum of the nowadays technological abilities (no one owns a 1000mbps router, everyone feel nice with the idea of access from anywhere, so we put in the box the cheapest cpu we can enclosure…).

I think that in 2008 no one could imagine that while USB 2.0 (480Mbits/s), FireWire 400 (400 Mbits/s), FireWire 800 (800 Mbits/s), eSata (3Gb/s) are available, a Ethernet 10/100/1000 connection would function at 24-40 Mbps (the rates are taken from WDH2Q10000E MYBOOK STUDIO EDITION II). When for example, I sell something that supports usb1.0&2.0 it is not at all self-evident that it will function only at the rates of usb1.0

Of course this is not your false and I feel pretty bad, as you have to read and reply to all these annoying maybe messages.

My last & only hope is that I mistake about the direct connection to my pc. Maybe I did something wrong and thatʼs why I had no improved result. Is My Book World Edition able of transferring with 125Mbytes/sec under 1Gbps connection or not? Is there any way of improving the speed while using from my local pc through my router (100Mbps) and not through internet, which of course force me to accept the speeds of each provider.

I know this was too long, but Iʼm really very sad. Please answer to my last questions.

Iʼm looking forward to receiving your reply. Thanks.

Response (Danny Z.) 10/08/2008 02:03 AM

Dear George,

Thank you for contacting Western Digital Customer Service and Support.

Like my college already said these are indeed the speeds that can be received by this drive this is because the operating system (SAMBA) together with the processor in the drive cannot handle any faster speeds than the ones you are getting right now.

If you have any further questions do not hesitate too contact us.

Sincerely,

Danny

Western Digital Service and Support

Δημοσ.

κοινως δεν εχεις κανει τιποτα λαθος με τα καλωδια και θα ηταν δυσκολο να κανεις απλα ο δισκος ειναι μαπα.απλα ελεος γιa την wd.

Δημοσ.

Το είπα και παραπάνω: είναι ένα προϊόν για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ! Αν πάτε στη σελίδα παρουσίασης του προϊόντος

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?DriveID=279

αναφέρει ξεκάθαρα τη λέξη compatible δίπλα στο ethernet και τονίζει ξεκάθαρα στις προτεινόμενες χρήσεις του δίσκου τη λέξη remote. Πουθενά δεν υπόσχεται υψηλές ταχύτητες, τα πλεονεκτήματα αυτού του προϊόντος είναι άλλα. Όποιος έχει την απορία για το τελευταίο, αντί να "υποθέτει" μπορεί να στείλει ένα ερώτημα στη WD ή να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο προς ενημέρωσή του, δύσκολο? Προσωπικά πάντα αναζητώ και διαβάζω reviews πριν αγοράσω εξαρτήματα.

Αν κάποιος μπερδεύει την αναφορά περί συμβατότητας του interface με την ταχύτητα του δίσκου, είναι δικό του πρόβλημα και όχι λάθος του κατασκευαστή. Αν δεν καλύπτει τις ανάγκες του επειδή αγόρασε τέτοιου τύπου δίσκο για local χρήση (έλεος η σκέψη) τότε απλά επέλεξε λάθος προϊόν!

Είναι γεγονός πως η αναφορά στο πρωτόκολλο επικοινωνίας πάντα μπερδεύει τον αγοραστή που νομίζει πως αυτή θα είναι και η ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων, αυτό είναι γενικό σε πάρα πολλά προϊόντα. Λόγου χάρη πείτε μου, ποιός σκληρός δίσκος που υποστηρίζει πρωτόκολλο επικοινωνίας SATA II "πιάνει" ταχύτητες της τάξης των 300MB/s? Κανείς! Θα αρχίσετε τώρα να επιστρέφετε όλοι τους SATA II δίσκους σας και να ουρλιάζετε? Δε νομίζω.

απλα ελεος γιa την wd.

Έλεος για τον κακώς ενημερωμένο αγοραστή που πρώτα "πετάει" τα ευρώ και ύστερα κλαίγεται.

Δημοσ.

Φίλε PCharon και χίλια δίκια να έχεις sorry κιόλας που δεν μου πέρασε ποτέ απ'το μυαλό ότι υποστηρίζει 1Gbps αλλά "τρέχει με 40", πράγματι δεν το έψαξα πάρα πολύ από άποψη σχολίων κλπ, αλλά όταν και το site αναφέρει "ταχύτητα μεταφοράς 10/100/1000" νομίζω δεν θέλει και πολλά για να παρασυρθεί ιδίως κάποιος που δεν έχει πολλές γνώσεις σε δικτυακά... Εξάλλου ένας τέτοιος δίσκος άσχετα με όσα λες περί κακής επιλογής θα με βόλευε μια χαρά, διάλεξα "λίγο" μικρότερη ταχύτητα και δικτυακή τοπική χρήση χωρίς να χρειάζομαι server μόνιμα ανοιχτό... Δεν νομίζω ότι παραλογίστηκα , ούτε ότι κλαίγομαι άδικα...

Δημοσ.

Συμφορουμίτη fcookies, ξέρεις τι? Νομίζω πως οι σελίδες του e-shop δεν είναι πάντα ακριβείς και 100% αξιόπιστες στις περιγραφές και τα χαρακτηριστικά. Εδώ θα σου έριχνα ένα μεγάλο δίκιο! Προσωπικά πιστεύω πως αν παραπλανήθηκες φταίει αυτό, δηλαδή η μη καλή παρουσίαση από τον μεταπωλητή (αντίθετα με το site της WD όπου είναι όλα ξεκάθαρα). Πιστεύω πως οι σελίδες του e-shop θα έπρεπε να είναι λίγο πιο συγκεκριμένες σε κάποια πράγματα, πολλές φορές προσωπικά αναγκάζομαι να αναζητώ αλλού πληροφορίες για τα προϊόντα που εκθέτει.

Δημοσ.

ok όλα καλά, μπήκα όμως και στο site της WD και εκεί τα ίδια τεχν. χαρ, είχε, το μόνο που δεν έκανα (μεγάλη μλκ) ήταν να μη διαβάσω σχόλια χρηστών. Και φυσικά αυτό που μου είπαν σε δυο mail μόνο ότι τελικά έχει transfer rate έως 5MB/s ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν αναφέρεται πουθενά !!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και εγώ παιδιά αυτόν τον δίσκο έχω (τον πήρα πριν 2 μέρες) αλλά με ένα δίσκο μέσα. Οι ταχύτητες όντος είναι αυτές αλλά προσωπικά μια φορά θα χρειαστώ τόση ταχύτητα….τώρα που αδειάζω τους δίσκους μου σε αυτόν. Αν θέλει κάποιος να περάσει windows και να μπουτάρει από εκεί άλλο θέμα. Πιστεύω ότι ο δίσκος είναι μια χαρά…..μόνο κανένα sleep timer να είχε για να μην δουλεύει το βράδυ και μας παίρνει τα αυτιά.

Δημοσ.

Εγώ από την WD έχω δεί μόνο ελαττωματικούς mybook και εσωτερικούς που χτυπάνε και χάνουν δεδομένα. (πολλούς)

Απορώ γιατί την συμπαθείτε τόσο πολύ σαν εταιρία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...