tractioner Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Ειναι ευκολο να μου πει καποιος πως διαπιστωνουμε αν μας κλεβουν internet απο ενα wireless router?
Nenichan Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας ήμουν πολύ υποχρεωμένη. Έχω έναν wired router, μέσω του οποίου συνδέονται δύο desktop με το ίντερνετ (βρίσκεται στο ισόγειο). Θέλω να συνδέσω ακόμα ένα laptop ασύρματα, στον πρώτο όροφο το σπιτιού. Υπάρχει κάποιος τρόπος; Ευχαριστώ πολύ.
parisb Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Απαντω και στους 2. 1) Συνηθως απο το web interface του router σου μπορεις να δεις ποσες ip ειναι συνδεμενοι πανω του. 2) Το router σου εκτος απο wired ειναι και wifi? Αν ναι απλα το ενεργοποιεις, επιλεγεις και wep ή wpa encryption και εισαι οκ. Αλλιως το συζηταμε.
100 010 00 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 βασικα κλειδωστε το με wpa2 και mac adress για να ειστε σιγουροι
tractioner Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 βασικα κλειδωστε το με wpa2 και mac adress για να ειστε σιγουροι Ευχαριστω και τους 2 για τις απαντησεις ,αλλα μηπως σου ειναι ευκολο να μου εξηγησεις πως ακριβως γινετε αυτο το κλειδωμα? -----Προστέθηκε 13/10/2008 στις 03 : 30 : 55----- βασικα κλειδωστε το με wpa2 και mac adress για να ειστε σιγουροι Ευχαριστω και τους 2 για τις απαντησεις ,αλλα μηπως σου ειναι ευκολο να μου εξηγησεις πως ακριβως γινετε αυτο το κλειδωμα? Εγω εχω ρυθμιση WPA-PSK to δευτρο που αναφερεις (mac adress) δεν το βλεπω καπου.
random Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 θα ηταν καλό να αναφέρετε ποιά συγκεκριμένα ρουτερ έχετε (ακριβως το μοντελο, όχι απλα πχ. siemens), υπαρχουν δεκαδες ρουτερ στην αγορά, το σαιτ του κατασκευαστη, και που υπαρχει το μανουαλ για κατεβασμα. mac address, ειναι ενας κωδικός που ειναι (περιπου) μοναδικός σε καθε καρτα δικτύου (το λαπτοπ για να πετυχει την ασυρματη συνδεση εχει ενσωματωμενη μια ασυρματη καρτα δικτυου), οποτε περιπου ταυτοποιεί τον υπολογιστή, σαν τον αριθμό κυκλοφορίας των ΙΧ. πρεπει να βρεις την mac των υπολογιστών του σπιτιου σου, να την βαλεις σε ενα πινακακι που εχει το ρουτερ "mac στις οποιες επιτρέπω σύνδεση", οποτε μονο εσυ θα μπορεις να συνδεθεις. Αυτα ΑΝ το ρουτερ εχει τέτοια δυνατότητα. πως βρισκω την MAC μου : 1. στα windows , εναρξη, εκτέλεση, γραφω CMD , παταω ΟΚ ανοιγει ενα παραθυρο εντολών 3. γραφω IPCONFIG /ALL παταω εντερ, βλεπω κατι σαν αυτο: >WIRELESS ADAPTER adapter (ή κατι παρόμοιο εδώ, αναλογα πως λεγεται η ασυρματη συνδεση): Connection-specific DNS Suffix . : μμμμμμμ Description . . . . . . . . . . . : ABCDE GFHR Network Connection [b]Physical Address. . . . . . . . . : 00-16-71-41-51-07[/b] Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes IP Address. . . . . . . . . . . . : 172.111111 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 172.11111111 DHCP Server . . . . . . . . . . . : 172.16.555555 κλπ, κλπ αυτο το Physical Address ειναι η MAC εκπαιδευτικό μικυ μαους : http://spotlight.getnetwise.org/wireless/wifitips/find-mac-address.php βεβαια, οπως ειναι δυνατόν, εστω με ταλαιπωρια, να αλλαξουμε αριθμο ταυτότητας, ετσι μπορεις να αλλαξεις και mac σε υπολογιστή, αν επιμένεις. γι αυτο χρειάζονται και άλλα μετρα προστασίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.