georgemvg Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Είναι ένα πισι με δυο κάρτες δικτύου, μια onboard και μια pci. Αυτη την στιγμή έχει WinXP, στην διαχείρηση φαίνονται και οι 2 αλλα όταν συνδεω καλώδιο, δεν γίνεται τιποτα. Eίπα ότι εχει τα XP γιατί πριν τα βάλω για να σιγουρευτώ, είχε Ubuntu και Mac Os 10.5.1...Tιποτα και στα 3 λοιπόν...Δεν μπορεί να χάλασαν και οι 2 ταυτόχρονα...
georgemvg Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Router...Στο οποίο ένα λαπτοπ παίρνει κανονικά ip...
caution Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Να μερικά πραγματάκια που πρέπει να τσεκάρεις: -Είναι οι κάρτες enable (στο Network Connections); -Δοκίμασε με άλλο καλώδιο; -Δοκίμασες άλλη θύρα στο router σου (αν έχει...); Πράγματι να καούν και οι δύο κάρτες είναι λίγο τραβηγμένο σενάριο. Μήπως "στράβωσε" κάτι με τα IRQ; Δοκίμασε να βγάλεις την pci και τσέκαρε αν δουλέψει τότε η on board.
georgemvg Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Το 1,2 και 3 τα έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα. Τα irq τους είναι ίδια, δεν νομίζω να έπρεπε να είναι διαφορετικά. Την απομώνοση την έκανα 2 φορές. Την μια άφησα την onboard και την άλλη την pci. Τιποτα...Θα μου πείτε να πάω να πάρω μια, 5 ευρώ έχει, το θέμα είναι οτι πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα...
caution Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Router...Στο οποίο ένα λαπτοπ παίρνει κανονικά ip... Το laptop παίρνει 802.11 ή από Ethernet;
georgemvg Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Κανονικα ασυρματα, αλλά για τις αναγκες τσεκαρίσματος το δουλεύω σε ethernet.
caution Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Κατάργηση (device manager) και restart, καινούργιους drivers (τετριμμένο αλλά ποτέ δεν ξέρεις...). Μήπως έχεις ορίσει static στα NIC και είσαι εκτός IP range; 'Η δεν παίρνει εντελώς χαμπάρι (cable disconnected τύπου); Πρέπει να είσαι πολύ lucky bastard για να κάηκαν και οι δύο αλλά πάρε μία ακόμα για να σου λυθεί η απορία. Μπας και δεν δουλεύει τίποτα πάνω στον PCI;
georgemvg Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 To μηχάνημα είναι φορμαρισμένο πριν δυο μέρες, όλα καινούργια απο drivers. Ip παίρνει μόνο του, αλλά έβαλα και εγώ δικές μου μήπως έφταιγε αυτό. Όταν συνδέω το καλώδιο, είναι σαν να μην το έβαλα καθόλου. Όμως: όταν συνεδεσα pc με pc κάτι έκανε, άσχετα που δεν κατάφερα να κάνω κάτι παραπάνω γιατί δεν έχω crossover καλώδιο... Με βάζει σε σκέψεις...Μήπως κάτι τρέχει με την συνδεσμολογία του δικτύου(πέρασα utp σε όλο το σπίτι!!!) και το λαπτοπ που είναι σύγχρονο καταφερνεί και τα βγάζει πέρα με την φοβερή nic που έχει και το κακόμοιρο το pc δεν μπορεί να κάνει auto-detect με τη nic του...Παίζει κάτι τέτοιο; Δεν έχω άλλη pci πρόχειρη δυστυχώς. Το scsi που έχει δεν το δοκίμασα ακόμα...
caution Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Σωωστός Μπορεί να μην είναι τα NIC σου Auto-negotiable και να έχεις κάνει πατάτα στη καλωδίωση: Περί straight-through / crossover και τα σχετικά δες εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Category_5_cable http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_over_twisted_pair http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_crossover_cable
georgemvg Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Βοήθεια! Δεν αντέχω άλλο, θα το πεταξω από το μπαλκόνι! Αγοράζω σήμερα μία pci ethernet. Tην βάζω στην 3η θύρα pci, τιποτα. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση στο device manager. Την βάζω στην 2η, τιποτα. Την βάζω στην πρώτη, φτάνω μέχρι το screen των windows και μου πετάει input not available ή κάτι τέτοιο τέλως πάντων. Παίρνω από ένα άλλο πισι μια pci gpu και την βάζω στην πρώτη pci θύρα. Όλα καλά. Το πι σι ανάβει κανονικά. Wtf? Έκανα και στο bios optimized settings, μήπως είχα κάνει καμιά π@π@ρι@, τίποτα....
caution Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Έτσι όπως τα περιγράφεις IRQ πρέπει να είναι... Κράτα μόνο ένα NIC και άρχισε να τα αλλάζεις! Με λίγο googling θα την βρείς την άκρη
georgemvg Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Aπο ότι βλέπω υπάρχουν conflicts...Βέβαια και στο λαπτοπ υπάρχουν conflicts απο την μάνα του. Η κάρτα για κάποιο περίεργο λόγο αναγνωρίστηκε, αλλά δεν παίρνει ip. Ερώτηση: Έχει βγάλει Local area network #4, που σημαίνει ότι έχει κρατήσει όλες τις προηγούμενες φορές που έβαζα την άλλη nic. Το ρουτερ δίνει χχχ.χχχ.χχχ.10 στο πισι και εγώ του έχω βάλει χχχ.χχχ.χχχ.15. Το δέκα ήταν ip που είχα δώσει σε άλλη nic. Θέλω λοιπόν να κάνω ρεσετ σε όλες τις pci κάρτες. Aν κάνω clear cmos θα γίνει αυτό που θέλω; Θα έχω κανένα πρόβλημα μετά;
caution Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Το #4 δεν έχει να λέει τίποτα, μην σε αγχώνει Το Clear CMOS δεν αφορά τα NICS αλλά μπορεί να ξαναμοιράσει τα IRQ (!). Για τα πειράματα σου βάλε το NIC να παίρνει αυτόματα IP και απενεργοποίησε το MAC Filtering στο router αν είναι ΟΝ!
georgemvg Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Εβαλα τα nics ξανα από την αρχή σε κάθε pci και έκανα απεγκατάσταση. Τώρα έχω μόνο την καινούργια. Συμβαίνει το εξής. Ip δεν παίρνει με τίποτα μόνο του. Αν βάλω εγώ μια το βγάζει στο DHCP table και μια όχι...Είτε το βρίσκει πάντως είτε όχι, δίκτυο δεν έχω. Καμία ιδέα για πειραματισμούς. Δεν έχω κάτι άλλο κατά νου, στέρεψα τόσες μέρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.