caution Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Είναι λογική η απόσταση; Δοκίμασε να το γυρίσεις στα 10Μ μπας και... Μήπως να δανειστείς κάποιο άλλο router έτσι για να αρχίσουμε να αποκλείουμε έναν έναν τους υπόπτους; (αυτό που παίζε στο μυαλό μου είναι μήπως και το ρεύμα είναι οριακό και απλά το NIC στο laptop σου έχει μεγαλύτερη ευαισθησία... Απίθανο αλλά έχω αρχίσει και εγώ να στερεύω!)
georgemvg Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Στο σπιτι αυτή την στιγμή βρίσκονται 2 πισι και ενα λαπτοπ. Το προβληματικό πισι στο ίδιο δωμάτιο με το λαπτοπ και το 2ο πισι στο υπόγειο. Και στο δωμάτιο και στο υπόγειο υπάρχει πρίζα rj45. Το μήκος του utp καλωδίου είναι γύρω στα 20 μέτρα μέχρι το ρουτερ και στα 2 δωμάτια. Το λαπτοπ στο δωμάτιο παίρνει κανονικά ip όπως και το πισι στο υπόγειο. Πήγα το προβληματικό πισι στο υπόγειο να δοκιμάσω και ούτε εκεί παίρνει ip...
caution Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 χμμμμμ... Μάλλον τελείωσε η έμπνευσή μου... Υποπτεύομαι γενικά τον pci δίαυλλο σου. Κάτι με ρεύμα ή χρονισμό ίσως. Αν έχω δίκιο θα άξιζε να δοκιμάσεις με ένα τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613394 αν μπορεί να το δανειστείς από κάποιον φίλο (γιατί αν κάνω λάθος θα σου μείνει αυτή η χαζή αηδιούλα, πεταμένα λεφτά...) το οποίο αν δουλέψει απροβλιμάτιστα θα επαληθεύσει τα περί διαύλου... Σπάνια περίπτωση πάντως, αν ισχύει πάρε κανένα λαχείο
georgemvg Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δεν ξέρω αν αυτό δείξει κάτι διαφορετικό από ένα usb wireless adapter. Εννοώ οτι ότι δείξει το ένα θα δείξει και το άλλο...Νομίζω το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και το αναμενόμενο, να πάρει δηλαδή ip...Δεν έχω πάντος να το δανειστώ και δεν παίζει να το αγοράσω...εδωσα ήδη 12 ευρώ για το nic.
caution Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Αν αυτό το ethernet - to - USB δουλέψει απενοχοποιούνται καλωδιώσεις και router και κάνεις και την δουλεία σου από εδώ και στο εξής. Το ευκολότερο είναι βέβαια να δοκιμάσεις πρώτα ένα άλλο ( δανεικό ) router έτσι για το 101% αλλά μάλλον συμφωνούμε ότι πρόκειται για μητρική. Οπότε ή αλλάζεις μητρική ή αγοράζεις το ethernet - to - USB. Παρεμπιπτόντως, αν στο PC έχεις κάνει overclock με αύξηση του FSB και σταθερό διαιρέτη FSB/PCI μπορεί αυτό να ζορίζει τις PCI συσκευές σου και για αυτό να μην λειτουργούν οπότε είναι back to default for the time being.
georgemvg Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Απενοχοποιείται η καλωδίωση. Δουλεύουν είπαμε και το λαπτοπ και το 3ο πισι κανονικά απο ethernet σε διαφορετικά δωμάτια. Είχα κάνει ενα μικρό oc πάντως... Tο είχα επαναφέρει στα ίσια του και πριν καμιά ωρίτσα έκανα και clear cmos. Λες να είχα κάψει τίποτα?
caution Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Ο χρονισμός του διαύλου PCI γίνεται με ένα διαιρέτη (πχ 1/5) του FSB. Αν κρατήσεις το διαιρέτη αυτό σταθερό και ανεβάζεις το FSB τότε στην ουσία ανεβάζεις και το ρολόι του PCI διαύλου. Υπάρχει περίπτωση ο δίαυλος και το αντίστοιχο chipset να μην έχουν πρόβλημα με αυτό αλλά οι κάρτες συχνά έχουν (αν και παρουσιάζουν μια ανοχή). Αν επίσης έχεις πειράξει τα ρεύματα του PCI (αν σου δίνει αυτή την επιλογή η μητρική σου) μπορεί να είναι πρόβλημα. Πάντως αν δεν έχεις κάνει κάτι τερατώδες με τα voltages του PCI δεν έχεις κάψει κάτι.
georgemvg Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Εγώ δεν παλέυω άλλο σήμερα, κουράστηκα...Αύριο πάλι θα συνεχίσω την μάχη...Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου!
georgemvg Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μετά από 2 χρόνια και κάτι μήνες...Ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιήθηκε τόσο καιρό και τον ζήτησε ένας φίλος. Η διάταξη του σπιτιού του είναι τέτοια που το pc θα έπαιρνε ιντερνετ μέσω ενός wireless usb adapter που προφανώς θα λειτουργούσε κανονικά αφού το pc είχε πρόβλημα με τα pci. Τον ξενοδόχο δεν τον ρώτησα όμως. Εγκατάσταση windows 7 για να ξανανιώσει, εγκατάσταση του adapter, άνοιγμα στον IE και ΝΑΙ, έχω internet! Η μέγιστη ταχύτητα που έπιασα σε συγχρονισμένο ρουτερ στα 17800 ήταν 50kb/s. Έχω πει κατα καιρούς "αυτός είναι λίγο αργούλης", "αυτός δεν παίζει καλά τα παιχνίδια", αλλά "αυτός δεν έχει γρήγορο ιντερνετ" δεν είχα ξαναπει. Σήκωσα τα χέρια ψηλά αφού τον έβαλα ξανά στην ντουλάπα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.