poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 μην νιοωθεις skroutz.γιατι πολλες φορες πραγματι ζητανε τρελλα λεφτα.εγω θα λεγα να στα κανε ο γνωστος σου kai na sou κανει για ιντερνετ.ασε τα nova κτλ αμα δεν τα βλεπεις.μπορει να το τονισε που θα γινει το σπιτι μπαχαλο και θα θελει στοκαρισμα και βαψιμο.
louben Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 μΗ νοιωθεις σκρουτζ.Ψαξε το γιατι εμενα ο ηλεκτρολογος ΜΕ ΕΓΔΑΡΕ και δουλεια δεν εκανε. Καμια σχεση το οτι θα σκαψει βαθυτερα θα παρει και περισσοτερα.Τι το καναμε με τον ποντο πληρωνεται?????? Απλα Θελει βαθυτερα γιατι δεν πρεπει να επηρεαζεται απο τα καλωδια του ρευματος αυτο ειναι ολο. Αν το σπιτι χτιζεται τωρα η γνωμη μου ειναι να το κανεις 100%.ΣΤην τελικη κανε τους αγωγους βαλε μεσα το καλωδιο και μετα βλεπεις πως θα τα συνδεσεις.ΜΕτα θα ειναι δυσκολο και μονο εξωτερικα(με καναλια). Οσο για το δορυφορικο οκ καλη φαση(πηγα να το κανω και εγω) αλλα δεν ειναι γι α πολλες πριζες.Αυτο γινεται κυριως στις πολυκατοικιες.Αν εισαι μονοκατοικια και με ενα καλωδιο κανεις δουλεια(εκτος αν δε θες να φαινεται).Στο λεω γιατι με την κοινη πριζα υπαρχουν πολλες απωλειες οποτε δωρο αδωρο. Οσο για τη νοβα και το τηλεχειριστηριο κτλ υπαρχει και πιο φτηνη λυση. Δινεις 40 περιπου ευρω και καθαριζεις (σε αυτο) http://www.digitshop.gr/index.php?act=viewProd&productId=188&ccSID=d82a57f98fcfe96e8cf1882926cceaf1.
PaokToTheBone Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Το ψαχνω το 8εμα!Ο αδερφος μου δουλευει στο LIDO και ο τεχνικος εκει του ειπε μπορει να το κανει και αυτος !Αλλα δν ξερω κατα ποσο 8α ειναι σωστος στο τι 8α κανει αλλιως εκει λυνεται το οικονομικο...Ναι με την ΝΟVA εχει κολλημα ο πατερας μου και ο αδερφος μου...Μου ειπαν να το χω και αυτο υποψειν...Στο σπιτι 8α αλλαξουμε πριζες για το ρευμα και γενικα κατι σωματα 8ερμανσης οποτε στοκαρισμα βαψιμο 8α πεσει και ειναι καλο να τελειωνω και με την δικτιωση μεχρι την Δευτερα εχω τον καιρο να ψαχτω ακομα...Αλλα ειναι πολλα που τρεχουν και πρεπει να βγαλω ακρη!
ctru Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Φίλε, μιας και το σκέφτεσαι ( και καλά κάνεις ) να το εγκαταστήσεις ένα δίκτυο. Δεν προτείνω οπτικές ίνες ( έχουν πέσει οι τιμές, αλλά παρ' όλα αυτά είναι ακόμη ακριβή η υλοποίηση μιας τέτοιας λύσης). Για Δομημένη Καλωδίωση καλό θα είναι να βάλεις σε όσο το δυνατό περισσότερα δωμάτια τώρα που μπορείς. Για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια θα το χρησιμοποιείς σίγουρα. Να βάλεις cat6 (ή νεότερο). Μπριζάκια αντίστοιχης κατηγορίας. Όλα τα υλικά να είναι πιστοποιημένα (υπάρχουν και κινέζικα στη μισή τιμή αλλά απόδοση "μπαλαμούτι"). Με την εγκατάσταση να απαιτείσεις να σου παραδώσουν και πιστοποίηση του δικτύου (δηλαδή μέτρηση με φασματογράφο για κάθε γραμμή ότι πιάνει την συγκεκριμένη ταχύτητα). Αυτό θα σου κοστίσει περίπου όσο και η απλή εγκατάσταση της καλωδίωσης αλλά θα είσαι σίγουρος ότι δουλεύει. Κάτι τέτοιο μόνο οι σοβαρές εταιρείες δίνουν. Οι "παπατζήδες" μόλις ακούνε κάτι τέτοιο βγάζουν σπυριά. Σίγουρα τα καλώδια χαμηλής τάσης πρέπει να απέχουν τουλάχιστο 40εκ. από τα καλώδια υψηλής τάσης στον αέρα - μέσα στον τοίχο, αν σκαφτεί και δεν μπει εξωτερικό κανάλι, μειώνεται η απόσταση. Καλό θα είναι να το ψάξεις το θέμα με το ποιά εταιρεία - εργολάβος θα το αναλάβει. Έχω δεί πολλούς με καλωδίωση να το γυρνάνε σε ασύρματο γιατί έκαναν τσιγκουνιές ή έπεσαν σε αλμπάνηδες. Μία καλή υλοποίηση και με δυνατότητες επέκτασης είναι το σοφατοπί να γίνει κανάλι εσωτερικό και εκεί να "τρέχουν" τα καλώδια χαμηλής και το καπάκι να είναι και φάτσα για το σοφατοπί. Αν είναι κάντο τώρα που μπορείς. Μετά θα είναι αργά. Αλλά και ασύρματο αν θέλεις τώρα είναι καλή ευκαιρία να το μελετήσεις ανάλογα τα τετραγωνικά κτλ. για να τοποθετησεις τυχόν αναμεταδότες. Αν πάλι θέλεις να σου προτείνω εταιρείες στείλε pm. Καλή τύχη
PaokToTheBone Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Oποια βοη8εια δεκτη!Και σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
PaokToTheBone Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Tελικα περασα καλωδιο cat6 με εναν ηλεκτρολογο που ηξερε τι δουλεια...Τονισα οτι πρεπει να μην κανει αποτομες γωνιωσεις και να περναει μακρια απο καλωδια ρευματος...Βεβαια δν ξερω αν μονωσε το καλωδιο μεσα στον τοιχο η το εβαλε ετσι...Ημουν αρρωστος και δν μπορεσα να ειμαι εκει οταν το περνουσε...Τωρα ειδα μονο την στοκαρισμενη γραμμη...Εκει που ειναι η 8εση για να συνδεσω το switch εχει βγαλει 2 απολυξεις καλωδιου...Δεν ξερω τι εκανε και εχω μπερδευτει...Τι switch να παρω?8ελω ταχυτητα και αξιοπιστια...Εχω και mac αν αυτο αλλαζει τα δεδομενα αν και δν νομιζω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.