afentiko7 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Σκέφτομαι για την πτυχιακή να αλλάξω γλ. προγραμματισμού. Να δω και γω τι είναι το .net Ομως έχω κάποιες ερωτήσεις α)Η φιλοσοφία της είναι ίδια? Ναι, ξέρω είναι οο αλλά μήπως έχει και τπτ άλλο? β)με web εφαρμογές τι γίνεται? Πχ υπάρχει αντίστοιχη τεχνολογία των servlets, jsp και στο .net? Γιατί λίγο που κοίταξα η asp μου φάνηκε τελείως διαφορετική σε σχέση με τη jsp. γ)Είναι εύκολο να βρεις resources στο Internet? Τόσο εύκολο όσο με τη java? Αν έχετε και κανά καλό ebook στο rapidshare θα με βοηθούσε. Α και φαντάζομαι διαβάζω μόνο τα συντακτικά, γιατί κλάσεις, αντικείμενα πχ είναι γνωστά από java κλπ δ) IDE για C#? ε)Εσείς τι λέτε? Να αφιερωθώ αποκλειστικά στη java ή να δω τι λέει και το αντίπαλον δέος?
ippo00 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Προφανώς και πρέπει να το κοιτάξεις, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδεά να το κάνεις για την πτυχιακή. IDE της Microsoft, Documentation της Microsoft γενικά τα πάντα.. Microsoft.
_tasos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Χωρίς να ξέρω πολλά από java θα σου πρότεινα να πας σε C# απλά για να μάθεις και κάτι παραπάνω. Θα σου είναι σίγουρα χρήσιμο. Όταν θα βγεις στην αγορά εργασίας όλοι ζητάνε .NET και Java. Είναι κρίμα να μην έχεις το ένα. α) Η φιλοσοφία είναι παρόμοια, όχι ίδια. Συγκεριμένα η C# έχει αρκετά στοιχεία με την Java, περισσότερα από ότι έχει με κάποια άλλη OO γλώσσα. β)Δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς, αλλά στο web programming η asp είναι κοντά στη VB και C#. γ)Υπάρχουν πάρα πολλά resources στο δίκτυο. Περισσότερα από όσα θα αντέξεις να διαβάσεις. Ψάξε λίγο για C# σε κάνα IsoHunt για να δεις τι κυκλοφορεί. Οι κλάσεις δεν είναι όλες ίδιες, υπάρχει το .NET framework που έχει πολλές κλάσεις για να κάνεις διάφορα πράγματα. Το help του Visual Studio είναι αρκετά αναλυτικό. δ)Το Visual Studio είναι το IDE για C#. Είναι πολύ καλό, αξίζει να ασχοληθείς με αυτό. Υπάρχει η express έκδοση η οποία είναι free οπότε κατέβασε το και δες το! ε)Είναι καλή τακτική για κάποιον που είναι προγραμματιστής να μπορεί να παίξει σε πολλά περιβάλλοντα. Οπότε είναι κρίμα να μείνεις στη Java.
afentiko7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Ok επίσης 2 ερωτήσεις. Η επικοινωνία asp με c# πως ακριβώς γίνεται? Με embedded c# σε asp σελίδα? Δλδ οι παράμετροι πως περνιούνται? Πχ σε java έγραφες τον κώδικα περνούσες ορίσματα (πάλι σε java) και απλά χρησιμοποιούσες html. Σε asp ισχύει κάτι παρόμοιο? Δλδ χοντρικά τον ίδιο κώδικα σε java έγραφες είτε επρόκειτο για web ή standalone εφαρμογή. Στο .net τι παίζει? Η επικοινωνία με databases είναι εύκολη?
_tasos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Για κάθε .aspx αρχείο στην asp, υπάρχει και ένα αρχειάκι .aspx.cs όπου γράφεις κώδικα. Μάλλον είναι λίγο πιο περίπλοκη η όλη φάση, αλλά αν το καταλάβεις θα είσαι οκ. Αλλά ναι, πάνω κάτω τον ίδιο κώδικα γράφεις. Όσο για σύνδεση με ΒΔ τα πράματα είναι μάλλον εύκολα, αν και ο χαρακτηρισμός είναι πολύ στον αέρα. Μπες στο http://www.codeproject.com/ όπου και θα βρεις πολλά παραδείγματα για διάφορα πράγματα σε C#. Τον κώδικα μπορείς να τον διαβάσεις και να πάρεις μία γενική ιδέα του τι γίνεται. Επιμένω στο να μην "κολλήσεις" σε μία τεχνολογία. Πάντα χρειάζονται παραπάνω για έναν προγραμματιστή. Αυτό το καιρό ψάχνω δουλειά και σε όλες τις συνεντεύξεις που πήγα ρώτησαν αν ξέρω Java και .NET. Οπότε πρακτικά σου είναι και τα δύο απαραίτητα.
dt008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δες και την υπογραφή μου για ένα ebook για μετάβαση από Java σε C# Εφ'όσον είσαι φοιτητής, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορείς να κατεβάσεις και Visual Studio τόσο από το MSDNAA όσο και από το Dreamspark Σε ποια σχολή είσαι;
juniorjack Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 afentiko7 είμαι κ εγώ σε παρόμοια φάση, χρειάζεται να χρησιμοποιήσω C# για τη διπωματική μου.. Αρχικά ξενέρωσα, όχι τόσο γιατί προτιμούσα Java, αλλά γιατί τα πάντα γύρω από τη C# είναι Microsoft! Έχω βρει κάμποσα ebooks για τη C# (όλα στα Αγγλικά εκτός από αυτό που αναφέρει ο dt008), αν θες τα ανεβάζω στο rapidshare..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.