Προς το περιεχόμενο

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ - Χανιά

evansdr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Επειδη εχω αποριες για το προαναφερομενο τμημα,οποιος ξερει ή εχει φοιτησει εκει,ας ποσταρει.

Μου φαινεται μια σχολη με πολυ ψωμι...

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό το σχολή με πολύ ψωμί..δε θες να το σχολιάσω,ειλικρινά.Αν εννοεις ότι έχει πολλές προοπτικές,ναι έχει.ΜΟΝΟ αν σ'αρέσει το αντικείμενο...έχε το υπ'όψιν σου το τελευταίο.

Δημοσ.
Αυτό το σχολή με πολύ ψωμί..δε θες να το σχολιάσω,ειλικρινά.Αν εννοεις ότι έχει πολλές προοπτικές,ναι έχει.ΜΟΝΟ αν σ'αρέσει το αντικείμενο...έχε το υπ'όψιν σου το τελευταίο.

Αυτό ισχύει για τα πάντα φίλτατε. Εκτός και αν σου χαρίζουνε χρήματα.

Δημοσ.
Καλησπερα σε ολους.

Επειδη εχω αποριες για το προαναφερομενο τμημα,οποιος ξερει ή εχει φοιτησει εκει,ας ποσταρει.

Μου φαινεται μια σχολη με πολυ ψωμι...

Εμένα πάλι όχι. Τσέκαρε για πολιτικούς και αρχιτέκτονες. Ειδικά οι πρώτοι μαμάνε. Αν έχεις και γνωστό εργολάβο έκανες την τύχη σου.

Δημοσ.

Όταν φοιτούσα εγώ εκεί, μέχρι το 98, είχε τις εξής κατευθύνσεις:

Computer engineering, ηλεκτρονική, τηλεπικοινωνίες και αυτόματο έλεγχο.

Το κακό ήταν ότι δεν επέλεγες στην ουσία κάποια από αυτές να ακολουθήσεις, δηλαδή αυτή που σε ενδιαφέρει και να μην ασχοληθείς με τις υπόλοιπες, αλλά είχε υποχρεωτικά μαθήματα "κορμού" από όλες τις κατευθύνσεις.

Η λογική ήταν ότι ήθελαν οι απόφοιτοι να έχουν γνώσεις από όλα τα πεδία, για μένα όμως σε βάρος της εξειδίκευσης.

Τώρα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τίποτα από αυτά.

Δημοσ.

Ναι ρε συ Λευτέρη,τώρα οι κατευθύνσεις υπάρχουν ως γνωστικοί τομείς και μπορεις να επιλέξεις όποια μαθήματα θες(εκτος απο τα βασικά που ναι κοινά για όλους),αρκεί να συμπληρώνεις τις διδακτικές μονάδες που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου...ά,και τα αγγλικα είναι υποχρεωτικά,αλλά και εκει αν εχεις κάποιο πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής,απαλάζεσαι απο την εξέταση και παίρνεις βαθμό αντίστοιχο του πτυχίου σου(το τελευταίο θα το ψάξω,και θα σου πώ αναλυτικά τι παίζει)

Υγ:Tώρα παρατήρησα οτι και τότε δεν υπήρχαν κατευθύνσεις...γνωστικοί τομείς ήταν και τότε...πάντως πιστεύω οτι τα πρώτα 7 εξάμηνα είναι πιο γενικά(και πάλι σταδιακα μετα το 2ο σου γίνονται λιγότερο),αλλά απο το 7ο μέχρι το 9ο έχεις πλήρη επιλογή μαθημάτων...όπως καταλαβαίνεις το να κάνεις πλήρη εξιδείκευση τον τελευταίο χρόνο των προπτυχιακων σπουδών σου,απο τη στιγμή που άλλα αει/τει έχουν μέχρι και το τελευταίο εξάμηνο(7ο η 9ο,το εξαμηνο της διπλωματικής δε το παίρνω υπ'όψιν)υποχρεωτικά 2-3 και επιλογης 2-3 απο μια λίστα 5!..ε,μάλλον το πρόγραμμα σπουδών της κρήτης είναι όσο balanced πρέπει...εξ'άλλου υπάρχει το σκεπτικό,ότι οι περισότεροι σήμερα στο μεταπτυχιακό εξιδεικέυονται(μερικοί,απλά βρίσκουν ένα ωραίο θέμα για τη διπλωματική,και έτσι σκέφτονται μήπως ακολουθήσουν το σχετικό τομέα μεταπτυχιακά...σοβαρά ξέρω τέτοιο άτομο...ντάξει σε καλό του βγήκε,αλλά είναι η εξαίρεση!)

Yγ #2:http://www.tuc.gr/fileadmin/pdf/tuc_guide_2007_GR_low.pdf

Δημοσ.
Εμένα πάλι όχι. Τσέκαρε για πολιτικούς και αρχιτέκτονες. Ειδικά οι πρώτοι μαμάνε. Αν έχεις και γνωστό εργολάβο έκανες την τύχη σου.

Η βάση των ηλεκτρονικών μηχανικών είναι αρκετά χαμηλότερη από τις σχολές που αναφέρεις.. Συμφωνώ ότι έχουν πολύ καλές προοπτικές. Ούτε στους ηλεκτρονικούς θα συναντήσεις πρόβλημα ανεργίας (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα) αλλά στις άλλες δύο σχολές που αναφέρει το αφεντικό7 θα φτάσεις πιθανόν σε υψηλότερο μισθολόγιο.

Σημασία έχει να σε ενδιαφέρει το αντικείμενο, (όσο γίνεται να το γνωρίζεις αυτό πρωτού ξεκινήσεις μαθήματα). Αν σ'αρέσει ως αντικείμενο ελιναι πολύ καλή επιλογή.

Δημοσ.

Boys,το τριπάκι με τις βάσεις είναι πολύ ανούσιο,και θα ταν καλό σ'ένα παιδί που δεν έχει δώσει ακόμα,να προσπαθήσετε να του ανοίξετε τα μυαλά και όχι να το κλείσετε στη κλασσική παγίδα "κυνήγι υψηλόβαθμών σχολών"...η μόνο σχολή που έχει ψωμί είναι αυτή που θα σου ΄δωσει τα εφόδια ν'ασχοληθείς με αυτό που σ'αρέσει...όλες οι άλλες απλά μπορούν να σου εξασφαλίσουν μισθό(και πάλι όχι σίγουρα)

Δημοσ.
Boys,το τριπάκι με τις βάσεις είναι πολύ ανούσιο,και θα ταν καλό σ'ένα παιδί που δεν έχει δώσει ακόμα,να προσπαθήσετε να του ανοίξετε τα μυαλά και όχι να το κλείσετε στη κλασσική παγίδα "κυνήγι υψηλόβαθμών σχολών"...η μόνο σχολή που έχει ψωμί είναι αυτή που θα σου ΄δωσει τα εφόδια ν'ασχοληθείς με αυτό που σ'αρέσει...όλες οι άλλες απλά μπορούν να σου εξασφαλίσουν μισθό(και πάλι όχι σίγουρα)

Προφανώς αναφέρεσαι σε μένα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το point σου.. Είπα μια γενική αλήθεια, το ότι διαφέρουν οι βάσεις των σχολών. Δεν είπα ποια είναι καλύτερη. Κακά τα ψέματα, οι "περισσότερες" βάσεις των σχολών είναι διαμορφομένες από τη ζήτηση εργασίας και τη μισθολογική εξελιξημότιτα. Και σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια επιλέγουν οι περισσότεροι αφού σχεδόν όλοι καταλαβαίνουν τι πραγματικά θα σπουδάσουν μετά την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δημοσ.
Ναι ρε συ Λευτέρη,τώρα οι κατευθύνσεις υπάρχουν ως γνωστικοί τομείς και μπορεις να επιλέξεις όποια μαθήματα θες(εκτος απο τα βασικά που ναι κοινά για όλους),αρκεί να συμπληρώνεις τις διδακτικές μονάδες που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου...ά,και τα αγγλικα είναι υποχρεωτικά,αλλά και εκει αν εχεις κάποιο πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής,απαλάζεσαι απο την εξέταση και παίρνεις βαθμό αντίστοιχο του πτυχίου σου(το τελευταίο θα το ψάξω,και θα σου πώ αναλυτικά τι παίζει)

Υγ:Tώρα παρατήρησα οτι και τότε δεν υπήρχαν κατευθύνσεις...γνωστικοί τομείς ήταν και τότε...πάντως πιστεύω οτι τα πρώτα 7 εξάμηνα είναι πιο γενικά(και πάλι σταδιακα μετα το 2ο σου γίνονται λιγότερο),αλλά απο το 7ο μέχρι το 9ο έχεις πλήρη επιλογή μαθημάτων...όπως καταλαβαίνεις το να κάνεις πλήρη εξιδείκευση τον τελευταίο χρόνο των προπτυχιακων σπουδών σου,απο τη στιγμή που άλλα αει/τει έχουν μέχρι και το τελευταίο εξάμηνο(7ο η 9ο,το εξαμηνο της διπλωματικής δε το παίρνω υπ'όψιν)υποχρεωτικά 2-3 και επιλογης 2-3 απο μια λίστα 5!..ε,μάλλον το πρόγραμμα σπουδών της κρήτης είναι όσο balanced πρέπει...εξ'άλλου υπάρχει το σκεπτικό,ότι οι περισότεροι σήμερα στο μεταπτυχιακό εξιδεικέυονται(μερικοί,απλά βρίσκουν ένα ωραίο θέμα για τη διπλωματική,και έτσι σκέφτονται μήπως ακολουθήσουν το σχετικό τομέα μεταπτυχιακά...σοβαρά ξέρω τέτοιο άτομο...ντάξει σε καλό του βγήκε,αλλά είναι η εξαίρεση!)

Yγ #2:http://www.tuc.gr/fileadmin/pdf/tuc_guide_2007_GR_low.pdf

Όχι βρε crusader, δεν εννούσα ότι από το 1ο εξάμηνο να διαλέγεις κατεύθυνση.

Πρέπει να διδαχθείς όλα τα βασικά από όλες, ώστε κάποια στιγμή να καταλήξεις σε αυτή που σε ενδιαφέρει περισσότερο.

Θα προτιμούσα ένα σύστημα όπως στο ΕΜΠ, όπου από το 3ο έτος διαλέγουν κατεύθυνση.

Εγώ π.χ. τι νόημα είχε να κάνω στο 9ο εξάμηνο υποχρεωτικά VLSI, όταν είχα αποφασίσει εξάμηνα πιο πριν ότι θα ακολουθούσα computer engineering?

Δημοσ.
Δεν αναφέρομαι γενικά σε σένα,απλά με αφορμή το δικό σου πόστ και του α7.απλά εξέφρασα μια γενική αλήθεια...και ντάξει σ'όσους πέρασαν,μικρό το κακό να λέμε τέτοιες ασυναρτησίες...είναι ελληνικό ιδίωμα,να το παίζουμε παντογνώστες...αλλά σ'ένα παιδί που τώρα ψάχνεται(και απ'ότι φάνηκε,του χουν ήδη παιδέψει το μυαλό με τέτοιες εγκληματικές απόψεις),πρέπει να το παροτρύνουμε να αποφασίσει βάσει αντικειμένου σπουδών και όχι βάσει μορίων και σημερινής ζήτησης...μη ξεχνας οτι η αγορά εργασίας μεταβάλλεται ραγδαία απο 5ετία σε 5ετία και το παιδί αυτό αν τώρα φοιτουσε στο 1 6μηνο,μέχρι να έβγαινε σε 2 5ετίες στην αγορά εργασίας,μπορεί όλοι να χαμε έξυπνα σπίτια,και να παίρναν πρώτα τη γνώμη ενός ημμυ-και την υπογραφή-και μετά ενο πολιτκού,μηχ/αρχιτεκτονα...με ποιο σκεπτικό λοιπόν του λές για βάσεις και σχολές?Δε γράφω αυτό το πόστ εν είδη επίθεσης στο ατομό σου...απλά κάθε μέρα συναντάω νοοτροπίες σαν τη δική σου,και τουλάχιστον όταν τις συναντώ σε σκεπτόμενα άτομα,προσπαθώ να τις καυτήριάσω,μπάς και μειωθεί η χαζή αντιληψη που επικρατεί και μας οδηγεί σε πολύ άσχημες καταστάσεις τις οποίες αν αναλύσω εδώ θα μαι εκτός θέματος!;)

Δεν νομίζω πως προσπαθείς να αντικρούσεις τα λεγόμενα μου γιατί πολύ απλά δεν εξέφρασα τέτοιες απόψεις. Βρίσκεις αφορμή να εκφέρεις τη γνώμη σου αλλά στην ουσία δεν έχω δείξει πως υποστηρίζω τις απόψεις που αναφέρεις. Η αναφορά στις βάσεις έγινε επειδή ο afentiko7 αναφέρθηκε στις σχολές. Σαν ν μου λες εσύ ότι θες να γίνεις χημικός και να σου λέω εγώ γίνε γιατρός θα έχεις καλύτερα λεφτά. Κατά τα άλλα μάλλον συμφωνούμε όπως μπορείς να δεις στο 1ο μνμ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...