kid4computer Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν έχω έναν υπολογιστή -αρχαίο- με pentium 3 και με μητρική Jetway 694AS και θέλω να το ξεκινήσω για να δώ τι λέει (τι να λέει -pentium 3- ). Ενώ πατάω το κουμπί και ξεκινάει και πριν ανάψει η οθόνη ακούω 2 beep και μετά ούτε οθόνη ανοίγει ούτε τίποτα... μόνο τροφοδοτείται με ρεύμα. Τα έχω βγάλει και τα έχω καθαρίσει όλα αλλα δεν γίνεται τίποτα....:mad: . Καμιά βοήθεια:rolleyes:???
Nemo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Με δεδομενο οτι η μητρικη σου εχει Award bios : Award beep Codes προελευση : http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=10858 AWARD BIOS: 1 short - System boot successfull 2 short - CMOS setting error 1 long 1 short - DRAM or M/B error 1 long 2 short - Monitor or display card error 1 long 3 short - Keyboard error 1 long 9 short - BIOS ROM error *Συνεχόμενα beeps διαρκείας - DRAM error *Συνεχόμενα beeps συντομίας - Power error *Επαναλαμβανόμενα υψηλών & χαμηλών τόνων beeps - Processor is damaged/Overheated Οποτε Ενώ πατάω το κουμπί και ξεκινάει και πριν ανάψει η οθόνη ακούω 2 beep 2 short - CMOS setting error -κανεις reset το bios με το καταλληλο jumperακι (ή βγαλσιμο -επανατοποθετηση μπαταριας) 1 long 1 short - DRAM or M/B error ή -καθαριζεις με οινοπνευμα τις αποληξεις/μεταλικες επαφες Ram και τις αντιστοιχες των memory slots της mortherboard και αφου στεγνωσουν ,φροντιζεις να κουμπωσει σωστα η μνημη , /αν αποτυχει τοποθετεις σε αλλη θεση-slot την μνημη / αν αποτυχει δοκιμαζεις με ενα αλλο dimmακι μνημης ,αν αποτυχει κι αυτο ισως παιζει κατι δυσαρεστο με την μητρικη .
kid4computer Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ για την απάντηση Nemo!! Τώρα παρατήρησα όμως πως: 1)Τη μια φορά κάνει 2 beep και σταματάει και 2)Τη δεύτερη φορά δεν τελειόνουν τα beep Άρα έχω πρόβλημα και στιν GPU και στις μνήμες??? -----Προστέθηκε 20/10/2008 στις 05 : 09 : 58----- Λοιπόν έκανα reset το bios και όλα τα άλλα που είπες εκτός απο την αλλαγή της μνήμης γιατί έχω μόνο ένα Ram.. αλλά τζίφος..
washcloud Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 http://asia.cnet.com/i/r/2005/dt/39289727/b002.jpg http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/2162895/BadCapacitor01-main_Full.jpg http://www.jebswebsite.com/misc_pics/ibm_mobo_capacitors.jpg ...αν βλέπεις ΤΕΤΟΙΟΥΣ πυκνωτές, κίτρινους σαν το λεμόνι, ή σκασμένους σαν φουλ μέταλ τζάκετ, τότε ξέχνα την τζέτγουει... (αλήθεια, δεν διευκρίνησες, τα 2 μπιπ, είναι ίδιας διάρκειας ; ) (το "BIOS reset", το έκανες πώς ; Με το τζαμπεράκι - ή βγάζοντας απλά τη μπαταρία ; Αν έβγαλες τη μπαταρία...έβγαλες ΚΑΙ το καλώδιο του ρεύματος που πάει απ την μπρίζα στο τροφοδοτικό; ) Γενικά αν ο πισής δούλευε κανονικά μέχρι την τελευταία φορά που έγινε τερματισμός στο λειτουργικό του, το πιο πιθανό είναι να τα έχει φτύσει κάτι που έχει "χημικά" πάνω του - δλδ η μητρική. Αν βγάλεις άκρη, και είναι πάνω από 500 MHz ο επεξεργαστής, μια χαρά πισάκι θα είναι. Και XP σηκώνει (όχι μόνο με 128 Mb RAM όμως, τα φορτώνει δηλαδή, αλλά ασ' τα να πάνε). Κι αν δεν την βρεις, υπάρχει και section "Χαρίζονται" στο φόρουμ, προς θεού μην το πετάξεις.
kid4computer Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 http://asia.cnet.com/i/r/2005/dt/39289727/b002.jpg http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/2162895/BadCapacitor01-main_Full.jpg http://www.jebswebsite.com/misc_pics/ibm_mobo_capacitors.jpg ...αν βλέπεις ΤΕΤΟΙΟΥΣ πυκνωτές, κίτρινους σαν το λεμόνι, ή σκασμένους σαν φουλ μέταλ τζάκετ, τότε ξέχνα την τζέτγουει... (αλήθεια, δεν διευκρίνησες, τα 2 μπιπ, είναι ίδιας διάρκειας ; ) (το "BIOS reset", το έκανες πώς ; Με το τζαμπεράκι - ή βγάζοντας απλά τη μπαταρία ; Αν έβγαλες τη μπαταρία...έβγαλες ΚΑΙ το καλώδιο του ρεύματος που πάει απ την μπρίζα στο τροφοδοτικό; ) Γενικά αν ο πισής δούλευε κανονικά μέχρι την τελευταία φορά που έγινε τερματισμός στο λειτουργικό του, το πιο πιθανό είναι να τα έχει φτύσει κάτι που έχει "χημικά" πάνω του - δλδ η μητρική. Αν βγάλεις άκρη, και είναι πάνω από 500 MHz ο επεξεργαστής, μια χαρά πισάκι θα είναι. Και XP σηκώνει (όχι μόνο με 128 Mb RAM όμως, τα φορτώνει δηλαδή, αλλά ασ' τα να πάνε). Κι αν δεν την βρεις, υπάρχει και section "Χαρίζονται" στο φόρουμ, προς θεού μην το πετάξεις. a) τα 2 μπιπ είναι της ίδιας διάρκειας, το ΒΙΟS reset το έκανα με την μπαταρία (γιατί δεν βρίσκω το jumper) χωρίς το καλωδιο του τροφοδοτικού.. β) Οι πυκνοτές είναι μια χαρά αλλα λίγο φουσκωμένοι.. γ)Τον καθάρισα με ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα και παρατηρησα πως έριχνε κάποι υγρό στις επιφάνειες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.