geldwer1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Εδώ κ μερικές μέρες ο εργοδότης μας,έχει τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στο χώρο που δουλέυουμε,το περίεργο είναι ότι η κάμερα έχει κ ήχο.Μας παρακολουθεί κανονικά δηλαδή(ο παπάρας).Νομίζω ότι αυτό απαγορεύεται. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος νόμος που το απαγορεύει αυτό;
darksoho33 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 οι καμερες παρακολουθησεις επιτρεπονται σε εξωτρικους χωρους, διαδρομους κλπ οχι ομως στον χωρο εργασιας. καλεσε στο 1564 να σου πουν τον νομο
o_magazatoras Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Απ' τη στιγμή που καλύπτονται απ' το νόμο "περί περιουσίας"(ή κάπως έτσι...),έχουν κάθε δικαίωμα να βάλουν κάμερες ως την πόρτα του καμπινέ.Αυτά είναι τα κακά νέα.Τα καλά νέα είναι ότι κάποιος πρέπει να τις παρακολουθεί.Αν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης αυτός,χαλάλι του αν και η T.V.έχει καλύτερο έργο να δείξει.Εκτός κι αν δεν έχει ζωή και "ρουφάει εικόνες απ' τη ζωή των άλλων" (σαν την ταινία).Αν είναι "δοτός",απομονώστε τον. Σε κάθε περίπτωση,χάσαμε σαν ανθρωπότητα.
geldwer1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Απ' τη στιγμή που καλύπτονται απ' το νόμο "περί περιουσίας"(ή κάπως έτσι...),έχουν κάθε δικαίωμα να βάλουν κάμερες ως την πόρτα του καμπινέ.Αυτά είναι τα κακά νέα.Τα καλά νέα είναι ότι κάποιος πρέπει να τις παρακολουθεί.Αν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης αυτός,χαλάλι του αν και η T.V.έχει καλύτερο έργο να δείξει.Εκτός κι αν δεν έχει ζωή και "ρουφάει εικόνες απ' τη ζωή των άλλων" (σαν την ταινία).Αν είναι "δοτός",απομονώστε τον. Σε κάθε περίπτωση,χάσαμε σαν ανθρωπότητα. Καλά να έχει εικόνα, αλλά και ήχο ρε παιδιά;Να παρακολουθεί τη φάτσα του μαγαζιού(ντε μεκ),αλλά ο ηχος;Μπορεί να ακούει τι λέμε οποιαδήποτε στιγμή. Δέν μπορεί να είναι νόμιμο αυτο.
Houston Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Εδώ κ μερικές μέρες ο εργοδότης μας,έχει τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στο χώρο που δουλέυουμε,το περίεργο είναι ότι η κάμερα έχει κ ήχο.Μας παρακολουθεί κανονικά δηλαδή(ο παπάρας).Νομίζω ότι αυτό απαγορεύεται. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος νόμος που το απαγορεύει αυτό; Έτσι είν αυτά Αν δεν σε πατήσει θα τον πατήσεις εσύ…θα σερφάρεις στο ιντερνετ θα σαχλαμαρίζεις με τα γκομενάκια και αυτός θα σε πληρώνει Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι παπάρας … θα μπορούσε να σας ελέγχει από την αποδοτικότητά σας…όχι κάμερες , είναι ρουφιανιές
madsc Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Παίζει κανονικά αυτό το σκηνικό σε εργασιακό χώρο, δικό του ή νοικιασμένο. Μια εκτύπωση σε εμφανή σημείο που γράφει πως ο χώρος παρακολουθείται από CCTV φτάνει για είναι οκ ο ιδιοκτήτης. Δεν μπορεί να βάλει κάμερες σε τουαλέτες μέσα π.χ. ή σε χώρο ιδιοκτησίας ή ενοικίασης άλλου. Την στιγμή που δουλεύεις υπάλληλος κάπου στην ουσία νοικιάζεις τον χρόνο και τις γνώσεις σου για χ ώρες με ψ αντάλλαγμα. Δεν σου "ανήκει" αυτός ο χρόνος. Εδώ νομικά ακόμη και σε barάκια/clubάκια μπορεί να τοποθετήσει κάμερες ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης για τη "δική σου προστασία". p.s. Και προφανώς αυτά δεν είναι δικά μου αυθαίρετα συμπεράσματα αλλά απόψεις νομικών και δικηγόρων σε στησίματα που έχω κάνει στους εν λόγω χώρους. /sc
duende Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 ενταξει, να βαλει και μικροφωνα ειναι λιγο τραβηγμενο..στη θεση σου αν μπορουσα θα την εκανα
adamakos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2008 ο ηχος απαγορευεται δια νομου επιτρεπονται οι καμερες και η καταγραφη εικονας για την αποφυγη αδικηματων κατα ανθρωπων και περιουσιας αυτο σημαινει οτι δεν μπορεις να βαλεις καμερες στις τουαλετες, διαδρομους κτλ αλλα και ουτε να βλεπουν προς το δρομο η αποθηκευση του περιεχομενου επιτρεπεται για μεχρι 15 μερες. οχι παραπανω
geldwer1 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Θα το ψάξω κι'άλλο κ το πιο πιθανό είναι να τον "δώσω"....
12mats Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 στη δουλεια μου το τελευταιο καιρο εχουν κανει καποιες εγκαταστασεις και εχουν μπει 4 περιεργοι ανιχνευετες κινησης που ειναι συνδεμενοι με router...εχω την εντυπωση πως ειναι καμερες πως θα το τσεκαρω?
Porg Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 στη δουλεια μου το τελευταιο καιρο εχουν κανει καποιες εγκαταστασεις και εχουν μπει 4 περιεργοι ανιχνευετες κινησης που ειναι συνδεμενοι με router...εχω την εντυπωση πως ειναι καμερες πως θα το τσεκαρω? Τα κατεβάζει και λες αυτό, αν την επόμενη μέρα δεν απολυθείς δεν είναι κάμερες: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Gl94gKofEBY#t=10s
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Ισχύουν αυτά που αναγράφονται στην 1830/20-09-2001 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. ".... 6. Κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης σε χώρους εργασίας Σύμφωνα με την Απόφαση 115/2001 της Αρχής απαγορεύεται η χρήση κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των εργαζομένων. ..." Τώρα αν και καλά έχει εγκαταστήσει το κύκλωμα για κάποιο άλλο σκοπό, πάλι θα πρέπει να πάρει πρώτα άδεια από την αρχή.
12mats Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 το θεμα μου ειναι να ειμαι σιγουρος οτι προκειται για καμερες.
Physics_Rulez Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Αναλυτικότερα: " Η Οδηγία εισάγει τον κανόνα της απαγόρευσης επιτήρησης των εργαζομένων με συστήματα βιντεοπαρακολούθησης, επιτρέποντας εξαιρέσεις μόνο για περιπτώσεις τραπεζών, στρατιωτικών εργοστασίων και εγκαταστάσεων υψηλού κινδύνου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η κάμερα στο χώρο της εργασίας πρέπει να εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στο προστατευόμενο αγαθό κι όχι στον εργαζόμενο. Έπειτα, τα δεδομένα πρέπει να τηρούνται το πολύ για 15 ημέρες, ενώ σε περίπτωση συμβάντος (λ.χ. ξυλοδαρμός κλπ) τα δεδομένα πρέπει να τηρούνται σε χωριστό αρχείο (προφανώς αντίγραφο) το πολύ για 30 ημέρες, ενώ αν αφορούν τρίτον, για 3 μήνες. Πρόκειται προφανώς για λάθος: το χωριστό αρχείο θα πρέπει να τηρείται για όσο χρονικό διάστημα το θύμα έχει δικαίωμα δικαστικής προστασίας (μήνυσης, αγωγής) γιατί διαφορετικά η Οδηγία παραβιάζει το αντίστοιχο συνταγματικό δικαίωμα (άρθρο 20 Σ.). Ο υπεύθυνος οφείλει πριν εγκαταστήσεις τις κάμερες να έχει προβεί σε σχετική υποβολή εντύπου γνωστοποίησης σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.2472 στην Αρχή: η γνωστοποίηση αυτή θα πρέπει πλέον να είναι σύμφωνη με την νέα Οδηγία. Η μη υποβολή γνωστοποίησης συνιστά ποινικό αδίκημα. Επιπλέον, ο υπεύθυνος θα πρέπει να έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε τα άτομα που εισέρχονται στον βιντεοσκοπούμενο χώρο να έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων. Η νέα Οδηγία περιέχει τα στοιχεία αυτής της ενημέρωσης, ενώ στο Παράρτημά της περιέχει κι ένα υπόδειγμα της σχετικής ενημερωτικής πινακίδας που θα πρέπει να αναρτάται στον εκάστοτε χώρο. Σύμφωνα με το Παράρτημα η Αρχή διευκρινίζει ότι η αναγραφή στις υφιστάμενες πινακίδες ότι η λήψη πραγματοποιείται "με βάση το ν.2472" δεν είναι ορθή. Επομένως, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τοποθετήσουν τις σωστές πινακίδες διότι διαφορετικά η Αρχή ενδέχεται να επιβάλλει κυρώσεις." E-lawyer
scullyist Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 η κάμερα στο χώρο της εργασίας πρέπει να εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στο προστατευόμενο αγαθό κι όχι στον εργαζόμενο. To αγαθό είναι το μηχάνημα κι ο εργαζόμενος δουλεύει με το μηχάνημα (Η/Υ πχ). Παρ' το αυγό και κούρεφτο παραθυράκια, ως συνήθως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα