Προς το περιεχόμενο

Δεν εμφανίζει τον δίσκο

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ... την τρελάνατε την κοπέλα....!!!!!!!:P:P:P

Κατ αρχάς.... Αλλάζεις καλώδια SATA και στους δύο δίσκους...Μην το σκεύτεσαι τσάμπα είναι σχεδόν...

Κατα δεύτερον... Αααααν θέλεις μια σίγουρη λύση αντιγράφεις τα δεδομένα κάπου αλλού..οπουδήποτε.. και από δεξί κλικ στο "ο υπολογιστής μου" διαχείριση, και δειαχείριση δίσκων, κάνεις format ξαναπερνάς δεδομένα... αν ξανακάνει τα ίδια συμπτώματα τότε πλέον είναι σίγουρα πρόβλημα του δίσκου...

Αν δεν θέλεις σίγουρη λύση τότε κάνε αυτά με τα κουνήματα καλωδίων κλπ κλπ κλπ και άλλες αλχιμίες...!!

Ερώτηση..μπορείς να δεις τι μάρκα είναι ο δίσκος..?

Δημοσ.

Κατ αρχάς.... Αλλάζεις καλώδια SATA και στους δύο δίσκους...Μην το σκεύτεσαι τσάμπα είναι σχεδόν...

Άλλαξα το καλώδιο του προβληματικού δίσκου όπως είπα και παραπάνω αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Κατα δεύτερον... Αααααν θέλεις μια σίγουρη λύση αντιγράφεις τα δεδομένα κάπου αλλού..οπουδήποτε.. και από δεξί κλικ στο "ο υπολογιστής μου" διαχείριση, και δειαχείριση δίσκων, κάνεις format ξαναπερνάς δεδομένα... αν ξανακάνει τα ίδια συμπτώματα τότε πλέον είναι σίγουρα πρόβλημα του δίσκου...

Δοκίμασα αν εντοπίζεται και δουλέυει ο δίσκος με ένα bootable cd με linux και ήταν κανονικά,οπότε ο δίσκος είναι υγιής (νομίζω).

Αν δεν θέλεις σίγουρη λύση τότε κάνε αυτά με τα κουνήματα καλωδίων κλπ κλπ κλπ και άλλες αλχιμίες...!!

Θέλω σίγουρη λύση.

Ερώτηση..μπορείς να δεις τι μάρκα είναι ο δίσκος..?

Western Digital 320GB 7200 RPM

-----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 03 : 17 : 09-----

Μήπως δεν επαρκεί η ενέργεια που σου δίνει το τροφοδοτικό όταν συνδέεις και τον 2ο δίσκο γι αυτό κολλάει?

Αυτό ακούγεται καλό σαν ιδέα όμως με το cd των linux γιατί ήταν κανονικά???

Μπορεί να εξηγήσει κάποιος που οφείλεται η κολλημένη μαύρη οθόνη όταν έχω συνδεδεμένο και τον προβληματικό δίσκο λίγο πριν φορτωθούν τα windows???ΒΟΗΘΕΙΑ!!

Δημοσ.

...δεν ρωτάς τον karabouzouk ;

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ... την τρελάνατε την κοπέλα....!!!!!!!:P:P:P

[...] από δεξί κλικ στο "ο υπολογιστής μου" διαχείριση, και δειαχείριση δίσκων, κάνεις format ξαναπερνάς δεδομένα[...]

Τεσπα, αν βλέπεις τα αρχεία του δίσκου απ΄το live cd, και αν μπορείς να κάνεις αντιγραφή των, καν' την, γιατί απ΄ότι φαίνεται (ο λόγος που δεν μπορείς να μπεις στα windows μ' αυτόν) έχει πάθει ζημιά το file system ΤΟΥ.

Στην καλύτερη περίπτωση.

Στην χειρότερη, έχει πάθει ακόμη μεγαλύτερη κι ο ίδιος ο δίσκος, αλλά αυτό θα το διαπιστώσεις κατά την προσπάθεια αντιγραφής.

Όσο για το τί τρέχει με τις "εξαφανίσεις", είπα προτύτερα τις περιπτώσεις που παίζουν, στον wert, αλλά ισχύουν ΚΑΙ για 'σενα...

πρόβλημα είτε με την τροφοδοσία, είτε με τις συνδέσεις (είτε τροφοδοσίας, είτε σήματος) , είτε με "τη μητρική"

1)Αντιγραφές αρχείων μέσα από live cd

2)Write Zeros με το utility του δίσκου από την εταιρία του

3)Full Scan test , και δώσιμο για αλλαγή αν

α)βγάζει errors

β)είσαι εντός εγγύησης

Αν δεν βγάζει errors, μετά το write zeros initialize μέσα από την διαχείριση ΔΙΣΚΩΝ, και φορμάτ

Δημοσ.

Τεσπα, αν βλέπεις τα αρχεία του δίσκου απ΄το live cd, και αν μπορείς να κάνεις αντιγραφή των, καν' την, γιατί απ΄ότι φαίνεται (ο λόγος που δεν μπορείς να μπεις στα windows μ' αυτόν) έχει πάθει ζημιά το file system ΤΟΥ.

Στην καλύτερη περίπτωση.

Στην χειρότερη, έχει πάθει ακόμη μεγαλύτερη κι ο ίδιος ο δίσκος, αλλά αυτό θα το διαπιστώσεις κατά την προσπάθεια αντιγραφής.

Τι είναι το file system του?

Δεν προσπαθώ να μπω στα windows με αυτόν.Τα windows είναι στον άλλον αλλά όταν έχω και τον προβληματικό συνδεδεμένο δεν μπορώ να μπω.

Στον δίσκο με το πρόβλημα υπάρχουν μόνο αρχεία.

-----Προστέθηκε 29/10/2008 στις 06 : 46 : 26-----

Άντε ρε washcloud help!!

Δημοσ.

Βρε Κατερινέισον, έχω καταλάβει πολύ καλά τί συμβαίνει με τον δίσκο σου (ως σύμπτωμα) και κατα πάσα πιθανότητα μπορώ και να "στοιχηματίσω" ότι όλα ξεκινάνε από την τροφοδοσία (αν το χάσω, θα το χάσω από τη μητρική). Όχι γιατί είμαι κανένας μάγκας, αλλά γιατί έχω χρονάκια τώρα φάει την ψυχή μου με τους @!^#!%^δισκους γενικά.

Γι' αυτό και προσπαθώ να σου εξηγήσω από το πρώτο ποστ κι όλας - και καταλαβαίνω το σαλτάρισμα που τρως, γιατί αν μας ενδιαφέρει κάτι στα !Θ@#$!%&μηχανήματα αυτά, ΕΙΝΑΙ τα δεδομένα.

Anyway.

To file system του δίσκου (ΤΟΥ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ"), έχει γίνει σαλάτα. Γι' αυτό και όταν πάει να μπει ο ΑΛΛΟΣ, Ο "ΚΑΛΟΣ", στα windows, κολλάει (κολλάνε δλδ τα windows στην "μαύρη οθόνη"), επειδή "πάνε να διαβάσουν τον ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ", αλλά επειδή ο "προβληματικός", ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ, γίνεται το τουρλουμπούκι και δεν μπορούνε να πάνε παρακάτω (φαντάσου το σαν τα Windows να του λένε του προβληματικού "πες το σύνθημα, κι έλα αγκαζέ να πάμε παρακάτω", αλλά αυτός σφυρίζει αδιάφορα, οπότε η παρέα όλη κολλάει στην μαύρη οθόνη) (..υπάρχει και μία περίπτωση αν τα αφήσεις, να ανοίξουν μετά από ώρα, αλλά παρουσία του "σακάτη", θα ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ, και απ΄τον σακάτη δεν θα διαβάζεις και τίποτα).

File system : Όταν λες πως κάνεις "φορμάτ", αυτό που εννοείς και κάνεις, είναι δημιουργείς τις "εικονικές αποθήκες", για να δεχτούν τα δεδομένα που θα βάλεις αργότερα, σ' ένα δίσκο. Αυτό για να στο πω έτσι χοντρά. Φορμάτ στα ελληνικά, ΔΕΝ είναι η εγκατάσταση windows, είναι η "διαμόρφωση συστήματος αρχείων".

Ο δίσκος σου λοιπόν, ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ, έχει πάθει κάποιο τραμπάκουλο.

Και ΕΙΤΕ είναι τόσο σοβαρό (πρόβλημα ΟΧΙ "εικονικής" φύσεως, αλλά σχετικό με τις κεφαλές ή τις πλάκες του, εσωτερικά) που επιστροφή δεν υπάρχει (...), είτε απλά το file system του είναι πλέον beyond recognition.

Aυτό που μπορείς να κάνεις για τα δεδομένα σου, είναι αυτό που είπα στο τελευταίο post :

Δοκίμασε μέσα από το live cd να τα αντιγράψεις στον ΑΛΛΟ, ΤΟΝ "ΚΑΛΟ", κι αφού κάνεις τις αντιγραφές που θες, ΑΝ ο δίσκος είναι εντός εγύησης, στειλ' τον για έλεγχο και αλλαγή.

Αν πάλι είσαι εκτός, πρότεινα ήδη τί ενέργειες μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις παρακάτω, ΜΠΑΣ και είναι ακόμη "χρήσιμος", αλλά αυτές τις ξανασυζητάμε αργότερα.

Για την ώρα αυτό που προέχει είναι να αντιγράψεις μέσω του live cd τα αρχεία σου και τα ξαναλέμε.

Αν έχεις πρόβλημα με την αντιγραφή, ενημέρωσε να δούμε κανένα recovery πρόγραμμα που χρησιμοποιεί "ειδικούς αλγόριθμους".

Δημοσ.

Και δεν μου λες,αφού έπαθε τέτοιο πράμα,γιατί με το live cd δουλεύει?

(Θα πάω αύριο να πάρω έναν εξωτερικό δίσκο και να τα αντιγράψω εκεί γιατί στον άλλον δεν έχω αρκετό χώρο)

thanks πάντως,you are the best.

Δημοσ.

...γιατί το linux based live cd,,,"τον βλέπει με άλλο μάτι".

Όπως και τα διάφορα recovery προγράμματα.

(...γιατί λες να τα βρίζουμε συνεχώς τα windows...)

ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ όμως ότι όχι ΜΟΝΟ φαίνεται ο δίσκος/τα περιεχόμενά του, αλλά ΕΙΝΑΙ και αναγνώσιμος. Δοκίμασε random αντιγραφές κάποιων αρχείων στον καλό σου δίσκο.

Δημοσ.
...γιατί το linux based live cd,,,"τον βλέπει με άλλο μάτι".

Όπως και τα διάφορα recovery προγράμματα.

(...γιατί λες να τα βρίζουμε συνεχώς τα windows...)

ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ όμως ότι όχι ΜΟΝΟ φαίνεται ο δίσκος/τα περιεχόμενά του, αλλά ΕΙΝΑΙ και αναγνώσιμος. Δοκίμασε random αντιγραφές κάποιων αρχείων στον καλό σου δίσκο.

Τελικά πήρα αυτόν (καλή τιμή για τον όγκο του και 5 χρόνια εγγύηση).Μπήκα με το linux cd και μετά από δύσκολία (καθώς ήταν προεπιλεγμένο οι δίσκοι να είναι μόνο αναγνώσιμοι και όχι εγγράψιμοι αλλά το ξεπέρασα) κατάφερα να αντιγράψω ένα μικρό μέρος των αρχείων μου καθώς τα 300 περίπου GB θέλουν ώρες...

Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι μπορώ να αντιγράψω τα αρχεία.

Υπάρχει κανένας τρόπος να τα μεταφέρω πιο γρήγορα?

Δημοσ.
...όσι :P

(...αχ αυτή η "γνωστή" βιασύνη σουυυυυυυυυυυυυυ με τρελλαίνει tazwh7.gif)

..κάλλιο αργά, παρά ποτές να λες :P

Καλά θα τον βάλω τότε να αντιγράφει το βράδυ που θα λείπω...

-----Προστέθηκε 2/11/2008 στις 04 : 39 : 09-----

______Μ ε ρ ι κ ε ς______ώ ρ ε ς______μ ε τ ά_______ :

1)Αντιγραφές αρχείων μέσα από live cd. ΕΓΙΝΕ

2)Write Zeros με το utility του δίσκου από την εταιρία του ???

3)Full Scan test , και δώσιμο για αλλαγή αν ???

α)βγάζει errors

β)είσαι εντός εγγύησης ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΟΡΙΑΚΑ

Αν δεν βγάζει errors, μετά το write zeros initialize μέσα από την διαχείριση ΔΙΣΚΩΝ, και φορμάτ ???

• Δεν ξέρω πως να κάνω το 2):
    Τι είναι το write zeros και που θα βρω το utitliy του δίσκου?(δεν είχε cd με software ο δίσκος όταν τον αγόρασα)

• Το 3) δεν ξέρω επίσης πως γίνεται.

• Αν δεν βγάζει erros πως κάνω format χωρίς να βάλω και windows??

Sorry, για τις πολλές και ίσως απλοϊκές ερωτήσεις αλλά μαθαίνω...

(washcloud περιμένω τις πολύτιμες συμβουλές σου)

Δημοσ.

Κατ' αρχάς δεν έχει "σόρι για απλοϊκές ερωτήσεις"...

Εμάς μαμά δε μας έβγαλε δηλαδή ;

(printer πάντως ΔΕΝ μας έβγαλε :P )

Kαι δεν γεννηθήκαμε γνωρίζοντας. Μαθαίνουμε ΟΛΟΙ. ΣΥΝΕΧΩΣ. :)

Λοιπόν....

Κάθε εταιρία δίσκων, έχει κι ένα προγραμματάκι σχετικό με τους δίσκους της. Δύο βασικές λειτουργίες ενός τέτοιου προγραμματακίου, είναι

α) να κάνει έναν έλεγχο της κατάστασης του δίσκου

β) να "γράφει μηδενικά" (η πληροφορία ξες στο δυαδικό σύστημα ότι ορίζεται από 0 + 1) . Με άλλα λόγια, να κάνει ότι κάνουμε αν πατήσουμε το record ενός κασσετοφώνου με κασσέτα μέσα : "σβύσιμο" των πάντων.

Έτσι θα απαλοιφθούν όλες οι πληροφορίες (file system και αρχεία), κι ο δίσκος θα είναι "LIKE new".

Aυτό βέβαια ΔΕΝ σημαίνει ότι θα διορθώσει ΚΑΙ πιθανές "βλάβες" του δίσκου.

Για να το τρέξεις, το πιο σύνηθες είναι

α)να φτιάξεις μια δισκέτα με αυτό (τρέξε το πρόγραμμα από τα windows, και θα σου δώσει επιλογή για δημιουργία δισκέτας). Μετά ορίζεις στο BIOS να ξεκινήσει από floppy το pc, και ακολουθείς το μενού του. Θα σου αναφέρει disk scan ή check , και την λειτουργία write zeros που λέγαμε. Κάνε πρώτα το write zeros, και μετά το full scan. Kαι τα 2 μαζί θα πάρουν καμμιά-άντε δυο ώρες. Αν κατά το scan σου αναφέρει errors, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τον επιστρέψεις στο σημείο αγοράς με την απόδειξη, να τους αναφέρεις ότι "σου έβγαζε προβλήματα, τον σκάναρες με το διαγνωστικό της εταιρίας του, έβγαλε errors, να τον πάρουν να τον ελέγξουν και αυτοί, και να στον ΑΛΛΑΞΟΥΝ" (ΕΤΣΙ ακριβώς να τους τα πεις).

Υπάρχουν και οι δυνατότητες (συνήθως)

α) αν δεν έχεις floppy, να φτιάξεις cd (το floppy καλύτερα θα έλεγα όμως)

β)να κάνεις τις συγκεκριμένες ενέργειες μέσα από windows.

Aν δεν υπάρχουν windows (πρέπει σε κάποιο ΑΛΛΟ μηχάνημα να φτιάξεις έστω τη δισκέτα μέσω του προγράμματος), η μόνη περίπτωση είναι από floppy.

Επίσης, βάζοντας στο search του site της εταιρίας του δίσκου, όρους όπως "diagnostic" ή "utility" ή "disc tool", βρίσκεις τί ακριβώς παρέχει η εταιρία - και συγκεκριμένα ψάχνεις για το πρόγραμμα για SATA δίσκους.

* Αν πεις να ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ τον δίσκο, μετά την διαδικασία του write zeros και του full scan , μπορείς να φτιάξεις file system (..να κάνεις "φορμάτ" δλδ ) , εκκινώντας το pc από το cd-rom (ή dvd, ό,τι έχεις), με το cd των windows μέσα, και η εγκατάσταση θα προχωρήσει κανονικά (..αν μιλάμε για XP, μη ξεχνάς ότι θέλεις δισκέτα με τον SATA controller driver - νομίζω τα έχουμε ξαναπεί αυτά).

Αν πάλι ο δίσκος είναι ΔΕΥΤΕΡΟΣ (έχεις ήδη δηλαδή windows σε άλλο δίσκο),

Αν δεν βγάζει errors, μετά το write zeros initialize μέσα από την διαχείριση ΔΙΣΚΩΝ, και φορμάτ

μπαίνεις δηλαδή windows, κι αν δεν εκκινήσει από μόνος του ο wizzard για να διαμορφώσεις τον erased δίσκο, πας στη "διαχείριση δίσκων" , και στο μενού "action" επιλέγεις "rescan disks" . O wizzard που θα βγει, θα αναλάβει το initialization του δίσκου που έλεγα, καθώς και την "διαμόρφωση συστήματος αρχείων".

*...με τα καταστήματα "μπλέκει" κανείς λίγο, συνήθως, αν είναι για επιστροφές, αλλά θα σου πρότεινα να τον δώσεις, ΑΚΟΜΑ κι αν το full scan δεν σου βγάλει errors. Ίσως φιλοτιμηθούν και στον αλλάξουν ούτως ή άλλως, με ολοκαίνουριο. Απλά σ' αυτήν την περίπτωση πες τους "μου είχε δημιουργήσει προβλήματα, ελέγξτε τον κι αν γίνεται αλλάξτε τον".

Η ΠΙΟ γρήγορη διαδικασία απ' όλες βέβαια είναι να τον πας ΟΠΩΣ είναι (με το file system σακατεμένο, χωρίς να κάνεις εσύ τίποτε με το διαγνωστικό που λέγαμε) και να τους πεις "problem. Αλλάξτε τον". ΙΣΩΣ και να το κάνουν. Ίσως όμως και να μπουν αυτοί στη διαδικασία που σου είπα (με write zeros κλπ), και τελικά να στον επιστρέψουν "διορθωμένο" (και μετά δεν σε παίρνει να τους πεις "όχι εγώ αλλαγή ήθελα").

Η επιλογή δικιά σου.

Δημοσ.

Για την επίλυση παρόμοιων προβλημάτων και από άλλους γράφω τι έγινε τελικά:

Το back up που είχα κάνει με το live linux cd αποδείχτηκε αχρείαστο καθώς κάνοντας full check με το utility της εταιρίας (με boot από δισκέτα που έφτιαξα) μου έκανε αυτόματο repair του προβλήματος χωρίς να χάσω κανένα αρχείο.

Τώρα το μόνο πρόβλημα είναι πως σε κάθε εκκίνηση κάνει έλεγχο το chkdsk των windows και πρέπει να πατάω cancel.

Δείχνει αυτό ότι έχω ακόμη κάποιο πρόβλημα ή είναι φυσιολογικο?

Πως θα το κάνω να μην γίνεται σε κάθε εκκίνηση??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...