Προς το περιεχόμενο

24" HP lp2475w review, tft me H-IPS panel, 178° γωνιες θεασης σε καλη τιμη.

tzinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω εάν πρέπει να γράψω σε αυτό το θέμα άλλα βρήκα αλλη μια καινούρια οθόνη με αυτό το panel μετά απο ψάξιμο απο την phlilips (η οποία για μένα τα ακριβά μοντέλα ειναι καταπληκτικές οθόνες) την 240PW9ES/00 .Από οτι λένε είναι το ίδιο με την hp .Στο site της philips λέει ότι ειναι tft-ips με γωνίες θέασης 178 μοίρες .Το θέμα είναι οτι δεν βρήκα κανένα review για την συγκεκριμένη οθόνη .Παραθέτω links με το site

http://www.consumer.philips.com/consumer/el/gr/consumer/cc/_productid_240PW9ES_00_GR_CONSUMER/240PW9ES-00 και ένα ολλανδικό site με τιμή http://www.ciao-shopping.nl/Philips_240PW9ES__999784

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Την έχω δει καιρό τη συγκεκριμένη αλλά να την αγοράσω πουθενά. Thanks για το link.

EDIT Εγώ έλεγα αυτή Philips 240PW9EB/69, είναι με IPS panel σίγουρα. Αυτή που έχεις κάνει link στο eshop είναι σίγουρα με IPS;

Δημοσ.

Κατα 99% ναι.Απ'οτι κατάλαβα η 240PW9EB/69 ειναι μάυρη (EBlack) και η 240PW9ES/00 είναι ασημί (ESilver) .Αν έρθει η μάυρη σε τέτοια τιμή την έχω χτυπήσει ,ασε πού είναι και πίο όμορφη .

Δημοσ.

ΕΓΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ DisplayPort ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ?

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ GAMES ΤΗΝ ΘΕΛΩ .

Δημοσ.

Tις τελευταίες 2 βδομάδες έψαχνα να βρω μια οθόνη να αντικαταστήσω μια 22" NEC CRT που πλέον είχε πέσει η φωτεινότητα αισθητά και είναι και πραγματικά μπαούλο.Ψάχνοντας στο νετ αυτή HP μου γυάλισε με τα πολύ καλά reviews.Η χρήση που την ήθελα είναι για graphic design,3d animation, και λίγα games.

Tην παράγγειλα και μου ήρθε χθες 572€ μου στοίχισε, από εδώ www.smartcomputer.com.gr έγινε η αγορά.Δεν έχω προλάβει ακομη να κάνω calibration ( περιμένω να πάρω το colormunky) απλά έβαλα τις ρυθμίσεις που βρήκα στο νετ.

Τα αποτελέσματα είναι όπως τα περιγράφει ο topic starter.

Μετά την αγορά του colormunky και του calibrarismatos της οθόνης αλλά και του εκτυπωτή pixma9000 θα γράψω αναλυτικά τις εντυπώσεις μου.

Μεχρι τότε μου φαίνεται άριστη αγορά για τα χρήματα της .

Δημοσ.

Σκεφτομαι και εγω να αγορασω την οθονη,αλλα προβληματιζομαι απο το γεγονος οτι θελει calibration μεσω software για να αποδωσει σωστα ολα τα χρωματα(colourmunky και διαφορα αλλα που κοστιζουν απο 100 ευρο και πανω) .

Με απλο calibration μεσω την οθονης δεν πετυχαινεις τα καλυτερα αποτελεσματα. Βελτιωνεται η εικονα,αλλα οχι οσο με το software

Δημοσ.
Σκεφτομαι και εγω να αγορασω την οθονη,αλλα προβληματιζομαι απο το γεγονος οτι θελει calibration μεσω software για να αποδωσει σωστα ολα τα χρωματα(colourmunky και διαφορα αλλα που κοστιζουν απο 100 ευρο και πανω) .

Με απλο calibration μεσω την οθονης δεν πετυχαινεις τα καλυτερα αποτελεσματα. Βελτιωνεται η εικονα,αλλα οχι οσο με το software

δεν διάβασα όλο το topic και δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε προηγούμενη συζήτηση αλλά

τι έννοείς ότι προβληματίζεσαι από το γεγονός ότι θέλει calibration για να αποδώσει σωστά όλα τα χρώματα? υπάρχει δλδ οθόνη που μπορεί να κάνει πιστή απόδοση χωρίς calibration?

sorry αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, όπως λέει και ο thresh προφανώς καλύτερα χρώματα θα έχει από τις υπόλοιπες οθόνες αφού ούτε αυτή ούτε οι υπόλοιπες είναι καλιμπραρισμένες κι εν τω μεταξύ tn δεν μπορείς να καλιμπράρεις σωστά ούτως ή άλλως

Δημοσ.
δεν διάβασα όλο το topic και δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε προηγούμενη συζήτηση αλλά

τι έννοείς ότι προβληματίζεσαι από το γεγονός ότι θέλει calibration για να αποδώσει σωστά όλα τα χρώματα? υπάρχει δλδ οθόνη που μπορεί να κάνει πιστή απόδοση χωρίς calibration?

sorry αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, όπως λέει και ο thresh προφανώς καλύτερα χρώματα θα έχει από τις υπόλοιπες οθόνες αφού ούτε αυτή ούτε οι υπόλοιπες είναι καλιμπραρισμένες κι εν τω μεταξύ tn δεν μπορείς να καλιμπράρεις σωστά ούτως ή άλλως

Ολες οι οθονες θελουν ''ρυθμιση'' στα χρωματα. ΟΜΩΣ μερικες οθονες ακομα και μολις βγαινουν απο το κουτι τους εχουν καλες ρυθμισεις και απλα θελουν μικρες αλλαγες που ειναι ευκολο να γινουν απο τον μεσο χρηστη. Η lp2475 εχει χαλια αρχικες ρυθμισεις και ειναι δυσκολο καποιος μεσος χρηστης να κανει τετοιο ρυθμισμα ωστε να εχει σωστα χρωματα. 2 sites εχουν προτεινει την αγορα lacie pro και ενος αλλου για να ρυθμιζεις την οθονη

Ελπιζω να εγινα αντιλληπτος τωρα

Δημοσ.
Ολες οι οθονες θελουν ''ρυθμιση'' στα χρωματα. ΟΜΩΣ μερικες οθονες ακομα και μολις βγαινουν απο το κουτι τους εχουν καλες ρυθμισεις και απλα θελουν μικρες αλλαγες που ειναι ευκολο να γινουν απο τον μεσο χρηστη. Η lp2475 εχει χαλια αρχικες ρυθμισεις και ειναι δυσκολο καποιος μεσος χρηστης να κανει τετοιο ρυθμισμα ωστε να εχει σωστα χρωματα. 2 sites εχουν προτεινει την αγορα lacie pro και ενος αλλου για να ρυθμιζεις την οθονη

Για αυτή την οθόνη νομίζω έχω διαβάσει ότι το profile "User" που έχει δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα από τα προκαθορισμένα. Επίσης έχω βρει σε ξένο forum ένα profile που έχει ανεβάσει κάποιος που έχει κάνει calibration (όχι με κανένα lacie αλλά και πάλι καλύτερα από το τίποτα) καθώς και κάποιες βέλτιστες ρυθμίσεις.

Αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι ότι αρκετοί παραπονιούνται για backlight bleeding και color uniformity. Γι αυτό περιμένω να δω την υλοποίηση της Philips στο ίδιο panel.

Δημοσ.

α κατάλαβα, ...άλλο το καλιμπράρισμα και άλλο οι χάλια profile-ρυθμίσεις, μη τρελαθούμε είναι υπερβολικό αυτό που γράφουν

όποια lg και αν έχω πάρει (πάνω από 3 και από αυτή που βλέπω τώρα) αν τη βάλεις σε κάποιο από τα 7 profile θα είναι σα λάμπα γιατί δεν έχει contrast και η φωτεινότητα είναι στο θεό

δλδ για να παίξει oh my god:cry: πρέπει να τις καλιμπράρω?

επειδή το είπε ένας σε ένα review ή forum, απλά θέλει να είναι καλυμμένος και γράφει ότι ξέρει, τι να κάνεις

ο χρήστης ούτως ή άλλως πηγαίνει στη user ρύθμιση αν θέλει να βλέπει σωστά, δεν τον απασχολούν τα profiles που έχει η οθόνη και φυσικά εάν γνωρίζει τι σημαίνει contrast και brightness δεν χρειάζεται καλιμπράρισμα

οπότε μην ανησυχείς για αυτό, στο κάτω κάτω απλά πήγαινε δες τη κάπου και παίξε με τις ρυθμίσεις

εκτός αν είναι σημαντικά τα profiles για σένα, εγώ δε χρησιμοποιώ ποτέ μου, αλλά και αυτά γίνονται με software στο κάτω κάτω

edit: δλδ σκέφτομαι ότι κακώς ανησυχείς

Δημοσ.
ο χρήστης ούτως ή άλλως πηγαίνει στη user ρύθμιση αν θέλει να βλέπει σωστά, δεν τον απασχολούν τα profiles που έχει η οθόνη και φυσικά εάν γνωρίζει τι σημαίνει contrast και brightness δεν χρειάζεται καλιμπράρισμα

Με hardware calibration αλλάζουν περισσότερα από contrast/brightness.

Δημοσ.
προφανώς(?)

Ναι, μα λες δεν χρειάζεται καλιμπράρισμα. Μερικές οθόνες αξίζουν τα μέγιστα μετά από καλιμπράρισμα αλλά με απλό πείραγμα brightness/contrast δεν πιάνουν ικανοποιητικά επίπεδα.

Δημοσ.

ο φίλος μας λέει πως η οθόνη χρειάζεται απαραίτητα καλιμπράρισμα μόνο και μόνο για να έρθει στα ίσα της

αν εννοείς αυτό όταν λες ικανοποιητικά επίπεδα τότε διαφωνώ, πιστεύω πως με απλή ρύθμιση η οθόνη θα δείχνει όπως πρέπει να δείχνει

όλες οι οθόνες πιάνουν τα μέγιστα δυνατά που μπορούν όταν καλιμπραριστούν, όχι μερικές

αν όταν λες ικανοποιητικά επίπεδα εννοείς ότι χρειάζεσαι οθόνη με πιστότητα τότε το καλιμπράρισμα δεν είναι επιλογή αλλά μονόδρομος

εγώ δλδ ξεχωρίζω αυτά τα δύο, δεν νομίζω ότι δε μπορείς να ρυθμίσεις οθόνη που φοράει s-ips ώστε να παίζει σωστά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ότι θα χρειαστείς καλιμπράρισμα εάν δεν χρειάζεσαι πιστότητα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...