Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20-40 λεπτα καθε μερα τρεξιμο(αρκετα πιο γρηγορο απο τζοκινγκ)

Τρέξιμο για να πάρει όγκο; Ναι, οκ! Η καλύτερη μέθοδος να να χάσεις σωματικό όγκο είναι η καθημερινή αερόβια γυμναστική (πρώτα λίπος και όταν αρχίσει να τελειώνει αυτό, και μυς). Και πώς θα πάρει όγκο αν δε λαμβάνει αρκετές πρωτεϊνες;

Κατά τα άλλα, για τον τίτλο, που να βλέπατε όταν ήταν "Βοήθεια με σώμα" ορ σάμθιν. Άρχισα να ανατρέχω στις γνώσεις μου στα καλοριφέρ...

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Παιδακια γεια σας.!!! ζυγιζω 64 κιλα..και ειμαι 1.70!!Ολοι μου λενε οτι ειμαι παρα πολυ αδυνατος(το βλεπω κι εγω αλλωστε...)Θελω να παρω ογκο οσο πιο υγιεινα γινεται!!Τι να κανω???Βαρεθηκα να μου λενε συνεχεια ολοι οτι ειμαι κοκαλιαρης!!Βοηθηστε με αν γινεται...ευχαριστω!! γυμναστικη?? διατροφη?? τι???ειμαι ασχετος@@@@

Ξεκινα τα pc games...Αρχισε οσο παιζεις να τρως οτι βρεις κυριως delivery και μην σταματας να καπνιζεις!Εγω Ετσι εβαλα μεσα σε ενα χρονο 10 κιλα !Παλι καλα τα χασα!Βεβαια δν ειναι οσο πιο υγιεινα γινεται αλλα ειναι μια λυση ! Τωρα αν το παρουμε σοβαρα εφοσον εισαι ¨κοκακλιαρης οπως λες ξεκινα την ασκηση (αυτο μπορει να ειναι οτιδηποτε 8ες εσυ και αρχισε να αυξανεις την δοση πρωτεινης στα γευματα σου κα8ως και τους υδαταν8ρακες....Δηλαδη Πρωτεινη τονος αυγα ΚΡΕΑΣ και πολλα αλλα αν ψαχτεις και εισαι ανετος με το φαγητο...Υδαταν8ρακες μακαρονια ρυζι κτλ κτλ...Για να βαλεις ομως κιλα πρεπει να αυξη8ει και η ποσοτητα που τρως...ΟΧΙ ΝΑ ΣΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ αλλα ουτε να τσιμπας σαν σπουργιτη...

-----Προστέθηκε 30/10/2008 στις 03 : 39 : 47-----

Αποτυχημένος τίτλος πάντως, μπήκα ψημένη για άλλα πράματα. Μαλακία.

Τέλος πάντων, να πας σε διαιτολόγο αν έχεις πρόβλημα με τα κιλά σου και να μην ακούς το μακρύ και το κοντό που γράφει ο καθένας εδώ μέσα. Αυτά. Πάω να χαζέψω τουμορπιξ στο γκουγκλ τώρα.

LOL?

Αποτυχημένος τίτλος πάντως, μπήκα ψημένη

Για πες μας γιατι μπηκες ας πουμε....Για μας τους α8ωους που δν καταλαβαμε...Και χρειαστηκε 2η φορα να διαβασω το thread για να δω το δικο σου post...πως μου ξεφυγε?

Δημοσ.
Παιδακια γεια σας.!!! ζυγιζω 64 κιλα..και ειμαι 1.70!!Ολοι μου λενε οτι ειμαι παρα πολυ αδυνατος

Μήπως αυτοί που στο λένε είναι τίποτε υλικά οικοδομών (μπάζα) με κώλους πλατφόρμες?

Δημοσ.
Αποτυχημένος τίτλος πάντως, μπήκα ψημένη για άλλα πράματα. Μαλακία.

Τέλος πάντων, να πας σε διαιτολόγο αν έχεις πρόβλημα με τα κιλά σου και να μην ακούς το μακρύ και το κοντό που γράφει ο καθένας εδώ μέσα. Αυτά. Πάω να χαζέψω τουμορπιξ στο γκουγκλ τώρα.

Ακόμη μια φορά που σκεφτήκαμε το ίδιο LOL.Μήπως δεν είναι καλό όμως να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα ;:X

-----Προστέθηκε 30/10/2008 στις 07 : 33 : 54-----

LOL?

Για πες μας γιατι μπηκες ας πουμε....Για μας τους α8ωους που δν καταλαβαμε...Και χρειαστηκε 2η φορα να διαβασω το thread για να δω το δικο σου post...πως μου ξεφυγε?

Βάλε στο google την λέξη όγκος με την κακή έννοια στα αγγλικά και θα καταλάβεις...Στην ενότητα Images...

Δημοσ.

LOL?

Φαντάσου ότι μπήκα για να δω ένα πρόβλημα που ξεκινάει από μέσα και αν το αφήσεις πολύ θα έχει αντίκτυπο και εξωτερικά. Κάτι σα να πηγαίνεις εσύ στο γήπεδο ένα πράγμα σκέψου. (Χουχ)

Τιμητική πάντως η διπλή ανάγνωση του θρεντ μόνο για μένα :o

Ντεθ λορντ, εγώ δεν έχω πρόβλημα πάντως.

Δημοσ.

δε νομίζω ότι το λες προσθήκη αυτό. αφαιρείς κάτι ναι αλλα προσθέτεις όγκο δε νομίζω ότι λέγεται με την κακή έννοια. δημιουργία η εμφάνιση θα ήταν σωστό όχι προσθήκη

Δημοσ.
Τρέξιμο για να πάρει όγκο; Ναι, οκ!

:fear::fear::fear::fear:

Αν εχει μια κανονικη διατροφη πρεπει τοτε αυτη να συνδιαζεται με καθημερινη γυμναστικη.

Αυτο ελεγα! Και προφανως το να τρεχεις 20-30 λεπτα καθε μερα οχι μονο καις τα αχρηστα λιπαρα αλλα καλυτερευεις το ολο συστημα υγειας σου.

Κανοντας τα αυτα ο ογκος(:rolleyes:) θα ερθει σε επιθυμητα επιπεδα.

Αφου κανοντας γυμναστικη και παιρνοντας ολες τις απαραιτητες θρεπτικες ουσιες καθημερινα, θα αυξηθει η μυικη του μαζα και αρα ο ογκος του στα κανονικα επιπεδα.

Η καλύτερη μέθοδος να να χάσεις σωματικό όγκο είναι η καθημερινή αερόβια γυμναστική (πρώτα λίπος και όταν αρχίσει να τελειώνει αυτό, και μυς).

Αυτο ειναι η μεγαλυτερη χαζομαρα που εχω ακουσει για αυτο τον μηνα.

Με σωστη διατροφη και σωστη ασκηση(χωρις υπερβολες) δεν καιγονται οι μυες! Ουτε καν ολο το λιπος. Καιγεται το περιττο λιπος.

Δημοσ.

Δεν ειναι τοσο πολυπλοκο το θεμα. Θες μυς; αρα πρεπει να ταισεις τους μυς σου για να μεγαλωσουν. Ποια ειναι η τροφη των μυων; πρωτεινη.

Οποτε πολλα μικρα γευματακια με βαση την πρωτεινη. Τονο,κοτοπουλο.κρεας,σαντουιτς με γαλοπουλα μεσα κτλ κτλ

Παραλληλα ξεκινας βαρη και εισαι τζετ.

Τοσο απλα ειναι τα πραγματα.Ουτε γιατρους θελει,ουτε διατροφολογους, ουτε καναν Αινσταιν. Ειναι τοσο απλα οσο το 1+1=2.

Αυτα στα λεει καποιος που απο τα 68 κιλα ειναι τωρα 95 κιλα (γυμνασμενος,οχι λαπας).

Δημοσ.
Δεν ειναι τοσο πολυπλοκο το θεμα. Θες μυς; αρα πρεπει να ταισεις τους μυς σου για να μεγαλωσουν. Ποια ειναι η τροφη των μυων; πρωτεινη.

Οποτε πολλα μικρα γευματακια με βαση την πρωτεινη. Τονο,κοτοπουλο.κρεας,σαντουιτς με γαλοπουλα μεσα κτλ κτλ

Παραλληλα ξεκινας βαρη και εισαι τζετ.

Τοσο απλα ειναι τα πραγματα.Ουτε γιατρους θελει,ουτε διατροφολογους, ουτε καναν Αινσταιν. Ειναι τοσο απλα οσο το 1+1=2.

Αυτα στα λεει καποιος που απο τα 68 κιλα ειναι τωρα 95 κιλα (γυμνασμενος,οχι λαπας).

Ναι, οκ, κανε αυτο, κοψε εντελως λιπη και υδατανθρακες και χτυπα ξυλο θα μας φωναζεις στο νοσοκομειο

Οχι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα και ΠΡΟΦΑΝΩΣ υπαρχει λογος που καποιοι ειναι διατροφολογοι με πτυχιο, καποιοι γυμναστες κτλ

O λογος ειναι που οι διαιτες εχουν free day(αληθεια, του ειπες 4 τροφες. Οχι 4, 14 πρωτεινουχες τυπου αυγου και μανιταριων να βρει απο το ιντερνετ καποιος πρεπει να του μιλησει για μηλα και μπανανες, για ξηρους καρπους κτλ), που οι διατροφες αθλητων περιλαμβανουν υδατανθρακες, που το squat δεν ειναι μονο για ποδια

Μακαρι να βγω ψευτης αλλα το οτι εισαι γυμνασμενος δεν σημαινει οτι εισαι υγιης αλλιως να πιασουμε ολοι τις 80αρες και τις κατοσταρες και να κοψουμε το φαι τελειως

υγ. Και στο λεει καποιος που απο 96 κιλα χοντρελας πηγε 81 κιλα και ξαναγυρισε στα 92 με γυμναστηριο

Δημοσ.

Κι εγώ 1.70 είμαι και 53 κιλά. Χαλάρωσε. Καλα είσαι. Αυτοί που σου λένε ότι είσαι κοκαλιάρης μάλλον έχουν περιττά κιλά και ζηλεύουν.

Δημοσ.

Στο 1.93 με 137 κιλά πόσο όγκο χρειάζεται να πάρω ?? :lol: (για να είμαι σαν ελέφαντας αντί για αρκούδα που μοιάζω τώρα?)

Μην ακούς μαλακίες . Μια χαρά είσαι. Κάνε λίγο γυμναστική αν είσαι λαπάς, αλλά μην ψαχτείς να πάρεις κιλά.

Θα τα πάρεις έτσι κι αλλιώς αργότερα, και μετά θα ποστάρεις για να σου πουν πως θα τα χάσεις :lol::lol:

Δημοσ.

Ακριβώς με αυτό τον τρόπο πεφτει στην λούμπα ο κοσμάκης , κάποιος λέει κάτι σε κάποιον άλλον για την εμφάνιση του , για το σώμα του και αμέσως μπαίνει σε μια διαδικασία αμφισβήτησης για τον εαυτό του και το πως θα πρέπει να αισθάνεται . Είναι θλιβερό...

Προφανώς περνάει στο ντούκου η ερώτηση "εσύ νιώθεις καλά με τον εαυτό σου ;" , είναι τόσο αηδιαστικά κοινότυπο να ρωτάει κανείς τέτοια πράγματα σε σημείο εμετού. Μαλακίες , έχω βαρεθεί να ακούω τον κόσμο να λέει , "είμαι αδύνατος" , "πως θα πάρω κιλά" , "πως θα γίνω τούμπανο" και άλλες τέτοιες πίπες . Η όποια θετική ανατροφοδότηση ανάμεσα σε ανθρώπους για ένα "ημιφουσκομένο" σώμα ας το πούμε fit , οφείλεται καθαρά σε αυτήν την πλάνη προσφοράς και ζήτησης για το ωραίο που αναπαράγεται απο την αγορά/νοοτροπία χωρίς να υπάρχει ανάγκη πρωτεύουσας σημασίας, έτσι απλά επειδή το γράφει ένα cosmopolitan ένα menshelath ή επειδή μας το είπαν οι συμαθητές μας στο σχολείο ...

Πρέπει να σας πω οτι ολη αυτή η αγορά του fitness (γυμναστήρια, συμπληρώματα, αθλητικες χορηγίες,διατροφολόγοι.... η ΕΠΑΕ - λολ, τα επαγγελματικά αθλητικά σωματεία κ.α ) και η διαχείρησή της (το μαρκετινγκ) είναι μια κανονική φούσκα , που ξεπετάχτηκε τα τελευταία 30 -40 χρόνια επείδη επένδυσαν πάνω εκεί επιχειρηματικοί οργανισμοί των οποίων τα μέλη τρώνε τα λεφτά του κόσμου στις πουτά#$#@νες στα ιδιωτικά πάρτυ τους και έχουν και κοιλιές - λολ Η αγορά αυτή δεν ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματική ανάγκη για άθληση ή για το προσωπικό ενδιαφέρον για την υγεία .Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ μου φαίνεται , ο άνθρωπος παραμένει άνθρωπος... :P

Δημοσ.

Λοιπόν για να πάρεις όγκο πρέπει να πάρεις κιλά και για να πάρεις κιλά πρέπει να έχεις πλεόνασμα θερμίδων.Λοιπόν ασπούμε ότι θα βάζεις 2 κιλά τον μήνα(θα είναι περισσότερο μύς και νερό και πολύ λίγο λίπος το οποίο δεν μπορείς να αποφύγεις).Βρές τις θερμίδες συντήρησης σου(αν δεν ξέρεις πώς πές μου να σου πώ) και πρόσθεσε 500 θερμίδες καθημερινά.Τώρα προσπάθησε να παίρνεις 2-2,5 φορές το βάρος σου σε γραμμάρια πρωτείνης(Μπορείς να αγοράσεις και ένα συμπλήρωμα πρωτείνης ορού).

Τώρα από γυμναστική όπως σου είπαν θα κάνεις λίγα σέτ 2-4 και λίγες επαναλήψεις 4-8.Δεν θα κάνεις βάρη πάνω από μια ώρα γιατί υπερπροπόνηση και δεν θα έχεις καλά αποτελέσματα.Τώρα η αερόβια καλύτερα να γίνεται το πρωί με άδεια στομάχι(οι αποθήκες γλυκογόνου είναι άδειες οπότε θα κάψεις λίπος) ή διαφορετεική μέρα από τα βάρη και αν ούτε αυτό είναι δυνατόν κάνε την μετά τα βάρη, ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑ ΒΑΡΗ.

P.S=Προσπάθησε να αυξήσεις το calorie intake σου σιγά σιγά για να το συνηθίσει ο οργανισμός.Προσπάθησε να αυξάνεις κιλά κάθε φορά γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει μυική ανάπτυξη.Ετσι θα καταλαβαίνεις και ότι παίρνεις μύς,πχ εγώ τώρα είμαι 1.84 85 κιλά και σηκώνω 100 κιλά πάγκο αν πάω στα 90 κιλά και σηκώνω πάλι 100 σημαίνει ότι έβαλα λίπος αλλά αν πάω στα 90 και σηκώνω 120 κιλά σημαίνει ότι πήρα μύς.

-----Προστέθηκε 2/11/2008 στις 07 : 15 : 05-----

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Για να υπολογίσετε πόσες θερμίδες πρέπει να λαμβάνετε την ημέρα για να διατηρήσετε το βάρος σας (θερμίδες συντήρησης), υπάρχουν διάφορες προσεγγιστικές εξισώσεις οι οποίες λαμβάνουν υπόψη το φύλο, ύψος, βάρος, δραστηριότητα, κτλ. Μια από αυτές είναι η εξίσωση Harris-Benedict:

Α) Εξίσωση Harris-Benedict:

1) Πρώτα υπολογίζουμε τον BMR (Basal Metabolic Rate, Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό) από την ακόλουθη εξίσωση:

Άνδρες: BMR = 66 + [13.7 x Βάρος(kg)] + [5 x Ύψος(cm)] - [6.8 x Ηλικία(έτη)]

Γυναίκες: BMR = 655 + [9.6 x Βάρος(kg)] + [1.8 x Ύψος(cm)] - [4.7 x Ηλικία(έτη)]

2) Και τον αριθμό που βρίσκουμε τον πολλαπλασιάζουμε με τον συντελεστή δραστηριότητας (ΣΔ), δηλαδή:

Θερμίδες συντήρησης (TDEE) = BMR x ΣΔ

όπου

α. Καθιστική ζωή, Λίγο έως καθόλου άσκηση: ΣΔ = 1.2

β. Ελαφριά άσκηση, Σπορ 1-2 φορές/εβδομάδα: ΣΔ = 1.375

γ. Μέτρια άσκηση, Σπορ 3-5 φορές/εβδομάδα: ΣΔ = 1.55

δ. Σκληρή άσκηση, Σπορ 6-7 φορές/εβδομάδα: ΣΔ = 1.725

ε. Πολύ σκληρή άσκηση, Διπλές καθημερινές προπονήσεις, ΣΔ = 1.9

Το αποτέλεσμα είναι οι θερμίδες συντήρησης.

Παράδειγμα 1: Άνδρας ηλικίας 30 ετών, ύψους 180 cm και βάρους 85 kg (BMR = 1927 θερμίδες), ο οποίος πάει gym 3 φορές την εβδομάδα (ΣΔ = 1.55) έχει 2986 θερμίδες συντήρησης την ημέρα

Παράδειγμα 2: Γυναίκα ηλικίας 25 ετών, ύψους 165 cm και βάρους 57 kg (BMR = 1382 θερμίδες), η οποία πάει gym 6 φορές την εβδομάδα (ΣΔ = 1.725) έχει 2383 θερμίδες συντήρησης την ημέρα.

Ο αριθμός που υπολογίζουμε είναι προσεγγιστικός και δεν πρέπει να λαμβάνεται απολύτως τοις μετρητοίς, είναι όμως σημαντικός για να μας δώσει μια ιδέα πού περίπου θα κυμανθούμε.

Β) Εξίσωση Katch-McArdle:

Η εξίσωση αυτή υπολογίζει τις θερμίδες συντήρησής σας απλά και μόνο από το ποσοστό λίπους σας. Εάν είστε 100 κιλά με ποσοστό λίπους 20%, αυτό σημαίνει ότι έχετε 20 κιλά λίπος και 80 κιλά άλιπη μάζα.

BMR = 370 + (21.6 x άλιπη μάζα σε κιλά)

Για να βρείτε τις θερμίδες συντήρησης, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το BMR με τον συντελεστή δραστηριότητας (ΣΔ) όπως γράψαμε πιο πάνω. Το θετικό αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι καλύτερη για όσους γυμνάζονται, από την άλλη όμως πρέπει να ξέρουμε με αρκετή ακρίβεια το ποσοστό λίπους μας για να βγάλει ακριβείς τιμές. Για άνδρες με συνηθισμένα ποσοστά λίπους (10-20%) οι δύο εξισώσεις βγάζουν παραπλήσια αποτελέσματα.

ΟΓΚΟΣ-ΓΡΑΜΜΩΣΗ

Για να πάρουμε ή να χάσουμε 1 κιλό βάρους χρειαζόμαστε πλεόνασμα ή έλειμμα 7000-8000 θερμίδων. Σε ημερήσια βάση, αυτό σημαίνει περίπου τα εξής:

Για να πάρουμε/χάσουμε 1 κιλό σε 1 μήνα χρειαζόμαστε πλεόνασμα/έλειμμα 250 θερμίδων την ημέρα.

Για να πάρουμε/χάσουμε 2 κιλά σε 1 μήνα χρειαζόμαστε πλεόνασμα/έλειμμα 500 θερμίδων την ημέρα.

Για να πάρουμε/χάσουμε 3 κιλά σε 1 μήνα χρειαζόμαστε πλεόνασμα/έλειμμα 750 θερμίδων την ημέρα.

Για να πάρουμε/χάσουμε 4 κιλά σε 1 μήνα χρειαζόμαστε πλεόνασμα/έλειμμα 1000 θερμίδων την ημέρα.

Προτεινόμενος ρυθμός για να ελαχιστοποιηθούν τα κέρδη σε λίπος ή οι απώλειες μυϊκής μάζας για άνδρες είναι τα 2 κιλά/μήνα και για τις γυναίκες το 1 κιλό/μήνα.

Δημοσ.

πατριδα... πως να παρει κανενα κιλο ζητησε το παλικαρι οχι να γινει πυρινικος επιστημονας :-D (εξισωσεις κτλ)

Περα απο την πλακα οπως γραφει πως να παρει "ογκο" και οχι "κιλα" μαλλον του εχει μπει στο μυαλο η ιδεα να γινει σωματαρας κτλ

Φιλε απο ιατρικης πλευρας δεν εισαι και στην τελεια αναλογια κιλων αλλα δεν εχεις και προβλημα (παιζει ρολο η σωματικη διαπλαση)

5-6 κιλα να παρεις και εισαι οκ.Τρωε καλα και κυριως ΣΩΣΤΑ ,βαλε ταξη στα γευματα και στον υπνο και θα τα παρεις.Μολις ομως περασεις τα 35 -40 θα ψαχνεις πως να χανεις κιλα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...