Προς το περιεχόμενο

Τρία firewalls μαζί γίνεται;

Antwni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά έχω 3 Firewall (Comodo, Kaspersky Internet Security 2009 και το τείχος προστασίας)ποιο από όλα αυτά να βγάλω??Λέτε να μου δημιουργήσει πρόβλημα εάν έχω και τα τρία??

Δημοσ.

Το τρίτο είναι το τείχος προστασίας των windows; Σε σειρά ασφάλειας είναι: comodo>kaspersky>windows. Αλλά αν είχα ανάγκη απο κάποιο firewall θα άφηνα του kaspersky αντί του comodo για λόγους κατανάλωσης μνήμης, και ευχρηστίας. Αν δεν έχεις πρόβλημα σε αυτά τα δύο με comodo κράτα το. Προσωπικά δεν έχω κρατήσει ποτέ κανένα

Δημοσ.

Δεν τα έβαλα με σειρά ασφάλειας αλλά όπως μου ήρθαν στο μυαλό!!Λες να μου δημιουργήσουν πρόβλημα εάν έχω και τα τρία μαζί??

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα τύπου restart κτλ. Σίγουρα θα έχεις μια παραπάνω καθυστέρηση στον υπολογιστή σου. Κατά 99,9%, αν έχεις το comodo, δεν χρειάζεσαι τα άλλα δύο. Οπότε αν δεν θα σε πειράζει να έχεις τρία, πραγματικά σου προτείνω να έχεις μόνο το comodo. Αναξαρτήτως αν θα είχαν πρόβλημα μεταξύ τους.

Δημοσ.

Για την ακρίβεια ναι θα σου δημιοργήσουν πρόβλημα τα 3 firewalls μαζί καθώς θα κάνουν conflict μεταξύ τους και θα είσαι λιγότερο ασφαλής με τα 3 παρά με το 1 μόνο του. Ποτέ μην χρησιμοποιείς πάνω από ένα firewall, γιατί αντίθετα από τα antivirus, η ασφάλεια μειώνεται.

Αν και εγώ έχω το ZoneAlarm λόγω ευκολίας και μόνο, θα σου έλεγα με τίποτα μην διαλέξεις το default των Windows.

Δημοσ.

...εγώ λέω να ρίξει ΚΑΙ το Zone Alarm πάνω.

Έτσι για ΠΙΟ πολλή σιγουριά :-)

..άντε, περιμένω ποστ με antivirus τώρα! :-D

Δημοσ.
θα είσαι λιγότερο ασφαλής με τα 3 παρά με το 1 μόνο του.

Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Το πρόβλημα είναι σε αυτό που είπες ακριβώς πιο πριν: πιθανά conflicts. Τα software firewalls, στον τρόπο που δουλεύουν δε μοιάζουν με τις κοινές εφαρμογές. Παρεισφρύουν σε κάπως χαμηλότερο επίπεδο στο σύστημα, για να μπορούν να ελέγχουν τη δικτυακή κίνηση. Δείτε αυτό το άρθρο για περισσότερα.

Αυτό που θα συμβαίνει σίγουρα με > 1 firewalls εγκατεστημένα είναι ότι θα υπάρχει χωρίς λόγο πρόσθετη επιβάρυνση του συστήματος σε επεξεργαστικούς κύκλους και πόρους γενικότερα.

Ποτέ μην χρησιμοποιείς πάνω από ένα firewall, γιατί αντίθετα από τα antivirus, η ασφάλεια μειώνεται.

Για τους ίδιους λόγους που ανέφερα παραπάνω, αντιπροτείνεται επίσης η χρήση > 1 realtime virus scanners. Μερικά προγράμματα antivirus μάλιστα αρνούνται να εγκατασταθούν, αν ανιχνεύσουν ότι υπάρχει ήδη κάποιο άλλο εγκατεστημένο στο σύστημα.

Δημοσ.
Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Το πρόβλημα είναι σε αυτό που είπες ακριβώς πιο πριν: πιθανά conflicts. Τα software firewalls, στον τρόπο που δουλεύουν δε μοιάζουν με τις κοινές εφαρμογές.

Αν έχουν μεταξύ τους conflicts αυτό δεν απειλεί την ασφάλεια του συστήματος? Δηλαδή αν το ZoneAlarm παίζει μπουνιές με το McAfee πως ο υπολογιστής μου θα παραμείνει ασφαλής?

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-us/help/2140d623-08b5-4356-bb9a-4438a04296ce1033.mspx

Q)Can I use more than one firewall on my computer?

A)Yes, but running more than one firewall program at the same time could cause conflicts. It's best to just use one firewall program.

http://www.techzonez.com/forums/showthread.php?t=24959

1) One shouldn't run more than one version of either firewall or antivirus. Quite simply, they are fighting eachother. You can look forward to lockups, slow boot up and other problems unless you get rid of one or the other.

2) [..]End results..2 firewalls, twice the RAM, and more slowdown on your network. Is it more secure? Not, it is as secure as the most closed firewall.

http://www.avg.com/faq.num-1088

Q)Is it possible to use more than one firewall?

A)Generally it is not recommended to use more than one firewall on an individual computer. The security of the computer is not enhanced if you install more firewalls. It is more probable that some conflicts between these two applications will occur. Therefore we recommend that you use only one firewall on your computer and deactivate all others, thus eliminating the risk of possible conflict and any problems related to this.

http://www.windowsxpmagazine.co.uk/page/xpmag?entry=protect_your_privacy

It’s true that you shouldn’t have two or more software firewalls on your PC because they will conflict with each other, [...]

http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-vista-support/226001-what-should-i-get-secure-my-computer.html

You do not ever want to have more than one firewall in operation as they will most likely conflict with each other.

http://networking.nitecruzr.net/2005/05/your-personal-firewall-can-either-help.html

Please don't make the mistake of running two or more personal firewalls. Running more than one firewall will not add protection, it will just cause confusion and system malfunctions. If you're going to run a third party firewall, you must chose one and only one. Make sure that you're aware of all software products on your computer, that could act as a personal firewall.

http://www.vistax64.com/vista-networking-sharing/169724-creating-secure-shared-folder.html

Do not run more than one firewall. DO

NOT TURN OFF FIREWALLS; CONFIGURE THEM CORRECTLY.

Για τους ίδιους λόγους που ανέφερα παραπάνω, αντιπροτείνεται επίσης η χρήση > 1 realtime virus scanners. Μερικά προγράμματα antivirus μάλιστα αρνούνται να εγκατασταθούν, αν ανιχνεύσουν ότι υπάρχει ήδη κάποιο άλλο εγκατεστημένο στο σύστημα.

Ναι έπρεπε να ξεκαθαρίσω ότι μόνο ένα θα είναι realtime, τα υπόλοιπα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως έξτρα scan.

Δημοσ.

...το ότι θα έχουν "conflicts" , δεν σημαίνει....θα τσακώνονται, και "οι χάκερζ :-)" θα βρίσκουν την ευκαρία να κάνουν πάρτυ. Απλά δεν θα προλαβαίνεις (λέμε ώρα ε) να βγάζεις συμπέρασμα γιατί θα κρασάρει είτε το σύστημα, είτε επιμέρους λειτουργίες...Τί τα παρέθεσες όλ' αυτά, προς απάντηση του parsifal ; Τα είχε πει πολύ ορθά αυτά που είχε πει...

Δημοσ.
Τί τα παρέθεσες όλ' αυτά, προς απάντηση του parsifal ; Τα είχε πει πολύ ορθά αυτά που είχε πει...

Όχι, θα τα παρέθετα προς απάντηση, αν διαφωνούσα με τον parsifal. Βασικά πιστεύω ότι λέμε το ίδιο απλά εγώ το τραβάω λίγο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις πάνω από 1 firewall αφού μόνο προβλήματα φέρνει και με αυτή την έννοια θα είσαι λιγότερο ασφαλής.

Ο parsifal απλώς είπε ότι ναι μεν δεν είσαι "λιγότερο" ασφαλής αλλά καλύτερα να έχεις 1.

Δημοσ.
Ο parsifal απλώς είπε ότι ναι μεν δεν είσαι "λιγότερο" ασφαλής αλλά καλύτερα να έχεις 1.

Ακριβώς αυτό είπα, υπό την έννοια ότι με > 1 firewalls, θα έχεις:

1. Είτε packet filtering από το ένα μόνο firewall (ποιο; απροσδιόριστο ίσως)

2. Είτε επάλληλο filtering (άχρηστο δηλαδή)

3. Είτε λόγω conflicts θα χαθεί η συνδεσιμότητα των network connections σου

4. Είτε - στην χειρότερη περίπτωση conflict - θα φας μία ωραιότατη BSOD κατά την εκκίνηση των Windows

Κατά περίπτωση δηλαδή, μπορεί να έχεις και μεγαλύτερη ασφάλεια [3&4]. :-D

Δημοσ.

Εγώ έχω το kaspersky + των windows.

Να το βγάλω των windows??Κάνει κακό??

Από την υπόλοιπη συζήτηση - πριν ακόμη δημοσιεύσεις το μήνυμά αυτό και πριν το κάνεις edit για να βάλεις μεγάλο font και "emergency" color - τί κατάλαβες; Να το βγάλεις ή όχι;

Δημοσ.
Από την υπόλοιπη συζήτηση - πριν ακόμη δημοσιεύσεις το μήνυμά αυτό και πριν το κάνεις edit για να βάλεις μεγάλο font και "emergency" color - τί κατάλαβες; Να το βγάλεις ή όχι;

ΟΚ,sorry απλά αγχώθηκα.

Το απενεργοποίησα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...