Προς το περιεχόμενο

Help Intel ή AMD?Aγορα καινουργιου συστηματος....

Sotosgl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προτίμησε ενα καλύτερο motherboard και κόψε απο τις RAM, βάλε 1 stick των 2GB της προτίμησης σου, και αργότερα με το πάσο σου ρίχνεις τα sticks το ένα μετά το άλλο.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ελεος με τις μητρικες για Core2Duo τσεκαρω τιμες και οι διαφορές ειναι μηδενικες εκει που βρισκω μια που με καλυπτει σε εναν τομεα μου στερει τον αλλο και μεχρι να βρω τον σωστο συνδιασμο η τιμη ανεβαινει...

Το να δωσω περισσοτερα χρηματα για την μητρικη απο τον επεξεργαστη με προβληματιζει πολυ.

Απο μνημες υπαρχουν επιλογες αλλα απο μητρικες μπλεξαμε...

Και το θεμα με το bootarisma για μνημες με 2 και 2.1V δεν με απασχολουσε μεχρι τωρα...

Ασχετο ο Ε7400 εξαντληθηκε μαλλον για καλο μου ;)

Δημοσ.
Το να δωσω περισσοτερα χρηματα για την μητρικη απο τον επεξεργαστη με προβληματιζει πολυ.

Για ποιον ακριβώς λόγο συμβαίνει αυτό; Μπορείς να εξηγήσεις λίγο το σκεπτικό σου;

Το πρώτο συνθετικό mother- στο motherboard δεν είναι τυχαίο: Ο κορμός ενός συστήματος είναι η μητρική κάρτα. Ο επεξεργαστής είναι μόνο ένα από τα components που εργάζονται πάνω στη μητρική. Το πιο σημαντικό από αυτά σίγουρα, αφού συντονίζει τη λειτουργία όλων μαζί. Αλλά αυτό μόνο σε επίπεδο εκτελούμενου κώδικα. Σε φυσικό επίπεδο, το υπόβαθρο στο οποίο πατάνε όλα για την τροφοδοσία και τη διασύνδεση μεταξύ τους είναι η μητρική...

Δημοσ.

parsifal δεν αντιλεγω αλλα οπως ειπα εχω ενα περιορισμενο Budget οι μητρικες που μπορει να κοστιζουν τωρα 40 και 50€ με υπερκαλυπτουν στο συστημα που φτιαχνω αλλωστε εχουν βγει τοσα και τοσα μοντελα και λογικο ειναι να εχουν πεσει οι τιμες τους.

Δεν λεω οτι η δικη μου περιπτωση ειναι ο κανονας αλλα η εξαιρεση.

Δεν προτιμησα να ριξω την τιμη της μητρικης και να παρω πχ ενα κουτι με καλυτερη κυκλοφορια ή μια μεγαλυτερη ψυκτρα για τον επεξεργαστη.

Ο grimpr μου προτεινε την ASUS P5QL-E με 70 κατι ευρω δεν λεω εχει οτι ψαχνω αλλα θα ειναι εις βαρος κατι αλλου που αυτη την στιγμη και για την χρηση του υπολογιστη μου θα μου λειψει(ισχυ θες να το πεις γραφικα..).

Δεν με απασχολει η μητρικη να εχει 8 καναλο ηχο,ενσωματομενο Firewire να υποστηριζει 1600FSB και να μπορει να παρει μεχρι 16GB μνημη αυτα ειναι που πληρωνω στην τελικη πραγματα που με την συνθεση μου μου ειναι παντελως αχρηστα χωρις να θελω να υποβαθμισω το οτι μεσα στην τιμη προσφερει και ποιοτητα κατασκευης υποστηριξη και και και και....

Δημοσ.

ΟΚ, καταλαβαίνω τί λες γιατί πριν λίγο καιρό ήμουν παρόμοια περίπτωση, δες αυτό το θέμα: Low budget εξαρτήματα για headless server. Γνώμες;. Τελικά, από το να πάρω τα απολύτως φθηνότερα components, προτίμησα με ελάχιστα χρήματα παραπάνω να πάρω πολύ περισσότερα features + ποιότητα κατασκευής και λειτουργίας. Δεν το έχω μετανοιώσει, επ' ουδενί...

Δημοσ.

Χαιρομαι που καταλαβαινομαστε!

Απλα εχω θεσει και εγω για να μην ξεφυγω απο το Budget καποια ορια στις τιμες του καθε περιφερειακου αν δω οτι αξιζει κατι με παραπανω χρηματα δεν θα το σκεφτω αλλα για ελαχιστες διαφορες προτιμω την απλοτητα απο την υπερβολη..

-----Προστέθηκε 3/11/2008 στις 07 : 49 : 35-----

Αντε να δουμε τι θα γινει και με αυτη την προταση...

grimpr πριν ποσταρω τις επιλογες μου να σου πω για το θεμα του Raid δεν το ελαβα υποψην γιατι θα πεσει στα χερια μου ενα raptoraki που θα φιλοξενησει ανετα τα Windows...

Εχουμε και λεμε...

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ

(PER.700154) POWER INNOVATOR 450W P4 BULK 13.49 €

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700154

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

(PER.513366) ASUS EAH4670/DI 512MB PCI-E RETAIL 72.95 €

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513366

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU

(PER.558263) INTEL PENTIUM DUAL CORE E5200 2.50GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX 79.00 €

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558263

ΚΟΥΤΙΑ - CASES

(PER.911002) ASUS TA-863 24.49 €

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911002

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

(PER.526726) GIGABYTE GA-G31MF-S2 50.79 €

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526726

ΜΝΗΜΗ RAM

(PER.554788) KINGSTON KVR800D2N5/1G 1GB PC6400 800MHZ VALUE RAM 13.30 € Χ 4

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554788

Για την επιλογη των μνημων κοιταξα ποιες μνημες εχουν καλυτερη συμβατοτητα με την μητρικη.

Τελικο ποσο 293.92 €

Δημοσ.

SHARKOON REBEL9 ECONOMIC

SEASONIC ΤΡΟΦ.350W SS-350ET 80plus APFC

AMD ATHLON 64 X2 4850E 2.5GHZ DUAL CORE BOX

ASROCK A780FULLHD

Geil Ram 4GB Kit DDR2 B-Dragon 800MHz 5-5-5

LG DVDRW + / - 20X GH20NS15 Black (Sata, Bulk)

270 euro σύνολο, κάνεις την δουλειά σου μια χαρά. Και κάτι σε intel:

SHARKOON REBEL9 ECONOMIC

Intel - Dual Core E5200 (s7752,5Ghz)B

Asus - P5QL-E

Adata - Ram 4GB DDR2 Kit 800+

Asus EAH3450 SVGA (PCI-Express, 256MB)

LG GH20NS15 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK

340 euro εδώ, και πάλι σε καλύπτει μια χαρά. Και τα 2 συστήματα είναι αθόρυβα, και τα 2 είναι πολύ energy efficient (περισσότερο το πρώτο βέβαια, μιας και δεν έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών)...το intel σύστημα είναι πιο δυνατό από το AMD, αν και δεν την χρειάζεσαι πραγματικά την extra δύναμη...^^

Αν θέλεις τέλος να κάνεις την δουλειά σου όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, ρίξε μια ματιά σε αυτό:

CoolerMaster Elite 331 Black

INTEL DUAL CORE CELERON E1200 1.60GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX

GIGABYTE GA-G31M-S2L

Adata Ram 2GB DDR2 Kit 800+

LG DVDRW + / - 20X GH20NS15 Black (Sata, Bulk)

210 euro.

Όπως είδες, έχω αφήσει την κάρτα γραφικών στην onboard, ή έχω βάλει μια fanless μικρή. Ο λόγος είναι πως είναι πολύ καλύτερο να αγοράσεις ένα καλό foundation τώρα (το κουτί και το τροφοδοτικό που κοιτάς απλά είναι απαράδεκτα (μιλώ εκ πείρας), καλύτερα θα είναι να έχεις ένα 2χ2gb dual channel σετάκι) και να βάλεις μια κάρτα γραφικών αργότερα αν δεν σε παίρνει τώρα. Τουλ, αυτό θα έκανα εγώ στην θέση σου. Δεν μιλάμε για υπερβολή, αλλά για σοβαρά θέματα ποιότητας imo.

Δημοσ.

Dante80

1ον)WOw χαχα καποιος εριξε αρκετη δουλεια για αυτες τις συνθεσεις :)

2ον)Ευχαριστω που στις προτασεις περιελαβες και AMD

Kαι παμε τωρα στο ψητο...

Ολα οσα προτεινες με ικανοποιουν εως ενα σημειο αλλα στην δεδομενη θεση δεν θελω να στερηθω κατι οπως η καρτα γραφικων ή τον επεξεργαστη..

Η mobo που επελεξα ειναι μια καλη οικονομικη λυση για αυτη την στιγμη και μην ξεχναμε οτι απλα θελω να δω πως παει το συστημα και κολλαω και αλλα πραγματακια με το καιρο.

Οντως το τροφοδοτικο και το κουτι ειναι για κλωτσιες αλλα υπαρχει και ενα κατεβαστηρι ακομα σπιτι που αργοτερα σε αλλη αναβαθμιση θα παρει το τροφοδοτικο και το κουτι και οτι αλλο περισσεψει.Δεν ειναι κατι που θα μου μεινει ανεκμεταλλευτο...

Δημοσ.

Αν το πας έτσι, θα πρέπει να σκεφτείς διαφορετικά man...^^

Κοίταξε. Ο πυλώνας για την καλύτερη δυνατή απόδοση σε tight budget, είναι αυτός:

Intel Dual Core E5200 (s775\2,5Ghz)B

Asus P5QL-E

Adata Ram 4GB DDR2 Kit 800+

Asus 4670 SVGA (PCI-Express, 512MB)

To σύνολο είναι ~286 euro. Σε καμία περίπωση δεν επιλέγεις την gigabyte που κοιτάς. Όπως καταλαβαίνεις, με τα υπόλοιπα τροφοδοτικό και κουτί απλά ΔΕΝ χωράνε. Έχεις 3 επιλογές.

1> Ανεβάζεις το budget ~20euro, και παίρνεις ένα combo φθηνό.

2> Βγαίνεις 2 φορές λιγότερο τον επόμενο μήνα και παίρνεις ένα σωστό combo για την σύνθεσή σου.

Για την πρώτη περίπτωση, και αυτά που έχεις επιλέξει μια χαρά κάνουν.

Για την δεύτερη, θέλεις ένα combo που θα το πληρώσεις ~100euro. Αν κάτι ισχύει σε αυτή την κατηγορία περιφερειακών, είναι πως είναι η αξία τους ανελαστική στον χρόνο, καθώς παίζεις περισσότερο με ποιότητα κατασκευής παρά με τεχνολογία που γίνεται obsolete. Με άλλα λόγια, ένα κουτί που αγοράζεις τώρα, του χρόνου θα έχει 10% λιγότερο. Ένας επεξεργαστής μπορεί να έχει και 100% λιγότερο.

Ειδικά το θέμα τροφοδοτικό όμως πρέπει να το κοιτάξεις, καθώς αποτελεί την καρδιά, τον τροφοδότη του συστήματός σου. Έχω διαβάσει και δει με τα μάτια μου αρκετά horror movies με τροφοδοτικά της πλάκας (αλλά και αρκετά επώνυμα) για να στο λέω αυτό...

Ανάλογα τώρα με το ποιά περίπτωση θα επιλέξεις, προχωράς στις ανάλογες αγορές...^^

Δημοσ.

+1 στον Dante80, συμφωνώ και εγώ στην τελική combo πρόταση του σε Intel πλατφόρμα...εύκολος υπερχρονισμός στον E5200, Intel H/W Raid στο ASUS motherboard,αξιόπιστοι οδηγοί για τα περιφερειακά και SEASONIC τροφοδοτικά...εντέλει μια πολύ πιο ευέλικτη και δυνατή πλατφόρμα για τα λεφτά της.

Δημοσ.

Μονο +1?

+10 θα ελεγα!

Παιδια σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια

Dante80 εκανες τα post που περιμενα απο την αρχη που ανοιξα αυτη την κουβεντα.

Προτασεις και αιτιολογηση!

Ξερω οτι σε μερικα πραγματα ειμαι απολυτος για το PC που ειχα βαλει σκοπο να παρω αλλα σε πολλα αναθεωρησα και σας ακουσα.

Τωρα δεν θα ειμαι και καθε μηνα για αναβαθμισεις το παρον συστημα μου με εχει βγαλει ασπροπροσωπο μεχρι τωρα!

Μου περασε η τρελα με τα pc ευτυχως μετα απο εμπειρια με φιλο μου που καθε τρεις μηνες επαιρνε καινουργιο pc και εβλεπα την απογοητευση του στα ματια του οταν μετα απο μια εβδομαδα απο την αγορα του εβγαινε ανακοινωση για καινουργιο τετραπυρηνο....

Αυριο θα γινει η τελικη αποφαση με καθαρο μυαλο και εν αναμονη πωλησης του 2ου κατεβαστηριου μου..

Intel H/W Raid FTW ετσι grimpr?! :D :D

Δημοσ.
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ (PER.700154) POWER INNOVATOR 450W P4 BULK 13.49 ειναι οντωσ βαβουριαρικο μπαζο..

Τελικα το τσιμπησα δουλευει αψογα στα 3.6 με αερα εβαλα 2 modules των 2 GB και παιζω full και Ultra GRID,Sega Rally Revo,Dead Space,Far Cry 2,(Crysis Warhead 1440*900 x2 antialasing klp) και Red Alert 3!

Ειμαι υπερικανοποιημενος!Τωρα τα παραπανω πραγματα θα μου ηταν αχρηστα...

Δημοσ.

(PER.700074) INNOVATOR MIDI TOWER LC3131-07 450W BLACK SILVER

(PER.559934) AMD PHENOM 8450 2.1GHZ TRIPLE-CORE BOX

(PER.553829) KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM

(PER.528443) ASROCK A780GXE/128M

(PER.513366) ASUS EAH4670/DI 512MB PCI-E RETAIL

συνολο τιμη 305 ευρω

προτεινω AMD PHENOM X3 8750 2.4GHZ TRIPLE-CORE BLACK BOX EDITION

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559952

συνολο τιμη 330 ευρω αν μπορεις

Δημοσ.
(PER.700074) INNOVATOR MIDI TOWER LC3131-07 450W BLACK SILVER

(PER.559934) AMD PHENOM 8450 2.1GHZ TRIPLE-CORE BOX

(PER.553829) KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM

(PER.528443) ASROCK A780GXE/128M

(PER.513366) ASUS EAH4670/DI 512MB PCI-E RETAIL

συνολο τιμη 305 ευρω

Ευχαριστω val007 αλλα εχω ηδη αγορασει τον υπολογιστη και σου στελνω απο αυτον ήδη προτιμησα τελικα την βρωμοIntel ( λογω αδικαιολογητων αυξησεων στις τιμες το "Βρωμο" ) που εχει και την δοκιμασμενη συνταγη..

Για τους AMD και ειδικα τους τριπυρηνους οπου και να κοιταξα προβληματα και γκρινια εβλεπα απο τους ιδιοκτητες..

Μαλλον μερικα παιχνιδια και εφαρμογες δυσκολευονται να συμβιβαστουν στην ιδεα με τους τρεις πυρηνες να μην μιλησω για το συνολικο Cache.

Ο μονος λογος που το σκεφτομουν ηταν οτι οι mobo για ΑΜ2+ προσφερουν τρελα πραγματα σε εξευτελιστικες τιμες..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...