tempo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 καλησπέρα, μήπως γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα που να ψάχνει μέσα σε αρχεία κειμένου txt ή php (ή σε ολόκληρους καταλόγους με αρχεία κειμένου) για μια συγκεκριμένη φράση; πχ έχω σε έναν κατάλογο 10 αρχεία (μερικά txt,μερικά php) και θέλω να ψάξω την λέξη "Δευτέρα" μέσα στα αρχεία αυτά (όχι στον τίτλο, στο περιεχόμενο) ευχαριστώ
Nauseas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Νομίζω το notepad++ σου κάνει την δουλειά. Έχει επιλογή "find in files" που του δίνεις ένα συγκεκριμένο φάκελο και ψάχνει όλα τα txt για την λέξη-φράση που θές. Υποθέτω οτι θα τα καταφέρνει και με τα PHP
tempo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 είναι free? μιλάμε για αυτό http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm ?
Nauseas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 είναι free? μιλάμε για αυτό http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm ? "Notepad++ is a free (as in "free speech" and also as in "free beer") source code editor and Notepad replacement" Ναι αυτο ακριβώς είναι
e-tic Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Και το Desktop search της Google θα σου κάνει για αυτή τη δουλειά.
tempo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 ευχαριστώ. το notepad++ πάντως δεν κατάφερε να βρει λέξεις που ξέρω ότι υπάρχουν. Ίσως κάνω κάτι λάθος, θα ξαναπροσπαθήσω το google search μπορεί να ψάξει σε αρχεία που βρίσκονται σε συγκεκριμένη διαδρομή στον δίσκο?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 H αναζήτηση των XP κάνει το ίδιο σε αρχεία κειμένου. Σε php δεν έχω δοκιμάσει.
Nauseas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 ευχαριστώ. το notepad++ πάντως δεν κατάφερε να βρει λέξεις που ξέρω ότι υπάρχουν. Ίσως κάνω κάτι λάθος, θα ξαναπροσπαθήσω το google search μπορεί να ψάξει σε αρχεία που βρίσκονται σε συγκεκριμένη διαδρομή στον δίσκο? Έγω λίγο που το τσέκαρα τώρα λειτουργεί, δεν ξέρω τι φταίει.. Πάτα Ctrl+F5, στο In folder βάζεις το path των αρχείων η του φακέλου και στο find what αυτο που θέλεις να ψάξεις.
tempo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 εμένα φίλε μου, τουλάχιστον στο μενού δέν έχει πουθενά τον συνδυασμό Ctrl+F5?
Nauseas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 εμένα φίλε μου, τουλάχιστον στο μενού δέν έχει πουθενά τον συνδυασμό Ctrl+F5? Sorry φίλε, δικιό μου λάθος, πάτησε ctrl+shift+F, στο Directory βάλε το path (τσέκαρε το in all subfolders) και στο find what την φράση που ψάχνεις. Στο filters μπορείς να πειραματιστείς με διάφορους τύπους αρχείων που θες να ψάξεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.