Προς το περιεχόμενο

πρόγραμμα που να ψάχνει σε αρχεία κειμένου για συγκεκριμένη φράση

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

μήπως γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα που να ψάχνει μέσα σε αρχεία κειμένου txt ή php (ή σε ολόκληρους καταλόγους με αρχεία κειμένου) για μια συγκεκριμένη φράση;

πχ έχω σε έναν κατάλογο 10 αρχεία (μερικά txt,μερικά php) και θέλω να ψάξω την λέξη "Δευτέρα" μέσα στα αρχεία αυτά (όχι στον τίτλο, στο περιεχόμενο)

ευχαριστώ

Δημοσ.

Νομίζω το notepad++ σου κάνει την δουλειά.

Έχει επιλογή "find in files" που του δίνεις ένα συγκεκριμένο φάκελο και ψάχνει όλα τα txt για την λέξη-φράση που θές.

Υποθέτω οτι θα τα καταφέρνει και με τα PHP :-)

Δημοσ.

ευχαριστώ.

το notepad++ πάντως δεν κατάφερε να βρει λέξεις που ξέρω ότι υπάρχουν. Ίσως κάνω κάτι λάθος, θα ξαναπροσπαθήσω

το google search μπορεί να ψάξει σε αρχεία που βρίσκονται σε συγκεκριμένη διαδρομή στον δίσκο?

Δημοσ.
ευχαριστώ.

το notepad++ πάντως δεν κατάφερε να βρει λέξεις που ξέρω ότι υπάρχουν. Ίσως κάνω κάτι λάθος, θα ξαναπροσπαθήσω

το google search μπορεί να ψάξει σε αρχεία που βρίσκονται σε συγκεκριμένη διαδρομή στον δίσκο?

Έγω λίγο που το τσέκαρα τώρα λειτουργεί, δεν ξέρω τι φταίει..

Πάτα Ctrl+F5, στο In folder βάζεις το path των αρχείων η του φακέλου και στο find what αυτο που θέλεις να ψάξεις.

Δημοσ.
εμένα φίλε μου, τουλάχιστον στο μενού δέν έχει πουθενά τον συνδυασμό Ctrl+F5?

Sorry φίλε, δικιό μου λάθος, πάτησε ctrl+shift+F, στο Directory βάλε το path (τσέκαρε το in all subfolders) και στο find what την φράση που ψάχνεις.

Στο filters μπορείς να πειραματιστείς με διάφορους τύπους αρχείων που θες να ψάξεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...