super_Vegeta Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Ήρθε η αποκάλυψη λοιπόν , η 4870χ2 μετά απο 2 μήνες κυκλοφορίας αποδείχτηκε για τα μπάζα. Σοβαρά τώρα, τέτοια lugs που αναφέρεις δεν υφίστανται (καλά πιο Counter Strike Source, αυτό παίζει και με 6600GT) , πάντως θυμάμαι μια άλλη περίπτωση με sapphire 4870x2 με ελειπείς επιδόσεις. Σιγουρέψου ότι και οι δύο πηρήνες δουλεύουν απο το CCC, κάνε και ένα clean install Αλιώς δώστην πίσω για αντικατάσταση
kfyros Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Το ρεζουμέ του αγγλικού κειμένου: Αν έχεις vista με dual monitors και ενεργοποιημένο το aero ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ. Θα κολλάει το μηχάνημα συνέχεια μέχρι να απενεργοποιήσεις το aero στο 2ο monitor. Αν παίζεις παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν directx-10 σε παράθυρο (όχι full screen) ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ. Το μικρο-τρεμόπαιγμα δεν έχει λυθεί με αυτή την κάρτα.. Η 2D performance είναι απαράδεκτη Εν συντομία, εκτός αν έχεις ένα monitor και παίζεις τα παιχνίδια σου σε full screen, απόφυγε τις κάρτες της ΑΤΙ σαν την πανούκλα.!! :lol: Δεν θα το διάβαζα ως αντικειμενικό το συγκεκριμένο κείμενο...
PaokToTheBone Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Πλακα Πλακα το εχω ακουσει απο πολλους οτι υπαρχουν προβληματα αλλα οτι δουλευει και απροβληματιστα...Τι μπορει να γινεται με αυτην την καρτα...Ειναι σαν μια εξυπνη γκομενα παντως...Ποτε τραβαει την προσοχη με 8ετικες εντυπωσεις και ποτε το αντι8ετο...ΠΑΝΤΑ Ομως τραβαει την προσοχη...Δεν νομιζω να ειναι για τα μπαζα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 κάτι ξέρω που κράζω multi gpu solutions
Ailuros Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 κάτι ξέρω που κράζω multi gpu solutions Ξέρεις ότι εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα και ισχύει φυσικά για όλες τις εταιρίες. Μια ερώτηση θέλω να κάνω όμως στον φίλο Greek_Tornado: Για να μην πω για το μέγιστο χ8 AA που είναι διαθέσιμο στο σύνολο σχεδών των games που τρέχει ο άνθρωπος όπως GTR2, rFactor κλπ όπου η GTX280 πήγαινε χ16... Για να σιγουρευτώ ότι δεν σε κατάλαβα λάθος: σε παιχνίδια που σου δίνουν την δυνατότητα να διαλέξεις τον αριθμό δειγμάτων ΑΑ στην Χ2 σου δίνει 8xAA και στην GT280 16xAA; Αν ναι τότε είναι φυσικό και επόμενο η 280 να είναι γρηγορότερη μιας και πρόκειται για 16x coverage sampling AA έναντι 8x sparse multisampling. Το 16xCSAA είναι 4x multisampling + 12x coverage sampling, που σημαίνει ότι όλο το φάσμα μιας σκηνής εξομαλύνεται με 4xMSAA και ένα καλό ποσοστό με εξαίρεση οτιδήποτε Z/stencil επιπρόσθετα 12xCSAA. Το αποτέλεσμα βρίσκεται ποιοτικά ανάμεσα σε 4x & 8xMSAA, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει το δεύτερο. Η σύγκριση μεταξύ 16xCSAA & 8xMSAA είναι άτοπη. Αν θέλεις να συγκρίνεις τις 2 κάρτες με γνώμονα ισάξια ποιότητα απεικόνισης θα δώσεις 8xAA στην Χ2 και στην GTX280 8xQ (που δίνει το σωστό 8x Multisampling) μέσω του Forceware και όχι του παιχνιδιού για να σιγουρευτείς ότι το κάθε παιχνίδι όντως παίρνει 8x Multisampling και όχι το εναλλακτικό 8x CSAA που υπάρχει και αυτό στους Forceware. Παρακαλώ να μην συγκρίνουμε παντόφλες με τρακτέρ, γιατί και η ίδια η NVIDIA πουθενά δεν έχει ισχυριστεί ότι για το "16x" ενεργοποιείται 16x Multisampling. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- ***edit: κάτι άλλο γενικό που επιστρέφει στην σύντομή μου απάντηση στον Thresh....δυστυχώς οτιδήποτε SLi/Crossfire στην πλειοψηφία των εφαρμογών που μετριούνται από τις περισσότερες ιστοσελίδες τα πάνε αρκετά καλά. Και λέω δυστυχώς γιατί το ίδιο δεν ισχύει για παιχνίδια παλιότερα ή όχι τόσο δημοφιλή που δεν τα μετράει ποτέ κανείς. Eπίσης το Crossfire ως τώρα δεν τα πάει καθόλου καλά σε γενικές γραμμές όσων αφορά τους flight simulators. Εδώ το SLi έχει ένα αισθητό προβάδισμα, αλλά και πάλι δεν θεωρώ ότι οτιδήποτε multi-GPU αξίζει προς το παρών μια σοβαρή επένδυση.
outlaw star Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 κάτι ξέρω που κράζω multi gpu solutions εσύ και το άλλο μισό forum εδώ μέσα.....κάτι θα ξέρουμε...(και αφού έχουμε και την υποστήριξη του ailouros δύσκολο να κάνουμε λάθος)....προβλήματα με 2 κάρτες 4870χ2 εάν θυμάμαι καλά είχε και ένας άλλος φίλος εδώ όπου έλεγε ότι οι επιδόσεις ήταν απλά απογοητευτικές.....
ThrowDOWN Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 μια χαρα ητανε το παλικαρι με την 280 τι την ηθελε την 4870χ2 , τα ιδια χαλια ειχα δει και εγω με μια διπλη αλλα ειχα υποθεσει οτι ειναι drivers το θεμα.
StavrosD Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Το πιθανότερο είνα να έχουν μείνει σκουπίδια από προηγούμενους drivers. ΄ Μου έχει τύχει πριν από χρόνια, και τελικα έκανα φρέσκια εγκατάσταση και το μηχάνημα πέταγε. Με την ευκαιρία, κάνε και ένα "Reset default" στο BIOS μήπως και έχει κρατήσει κάποια ρύθμιση από την Nvidia.
tmjuju Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Θa συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για τις όποιες CF/SLI Οι λύσεις αυτές είναι για ανθρώπους που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ που μπλέκουν και έχουν ΜΕΛΕΤΙΣΕΙ ακριβός το τι θέλουν να κάνουν δεν είναι πασπαρτού. Σε άλλα παίγνια το cf/sli αποδίδει σε άλλα όχι. Ακόμα και η πλατφόρμα έχει σημασία. Μονό στοχευόμενα για συγκεκριμένο παίγνιον υπάρχει λόγος απόκτησης. Δες το μπάχαλο εδώ… http://www.tomshardware.com/reviews/core-i7-gaming,2061.html Όσο για το φίλο σου … που θέλει hi-end και δεν θέλει να μπλέκει… κακός! Τοταλ γουειστ οφ τιμε αντ μονει. Είναι σα να παίρνεις ferrary και να μη τη θές για πίστα … να τη θες για τη διαδρομή Εξάρχεια Κολονάκι με κίνηση.
Greek_Tornado Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Ξέρεις ότι εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα και ισχύει φυσικά για όλες τις εταιρίες. Μια ερώτηση θέλω να κάνω όμως στον φίλο Greek_Tornado: Για να σιγουρευτώ ότι δεν σε κατάλαβα λάθος: σε παιχνίδια που σου δίνουν την δυνατότητα να διαλέξεις τον αριθμό δειγμάτων ΑΑ στην Χ2 σου δίνει 8xAA και στην GT280 16xAA; Αν ναι τότε είναι φυσικό και επόμενο η 280 να είναι γρηγορότερη μιας και πρόκειται για 16x coverage sampling AA έναντι 8x sparse multisampling. Το 16xCSAA είναι 4x multisampling + 12x coverage sampling, που σημαίνει ότι όλο το φάσμα μιας σκηνής εξομαλύνεται με 4xMSAA και ένα καλό ποσοστό με εξαίρεση οτιδήποτε Z/stencil επιπρόσθετα 12xCSAA. Το αποτέλεσμα βρίσκεται ποιοτικά ανάμεσα σε 4x & 8xMSAA, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει το δεύτερο. Η σύγκριση μεταξύ 16xCSAA & 8xMSAA είναι άτοπη. Αν θέλεις να συγκρίνεις τις 2 κάρτες με γνώμονα ισάξια ποιότητα απεικόνισης θα δώσεις 8xAA στην Χ2 και στην GTX280 8xQ (που δίνει το σωστό 8x Multisampling) μέσω του Forceware και όχι του παιχνιδιού για να σιγουρευτείς ότι το κάθε παιχνίδι όντως παίρνει 8x Multisampling και όχι το εναλλακτικό 8x CSAA που υπάρχει και αυτό στους Forceware. Παρακαλώ να μην συγκρίνουμε παντόφλες με τρακτέρ, γιατί και η ίδια η NVIDIA πουθενά δεν έχει ισχυριστεί ότι για το "16x" ενεργοποιείται 16x Multisampling. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- ***edit: κάτι άλλο γενικό που επιστρέφει στην σύντομή μου απάντηση στον Thresh....δυστυχώς οτιδήποτε SLi/Crossfire στην πλειοψηφία των εφαρμογών που μετριούνται από τις περισσότερες ιστοσελίδες τα πάνε αρκετά καλά. Και λέω δυστυχώς γιατί το ίδιο δεν ισχύει για παιχνίδια παλιότερα ή όχι τόσο δημοφιλή που δεν τα μετράει ποτέ κανείς. Eπίσης το Crossfire ως τώρα δεν τα πάει καθόλου καλά σε γενικές γραμμές όσων αφορά τους flight simulators. Εδώ το SLi έχει ένα αισθητό προβάδισμα, αλλά και πάλι δεν θεωρώ ότι οτιδήποτε multi-GPU αξίζει προς το παρών μια σοβαρή επένδυση. Όχι, όπου διάλεγα διάλεγα στη GTX 16xQ AA... Όταν έτρεξα τα benchmarks βέβαια στο crysis και το World in Conflict την έβαλα την GTX x4 AA γιατί τόσο πήγαινε μόνο η ATi... Δεν ξέρω αν το χ4 της ATi είναι διαφορετικό από το χ4 σκέτο της nvidia αλλά τέλος πάντων, οι επιδόσεις που δν ήταν ό,τι περίμενα δεν είναι το πρόβλημά μου. Τα stutters και τα στιγμιαία παγώματα σε πολύ ελαφριά παιχνίδια όπως το cs source που θα πρεπε να βαράει 300+ fps με ενοχλούν, ή το τραγικό πρόβλημα πχ με το Company of Heroes που in-game άμα κάνεις scroll το χάρτη παγώνουν όλα και ξανασυνεχίζουν κανονικά μόλις σταματήσει το scroll... -----Προστέθηκε 5/11/2008 στις 12 : 19 : 08----- Θa συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για τις όποιες CF/SLI Οι λύσεις αυτές είναι για ανθρώπους που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ που μπλέκουν και έχουν ΜΕΛΕΤΙΣΕΙ ακριβός το τι θέλουν να κάνουν δεν είναι πασπαρτού. Σε άλλα παίγνια το cf/sli αποδίδει σε άλλα όχι. Ακόμα και η πλατφόρμα έχει σημασία. Μονό στοχευόμενα για συγκεκριμένο παίγνιον υπάρχει λόγος απόκτησης. Δες το μπάχαλο εδώ… http://www.tomshardware.com/reviews/core-i7-gaming,2061.html Όσο για το φίλο σου … που θέλει hi-end και δεν θέλει να μπλέκει… κακός! Τοταλ γουειστ οφ τιμε αντ μονει. Είναι σα να παίρνεις ferrary και να μη τη θές για πίστα … να τη θες για τη διαδρομή Εξάρχεια Κολονάκι με κίνηση. Σ'αυτά που λες θα διαφωνήσω κάθετα. Το ελάχιστο που περιμένεις από ένα hi-end σύστημα είναι να λειτουργεί τουλάχιστο άψογα στα defaults. Δε μιλάω να αρχίσουμε να κλοκάρουμε και να περιμένουμε να δουλέψουν όλα με τη μία. Εδώ μιλάμε για βασικά πράγματα. Ίσως είναι waste of money η Ferrari στην κίνηση, αλλά από την άλλη αν ούτε μπροστά δεν έπαιρνε και έμενες από μπαταρία κάθε δεύτερη μέρα με τη Ferrari μάλλον θα τη γύριζες πίσω και θα τους την πάρκαρες στον κ### ... Σωστά; -----Προστέθηκε 5/11/2008 στις 12 : 39 : 43----- Έκανα χθες βράδυ και driver cleaner, ξαναπέρασα τους hotfix τελευταίους catalyst αλλά στο css που κάναμε μια γρήγορη δοκιμή... Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου. Θα δοκιμάσω φορμάτ και βλέπω
tmjuju Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Συγνώμη εάν ακουστικά επιθετικός ή κυνικός… Αλλά η δική μου εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια με κάνει να αποθαρρύνω όλους τους απλούς χρήστες από το να επιλέγουν τέτοιες λύσεις. Γιατί το μονό σίγουρο είναι ότι θα ΜΠΛΕΞΟΥΝ και θα προπό να μάθουν και να υποστούν τις συνέπειες της επιλογής τους. Και εγώ θα ευχόμουν να δουλεύει έτσι απροβλημάτιστα… Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική! Γι’αυτό και μέσα στο φόρουμ γίνετε προσπάθεια ενημερώσεις. Άρα… α\ Διάβασε το link στον tomshardware… β\ Σκέψου την πρόσφατη εμπειρία σου με το φιλαράκι σου Και πες μου θα προτείνεις πάλι σε κάποιον αντίστοιχο χρήση αντίστοιχη λύση? (Είπαμε ότι στο ότι θεωρητικά θα έπρεπε να είναι απροβλημάτιστα συμφωνούμε! αλλά εμπειρικά και βάση πραγματικότητας τι λες?)
Greek_Tornado Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Συγνώμη εάν ακουστικά επιθετικός ή κυνικός…Αλλά η δική μου εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια με κάνει να αποθαρρύνω όλους τους απλούς χρήστες από το να επιλέγουν τέτοιες λύσεις. Γιατί το μονό σίγουρο είναι ότι θα ΜΠΛΕΞΟΥΝ και θα προπό να μάθουν και να υποστούν τις συνέπειες της επιλογής τους. Και εγώ θα ευχόμουν να δουλεύει έτσι απροβλημάτιστα… Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική! Γι’αυτό και μέσα στο φόρουμ γίνετε προσπάθεια ενημερώσεις. Άρα… α\ Διάβασε το link στον tomshardware… β\ Σκέψου την πρόσφατη εμπειρία σου με το φιλαράκι σου Και πες μου θα προτείνεις πάλι σε κάποιον αντίστοιχο χρήση αντίστοιχη λύση? (Είπαμε ότι στο ότι θεωρητικά θα έπρεπε να είναι απροβλημάτιστα συμφωνούμε! αλλά εμπειρικά και βάση πραγματικότητας τι λες?) Το χω διαβάσει το link από προχθές. Διαβάζω tomshardware τακτικά ανάμεσα σε άλλα sites. Το θέμα είναι: τι θα πρότεινες δηλαδή για κάποιον που θέλει gaming pc και να παίζει τα πάντα σε φουλ γραφικά σε 24άρα οθόνη με ανάλυση 1920χ1200??? Εγώ πρότεινα γι'αυτό το λόγο την GTX αρχικά για να αποφύγω τα multi-gpu και είπαμε να δοκιμάσουμε και την ATi αφού είναι εσωτερικό το crossfire κλπ κλπ. Θα το ψάξω κι άλλο το θέμα πάντως γιατί η κάρτα έχει τις δυνατότητες απλά δεν έχουμε καταφέρει να την κάνουμε να δουλέψει. Αν και εφόσον δουλέψει θα δικαιωθώ, αν όχι την επιστρέφουμε και παίρνουμε μια GTX280 superturboclocked και δουλεύουν όλα ρολόι, ας έχουμε και 20 καρέ παρακάτω...
tmjuju Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Το χω διαβάσει το link από προχθές. Διαβάζω tomshardware τακτικά ανάμεσα σε άλλα sites. Το θέμα είναι: τι θα πρότεινες δηλαδή για κάποιον που θέλει gaming pc και να παίζει τα πάντα σε φουλ γραφικά σε 24άρα οθόνη με ανάλυση 1920χ1200??? Εγώ πρότεινα γι'αυτό το λόγο την GTX αρχικά για να αποφύγω τα multi-gpu και είπαμε να δοκιμάσουμε και την ATi αφού είναι εσωτερικό το crossfire κλπ κλπ. Θα το ψάξω κι άλλο το θέμα πάντως γιατί η κάρτα έχει τις δυνατότητες απλά δεν έχουμε καταφέρει να την κάνουμε να δουλέψει. Αν και εφόσον δουλέψει θα δικαιωθώ, αν όχι την επιστρέφουμε και παίρνουμε μια GTX280 superturboclocked και δουλεύουν όλα ρολόι, ας έχουμε και 20 καρέ παρακάτω... Συμφωνώ. Και καλή επιτυχία! Παλέψτε το λίγο παραπάνω και στην τελική revert. Πάντως εφόσον το φιλαράκι σου καταλάβει τι έχει στα χέρια του και την αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο, δηλαδή εφόσον γίνει ρεαλιστής, θα την λατρέψει και αυτή την κάρτα.
hardcoras Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 την ειχα κ εγω την καρτα κ εχει πραγματικα οτι προβλημα υπαρχει.... την πηγα πισω κ τωρα εχω τη μονη που για τα λεφτα της κανει παπαδες ακομα κ στην 24''αρα του ΤhrowDown για τη δικη μου 4870χ2 λεει κ αυτος
telegamesvg Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 H δικη μου εμπειρια με την Saphire 4870x2 , ειναι ακρως θετικη, τουλαχιστον για τα παιχνιδια που εχω δοκιμασει (Far Cry 2,COD5,κ.λ.π). Το ιδιο θετικη εμπειρια εχει και ο γιος μου στο δικο του PC με ιδια καρτα. Και οι δυο υπολογιστες εχουν Vista .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.