Προς το περιεχόμενο

Χρηματιστήριο

axaxouxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Markowitz chose to apply mathematics to the analysis of the stock market as the topic for his dissertation

Οκ έχεις δίκιο,δεν θα ξαναποστάρω,σιγά τον Markowitz μόνο Νόμπελ πήρε και σιγά τους επιστήμονες που ασχολούνται με αυτά,εδώ έχουμε axaxouxa και Houston.Ρε δεν πατάτε έδαφος,δεν πάτε καλά.(δεν αναφέρομαι στον axaxouxa,δεν είδα τα post του)

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κάτσε γιατί τώρα αρχίζω να μπαίνω στο κλίμα.

Τον τα'ι'ζαν οι Εβραίοι που σκοπό έχουν να κατακτήσουν τον πλανήτη και να καταστρέψουν κάθε τι ελληνικό.

Η διατριβή του Μπάμπη του ψαρά που την έκανε και 50 χρόνια πριν τον τρισάθλιο Μάρκοβιτς είναι κλάσεις ανώτερη.Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί όταν επιστρέψει ο Ζευς απο τον Σείριο με το μηχανάκι του,έκανε μαλακία και πήρε δίχρονο και κάνει πολλές στάσεις για αυτό αργεί.

Δημοσ.

gnsX, πριν σου απαντησω, μπορεις σε παρακαλω να μου πεις :

α) ποια ειναι η σχεση σου με τα μαθηματικα

β) ποια ειναι η σχεση σου με τα οικονομικα

γ) Αν ασχολεισαι χρονια με το χρηματιστηριο

δ) Αν ενημερωνεσε για το οικοομικο γιγνεσθε απο εφημεριδες οπως η ημερησια, η ναυτεμπορικη ή καποια αντιστοιχη.

Δημοσ.
Markowitz chose to apply mathematics to the analysis of the stock market as the topic for his dissertation

Οκ έχεις δίκιο,δεν θα ξαναποστάρω,σιγά τον Markowitz μόνο Νόμπελ πήρε και σιγά τους επιστήμονες που ασχολούνται με αυτά,εδώ έχουμε axaxouxa και Houston.Ρε δεν πατάτε έδαφος,δεν πάτε καλά.(δεν αναφέρομαι στον axaxouxa,δεν είδα τα post του)

η μέθοδος του markowitz, αποδεδειγμένα δεν δουλεύει, καμια χρηματοοικονομική εταιρία δεν την χρησιμοποιεί. θεωρητικά ίσως είναι σωστή αλλα στην πράξη όχι. Ο Markowitz έχει φαλιρίσει

ps

houston σκάσε

Δημοσ.
η μέθοδος του markowitz, αποδεδειγμένα δεν δουλεύει, καμια χρηματοοικονομική εταιρία δεν την χρησιμοποιεί. θεωρητικά ίσως είναι σωστή αλλα στην πράξη όχι. Ο Markowitz έχει φαλιρίσει

ps

houston σκάσε

Κι άλλοι νομπελίστες οικονομολόγοι και μη έχουν φαληρίσει,δεν το έγραψα για να πω ότι ακολουθείς τη μέθοδο και βγάζεις λεφτά.

Απο αυτόν ξεκίνησε το όλο θέμα,καμιά θεωρία δεν μένει στάσιμη,εξελίσσεται,πολλές φορές και σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.Το έγραψα στο γενικό ότι δλδ είναι επιστήμη ολόκληρη(μαθηματικά) και όχι μου έδωσε πληροφορία η Σούλα.

Critter τσου,γιατί

1)Δεν θέλω

2)Πρέπει να αποδείξω κάτι;

Σε φιλικό τόνο ε

Δεν ξαναγράφω σε σοβαρό θέμα,εγώ έγινα μέλος για να θάβω τα Windows,Linux,να κράζω στα αθλητικά και να συζητάω για συνομωσίες,χαλαρά :P

Δημοσ.

μαθηματικά είναι μέχρι ενός σημείου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες (κοινωνικοί, πολιτικοί, ψυχολογικοί, κτλ) που δεν περιγράφονται μαθηματικά.

το καλύτερο είναι άμα έχεις πληροφορίες εκ των έσω :P

Δημοσ.

Δεν σου ειπα να μου στειλεις το βιογραφικο σου. Απλα αυτα που λες δειχνουν εναν ανθρωπο που εχει σπουδασει μαθηματικα και ειναι ψωνιο με αυτο που κανει αλλα απο την αλλη δεν εχει καμμια σχεση με τα οικονομικα και δεν παρακολουθει τον χωρο των επιχειρησεων.

Δεν μπορει να μου λες οτι καποιος παιζει χρηματιστηριο με βαση την μελετη των κατωτατων και ανωτατων τιμων. Αυτο ειναι το τελευταιο και πιο ποταπο στοιχειο που θα κοιταξει ενας επενδυτης. Αν δεις τεχνικη αναλυση εισηγμενης οπως αυτη για παραδειγμα http://www.merit.gr/files/etairikes_analuseis/20080918_Sprider_short.pdf, θα καταλαβεις οτι υπαρχουν 100δες παραμετροι που πρεπει να κοιταξει ενας επενδυτης μαθηματικα.

Το θεμα ειναι οτι αυτο το report, το 99% αυτων που παιζουν χρηματιστηριο θα τους ειναι παντελως ακαταλαβιστικο και δεν θα του δωσουν καν σημασια.

Επισης λεω οτι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ τα χαρακτηριστικα που περιγραφει η τεχνικη αναλυση ειναι τα καλυτερα παγκοσμιως, παρολα αυτα μπορει η μετοχη να βουτηξει επειδη καποιοι το θελουν. Αν παρακολουθουσες τα επιχειρηματικα νεα θα εβλεπες οτι ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ το τι βγαινει και δηλωνει ενας μαγαλοεπενδυτης, ενα μεγαλοστελεχος, ενας υπουργος οικονομιας κτλ (δεν μιλαω λοιπον για τον κυρ Γιαννη)...Και μαλιστα παιζει τοσο μεγαλο ρολο που τα μαθηματικα πανε στο διαολο. Αν βγει τωρα ο Μπερνακε και πει οτι αυξανονται τα επιτοκια 2 μοναδες, αυριο θα πεσουν 10% ολα τα χρηματιστηρια του κοσμου. Αν βγει σημερα ο Αραπογλου και πει για πλακα οτι η Εθνικη εχασε οτι ειχε και δεν ειχε στην Τουρκια, αυριο θα κανει limit down η μετοχη της Εθνικης.

Τελος υπαρχουν παρα πολλοι τρογαδοροι και με τη βουλα στο χρηματιστηριο που πουλανε και αγοραζουνε σε μια μερα την ιδια μετοχη...και δεν ειναι τυποι σαν εμενα και εσενα...ειναι χρηματιστες, μεγαλοστελεχοι κτλ...Επαναλαμβανω λοιπον οτι ενω το χρηματιστηριο κανονικα δεν θα επρεπε να εχει τζογαδορικη φυση, εχει και με το παραπανω.

Να σου υπενθυμισω οτι με τη χρηση παρομοιων στατιστικων σαν αυτο που ανεφερες παιζει και ενας τζογαρορος στο καζινο. (ποσες φορες εχει βγει το 13 στη ρουλετα, ποιο εχει εμφανιστει λιγοτερες φορες και ποιο περισσοτερες κτλ).

Δημοσ.

Μα δεν έκανα ολόκληρη διατριβή,ένα σχόλιο 5 γραμμών έκανα,αλλιώς θα έπρεπε να γράψω 5 σελίδες για σωστή συλλογή δεδομένων και η αξιοποίηση τους(λες και είμαι ειδήμων).

Να σου υπενθυμισω οτι με τη χρηση παρομοιων στατιστικων σαν αυτο που ανεφερες παιζει και ενας τζογαρορος στο καζινο. (ποσες φορες εχει βγει το 13 στη ρουλετα, ποιο εχει εμφανιστει λιγοτερες φορες και ποιο περισσοτερες κτλ).

Τσου,δεν έχει καμία σχέση αυτό.Δεν κοιτάς και λες το Insomnia έχει άνοδο κάθε τετάρτη σε ποσοστό 85%,άρα θα αγοράσω πριν.

Πρόβλημα βελτιστοποίησης είναι όχι καθαρή στατιστική όπως αυτό που λες.

Αυτά στα πολύ γενικά,το κουράσαμε πιστεύω,τα λέμε(σε άλλο θέμα).

Δημοσ.
axaxouxa τα λεφτά σου που τα είχες πρίν?

Κοινώς, τι εμπειρίες έχεις απο επενδύσεις?

Κυριως ΟΜΟΛΟΓΑ και ελευθερη καταθεση .....

Αυτη ηταν η πρωτη μου εμπειρια στο χρηματιστηριο .....

Βασικα εριχνα μια ματια στα κλεφτα στα χρηματιστηριακα νεα

ενω διαβασα οτι η μετοχη της ΕΤΕ ειχε πολλα αποτομα κατεβασματα

λογω της κρισης και λογικο ηταν να υπαρξει ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (ΚΑΘΑΡΗ ΤΥΧΗ)

και ΕΝΣΤΙΚΤΟ .....

Δεν ειμαι γνωστης .....(λαχειοπωλης ειμαι)

Εμπνευστικα απο μια δηλωση που εκανε ενα μελος σε ενα φορουμ

περι συμβουλης του Παππου του να αγοραζει φτηνα και να πουλαει ακριβα.....

Να αγοραζεις οταν η ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ πουλιεται για ΣΟΥΒΛΑΚΙ και οταν φτασει παλι να πουλιεται για ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ να πουλας (καπως ετσι το ειπε)

και ετσι μπηκα........

Δημοσ.

Είναι η τύχη του πρωτάρη , αλλά δεν είναι καθόλου τύχη είναι καθαρό μυαλό, οι άλλοι όλοι που παίζουν χρόνια απβλακώνονται.

Δεν κατανοούν ότι το χρηματιστήριο δεν παράγει χρήμα, απλά διακινεί …κάποιοι χάνουν κάποιοι κερδίζουν. Και για να κερδίσουν οι γερά μπασμένοι στο κόλπο χρειάζονται την δική σας συμμετοχή αλλιώς θα φαγωθούν μεταξύ τους…τι έκανε η εθνική? πουλάει τις μετοχές της ακριβά πέφτει η αξία τους και μετά τις αγοράζει τζάμπα από εσάς…και χρειάζεται για να γίνει αυτό την συμβολή των μικροκαταθετών που πιστεύουν ότι πρέπει να επενδύεις… δεν είναι κορόιδα αυτοί και σεις οι έξυπνοι.

Pablo_Hasan έχασες πολλά?

Δημοσ.
Δεν κατανοούν ότι το χρηματιστήριο δεν παράγει χρήμα, απλά διακινεί …κάποιοι χάνουν κάποιοι κερδίζουν. Και για να κερδίσουν οι γερά μπασμένοι στο κόλπο χρειάζονται την δική σας συμμετοχή αλλιώς θα φαγωθούν μεταξύ τους…τι έκανε η ΚΑΘΕ εθνική? πουλάει τις μετοχές της ακριβά πέφτει η αξία τους και μετά τις αγοράζει τζάμπα από εσάς…και χρειάζεται για να γίνει αυτό την συμβολή των μικροκαταθετών που ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Η ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ.... πιστεύουν ότι πρέπει να επενδύεις… δεν είναι κορόιδα αυτοί και σεις οι έξυπνοι.

Αυτο ακριβως φιλε μου με μερικες διορθωσεις με ΜΠΟΛΝΤ

Βασικα πιστευω πως το Ελληνικο χρηματιστηριο ειναι υπερβολικα υπερτιμημενο

για τα Ελληνικα δεδομενα και η ''ΠΤΩΣΗ'' θα εχει πολυ μακρος υποβοηθουμενη απο την κριση.....

Θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιος ''γνωστης'' στο φορουμ

που να θυμαται ΠΟΤΕ (ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ) ο γενικος δεικτης ηταν σε τριψηφιο αριθμο μοναδων ?

Και ποιο ειναι το Λιμιτ απ και Λιμιτ νταουν ανα % ?

Δημοσ.
μαθηματικά είναι μέχρι ενός σημείου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες (κοινωνικοί, πολιτικοί, ψυχολογικοί, κτλ) που δεν περιγράφονται μαθηματικά.

το καλύτερο είναι άμα έχεις πληροφορίες εκ των έσω :P

αυτό είναι... τα υπόλοιπα είναι περιττά. πχ ο παράγοντας εμπιστοσύνη δεν υπάρχει σε μαθηματικο-οικονομικό υπόδειγμα ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...