Προς το περιεχόμενο

Χρηματιστήριο

axaxouxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Imo, απο τα ομόλογα/καταθέσεις να πας σε μεμονομένες μετοχές (ούτε κάν μετοχικά αμοιβαία) χωρίς να έχεις "εκπαιδευτεί" με όλα τα ενδιάμεσα στάδια που αφορούν την επένδυση χρήματος, αυτό απο μόνο του καθιστά το ρίσκο σου ακόμα μεγαλύτερο.

Έχω άλλη άποψη περί επενδύσεων.

Είναι προτιμότερο να καθίσεις με κάποιον που είναι η δουλειά του και να κάνεις μια κατανομή σε διάφορα προιόντα, να θέσεις στόχους, χρονικό ορίζοντα (ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα κερδίσεις λιγότερα, καθώς αυτό συνεπάγεται λιγότερο ρίσκο) παρά να βάλεις τα λεφτά σου με λογική τζόγου.

Edit: Houston, με πληθωρισμό/αισχροκέρδια σε ανεξέλεγκτα επίπεδα δεν είναι παράλογο ο κοσμάκης να θέλει να κάνει κάτι για να γλιτώσει ότι μπορεί απο αυτά τα σαράκια.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@Skia11

υποτίθεται ότι παίζεις από το πλεόνασμά σου και τα θεωρείς ήδη χαμένα, ώστε η λογική του τζόγου να μη σε κάνει να διακινδυνεύσεις

axaxouxas πες έναν αριθμό από το 1 ως το 20 και έναν από το 1 ως το 45

Δημοσ.

Ποιό πλεόνασμα? Εννοείς αποταμίευση? Την σήμερον ημέρα "πλεόνασμα" δε παίζει στο middle/lower class εισοδημάτων, χάθηκε το '99/'00 όπου όλοι μπήκαν με "λογική τζόγου" μόνο που δεν ήταν προετοιμασμένοι για το μακελιό που επακολούθησε γιατί απο τα ομόλογα/καταθέσεις πήγαν στο άλλο άκρο χωρίς επενδυτική εμπειρία.

Τα "αυγά" αν τα βάλεις σε ένα καλάθι και αυτό σου πέσει (όπως το '99/'00) τότε θα ψοφήσεις της πείνας.

Καλά το λένε ότι ανά 10ετία είναι η χρηματιστηριακές κρίσεις...τόσο χρειάζεται ο εγκέφαλος του μικροεπενδυτή μέχρι να ξεχάσει την προηγούμενη κρίση, να ξαναμαζέψει το "πλεόνασμα" και να ξαναμπεί με το κεφάλι ξανα μέσα σα ζαγάρι.

Δημοσ.

Το κακό ξέρετε ποιο είναι? Ότι παρόλα τα σεντόνια που έχουν γραφτεί και θα γραφτούν αν αύριο κάνει μια βουτιά το χρηματιστήριο (πόσο περισσότερο, anyway) και χάσουν όλες οι μετοχές το 9/10 της αξίας τους θα βγει ο αχαχουχας και ο κάθε αχαχουχας και θα λέει "παιχνίδι στην πλάτη των επενδυτών", "μας τα βούτηξαν πάλι οι κερδοσκόποι", "στο δρόμο οι μικροεπενδυτές" και άλλα ωραία.

Όλοι έχουν το χρηματιστήριο σαν το πάμε στοίχημα, ας παίξω λίγο μωρέ το κατέχω το άθλημα. Ε guess what, δεν είναι για όλους, δεν παίζεις αν δεν ξέρεις, το ότι έπιασες το ανω κρεμαστα-ολυμπιακός δεν σημαίνει και ότι θα ξέρεις αύριο που θα κλείσει ο δείκτης. Κι εγώ θέλω να αγοράσω Εθνική γιατί είναι κάτω και θα πάει πάνω αλλά αν συνεχίσει να πηγαίνει κάτω παπαλα τα λεφτά.

Τα ίδια έπαθαν και το '99, άνθρωποι που δεν είχαν ξανακούσει για ισολογισμούς πουλούσαν χωράφια και σπίτια για να παίξουν ακούγωντας το μπατζανάκη του κρεοπώλη τους. Ε μετά τα πρωτοσέλιδα έδιναν κι έπαιρναν όπως πάντα..

Δημοσ.
@Skia11axaxouxas πες έναν αριθμό από το 1 ως το 20 και έναν από το 1 ως το 45

tzoker δεν παιζω .....

Αν σου πω και κερδισεις..... ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ? :P:p:p

Δημοσ.
Αν σου πω και κερδισεις..... ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ? :P:p:p

Κύριε axaxouxas έχετε ήδη καθιστερήσει 5 ολόκληρες ώρες να δώσετε μιαν απάντηση που ακόμη δεν έλαβα. Έχετε την εντύπωση ότι ένας μελλοντικός μεγιστάνας σαν εμένα έχει την όρεξη και τον χρόνο να κολησιεργεί με τέτοια ζητήματα ?

Όπως είπα και στον δύσμοιρο ThReSh η τιμωρία σας θα είναι ελαφριά...αυτό θα εξαρτηθεί από την μετέπειτα διαγωγή σας.

Θα σας προσλάβω προσωπικό μου υπηρέτη , αν και θα έπρεπε να σας δώσω τη θέση του κηπουρού ή του φροντιστή ιπποστασίου…κάνω τα στραβά μάτια

Μπορείτε από σήμερα κιόλας να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στα ιδιαιτέρα διαμερίσματά μου.

Αντίληψης, ταχύτης, προθυμία και ευγένεια.

Δημοσ.

εαν γινει κατι τετοιο νομιζω οτι θα εχουμε πιο σημαντικα πραγματα να ασχοληθουμε απο τις τιμες του χρηματηστηριου

η κατασταση θα εχει γινει τοσο τραγικη που θα δερνομαστε στο σουπερ για το τελευταιο σακουλακι με ρυζι

Το κακό ξέρετε ποιο είναι? Ότι παρόλα τα σεντόνια που έχουν γραφτεί και θα γραφτούν αν αύριο κάνει μια βουτιά το χρηματιστήριο (πόσο περισσότερο, anyway) και χάσουν όλες οι μετοχές το 9/10 της αξίας τους θα βγει ο αχαχουχας και ο κάθε αχαχουχας και θα λέει "παιχνίδι στην πλάτη των επενδυτών", "μας τα βούτηξαν πάλι οι κερδοσκόποι", "στο δρόμο οι μικροεπενδυτές" και άλλα ωραία.
Δημοσ.
Κύριε axaxouxas έχετε ήδη καθιστερήσει 5 ολόκληρες ώρες να δώσετε μιαν απάντηση που ακόμη δεν έλαβα. Έχετε την εντύπωση ότι ένας μελλοντικός μεγιστάνας σαν εμένα έχει την όρεξη και τον χρόνο να κολησιεργεί με τέτοια ζητήματα ?

Όπως είπα και στον δύσμοιρο ThReSh η τιμωρία σας θα είναι ελαφριά...αυτό θα εξαρτηθεί από την μετέπειτα διαγωγή σας.

Θα σας προσλάβω προσωπικό μου υπηρέτη , αν και θα έπρεπε να σας δώσω τη θέση του κηπουρού ή του φροντιστή ιπποστασίου…κάνω τα στραβά μάτια

Μπορείτε από σήμερα κιόλας να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στα ιδιαιτέρα διαμερίσματά μου.

Αντίληψης, ταχύτης, προθυμία και ευγένεια.

Ειστε πολυ μεγαλοψυχος ......

η μεγαλοψυχια σας με συγκινει μεχρις δακρυων .....

Ομως θα μου επιτρεψετε να αρνηθω την πραγματικα υψηλη προσφορα σας για τον

απλουστατο λογο του οτι

ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ !!!

(και πραγματικα με πιανει ''ΚΑΤΙ'' οταν σκεφτομαι ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ)

Παρολα ταυτα σας προτεινω να ''επενδυσετε'' στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ (κοινως ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ) το οποιο εχει πολυ καλυτερες πιθανοτητες επιτυχιας για κερδη μεχρι 15.000.000 ευρω (ποσο κανει εκεινο το νησακι ειπαμε ?)

σε σχεση παντα με το τζοκερ .....

Δημοσ.

βρε παιδια ριχτε μια ματια εδω

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=250704&page=5

καπου στην μεση αναγραφω τις ακριβεις πιθανοτητες των λαχειων

Παρακαλω πολυ μην παραπλανατε τον κοσμο αν ΕΣΕΙΣ δεν γνωριζεται ......

και μην χαλατε το θρεντ περι ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ.....

Ευχαριστω

Δημοσ.

Σημερα παλι πτωση και μαλιστα υσχυρη στα 4,24%

Παρατηρω ομως οτι οι περισσοτερες αγορες ηταν ιδιων κεφαλαιων δηλαδη τις αγοραζαν οι ιδιες εταιριες ''φτηνα''

τεσπα ....

παρατηρω την ΠΕΙΡΑΙΩΣ που ειναι σχεδον στα ετησια μεγεθη πτωσης ......

Εχει κανεις γνωμη γυρω απο αυτην ?

(να την διαβασουμε βρε παιδες)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...