Προς το περιεχόμενο

php-mysql Limit

quito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα. εχω μια σελιδα η οποια εμφανιζει απο τη βαση δεδομενων καποια στοιχεια. επειδη αυτα τα στοιχεια ειναι πολλα και συνεχώς αυξανονται θελω να τα περιορισω να εμφανιζονται ανα 10. μου εχουν πει οτι μπορω ευκολα να τροποποιησω το ερωτημα μου βαζοντας LIMIT 10.μεχρι εδω ολα οκ. το θεμα ειναι στο λινκ που θα παταω κατω χαμηλα στην σελιδα (next>> ή 1,2,3) και θα μου εμφανιζει την νεα σελιδα με τισ επομενες 10 καταχωρησεισ οι οποιες θα ειναι συνεχεια των προηγουμενων αποτελεσματων. το ερωτημα μου(mysql) γινεται μεσα στην ιδια την σελιδα(και χρησιμοποιω php). γνωριζει καποιος να με βοηθησει??ευχαριστώ!

Δημοσ.

Στο ερώτημα σου, δεν θα βάλεις απλά LIMIT 10, αλλά LIMIT x,10

όπου το x θα είναι η σελίδα που θες να δεις μείον 1 , επί 10

οπότε για τη πρώτη σελίδα είναι 0, για τη δεύτερη 10, για την τρίτη 20 κλπ

μία δήλωση LIMIT x, y σου επιστρέφει y σε αριθμό εγγραφές, ξεκινώντας από τη χ-ιοστή εγγραφή στη βάση (φυσικά ανάλογα με το ORDER που βάζεις στο ερώτημα)

προφανώς χρειάζεται να περνάς κάπως τη σελίδα που επιθυμείς να δεις στο script σου.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να κάνεις ένα query χωρίς LIMIT και να πάρεις τον συνολικό αριθμό των εγγραφών (με COUNT) και διαιρώντας με 10 να πάρεις το σύνολο των σελίδων, και να φτιάξεις τα links 1, 2, 3... που θα σε πηγαίνουν στην αντίστοιχη σελίδα.

pagination λέγεται αυτό που θες να κάνεις, σε περίπτωση που θες να το ψάξεις στο δίκτυο

Δημοσ.

ευχαριστώ πολυ παιδια για τις συμβουλες σας. θα τα κοιταξω θα παιδευτω και αμα κολλησω καπου ελπιζω να τα ξαναπουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...