FarCry Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Ουτε ελληνικα σου επεβαλαν να μαθεις (κοιτα ομως που οταν εκ γεννητης ακους ελληνικα, δυσκολα να μαθεις κινεζικα). δηλαδή θεωρείς τα ελληνικά propaganda? Το οτι χρησιμοποιουμε το ελληνικο λεξιλογιο, δεν μας υποχρεωνει να γνωριζουμε την προελευση της καθε λεξης, και ειδικοτερα αν δεν ασχολουμαστε, πχ με το θεμα του χριστιανισμου. Πως μπορω να ξερω εγω ποιος ηταν ο Μαθουσαλας (και τι με νοιαζει στην τελικη). όταν χρησιμοποιείς το λεξιλόγιο έχει κάποια ερμηνεία. όταν αυτή προκύπτει λόγο τις βίβλου τότε πρέπει να γνωρίζεις το γεγονός ώστε να καταλάβεις το νόημα ΚΑι γιατι σου διδασκουν τη θρησκεια; Για να περνα η ωρα; Αν παραλληλα σου διδασκαν φασισμο, κομουνισμο, ναζισμο η οτιδηποτε αλλο, αυτο θα ηταν διδασκαλια η propaganda; το 33% (2 δισεκατομμύρια)που δηλώνουν χριστιανοί τους το δίδαξαν στο σχολειό? Εαν καποιος χρησιμοποιει ολα αυτα τα συμβολα του χριστιανισμου, αλλα δεν ειναι χριστιανος (μιλαμε βεβαια για ηλικια που αποφασιζει αυτος για τη ζωη του), τοτε αυτο χριζει ψυχιατρικης μελετης. εγώ μιλάω για πριν γιατί σε αυτό αναφέρθηκε ο κροκόδειλος. εσύ πάλι πέταξες αυτό που σε συμφέρει Κατσε γιατι εδω σε εχασα τελειως. Ξεκιναμε απο το οτι μπορεις να κανεις τις πιτσικουλιες σου αλλα τραβας μια εξομολογηση (συγχωροχαρτι το λεγαν στο Μεσαιωνα και ηταν και ακριβουτσικο το ατιμο), κι εισαι λευκος σαν περιστερι. Μεχρι ποσες φορες δικαιολογεισαι; Υπαρχει καπου γραμμενο; Επισης λες οτι "δεν μιλαμε βεβαια για φονο". Χμμ, για απατη; για προδοσια; για ληστεια; Ποια ειναι αυτα που επιτρεπονται, και ποια οχι; Υπαρχει καπου καποια λιστα; είπα τον παθών. αν δεν κατάλαβες δε πειράζει Αρα δεν περιγραφεις ενα χριστιανο, αλλα ενα ανθρωπο που ειναι πιστος σε αυτα που πιστευει, αυτο ομως δεν ειναι χριστιανισμος, γιατι πχ εσυ απο τα κομματια του χριστιανισμου πιστευεις οτι ο Χριστος σταυρωθηκε, εγω ομως απο την αλλη πιστευω οτι ειναι συμβολικο, η ας πουμε εγω ειμαι αντιθετος στις προγαμιαιες σχεσεις, ενω εσυ "σφυρας" απο κανεναν οταν κατσει η περιπτωση. Χριστιανισμος κατα περιπτωση. δεν είπα ότι πιστεύει σε ότι του καπνίσει. είπα ότι πιστεύει αυτά που διδάσκει ο χριστιανισμός και δεν είναι πρόβατο ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Krokodilos τί προσπαθείς ακριβώς να κάνεις;Να αλλάξεις μυαλά σε χριστιανό και να βάλεις κάποιον που αρνείται πεισματικά να σκεφτεί λογικά να το κάνει ντε και καλά; Ο άλλος αν είναι χριστιανός και IQ 35 να έχει, θα σου έχει μια απάντηση για όλα, δεν έχει σημασία αν βγαίνει νόημα ή αν στέκει λογικά, το θέμα είναι ότι ΑΥΤΟΣ το πιστεύει και για εκείνον βγαίνει νόημα οπότε δεν υπάρχει λόγος να συζητάτε. Αν έχεις πιστέψει σε όλες αυτές τις γελοιότητες και δεν υπήρχε κάποιος να σε προστατεύσει όταν ήσουν μικρός από όλο αυτό το mind f*uck, λες να υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις μυαλά όταν πλέον είσαι ενήλικος; Εγώ έχω πάψει να προσπαθώ επειδή το όλο εγχείρημα είναι μάταιο. Από την στιγμή που ο άλλος βλέπει π.χ. ένα μήλο, το κρατάει το μυρίζει, το δαγκώνει και το γεύεται και σου λέει "μα είναι πορτοκάλι, δεν το βλέπεις;;" τί συζήτηση μπορείς να κάνεις μαζί του; Ο κόσμος έχει αρχίσει και ξυπνάει. Αυτό είναι το ενθαρρυντικό. Εμείς ίσως δεν προλάβουμε να το ζήσουμε αλλά θα υπάρξει στιγμή στην ανθρωπότητα, και ελπίζω σύντομα, που οι ιστορίες του καλού χριστούλη που περπατούσε στα νερά και ανάσταινε νεκρούς και καιόμενες βάτοι μιλούσανε σε ανθρώπους και κάρα με άλογα από φωτά μετέφεραν κόσμο στον ουρανό όπου άγγελοι μαλώναν με δαίμονες θα διαβάζονται στα παιδιά όπως εμείς σήμερα διαβάζουμε στα δικά μας για τον Δία και την Αφροδίτη και τον Ηρακλή. Κάποτε η ερώτηση "πιστεύεις στην εξέλιξη των ειδών" θα προκαλεί το γέλιο στον άλλο γιατί θα είναι σαν να ρωτάς σήμερα "πιστεύεις ότι ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει". Μερικές γενιές ακόμα να φύγουνε, τα τελευταία κατάλοιπα του Μεσαίωνα έχουνε μείνει. .................................. "Fine! I evolved. You didn't". Farcry, μια ερώτηση μόνο: Αν από τη στιγμή που γεννιόσουν, οι γονείς σου, οι συγγενείς σου, οι φίλοι σου, αργότερα οι δάσκαλοι σου και έπειτα όλοι όσοι ξέρεις, σου λέγανε πως υπάρχουν ροζ μονόκεροι με άσπρες βούλες ψηλά σε ένα βουνό που μπορούν και μιλάνε...και έβλεπες photos στο ίντερνετ με ακριβώς αυτό ή ταινίες στην τηλεόραση με αυτό το θέμα και όλοι όσοι ξέρεις το θεωρούσαν αυτονόητο πως ναι, έτσι είναι, εσύ όταν ήσουν 40 χρονών, ΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΣ νομίζεις; Δεν θα σε πίεζε κανείς να το πιστέψεις. Απλά θα σε θεωρούσαν ψιλό-τρελό αν το αρνιόσουν. Δεν θα σε ανάγκαζαν οι γονείς σου να ανάβεις ένα ροζ κερί κάθε 23 του μηνός ώστε να μην κατέβουν οι μονόκεροι και σας φάνε...αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα το έκαναν... Αυτό το θεωρείς προπαγάνδα; Το θεωρείς κάτι "κακό"; Ή απλά θα σε ενημέρωναν για κάτι για το δικό σου καλό όπου θα είχες κάθε δικαίωμα να το απορρίψεις σαν σκέψη και σαν πιστεύω; Θα ήταν άσχημο στο σχολείο να διδάσκεται το "γεγονός" αυτό ώστε να μαθαίνουν τα μικρά παιδάκια ή όχι; Βλέπεις κάτι κακό σε όλη αυτήν την ιστορία; Θα σκίζαμε τα ρούχα μας φυσικά αν ανέφερε κάποιος την λέξη προπαγάνδα ή προσυλητισμός! Μακριά από εμάς τέτοια πράγματα! Αν θες θα είχαμε και μεγάλες ταμπέλες μέσα στην τάξη που να γράφουν ακριβώς αυτό. "Απαγορεύεται ο προσυλητισμός!" "Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει!!" Φυσικά απόδειξη για τους μονόκερους δεν θα υπήρχε. Κάποιοι θα λέγανε πως τους είχανε "νιώσει". Κάποιοι άλλοι θα λέγανε πως "απορούν με το πώς είναι δυνατόν κάποιοι να μην πιστεύουν πως υπάρχουν". Κάποιοι άλλοι θα ορκιζόντουσαν στις ζωές των παιδιών τους πως ΝΑΙ,είδανε δύο μια φορά και τους μίλησαν. Και σε ρωτάω: Θα έπρεπε ή όχι να διδάσκουμε στα μωρά παιδιά από τη στιγμή που γεννιούνται για τους μονόκερους και έπειτα στο σχολείο και να περιθωριοποιούμε τους "τρελούς" που δεν πιστεύουν σε αυτούς; Φυσικά, ξαναλέω απλά θα "ενημερώναμε". Δεν θα σου ΄παιρνε και κανείς το κεφάλι αν δεν πίστευες τελικά. (εκτός σε extreme περιπτώσεις φανατικών, αλλά σπάνια). Πόσοι πιστεύεις θα λέγανε τελικά: "Για σταθείτε ρε μάγκες. Ροζ μονόκεροι που μιλάνε;Πλάκα μου κάνετε;Την παλεύετε όλοι σας;" Henry Kissinger: «The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; (Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν) Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2009 από FarCry Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
NamelessOne Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 (Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν) Μ' έβαλες στην θέση μου. Απάντησες σε όλες τις ερωτήσεις μου και αναπαράγοντας ένα κλισέ με αποστόμωσες. Σχεδόν άρχισα να πιστεύω πως ίσως κάνω λάθος και τελικά υπάρχει θεός. Ή ίσως πάλι όχι. Ίσως οι "Έλληνες" δεν είμαστε κάτι το ιδιαίτερο, ίσως μας έχουν όλοι χεσμένους και ίσως δεν έχουν βαλθεί όλοι να μας κάνουν κακό επειδή μας ζηλεύουν ή επειδή είμαστε τόσο ξεχωριστή ράτσα.
Berolinezos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 (Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν) Επειδή τονίζεις την θρησκεία ελπίζω να μήν υπονοείς κανέναν Εφραίμ γιατί υπάρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων της θρησκείας που του μοιάζει. Δέν φταίνε λοιπόν μόνο αυτοί που θέλουν να μας τα χτυπήσουν τα ζητάει και εμάς λίγο ο πισινός μας.
adi32 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Γιατι μπερδευετε και συνδεετε τη Θεωρια του Δαρβινου με την υπαρξη Θεου και με τα σκανδαλα καποιων παπαδων?
Berolinezos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Γιατι μπερδευετε και συνδεετε τη Θεωρια του Δαρβινου με την υπαρξη Θεου και με τα σκανδαλα καποιων παπαδων? Γιατί την θεωρία του Δαρβίνου ο χριστιανισμός είναι αυτός που την έκανε πρώτο θέμα.
jimarass Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 1)Ο άλλος αν είναι χριστιανός και IQ 35 να έχει, θα σου έχει μια απάντηση για όλα, δεν έχει σημασία αν βγαίνει νόημα ή αν στέκει λογικά, το θέμα είναι ότι ΑΥΤΟΣ το πιστεύει και για εκείνον βγαίνει νόημα οπότε δεν υπάρχει λόγος να συζητάτε. 2)Αν έχεις πιστέψει σε όλες αυτές τις γελοιότητες και δεν υπήρχε κάποιος να σε προστατεύσει όταν ήσουν μικρός από όλο αυτό το mind f*uck, λες να υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις μυαλά όταν πλέον είσαι ενήλικος; 3)Εγώ έχω πάψει να προσπαθώ επειδή το όλο εγχείρημα είναι μάταιο. Από την στιγμή που ο άλλος βλέπει π.χ. ένα μήλο, το κρατάει το μυρίζει, το δαγκώνει και το γεύεται και σου λέει "μα είναι πορτοκάλι, δεν το βλέπεις;;" τί συζήτηση μπορείς να κάνεις μαζί του; 4)Ο κόσμος έχει αρχίσει και ξυπνάει. Αυτό είναι το ενθαρρυντικό. Εμείς ίσως δεν προλάβουμε να το ζήσουμε αλλά θα υπάρξει στιγμή στην ανθρωπότητα, και ελπίζω σύντομα, που οι ιστορίες του καλού χριστούλη που περπατούσε στα νερά και ανάσταινε νεκρούς και καιόμενες βάτοι μιλούσανε σε ανθρώπους και κάρα με άλογα από φωτά μετέφεραν κόσμο στον ουρανό όπου άγγελοι μαλώναν με δαίμονες θα διαβάζονται στα παιδιά όπως εμείς σήμερα διαβάζουμε στα δικά μας για τον Δία και την Αφροδίτη και τον Ηρακλή. 5)Κάποτε η ερώτηση "πιστεύεις στην εξέλιξη των ειδών" θα προκαλεί το γέλιο στον άλλο γιατί θα είναι σαν να ρωτάς σήμερα "πιστεύεις ότι ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει". 6)Μερικές γενιές ακόμα να φύγουνε, τα τελευταία κατάλοιπα του Μεσαίωνα έχουνε μείνει. 7)Και σε ρωτάω: Θα έπρεπε ή όχι να διδάσκουμε στα μωρά παιδιά από τη στιγμή που γεννιούνται για τους μονόκερους και έπειτα στο σχολείο και να περιθωριοποιούμε τους "τρελούς" που δεν πιστεύουν σε αυτούς; 1)Κάθε άνθρωπος, όπως και κάθε ον σε αυτόν τον κόσμο, αντιλαμβάνεται τον κόσμο σύμφωνα με το feedback των αισθήσεών του. Ανάλογα με το level της νοημοσύνης του τα επεξεργάζεται και αποφασίζει. Φαντάσου μια "σφαίρα κατανόησης" γύρω από το κεφάλι του. Άλλος άνθρωπος, πιο ενημερωμένος ή έξυπνος έχει μεγαλύτερη "σφαίρα κατανόησης". Κάποιοι άνθρωποι, καταφέρνουν με σωστή χρήση της σκέψης να σπάσουν την πρώτη σφαίρα και να μπουν σε μια ευρύτερη. Οι περισσότεροι όμως δεν μπορούν και επομένως αν το μήλο ως έννοια βρίσκεται στην μεγαλύτερη σφαίρα, ότι και να του πεις εσύ για αυτό, θα το ονομάσουν πορτοκάλι, διότι το πορτοκάλι (που ανήκει στην πρώτη σφαίρα) είναι ότι πιο κοντινό στο μήλο. Επομένως σωστά αναφέρεις ότι οι άνθρωποι δύσκολα ξεφεύγουν από τη σφαίρα τους, σε πολλά θέματα, όχι μόνο θρησκεία. 2)Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα προστασίας, αλλά το πόσο εύκολα αλλάζεις σφαίρα κατανόησης. Η θεία μου έχει πτυχίο ΑΕΙ αλλά έχει κολλήσει στη σφαίρα της. Ο άνδρας της τελείωσε γυμνασιο και σήμερα είναι πιο ικανός από αυτήν και σου κάνει και οικονομική ανάλυση.. 3)Οι άνθρωποι αυτοί έχουν συνήθως ψυχολογία όχλου. 4)Μήπως αναφέρεσαι σε παραδείγματα όπως η Γέννεση? Ιστοριούλα και αυτό αλλά κάποτε ήταν η πηγή της Ιουδαικής πίστης. Η θρησκεία θα πεθάνει όταν η επιστήμη ανακαλύψει τα πάντα για τον κόσμο αυτό, και πιο πέρα. Μέχρι τότε, η θρησκεία, ή αν θες η φιλοσοφία, θα καλύπτει το κενό!! 5)Είναι θέμα πια μιας γεννιάς!! 6)Ο Μεσσαίωνας πάντα θα υπάρχει και θα παραμονεύει για κοινωνίες που αδιαφορούν για την ιστορία, την εκπαίδεση και την ενεργό συμμετοχή στη δημοκρατία. Απόδειξη για αυτό ο ίδιος ο Μεσσαίωνας!!!!!! 7)Στην Αγγλική κολτούρα και όχι μόνο, υπήρχε η έννοια του δράκου. Αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν σκελετοί δεινοσαύρων, μάλλον πτερόσαυρων. Επομένως οι δράκοι όντως υπήρξαν και εξάψαν τη φαντασία του Homo Sapiens. Απλά δε βγάζανε φωτιές. Αν για κάποιο λόγο, πχ πυρηνικός πόλεμος , καταστρέφονταν όλα τα επιφανειακά απολιθόματα δεινοσαύρων στη γη, δεν θα μαθαίναμε ποτέ για τους δράκους και θα θεωρούσαμε "ιστοριούλες" όσα λέγονταν για αυτούς. Σε τέτοια θέματα, υπήρξε ΠΑΝΤΑ κάποιο ερέθισμα το οποίο παρατήρησε ο άνθρωπος και μετά το παράλλαξε-αλλοίωσε. Το ερέθισμα πήρξε όμως. Αύριο εγώ το γυρνάω σε "καλός άνθρωπος", δίνω λεφτά σε φτωχούς, φέρνω επανάσταση με τις νέες κοινωνικές ιδέες μου και δίνω κουράγιο σε ανθρώπους. Μετά πεθαίνω, μάλλον με σκοτώνουν λαμόγια του δημοσίου!! Σε 5 μήνες είμαι ήρωας, σε 5 χρόνια είδωλο επανάστασης, σε 100 χρόνια είμαι Άγιος, σε 300 ΘΕΟΣ. Σε 400 σκοτώνουν και Τούρκους στο όνομά μου! Το ερώτημα είναι το εξής: Εγώ φταίω που κάποιος καημένος με ανέδειξε σε θεό 300 χρόνια μετά το θάνατό μου? Εγώ φταίω για το θάνατο αθώων ή μήπως δεν υπήρηξα ποτέ???? Εγώ για καλό εκκίνησα!!
NikosFE Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί την Καινή μόνο;Έχεις δικό σου δόγμα και απορρίπτεις την Παλαιά; Εκτός απο το διάβασμα βλέπουμε κάθε Πάσχα στην TV τον Σαμψών να τιμωρεί τους άπιστους σκοτώνοντας τους (ρίχνει τις κολόνες ντε) επειδή τον κούρεψαν Δεν ειπα να εχει διαβασει μονο την καινη διαθηκη ισα ισα ειπα να εχει διαβασει και βιβλια αντιθετα προς αυτη και πια εννοουσα: Tο κατα ιουδα ευαγγελιο, τα αλλα κρυφα ευαγγελια, επιστημονικα βιβιλια που να ειναι αρνητικα στην υπαρξη του θεου ακομη και βιβλια με αλλες θρησκειες!Να τα διαβασει ολα και την μια πλευρα και την αλλη(εγω παντος συνεχιζω και διαβαζω)! Θα μου πεις οκ Κατεληξα στο να πιστευω οτι δεν υπαρχει Θεος! Σεβαστη ειναι η αποψη σου (παντος η δικια μου ειναι διαφορετικη )!Αλλα η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, χωρις να εχεις διαβασει και να εχεις αποψη και να βγενεις και να λες δεν υπαρχει ειναι παραμυθια και να βασιζεσε μονο σε αυτα που βλεπεις και ακους**! Αυτο με το σαμψων και την παλαια διαθηκη θες να πεις οτι υπαρχουν δυο θεοι. Ο θεος ο τιμωρος στην παλαια και ο αγαθος και καλος στην καινη! Ο Θεος δεν γκρεμισε καμια κολονα για να τιμωρισει τους απιστους! Ο Σαμψων τις γκρεμισε, γιατι αν θυμασε απο πιο πριν ο Σαμψων ειχε και μια αδυναμια, την αδυναμια του για τις γυναικες, που ηταν και η αιτια να ξεγελαστει από την Δαλιδα και να καταληξει τυφλος (κυριολεκτικα). Η Αγια Γραφη δεν κρυβει τα παθη και τις αδυναμιες των ανθρωπων. Αλλωστε δεν αναφερει μονο παραδειγματα προς μιμηση,αλλα και παραδειγματα προς αποφυγην! **Και επικαιρο! Κατά Ματθαίον 23:24-27 ''Τυφλοί οδηγοί, που στραγγίζετε το κουνούπι, καταπίνετε όμως την καμήλα. Αλλοίμονο σε σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές· επειδή, καθαρίζετε το απέξω μέρος τού ποτηριού και του πιάτου, από μέσα όμως είναι γεμάτα από αρπαγή και ακράτεια. Φαρισαίετυφλέ, καθάρισε πρώτα το εσωτερικό τού ποτηριού και του πιάτου, για να γίνει και το εξωτερικό τους καθαρό. Αλλοίμονο σε σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές· επειδή, μοιάζετε με ασβεστωμένους τάφους, που απέξω μεν φαίνονται ωραίοι, από μέσα όμως είναι γεμάτοι από νεκρά κόκαλα, και από κάθε ακαθαρσία. Έτσι κι εσείς: Απέξω μεν φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, από μέσα όμως είστε γεμάτοι από υποκρισία και ανομία. Αλλοίμονο σε σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές· επειδή, κτίζετε τους τάφους των προφητών, και στολίζετε τα μνημεία των δικαίων· και λέτε: Αν ήμασταν στις ημέρες των πατέρων μας, δεν θα είχαμε συμμετοχή μαζί τους στο αίμα των προφητών. Ώστε, μαρτυρείτε για τον εαυτό σας ότι είστε γιοι εκείνων που φόνευσαν τους προφήτες.'' .
Lucifer Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 (Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν) Μια δήλωση που δεν έγινε ποτέ.
Krokodilos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 (Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν) Δηλαδη θεωρεις οτι ο NamelessOne ειναι απο αυτους του πρακτορες που εχουν σαν σκοπο να χτυπησουν και την θρησκεια των Ελληνων? Ή θεωρεις οτι εχει φαει την προπαγανδα αυτων των απανταχου(φαντασματων που κυνηγανε την Ελλαδα) πρακτορων και πιστευει ο δυσμοιρος αυτα που περασαν οι πρακτορες? Αλλη λογικη γιατι τα εγραψες αυτα δεν βλεπω. NamelessOne: Συμφωνω σε αρκετα με αυτα που εγραψες σε βαθμο τεραστιο, ειναι σαν να τα εγραφα εγω, μιλαμε εχουμε ιδια σκεψη, ομως με μια βασικη διαφορα: I believe in the existence of (a) God.
teo64x Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μια δήλωση που δεν έγινε ποτέ. Ναι, ενώ όλα τα άλλα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν σ' αυτή τη συζήτηση ήταν διαμάντια.
pournaras Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 δηλαδή θεωρείς τα ελληνικά propaganda? όταν χρησιμοποιείς το λεξιλόγιο έχει κάποια ερμηνεία. όταν αυτή προκύπτει λόγο τις βίβλου τότε πρέπει να γνωρίζεις το γεγονός ώστε να καταλάβεις το νόημα το 33% (2 δισεκατομμύρια)που δηλώνουν χριστιανοί τους το δίδαξαν στο σχολειό? εγώ μιλάω για πριν γιατί σε αυτό αναφέρθηκε ο κροκόδειλος. εσύ πάλι πέταξες αυτό που σε συμφέρει είπα τον παθών. αν δεν κατάλαβες δε πειράζει δεν είπα ότι πιστεύει σε ότι του καπνίσει. είπα ότι πιστεύει αυτά που διδάσκει ο χριστιανισμός και δεν είναι πρόβατο ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** (Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν) Σου εφερα ενα παραδειγμα με τη γλωσσα, κι οχι απαραιτητα τα ελληνικα, καθε ανθτωπος μαθαινει μια γλωσσα, για να σου δειξω οτι υπαρχει ενα κομματι της ζωης του ανθρωπου, που μαθαινει καποια πραγματα ΑΚΟΥΣΙΑ, κι εσυ αρκεστηκες να αναρωτηθεις αν τα ελληνικα ειναι προπαγανδα. Οκ λοιπον, δεν ειναι τα ελληνικα προπαγανδα, προπαγανδα ειναι καποιοι να εκμεταλλευτουν αυτο το "bug" στο ανθρωπινο ειδος, και να βρουν ενα τροπο να περναει μια διδασκαλια απο γενια σε γενια αυτοματα, διδασκοντας αυτοι μονο την πρωτη γενια. Επισης, να σε ενημερωσω οτι παθος δεν ειναι μονο το σεξουαλικο, η αν ο αλλος εχει παθος με το ποτο τα χαρια κλπ, υπαρχουν ανθρωποι που εχουν παθος με το φονο, παθος με το κλεψιμο και με πολλα αλλα. Το οτι εσυ εχεις απλα δηλωσει μεσα σου, οτι αυτα δεν συγκαταλεγονται στα παθη, δεν μπορω να βοηθησω.
elven Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Αυτο με το σαμψων και την παλαια διαθηκη θες να πεις οτι υπαρχουν δυο θεοι. Ο θεος ο τιμωρος στην παλαια και ο αγαθος και καλος στην καινη! Ο Θεος δεν γκρεμισε καμια κολονα για να τιμωρισει τους απιστους! Ο Σαμψων τις γκρεμισε, γιατι αν θυμασε απο πιο πριν ο Σαμψων ειχε και μια αδυναμια, την αδυναμια του για τις γυναικες, που ηταν και η αιτια να ξεγελαστει από την Δαλιδα και να καταληξει τυφλος (κυριολεκτικα). Η Αγια Γραφη δεν κρυβει τα παθη και τις αδυναμιες των ανθρωπων. Αλλωστε δεν αναφερει μονο παραδειγματα προς μιμηση,αλλα και παραδειγματα προς αποφυγην! …Και μετά ταύτα ο Σαμψών ηγάπησε γυναίκα της οποίας το όνομα ήτο Δαλιδά. … Και είπε η Δαλιδά προς τον Σαμψών: Πώς λέγεις, Σε αγαπώ ενώ η καρδιά σου δεν είναι μετ’ εμού; Συ με εγέλασες τρίτην φοράν και δεν με εφανέρωσες εις τι ίσταται η δύναμίς σου η μεγάλη… Και εφανέρωσεν προς αυτήν όλην την καρδιάν αυτού… Ξυράφιον δεν ανάβει επί της κεφαλής μου, διότι εγώ είμαι Ναζηραίος εις τον Θεόν εκ κοιλίας μητρός μου…. Και απεκοίμησεν αυτόν επί των γονάτων αυτής και εκάλεσε άνθρωπον και εξύρισε τους επτά πλοκάμους της κεφαλής αυτού…. και η δύναμις αυτού έφυγεν απ’ αυτού… Και έπιασαν αυτόν οι Φιλισταίοι και εξόρυξαν τους οφθαλμούς αυτού… Αι δε τρίχες της κεφαλής αυτού ήρχισαν να εκφάονται πάλι… Και εβόησεν ο Σαμψών προς τον Κύριον και είπε: Δέσποτα Κύριε, ενθυμήθητί με δέομαι και ενίσχυσόν με … Και ενηγκαλίσθη ο Σαμψών τους δύο στύλους επί των οποίων ίστατο ο οίκος… και ο οίκος έπεσεν επί τους άρχοντας και επί πάντα τον λαόν τον εν αυτώ…» ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΙ ΔΑΛΙΔΑ-Χριστόφορος Καμαρωτάκης Θεοσοφική Εταιρεία εν Ελλάδι Μάλιστα,όχι μόνο έριξε τις κολόνες αφού ο θεός άκουσε τις προσυχές του και του έδωσε δύναμη,αυτό δεν ήταν αρκετό για έναν παντοδύναμα θεό αλλά λέει κιολας "και επί πάντα τον λαόν τον εν αυτώ" Επίσης δολοφονία απο τον θεό τον ίδιο βλέπουμε στις πληγές του Φαραώ,στα Σόδομα,Στον κατακλυσμό,σε όλα τα άλλα γίνονται με τη βοήθεια του. Και όχι δεν λέω ότι υπάρχουν δύο θεοί,στην καινή διαθήκη γίνεται πιο φιλοσοφικό το όλο θέμα και παύουν οι ιστορίες για καλούς εβραίους που σφάζουν με το τσουβάλι τους άλλους "Ο Σαούλ σκότωσε χιλιάδες μα ο Δαυίδ μυριάδες" κτλ,ο Σαούλ δεν έπεσε σε θεική δυσμένεια γιατί δεν αφάνισε έναν λαό; Παρακαλώ αν οι πηγές είναι αναξιόπιστες να παραθέσει κάποιος link με τα γνήσια κείμενα. ΚΑΙ ο Σαμουήλ είπε στον Σαούλ: Εμένα έστειλε ο Κύριος να σε χρίσω βασιλιά επάνω στον λαό του, στον Ισραήλ· τώρα, λοιπόν, άκουσε τη φωνή των λόγων τού Κυρίου. Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: Θα εκδικήσω όσα έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, ότι του αντιστάθηκε στον δρόμο όταν ανέβαιναν από την Αίγυπτο πήγαινε τώρα και πάταξε τον Αμαλήκ, και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει, και μη τους λυπηθείς· αλλά, θανάτωσε και άνδρα και γυναίκα, και παιδί και βρέφος που θηλάζει, και βόδι και πρόβατο, και καμήλα και γαϊδούρι. Και ο Σαούλ πάταξε τους Αμαληκίτες από την Αβιλά μέχρι την είσοδο της Σουρ, που είναι απέναντι από την Αίγυπτο. Και συνέλαβε ζωντανό τον Αγάγ, τον βασιλιά των Αμαληκιτών, και ολόκληρο τον λαό τον εξολόθρευσε με μάχαιρα. Όμως, ο Σαούλ, και ο λαός, λυπήθηκε τον Αγάγ, και τα καλύτερα από τα πρόβατα, και τα βόδια, και τα δευτερεύοντα, και τα αρνιά, και κάθε αγαθό, και δεν ήθελαν να τα εξολοθρεύσουν· αλλά, κάθε τι το ευτελές και εξουθενωμένο, εκείνο εξολόθρευσαν. Τότε, έγινε λόγος τού Κυρίου στον Σαμουήλ, λέγοντας: Μεταμελήθηκα που έκανα τον Σαούλ βασιλιά· επειδή, στράφηκε από πίσω μου, και δεν εκτέλεσε τα λόγια μου. Κι αυτό λύπησε τον Σαμουήλ, και βόησε στον Κύριο ολόκληρη τη νύχτα. ............................. Και ο Σαμουήλ είπε: Δεν θα επιστρέψω μαζί σου· επειδή, απέρριψες τον λόγο τού Κυρίου, και ο Κύριος σε απέρριψε από το να είσαι βασιλιάς επάνω στον Ισραήλ. Και καθώς ο Σαμουήλ στράφηκε για να αναχωρήσει, εκείνος τον έπιασε από το κράσπεδο του ιματίου του· και ξεσχίστηκε. Και ο Σαμουήλ τού είπε: Ξέσχισε από σένα σήμερα ο Κύριος τη βασιλεία τού Ισραήλ, και την έδωσε στον κοντινό σου, τον καλύτερό σου· ούτε θα πει ψέματα ο Ισχυρός του Ισραήλ ούτε θα μεταμεληθεί· επειδή, αυτός δεν είναι άνθρωπος, ώστε να μεταμεληθεί. Κι εκείνος είπε: Αμάρτησα· αλλά, τίμησέ με τώρα, παρακαλώ, μπροστά στους πρεσβύτερους του λαού μου, και μπροστά στον Ισραήλ, και επίστρεψε μαζί μου, για να προσκυνήσω τον Κύριο τον Θεό σου. Και ο Σαμουήλ επέστρεψε πίσω από τον Σαούλ, και προσκύνησε ο Σαούλ τον Κύριο. Τότε, ο Σαμουήλ είπε: Φέρτε μου εδώ τον Αγάγ τον βασιλιά των Αμαληκιτών. Και ο Αγάγ ήρθε σ' αυτόν με έκδηλη χαρά· επειδή, ο Αγάγ έλεγε: Σίγουρα, η πικρία τού θανάτου πέρασε. Και ο Σαμουήλ είπε: Καθώς η ρομφαία σου ατέκνωσε γυναίκες, έτσι θα ατεκνωθεί και η μητέρα σου ανάμεσα στις γυναίκες. Και ο Σαμουήλ κατέκοψε τον Αγάγ μπροστά στον Κύριο στα Γάλγαλα. The Holy Bible for the Whole Wide World LOL έπεσε σε δυσμένεια γιατί λυπήθηκε τις κατσίκες και κάποιους ανθρώπους,παρακαλώ αν έχει το γνήσιο κείμενο να το παραθέσεις να δούμε μήπως τα αναφέρει διαφορετικά FarCry εξήγησε αν θες σε παρακαλώ τι εννοείς γιατί δεν κατάλαβα
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Σου εφερα ενα παραδειγμα με τη γλωσσα, κι οχι απαραιτητα τα ελληνικα, καθε ανθτωπος μαθαινει μια γλωσσα, για να σου δειξω οτι υπαρχει ενα κομματι της ζωης του ανθρωπου, που μαθαινει καποια πραγματα ΑΚΟΥΣΙΑ, κι εσυ αρκεστηκες να αναρωτηθεις αν τα ελληνικα ειναι προπαγανδα. Οκ λοιπον, δεν ειναι τα ελληνικα προπαγανδα, προπαγανδα ειναι καποιοι να εκμεταλλευτουν αυτο το "bug" στο ανθρωπινο ειδος, και να βρουν ενα τροπο να περναει μια διδασκαλια απο γενια σε γενια αυτοματα, διδασκοντας αυτοι μονο την πρωτη γενια. Επισης, να σε ενημερωσω οτι παθος δεν ειναι μονο το σεξουαλικο, η αν ο αλλος εχει παθος με το ποτο τα χαρια κλπ, υπαρχουν ανθρωποι που εχουν παθος με το φονο, παθος με το κλεψιμο και με πολλα αλλα. Το οτι εσυ εχεις απλα δηλωσει μεσα σου, οτι αυτα δεν συγκαταλεγονται στα παθη, δεν μπορω να βοηθησω. η γλωσσα ειναι ενας τροπος επικοινωνιας, ουτε εχει καποια ιδεολογία ούτε σου καθορίζει τον τρόπο ζωής σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα