elven Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Απο ότι βλέπω σχεδόν όλοι οι πιστοί (δεν το λέω ειρωνικά) αποφεύγουν να απαντήσουν σε αυτό που ρωτάω οπότε θα συνεχίσω να το ρωτάω. Μόνο ο FarCry απάντησε έστω και αν διάβασε στα γρήγορα το κείμενο και έβγαλε γρήγορο συμπέρασμα για το τι λέει. Έχουμε μια γενοκτονία με εντολή του ίδιου του Θεού,αυτό φυσικά δεν είναι σαν παράδειγμα προς αποφυγήν γιατί ο Θεός είναι αλάνθαστος και δεν μπορεί να κάνει κάτι λάθος,άρα η εντολή και η γεννοκτονία αυτή είναι σωστή. Επίσης δεν είναι παραδειγματισμός γιατί ο Σαούλ τιμωρήθηκε που δεν την εκτέλεσε. Οπότε adi32 πριν μας ξαναπείς για 37η φορά ότι υπάρχει Θεός επειδή δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει απάντησε μας και πες τη γνώμη σου για την γεννοκτονία που διέπραξε ο Σαούλ (Εκλεκτός του Θεού) με εντολή του Σαμουήλ(Μέγας Προφήτητς του Θεού) ο οποίος πήρε εντολή απο τον ίδιο τον Θεό.
adi32 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 1)Η επιστημη μπορει να αποδειξει ποιος την εκανε ? Δε σου λεω οτι υπαρχει γιατι δεν μπορω να αποδειξω οτι δεν υπαρχει Σου λεω οτι εγω υπαρχω και ολο το συμπαν υπαρχει και δεν μπορω να παρω χαμπαρι πως και γιατι Οταν δεν μπορεις να καταλαβεις πως εγινες σημαινει οτι κατι τρεχει το οποιο δεν το πιανεις 2)Στην αρχαιοτητα υπηρχε η αναγκη αυτη Οσο για τις γενοκτονιες και τις ιστοριες αυτες αφου δεν τις πιστευεις οτι εγιναν καν πως τις αναφερεις? Αυτα ολα ειναι ιστοριουλες που τις εγραψαν καποιοι για 5-10 λογους
teo64x Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Οσο για τις γενοκτονιες και τις ιστοριες αυτες αφου δεν τις πιστευεις οτι εγιναν καν πως τις αναφερεις? Αυτό, κύριε, είναι το πιο fail επιχείρημα που άκουσα φέτος.
elven Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Η απάντηση σου είναι επιεικώς για γέλια γιατί δείχνει ότι δεν ξέρεις την ίδια σου την θρησκεία. Δεν ξέρεις τι να πεις για τον καλό και πανσοφο Θεό που διέγραψε έναν ολόκληρο λαό απο τον χάρτη επειδή αντιστάθηκε στους αγαπημένους του Εβραίους. Φυσικά εσύ το πιστεύεις ότι έγινε και παράλληλα πιστεύεις ότι ο Θεός είναι καλός,συγχωρεί,είναι αλάνθαστος και πολλά άλλα. Σε ξαναρωτάω σε εκφράζει η εκδίκηση με τη μορφή γεννοκτονίας του αλάνθαστου Θεού στον οποίο πιστεύεις; Για να είσαι ΧΟ πρέπει να σε εκφράζει,αν δεν σε εκρφάζει τότε δεν δέχεσαι ένα απο τα κύρια κομμάτια της θρησκείας σου, ότι ο Θεός είναι αλάνθαστος οπότε καταρρίπτεις την ίδια σου την θρησκεία.
adi32 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δεν αναφερα ποτε οτι ειμαι πιστος της Ορθοδοξης εκκλησιας ουτε οτι πηγαινω σε καμια εκκλησια ουτε οτι ασπαζομαι οτι λενε καποια βιβλια Την εννοια του θεου τη βλεπω ως καποια ανωτερη δυναμη που συμπληρωνει τα απεραντα κενα της επιστημης Επισης δε συνδεω την υπαρξη ανωτερης δυναμης με Χριστιανους Καθολικους Βουδιστες παπαδες Βατοπεδια κλπ
elven Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μάλιστα οπότε μιλάω με ένα μη Χριστιανό γιατί το να είσαι Χριστιανός και να απορρίπτεις την Π. Διαθήκη είναι σαν να είσαι καραφλός με μπούκλες.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 1)Η επιστημη μπορει να αποδειξει ποιος την εκανε ? Δε σου λεω οτι υπαρχει γιατι δεν μπορω να αποδειξω οτι δεν υπαρχει Σου λεω οτι εγω υπαρχω και ολο το συμπαν υπαρχει και δεν μπορω να παρω χαμπαρι πως και γιατι Οταν δεν μπορεις να καταλαβεις πως εγινες σημαινει οτι κατι τρεχει το οποιο δεν το πιανεις μήπως ξέχασες κάτι ; δεν βγάζω κάποια άκρη... Δες λίγο το παράδειγμα με το πείραμα του Σρέντινγκερ που γράφω ποιο πάνω... α και κάτι άλλο. Μιας και λένε οι παπάδες οτι η θεωρία της εξέλιξης συμβαδίζει με την θρησκεία και ότι οι 7 μέρες της γένεσις είναι συμβολικές δηλαδή δεν ήταν στην ουσία 7. Μπορείς να μου εξηγήσεις πως πρώτα ο Θεός φτιάχνει την βλάστηση και την "επόμενη μέρα" φτιάχνει τον ήλιο ; καλά τόσες χιλιάδες χρόνια ζούσαν τα φυτά χωρίς φωτοσύνθεση ; μπράβο...
elven Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που η θρησκεία του Χριστιανισμού αυτοκαταρρίπτεται,δεν χρειάζεται κάποιος τρίτος για να το κάνει,ούτε καν η επιστήμη Υποθέτω ότι κανένας δεν θα 'χει απάντηση στη ερώτηση μου οπότε επίσης υποθέτω ότι είτε πιστεύετε σε κάτι που δεν σας εκφράζει και διαφωνείτε(άρα είστε άπιστοι στα μάτια του Θεού οπότε στο δίπλα καζάνι θα είστε) είτε σας εκφράζει και συμφωνείτει οπότε είστε υπέρ μια γεννοκτονίας που έρχεται σε αντίθεση με τα άλλα πιστεύω της θρησκείας σας. Τόση αντίφαση δεν έχει ξαναυπάρξει
adi32 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Γιατι κολλατε με τις επιμερους θρησκειες και με το τι εγραψε καποιος πριν 1000αδες χρονια και το τι λεει ο καθε αγραμματος παπας η γιδοβοσκος ? Το θεμα μας ειναι αν ολα γινονται απο μονα τους και στην τυχη ή απο καποια ανωτερη παρεμβαση ανεξαρτητου τι λεει η καθε θρησκεια
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 και απο οτι φαίνεται εσυ πιστευεις το δευτερο. απο καποια ανώτερη δυναμη, χωρις ομως να μπορείς να αιτιολογήσεις... μάλιστα...
adi32 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Η επιστημη με αυτα που λεει πιστευεις οτι διαφωνει μαζι μου? http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=316642 "Για τους περισσότερους επιστήμονες δεν τίθεται η παραμικρή αμφιβολία ότι το Σύμπαν γεννήθηκε από μια μεγάλη έκρηξη, το γνωστό Μπιγκ Μπανγκ. Κατά τη στιγμή μηδέν, όλη η ύλη που μας περιβάλλει ήταν συμπυκνωμένη σε ένα σημείο. Ακολούθησε μια ταχύτατη διαστολή, ο λεγόμενος πληθωρισμός, που επέκτεινε ομοιόμορφα το Σύμπαν προς όλες τις διευθύνσεις. Κατόπιν το Σύμπαν συνέχισε να διαστέλλεται ωθούμενο από εκείνη την αρχική επιτάχυνση καθώς και από ένα μυστηριώδες ακόμη φαινόμενο που ονομάζεται σκοτεινή ενέργεια. Αυτό είναι με λίγα λόγια το κυρίαρχο μοντέλο που περιγράφει τη Δημιουργία και την εξέλιξη του Σύμπαντος." Με Bold εχω βαλει αυτα που εγω λεω ανωτερη δυναμη και αλλοι Θεος
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 μαλιστα, το ανεξήγητο είναι θεός ή ανώτερη δύναμη. οκ...
insomniaK Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ξέρω ποιοι από εσάς έχετε διαβάσει το κοράνι, αλλά ως πιο πρόσφατο πόνημα από κάποιον που άνηκε σε πιο ανεπτυγμένη φυλή (για αυτό γίνονται και αναφορές σε θέματα όπως τα μαθηματικά την αστρονομία, ακόμα και την προσωπική υγιεινή) από τους Ιουδαίους που βελτίωσαν την παλαιά διαθήκη με την καινή, καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά και αυτό πια είναι παρωχημένο. Ωστόσο, όπως και οι χριστιανοί έτσι και οι μουσουλμάνοι δε δέχονται ότι μπορεί να μην ξέρουν την απόλυτη αλήθεια...
panagos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δεν νομίζω να χρειαζόμαστε την θρησκεία για να μας δείξει πως να μην είμαστε κτήνη. Βεβαίως. Μα πρώτα ο άνθρωπος "έγινε άνθρωπος" και μετά επινοήθηκε η θρησκεία. Έχουμε μια γενοκτονία με εντολή του ίδιου του Θεού,αυτό φυσικά δεν είναι σαν παράδειγμα προς αποφυγήν γιατί ο Θεός είναι αλάνθαστος και δεν μπορεί να κάνει κάτι λάθος,άρα η εντολή και η γεννοκτονία αυτή είναι σωστή. Επίσης δεν είναι παραδειγματισμός γιατί ο Σαούλ τιμωρήθηκε που δεν την εκτέλεσε. Οπότε adi32 πριν μας ξαναπείς για 37η φορά ότι υπάρχει Θεός επειδή δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει απάντησε μας και πες τη γνώμη σου για την γεννοκτονία που διέπραξε ο Σαούλ (Εκλεκτός του Θεού) με εντολή του Σαμουήλ(Μέγας Προφήτητς του Θεού) ο οποίος πήρε εντολή απο τον ίδιο τον Θεό. Πού ακριβώς θέλεις να καταλήξεις elven? Στο οτι ο Θεός είναι κακός και δεν πρέπει να τον πιστεύουμε; Υπάρχει διαφορά στο να πιστεύεις κάποιον απο το να πιστεύεις σε αυτόν. Εσύ πού ανήκεις; Ο Σαούλ -Σαύλος- Παύλος και όλοι οι ομοϊδεάτες του, δεν πήραν εντολή απο κανέναν. Εκμεταλλεύτηκαν την ονομαστική δύναμη που τους έδινε μια ανώτερη δύναμη και είχαν το ακαταλόγιστο. Δεν ξέρεις τι να πεις για τον καλό και πανσοφο Θεό που διέγραψε έναν ολόκληρο λαό απο τον χάρτη επειδή αντιστάθηκε στους αγαπημένους του Εβραίους. Ε οκ αρκετά χρόνια μετα ήρθε ένα άλλο θεούλης και με τα κόλπα που έκανε, σκότωσε σχεδόν 6.000.000 Εβραίους οπότε μας έφερε στα ίσα. μαλιστα, το ανεξήγητο είναι θεός ή ανώτερη δύναμη. οκ... Ο καθένας προσδιορίζει το ανεξήγητο ή ανώτερη δύναμη όπως αυτός θέλει. Για άλλον μπορεί να είναι Θεός για άλλον μια τεράστια χελώνα που συγκρατεί τη Γη απο το να πέσει στο κενό του διαστήματος και εγώ μπορεί να λέω οτι εγώ ο ίδιος είμαι ο Θεός. Αυτός που θα πείσει τον περισσότερο κόσμο με τη θεωρία του νικάει (άσχετα αν είναι σωστός ή όχι). Τα ανεξήγητα φαινόμενα είναι η απόδειξη της άγνοιας του ανθρώπου.
adi32 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Υπαρχει καποιος που να πιστευει ειλικρινα οτι οσα δισεκατομμυρια χρονια και να περσουν μπορει να απαντηθει το ερωτημα γιατι υπαρχει ζωη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα