elven Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Πού ακριβώς θέλεις να καταλήξεις elven? Στο οτι ο Θεός είναι κακός και δεν πρέπει να τον πιστεύουμε; Υπάρχει διαφορά στο να πιστεύεις κάποιον απο το να πιστεύεις σε αυτόν. Εσύ πού ανήκεις; Ο Σαούλ -Σαύλος- Παύλος και όλοι οι ομοϊδεάτες του, δεν πήραν εντολή απο κανέναν. Εκμεταλλεύτηκαν την ονομαστική δύναμη που τους έδινε μια ανώτερη δύναμη και είχαν το ακαταλόγιστο. Ε οκ αρκετά χρόνια μετα ήρθε ένα άλλο θεούλης και με τα κόλπα που έκανε, σκότωσε σχεδόν 6.000.000 Εβραίους οπότε μας έφερε στα ίσα. Σας είναι απίστευτα δύσκολο να το δεχτείται μάλλον. Η Ορθόδοξη εκκλησία πιστεύει ότι ο Σαούλ και οι ομοιδεάτες του πήραν εντολή απο τον Θεό,για αυτό και η Π. Διαθήκη λέγεται απο την εκκλησία θεόπνευστη,δεν έχει απορρίψει το γεγονός; αυτό η εκκλησία όπως λες εσύ,εκτός αν κι εσύ έχεις δικιά σου θρησκεία που απο ότι φαίνεται όλοι αυτό λέτε όταν έρχεστε σε δύσκολη θέση. Αν είσαι ΧΟ δέχεσαι μια γεννοκτονία σαν σωστή και την επικροττείς αλλά και σαν θέλημα Θεού και μετά τελεία,δεν έχει μα ο Σαούλ λέει ότι έτσι αλλά δεν είναι αλήθεια,η εκκλησία λέει είναι αλήθεια,άλλαξε θρησκεία τότε. Είτε πισετύεις ότι είναι θεόπνευστη που συνεπάγεται τα πάντα μέσα είναι αληθή είτε όχι. Η Θεία προέλευση της Π. Διαθήκης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θρησκείας του Χριστιανισμού,δεν μπορείς να την απορρίψεις και να λες είμαι Χριστιανός. Στο τέλος θα λέτε είμαστε Χριστιανοί αλλά ο Χριστός δεν αναστήθηκε. Τα 6.000.000 Εβραίων που σκοτώθηκαν είναι άκυρο σαν παράδειγμα,γιατί δεν υπάρχει θρησκεία που να λέει ότι έγινε απο εντολή του Θεού της και ότι ο Χίτλερ ήταν ο εκλεκτός του Θεού της Αν υπάρχει είναι το ίδιο κατακριτέα.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Υπαρχει καποιος που να πιστευει ειλικρινα οτι οσα δισεκατομμυρια χρονια και να περσουν μπορει να απαντηθει το ερωτημα γιατι υπαρχει ζωη για τιπορα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. η επιστημη δεν μπορεί να τα εξηγήσει ολα, όσο προχωράει ο καιρός τόσα περισσότερα θα εξηγεί. Δεν μπορεις ομως να δώσεις εξήγηση σε καποια πραγματα που προς το παρών δεν είναι δυνατή η εξήγηση τους και να τα ερμηνευεις-ουν με το δικό τους τρόπο χωρίς να έχουν κάποια βάση τα λεγόμενα τους. Το ανεξήγητο δεν είναι κάτι το υπερφυσικό.
panagos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Υπαρχει καποιος που να πιστευει ειλικρινα οτι οσα δισεκατομμυρια χρονια και να περσουν μπορει να απαντηθει το ερωτημα γιατι υπαρχει ζωη Μπαίνουμε σε βαθιές φιλοσοφίες με κίνδυνο να γίνουν αμπελοφιλοσοφίες οπότε καλύτερα τέτοιου είδους ερωτήματα να μην τραβάνε μακριά. Σας είναι απίστευτα δύσκολο να το δεχτείται μάλλον. Μας; Η Ορθόδοξη εκκλησία πιστεύει ότι ο Σαούλ και οι ομοιδεάτες του πήραν εντολή απο τον Θεό,για αυτό και η Π. Διαθήκη λέγεται απο την εκκλησία θεόπνευστη,δεν έχει απορρίψει το γεγονός; αυτό η εκκλησία όπως λες εσύ,εκτός αν κι εσύ έχεις δικιά σου θρησκεία που απο ότι φαίνεται όλοι αυτό λέτε όταν έρχεστε σε δύσκολη θέση. Σε ξαναρωτάω, θέλεις να καταλήξεις κάπου; Τί ακριβώς θέλεις; Να σου πουν οτι οκ η εκκλησία λέει μαλακίες; Ψάχνεις να δικαιωθείς απο κάπου; Γιατί δίνεις τόση σημασία σε κάτι το οποίο δεν πιστεύεις; Τελικά διαφωνείς με την ιδέα της ύπαρξης μιας ανώτερης δύναμης ή απλά είσαι θυμωμένος με τη θρησκεία; Έχει μεγάλη διαφορά. Δεν σε ρωτάω σαν πιστός, γιατί δεν είμαι. Τα 6.000.000 Εβραίων που σκοτώθηκαν είναι άκυρο σαν παράδειγμα,γιατί δεν υπάρχει θρησκεία που να λέει ότι έγινε απο εντολή του Θεού της και ότι ο Χίτλερ ήταν ο εκλεκτός του Θεού τηςΑν υπάρχει είναι το ίδιο κατακριτέα. Το σχόλιό μου ήταν off topic και προφανώς ένα κρύο αστείο. Όπως και ο Σαούλ πάντως έτσι και ο Χίτλερ πίστευε πως μια ανώτερη δύναμη του έλεγε να κάνει ό,τι έκανε. Αν θέλεις, παντού σημάδια βλέπεις..
telegamesvg Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Η Θεία προέλευση της Π. Διαθήκης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θρησκείας του Χριστιανισμού,δεν μπορείς να την απορρίψεις και να λες είμαι Χριστιανός. Στο τέλος θα λέτε είμαστε Χριστιανοί αλλά ο Χριστός δεν αναστήθηκε. Τα 6.000.000 Εβραίων που σκοτώθηκαν είναι άκυρο σαν παράδειγμα,γιατί δεν υπάρχει θρησκεία που να λέει ότι έγινε απο εντολή του Θεού της και ότι ο Χίτλερ ήταν ο εκλεκτός του Θεού της Αν υπάρχει είναι το ίδιο κατακριτέα. Aν διαβασεις Π.Διαθηκη θα παψεις να εισαι Χριστιανος ή μαλλον η Π.Διαθηκη δεν εχει καμια σχεση με τον Χριστιανισμο οπως τουλαχιστον θελουμε να τον πιστευουμε εμεις . Οι προτροπες και οι περιγραφες που περιλαμβανονται σε αυτην δεν μπορουν να εχουν θεση σε μια θρησκεια που υποτιθεται οτι διδασκει την αγαπη . ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Ε οκ αρκετά χρόνια μετα ήρθε ένα άλλο θεούλης και με τα κόλπα που έκανε, σκότωσε σχεδόν 6.000.000 Εβραίους οπότε μας έφερε στα ίσα. Τοτε δεν υπηρχαν 6.000.000 εβραιοι για να σκοτωσει ο Χιτλερ . ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** μαλιστα, το ανεξήγητο είναι θεός ή ανώτερη δύναμη. οκ... Μα φυσικα και ειναι ακριβως αυτο ! Μην εχεις καμια αμφιβολια για αυτο . Αυτο το ανεξηγητο ον ειναι αυτο που ολοι οι μεγαλοι φιλοσοφοι ανα τους αιωνες προσπαθησαν να συλλαβουν και κατεληξαν ολοι στο ιδιο συμπερασμα ,του ανεξηγητου . Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2009 από telegamesvg Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Praetorianos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ντε και καλά πρέπει να υπάρχει κάτι. Όσες θρησκείες υπήρξαν μέχρι τώρα κάποια στιγμή αποδείχτηκαν ψεύτικες, γιατί να μην είναι και οι τωρινές; Αντί δηλαδή να αποδεχτούμε φυσικά φαινόμενα όπως το θάνατο πρέπει ντε και καλά να τα αφηγούμαστε σαν τάχα αρχή αιώνιων ταξιδιών? Τα ίδια έλεγαν και στην αρχαία Αίγυπτο αλλά δεν νομίζω να πιστεύει στον Σιθ κανείς σήμερα. Γίνομαι μηδενιστής το ξέρω επειδή ο άνθρωπος πρέπει να διατηρεί την ελπίδα του, αλλά γιατί ;;; Ελπίζω σε μερικά (αρκετά) χρόνια να εξηγηθούν όλα με την βοήθεια της επιστήμης.. κάποτε....
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μα φυσικα και ειναι ακριβως αυτο ! Μην εχεις καμια αμφιβολια για αυτο . Αυτο το ανεξηγητο ον ειναι αυτο που ολοι οι μεγαλοι φιλοσοφοι ανα τους αιωνες προσπαθησαν να συλλαβουν και κατεληξαν ολοι στο ιδιο συμπερασμα ,του ανεξηγητου . θα το εκλάβω σαν αστείο αυτό που λες :lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Ρε ρε ρε παλήκαρε,πριν τ ανοίξεις το ρημάδι καλό είναι να διαβάζεις κάτι όπως λες,απο πότε η Ορθόδοξη εκκλησία απορρίπτει την Παλαιά Διαθήκη;Κι απο πότε ο Χριστός πήγε να τα διορθώσει και διαφωνούσε με αυτά αφού απο μικρος διάβαζε τις Γραφές που απο ότι ξέρω (έστω αυτά τα λίγα) για αυτά λέγανε και όχι για τον Χακλαμπέρι Φιν. Η Ορθόδοξη εκκλησία δέχεται την Π. Διαθήκη σαν Θεόπνευστη,που σημαίνει...δε θα σου πω άνοιξε λεξικό.Ο Θεός την έγραψε μέσω ανθρώπων,στο περίπου,γκε γκε; Αν εσύ δεν τη δέχεσαι άλλαξε θρησκεία,γιατί ΧΟ δεν είσαι πιστεύοντας τα μισά Και ξαναρωτάω τα παιδιά που πιστεύουν Σας εκφράζουν;Συμφωνείται; Τα απορρίπτετε;Διαφωνείτε; Αν τα απορρίπτετε δεν είναι σαν να απορρίπτετε τον Θεό που πιστεύετε; Ρε elven τώρα συζητάμε ή κλ****με... Γράφεις πράγματα που δεν έγραψα... Η Ορθόδοξη Εκκλησία την δέχεται ως θεόπνευστη εφόσον υπήρχαν οι δέκα εντολές,αλλά σου ξαναλέω πως την έγραψαν εβραίοι και λογικό είναι να παρέθεσαν και πράγματα που ήθελαν ή έβλεπαν.Δηλαδή μέσα στην ΠΔ υπάρχουν και γεγονότα,δεν τους τα είπε ο Θεός να τα κάνουν.Απλά βασιζόμενοι στις δέκα εντολές έκαναν ότι καταλάβαιναν. Επίσης ο Χριστός δεν μελετούσε τις γραφές για να μάθει,γιατί προφανώς ήξερε τι έγραφαν.Δε στηρίχτηκε πάνω σε αυτές... Άρα τα ερωτήματα σου δεν έχουν νόημα. krokodilos αν θες πίστευε ότι προερχόμαστε και από τον Άρη... Επίσης είναι γνωστό ότι όλοι οι άλλοι οργανισμοί,εκτός του ανθρώπου,στενοχωριούνται,προβληματίζονται,αγαπούν,μισούν...
Lucifer Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Εδώ μπορούν οι αμοιβάδες να αρθρώνουν, τα άλλα ζώα μας χάλασαν;
notios7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 να δεχτω την μεταλλαξη-εκφυλισμο των ειδων ναι .να τον βαφτισω εξελιξη οχι.
liopyr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν. Δεν έχω διαβάσει καθόλου το υπόλοιπο thread. Είμαι στην δουλειά, και έχω μπροστά μου 3 ατελείωτες ώρες να σκοτώσω. Αξίζει τον κόπο να το διαβάσω? Δέχομαι συμβουλές από όποιονδήποτε δεν έχει ψυχολογικές διαταραχές.
pournaras Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Χωρις ποπκορν δε λεει Κατα τα αλλα καλουλι ειναι (αν και τα εχει τα σεντονακια του, εγω τουλαχιστον 2-3 πανωσεντονα τα κατεθεσα)
frenzy Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν. Δεν έχω διαβάσει καθόλου το υπόλοιπο thread. Είμαι στην δουλειά, και έχω μπροστά μου 3 ατελείωτες ώρες να σκοτώσω. Αξίζει τον κόπο να το διαβάσω? Δέχομαι συμβουλές από όποιονδήποτε δεν έχει ψυχολογικές διαταραχές. Εγώ τις έχω τις διαταραχές αλλά μη το διαβάσεις. Θα σταματήσεις να πιστεύεις στην εξέλιξη των ινσόμνιακς
The_Judas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Η Ορθόδοξη Εκκλησία την δέχεται ως θεόπνευστη εφόσον υπήρχαν οι δέκα εντολές,αλλά σου ξαναλέω πως την έγραψαν εβραίοι και λογικό είναι να παρέθεσαν και πράγματα που ήθελαν ή έβλεπαν.Δηλαδή μέσα στην ΠΔ υπάρχουν και γεγονότα,δεν τους τα είπε ο Θεός να τα κάνουν.Απλά βασιζόμενοι στις δέκα εντολές έκαναν ότι καταλάβαιναν. Επίσης ο Χριστός δεν μελετούσε τις γραφές για να μάθει,γιατί προφανώς ήξερε τι έγραφαν.Δε στηρίχτηκε πάνω σε αυτές... Ενώ την Καινή Διαθήκη δεν την έγραψαν εβραίοι??? Απο την Π. Διαθήκη δηλαδή αναγνωρίζεις μόνο τις 10 εντολές και τίποτα άλλο? Ο ίδιος ο Χριστός ήταν εβραίος και τιμούσε όλα τα ανάλογα έθιμα. Ποτέ δεν αποκύρηξε την Παλαιά Διαθήκη. Δες και τι γιορτάζει το ορθόδοξο εορτολόγιο την 1η Ιανουαρίου -> "περιτομή Ιησού Χριστού"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα