Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

από τον πίθηκο δε ξέρω από τον neandertal πάντως όχι σύμφωνα με πρόσφατη ερευνα

Πράγμα γνωστό εδώ και πολλά χρόνια αφού ανακάλυψαν ότι έζησαν παράλληλα για κάποιο διάστημα.

Ο "Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" ποιος είναι όμως,ο Νεάτερνταλ ή ο Σάπιενς;

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@telegamesvg Ενα βασικο λαθος, κανείς δεν είπε ότι προερχόμαστε από τον πίθηκο, αλλά ότι έχουμε κοινούς προγόνους.

Τώρα αν εσύ δεν πιστεύεις την αποδεκτή θεωρία από τους επιστήμονες περί εξέλιξης των ειδών και να πιστεύεις στην ύπαρξη κάποιου δημιουργού λόγο της κατασκευής του σύμπαντος είναι δικό σου θέμα. Ο Δαρβινισμός σαν θεωρία είχε κάποια λάθη, τα οποία η σημερινή εξελικτική βιολογία έλυσε.

@FarCry Η Βίβλος αναφέρει ότι ο Θεός έστειλε τον μονογενή υιό του. Δεν μιλάει πουθενά για υπόσταση. Εκτός και αν δεν ασπάζεσαι τα λεγόμενα της Βίβλου, δεν ξέρω...

@jimarass Η Βίβλος δεν είναι θεόπνευστη ; ο χριστιανισμός δεν ασπάζεται την Βίβλο ; Κανείς ποτέ δεν μου είπε στο σχολείο ότι ο αδαμ και η ευα ήτανε συμβολισμός, μήπως εγω δεν καταλάβαινα σωστα ;

Δημοσ.
αν η ψυχή δεν υφίσταται τότε οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι πρέπει να αλλάξουν ονομασία σωστά?

Νομίζω ότι η "επιστημονική" ψυχή κ η "θρησκευτική" ψυχή είναι δυο πολύ διαφορετικά "πράγματα". Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλυ σύγχυση για τις δυο αυτές έννοιες με αποτέλεσμα συνήθως να ταυτίζονται, λανθασμένα κατά τη γνώμη μου. Θεωρώ ότι η "θρησκευτική" ψυχή θα έπρεπε να λέγεται "πνεύμα", όχι ψυχή. Όσο για την ψυχή, κατά κάποιους είναι η "θεία" πνοή (υποθέτοντας ότι υπάρχει Θεός) χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτή η σύνδεση μεταξύ ύλης και πνεύματος έτσι ώστε να υπάρξει ο "άνθρωπος" (σώμα+πνεύμα). Όταν "βγαίνει" η ψυχή, πεθαίνουμε, αυτή η σύνδεση λύεται, το σώμα πεθαίνει, το πνεύμα βολοδέρνει ( ; ) (η ψυχή μας είναι δανεική, λέμε τώρα).

http://oodegr.com/oode/dogma/ermineftika/zevgi1.htm

http://www.gotquestions.org/Greek/Greek-body-soul-spirit.html

Όσοι κομπιουτερόπληκτοι, μπορείτε να κάνετε τον παραλληλισμό ψυχής,πνεύματος, σώματος με τους αντίστοιχους όρους στα pc...:devil:

Στο συγκεκριμένο θέμα, όταν οι γνώσεις μας για τον κόσμο είναι τόσο μικρές(γνώσεις μου, γιατί προφανώς εδώ υπάρχουν αρκετοί που το έχουν εξαντλήσει το θέμα "σύμπαν"), μόνο βέβαιος δεν μπορεί να είναι κανείς για το αν είμαστε δημιουργήματα κάποιου Θεού ή του.... χρόνου. Δεν είναι κακό να το ψάχνει κανείς...

Δημοσ.

@jimarass Η Βίβλος δεν είναι θεόπνευστη ; ο χριστιανισμός δεν ασπάζεται την Βίβλο ; Κανείς ποτέ δεν μου είπε στο σχολείο ότι ο αδαμ και η ευα ήτανε συμβολισμός, μήπως εγω δεν καταλάβαινα σωστα ;

image.php?u=11993&dateline=1233225569760_animated_whipping.gif

Δημοσ.

Το συμπαν λειτουργει κατω απο συγκεκριμενους νομους .Και μονον αυτο δειχνει οτι δεν ειναι μια τυχαια δημιουργια , αλλα προιον καποιου νου.

Η ερευνα πρεπει να υπαρχει και ειναι μαλιστα και σκοπος του ανθρωπου , αλλα παντα με σεβασμο στον δημιουργο και στην δημιουργια.

Και γιατι ο νους ειναι κατι ανωτερο και καταφερε να εχει προιον του ολοκληρο το συμπαν, και οχι το αντιθετο, που ειναι και πιο απλο. Το συμπαν ειναι ανωτερο, και προιον του ειναι ενα ον με νου.

Ποιος τελικα δημιουργηθηκε πρωτος; Ο νους η το συμπαν; Για γιατι στην τελικη το συμπαν και ο νους, να μην ειναι ενα ταυτοσημα, ωστε το συμπαν να ειναι ο ιδιος ο θεος;

(που ειναι τα χαπια μου; )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο θεόπνευστη και άλλο γραμμένη από το θεό! Θεόπνευστο είναι ένα κράμα γραφής όπου η βασική ιδέα είναι του θεού και η σάλτσα του ανθρώπου!

Αλλιώς θα λεγότανε θεική, όχι θεόπνευστη.

Το τι κάνει ο Χριστιανισμός με την ένοια της ανθρώπινης διαχείρισης, πχ εκκλησία, ορίστηκε ΜΕΤΑ το Χριστό από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ οι οποίοι μπορεί να έκαναν λάθη. Το ίδιο δεν έγινε και με τους εβραίους και φάγανε κράξιμο από το Χριστό?

Δηλαδή αν αύριο κάποιοι παπάδες αποφασίσουν ότι το σύμπαν είναι γεωκεντρικό , επειδή τους καυλ/σε, σημαίνει ότι ο θεός συμφωνεί??

Είμαι σίγουρος ότι ο θεός γελάει και κλαίει από τα χάλια των θρησκειών ανά τον κόσμο.........όλων των θρησκειών....

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

1)Οσον αφορα τωρα στην εξελιξη των ειδων, υπαρχουν δις/τρις εκατομμυρια οργανισμοι που υπηρξαν υπαρχουν και θα υπαρξουν σε αυτον τον πλανητη , αλλα και σε ολοκληρο το συμπαν.Γιατι θα πρεπει π.χ ο ανθρωπος να ειναι ή "εξελιξη" του πιθηκου και οχι μια νεα ξεχωριστη δημιουργια.

Και αν ειναι εξελιξη του πιθηκου ,

τινος πιθηκου?

Ενος ειδους ?

πολλων ειδων ?

Μην ξεχναμε οτι υπηρξαν και πολλα "ανθροπωειδη" που εζησαν παραλληλα και σε διαφορετικες περιοχες του πλανητη .

Ολα αυτα τα ερωτηματα και πολλα ακομη (δεν ειμαι ανθρωπολογος ουτε καποιος ειδικος επιστημονας) με κανουν να τονιζω οτι ο Δαρβινισμος ειναι μια ΘΕΩΡΙΑ .Και το οτι ισως ειναι η επικρατεστερη δεν παει να πει οτι ειναι και η σωστη .

Αλλωστε πολλες φορες η επιστημη εχει αναθεωρησει αποψεις κ πιστευω.

2)Τί σημαίνει το σύμπαν λειτουργεί με κάποιους νόμους, άρα κάποιος το σχεδίασε;;

Πώς φαντάζεσαι δηλαδή ένα σύμπαν χωρίς νόμους;

Την μια να πετάμε στον αέρα και την άλλη να στεκόμαστε στο έδαφος;

Την μια μέρα να θέλουμε οξυγόνο για να ζήσουμε και την άλλη όχι;

Την μια μέρα να είναι η Σελήνη δορυφόρος της Γης και την επόμενη ο Κρόνος;

Σε οποιαδήποτε κατάσταση, σε κάποια φάση επέρχεται ισορροπία.

Οι "νόμοι" που λες, είναι αυτή ακριβώς η κατάσταση ισσοροπίας στην οποία

έχει επέλθει το σύμπαν, τουλάχιστον αυτό που μας αφορά άμεσα, πάνω και γύρω στην Γη.

telegamesvg

1)Η θεωρία της εξέλιξης δεν είναι θεωρία, αλλά φυσικό γεγονός. Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τη φύση γύρω σου και όλα κολάνε σαν ένα παζλ. Αρκεί να ξέρεις λιγάκι φυσική.....

Όταν βασικά φυσιολογικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου είναι κοινά με προηγούμενα ήδη στο γενεολογικό δένδρο, τότε έχεις τις αποδείξεις.

Είπαμε είμαστε θρήσκοι αλλά μήπως με την άγνοιά μας δίνουμε πάτημα στους άθεους??

Είναι πολύ λογικό ο άνθρωπος να προήλθε από μια εξελικτική θεωρία. Ακόμα και η γέννεση περιγράφει τη δημιουργία σε στάδια και όχι μονοκόματα.

NamelessOne

2)Ο φίλος εννοεί πως το "στήσιμο" του σύμπαντος αποδεικνύει ότι από πίσω κρύβεται κάποιας μορφής ευφυία η οποία:

α)Καθόρισε πότε και που ΕΣΥ θα γεννηθείς, δηλαδή τη συνταγή σου. Το ότι υπάρχεις στο σώμα σου και όχι σε άλλο σώμα.Μιλάω για το συνειδητό σου το οποίο είναι μια εγκεφαλική , ηλεκτροχημική διαδικασία, αλλά όχι μόνο αυτό, αλλίως θα ήσουν ένα νεκρό έξυπνο ρομπότ..............

β)Καθόρισε τους κανόνες του σύμπαντος ή των συμπάντων γύρω σου. Όταν κάπου βλέπεις έναν τοίχο βαμμένο κόκκινο, τότε κάποιος τον έβαψε κόκκινο και όχι πράσινο και μάλιστα όρισε και την ένοια του χρώματος.Κάποιος πήρε την απόφαση.

Οι νόμοι ΔΕΝ καθορίζονται από το σημείο ισορροπίας, αλλά οδηγούν εκεί. Μήπως λοιπόν κάποιος σχεδίασε το σύμπαν με τέτοιους νόμους ώστε αυτοί να οδηγούν σε αυτό το σημείο ισορροπίας, ώστε το σύμπαν να είναι σταθερό?Λέω τώρα. Μόνο και μόνο η εξελικτική θεωρία κρύβει πίσω της μια ευφυία και την τελευταία φορά που κοίταξα, τα δομικά στοιχεία του , οι χορδές ή τα κουάρκσ αν θες, δεν είναι και οι πιο έξυπνες κατασκευές.

Επεξ/σία από jimarass
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Δημοσ.
Για γιατι στην τελικη το συμπαν και ο νους, να μην ειναι ενα ταυτοσημα, ωστε το συμπαν να ειναι ο ιδιος ο θεος;

(που ειναι τα χαπια μου; )

Δεν χρειαζεσαι χαπια ...εισαι σε σωστο δρομο ..:-D

Το συμπαν ειναι ο ιδιος ο Θεος ,αλλα το συμπαν με την κυριολεξια της λεξης .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

telegamesvg

1)Η θεωρία της εξέλιξης δεν είναι θεωρία, αλλά φυσικό γεγονός. Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τη φύση γύρω σου και όλα κολάνε σαν ένα παζλ. Αρκεί να ξέρεις λιγάκι φυσική.....

Όταν βασικά φυσιολογικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου είναι κοινά με προηγούμενα ήδη στο γενεολογικό δένδρο, τότε έχεις τις αποδείξεις.

Είπαμε είμαστε θρήσκοι αλλά μήπως με την άγνοιά μας δίνουμε πάτημα στους άθεους??

Είναι πολύ λογικό ο άνθρωπος να προήλθε από μια εξελικτική θεωρία. Ακόμα και η γέννεση περιγράφει τη δημιουργία σε στάδια και όχι μονοκόματα.

Να ξεκινησω απο το τελος της απαντησης σου και να πω για αλλη μια φορα οτι δεν ανηκω σε καμια θρησκεια . Ειμαι λατρης της αρχαιας ελληνικης γραμματειας κ με αυτην ασχολουμαι.

Ειμαι οπαδος της ερευνας πανω σε καθε τι ,με προυποθεση ομως οτι θα ειναι στην υπηρεσια του ανθρωπου .

Λαμβανω υπ'οψιν μου ολες τις "αντιθετες" γνωμες και προσπαθω να απαντω με οσα επιχειρηματα διαθετω , χωρις ειρωνεια (που δυστυχως χρησιμοποιουν πολλοι εδω μεσα).

Απο εκει κ περα πιστευω στην εξελιξη του ανθρωπινου ειδους , δεν πιστευω ομως οτι προηλθε απο ενα ειδος πιθηκου. Πιστευω στην εξελιξη του ανθρωπινου γενους ως διαφορετικο ειδος και μαλιστα ειμαι "οπαδος" της θεωριας οτι διαφορετικα ειδη ανθρωπων εξελιχθηκαν σε διαφορετικα μερη της γης (πολυγενεσις) .

Τελος πιστευω οτι η θεωρία της Εξέλιξης δεν αποκλείει την ύπαρξη του Θεού ούτε υποβιβάζει τη Θεία δημιουργία του ανθρώπου.

@telegamesvg Ενα βασικο λαθος, κανείς δεν είπε ότι προερχόμαστε από τον πίθηκο, αλλά ότι έχουμε κοινούς προγόνους.

Τώρα αν εσύ δεν πιστεύεις την αποδεκτή θεωρία από τους επιστήμονες περί εξέλιξης των ειδών και να πιστεύεις στην ύπαρξη κάποιου δημιουργού λόγο της κατασκευής του σύμπαντος είναι δικό σου θέμα.

Δεν ειναι καθολου δικο μου θεμα , αλλα απασχολησε και απασχολει πολιτισμους ολοκληρους.

Αληθεια,σε ξαναρωτησα , εσυ πιστευεις οτι απο το τιποτα ξεκινησαν ολα ?

μόνο βέβαιος δεν μπορεί να είναι κανείς για το αν είμαστε δημιουργήματα κάποιου Θεού ή του.... χρόνου. Δεν είναι κακό να το ψάχνει κανείς...

Τωρα ,ανεσυρες αλλο μεγαλο θεμα ..τι ειναι χρονος !! :-)

Και βεβαια οχι μονο δεν ειναι κακο να το ψαχνεις , αλλα επιβαλεται !!

Επεξ/σία από telegamesvg
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσον αφορα τωρα στην εξελιξη των ειδων, υπαρχουν δις/τρις εκατομμυρια οργανισμοι που υπηρξαν υπαρχουν και θα υπαρξουν σε αυτον τον πλανητη ,

για ακόμα 1 δισεκατομμύριο χρονια βεβαια. εκτος αν γίνει κάτι νωρίτερα :P

2 Νόμπελ φυσικής και 1 βιολογίας χωρίς πατάτες.

τι λες βρε. ξεπέρασε και την curie :-D. αυτό πάει στο γκίνες :P

Πράγμα γνωστό εδώ και πολλά χρόνια αφού ανακάλυψαν ότι έζησαν παράλληλα για κάποιο διάστημα.

ήταν υπόθεση όχι μελέτη. τώρα επειδή κατάφεραν να πάρουν δείγμα του DNA μπόρεσαν να κάνουν εμπεριστατωμένες μελέτες.

σύμφωνα με ότι έχω διαβάσει ο neanderthal δεν είχε δημιουργήσει κάτι που να θεωρείται θρησκεία άρα είναι ο sapiens γιατί είχε αυτή την ικανότητα. ο neanderthal είχε πολλές εγκεφαλικές διαφορες και ας υπήρχαν γονίδια διαμοιραζόμενα όπως του λόγου.

αυτό που έπρεπε να ρωτήσεις είναι με τον idaltu που βρίσκεται στην ίδια οικογένεια με τον sapiens sapiens, με εμάς δηλαδή. βεβαια ουδείς γνωρίζει γιατί εξαφανίστηκε πριν από 150.000 χρονια. ούτε μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις για το πως ήταν αυτό το είδος μιας και τα ευρήματα είναι ελάχιστα εν αντίθεση του neanderthal. οποτε μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι είναι για εμάς.

Αχ ρε elven, δεν ξερεις καθολου ιστορια? :P

ΈΛΙΩΣΑ :lol::lol::lol::lol:

πρέπει να το βάλεις στα απίστευτα αυτό

@FarCry Η Βίβλος αναφέρει ότι ο Θεός έστειλε τον μονογενή υιό του. Δεν μιλάει πουθενά για υπόσταση. Εκτός και αν δεν ασπάζεσαι τα λεγόμενα της Βίβλου, δεν ξέρω...

Αγία Τριάδα ονομάζεται το χριστιανικό δόγμα που περιγράφει την πίστη σε έναν Θεό με τρία πρόσωπα. Τα τρία πρόσωπα ή υποστάσεις είναι ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, τα οποία είναι όμοια, αδιαίρετα και ομοούσια κατά τη θεότητα, έχουν την ίδια δύναμη, δόξα και ενέργεια. Αποτελεί ένα από τα κυριότερα δόγματα που αποδέχεται η πλειοψηφία των εκκλησιών του χριστιανικού κόσμου, το οποίο είναι γνωστό και ως Τριαδικό Δόγμα.

κατάλαβες τώρα?

Επεξ/σία από FarCry
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Δημοσ.
Να ξεκινησω απο το τελος της απαντησης σου και να πω για αλλη μια φορα οτι δεν ανηκω σε καμια θρησκεια . Ειμαι λατρης της αρχαιας ελληνικης γραμματειας κ με αυτην ασχολουμαι.

Ειμαι οπαδος της ερευνας πανω σε καθε τι ,με προυποθεση ομως οτι θα ειναι στην υπηρεσια του ανθρωπου .

Λαμβανω υπ'οψιν μου ολες τις "αντιθετες" γνωμες και προσπαθω να απαντω με οσα επιχειρηματα διαθετω , χωρις ειρωνεια (που δυστυχως χρησιμοποιουν πολλοι εδω μεσα).

Απο εκει κ περα πιστευω στην εξελιξη του ανθρωπινου ειδους , δεν πιστευω ομως οτι προηλθε απο ενα ειδος πιθηκου. Πιστευω στην εξελιξη του ανθρωπινου γενους ως διαφορετικο ειδος και μαλιστα ειμαι "οπαδος" της θεωριας οτι διαφορετικα ειδη ανθρωπων εξελιχθηκαν σε διαφορετικα μερη της γης (πολυγενεσις) .

Πολυγέννεσης δεν υφίσταται καθώς στη γη υπάρχει μόνο ένα είδος, ο άνθρωπος , σε διαφορετικές φυλές που προέκυψαν λόγω περιβαλλοντολογικών συνθηκών . Εκτός και εννοείς ότι υπήρξαν και απλά ο άνθρωπος ήταν ο μόνος που επιβίωσε. Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις την πολυγέννηση.....

Δημοσ.
Και γιατι ο νους ειναι κατι ανωτερο και καταφερε να εχει προιον του ολοκληρο το συμπαν, και οχι το αντιθετο, που ειναι και πιο απλο. Το συμπαν ειναι ανωτερο, και προιον του ειναι ενα ον με νου.

Ποιος τελικα δημιουργηθηκε πρωτος; Ο νους η το συμπαν;

αυτό που ρωτάς είναι εύκολο. δεν είναι όπως το αυγό με την κότα.

πρώτα το σύμπαν και μετά ο νους γιατί αν ήταν πρώτα ο νους τότε δε θα υπήρχε σύμπαν. για να καταλάβει ο νους την ύπαρξη του σύμπαντος, πρέπει πρώτα να υπάρξει το σύμπαν.

βεβαια θα σου δείξω κάτι που μπορεί να μη το έχεις σκεφτεί. ίσος να βρισκόμαστε μέσα σε ένα fractal

0815-sci-webSCIILLO.jpg

Άλλο θεόπνευστη και άλλο γραμμένη από το θεό! Θεόπνευστο είναι ένα κράμα γραφής όπου η βασική ιδέα είναι του θεού και η σάλτσα του ανθρώπου!

Αλλιώς θα λεγότανε θεική, όχι θεόπνευστη.

όχι ακριβώς. ξεχνάς την αποκάλυψη του ιωάννη

Που την έγραψε;

Εξορισμένος στην Πάτμο , μέσα σε ένα σπήλαιο που υπάρχει και σήμερα και ονομάζεται "Ιερόν Σπήλαιον ή σπήλαιον της Αποκαλύψεως". Του την αποκάλυψε ο Θεός και αυτός την κατέγραψε με την βοήθεια του μαθητή του Πρόχορου.

Η παράδοση υποστηρίζει ότι ο βράχος του σπηλαίου, μέσα στο οποίο ο Θεός Αποκάλυψε στον Ιωάννη τα μέλλοντα, σχίστηκε δημιουργώντας μια μεγάλη ρωγμή. Η ρωγμή αυτή καταλήγει σε τρεις νέες ρωγμές (που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα) και μέσα από τις οποίες ακούγονταν η φωνή του Θεού η οποία υπαγόρευε στον Ιωάννη την Αποκάλυψη.

http://www.geocities.com/pistos_anonymos/gr/iNDEX.htmL

Εκτός και εννοείς ότι υπήρξαν και απλά ο άνθρωπος ήταν ο μόνος που επιβίωσε.

λογικά αυτό εννοεί

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...