Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αληθεια,σε ξαναρωτησα , εσυ πιστευεις οτι απο το τιποτα ξεκινησαν ολα ?

Οχι από το τίποτα. Ολα ξεκίνησαν με την μεγάλη έκρηξη. Το πως δημιουργήθηκε πρώτα αυτή η πολύ μικρή θερμή μάζα που προκάλεσε την έκρηξη είναι ένα μεγάλο και αναπάντητο ερώτημα. Θα αυτοχαρακτηριζόμουν σαν αγνωστικιστής.

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Άλλο θεόπνευστη και άλλο γραμμένη από το θεό! Θεόπνευστο είναι ένα κράμα γραφής όπου η βασική ιδέα είναι του θεού και η σάλτσα του ανθρώπου!

Αλλιώς θα λεγότανε θεική, όχι θεόπνευστη.

Δικιά σου ερμηνεία;

Ανακριβέστατη να προσθέσω.

Ναι αλλά FarCry πως δέχεται η εκκλησία την αποδεδειγμένη ύπαρξη δύο ειδών ανθρώπου;

Και τα δύο είχαν σκέψη,λογική μπλα μπλα μπλα αλλά το ένα τα κακάρωσε.

Δλδ έφτιαξε ο Θεός δύο λογικά όντα και επιβίωσε το ένα;Άρα δεν είμαστε και τόσο ξεχωριστοί όπως παρουσιάστηκε πριν

Επεξ/σία από elven
Δημοσ.
Το πως δημιουργήθηκε πρώτα αυτή η πολύ μικρή θερμή μάζα που προκάλεσε την έκρηξη είναι ένα μεγάλο και αναπάντητο ερώτημα.

Αρα ολοι καταληγουμε στο ατοπο, στο ασυλληπτο, στο περα απο την ανθρωπινη λογικη

Αρα η θεωρια ειναι ελλιπεστατη και δεν ερχεται ακομα σε καμια συγκρουση με την εννοια του ανωτερου δημιουργου

Το να πιστευω οτι μια πολυ μικρη θερμη μαζα χωρις κανενα λογο εκανε μπαμ και εβγαλε πλανητες, φυτα, ζωα, ανθρωπους, λογικη, νομους, συναισθηματα,.............. ειναι πιο γελοιο απο το να πιστευω οτι μια ανωτερη δυναμη καθοδηγησε ολη αυτη την εξελιξη

Δημοσ.
Το να πιστευω οτι μια πολυ μικρη θερμη μαζα χωρις κανενα λογο εκανε μπαμ και εβγαλε πλανητες, φυτα, ζωα, ανθρωπους, λογικη, νομους, συναισθηματα,.............. ειναι πιο γελοιο απο το να πιστευω οτι μια ανωτερη δυναμη καθοδηγησε ολη αυτη την εξελιξη

....Οκ....

Δημοσ.
....Οκ....

Stap it.

Ούτε τα δύο ή περισσότερα who knows είδη ανθρώπων έρχονται σε σύγκρουση με την θρησκεία και τον ανώτερο δημιουργό.

Εκτός αν σαν ανώτερος δημιουργός θεωρείται κάποιος που τα έφτιαξε όλα αυτά επειδή είχε χαλάσει το playstation και βαριόταν και μετά πήγε διακοπές και μας άφησε στη μοίρα μας.

akmhrsq7ykijpikx49f2.jpg

πουλάκι=πούλο

Δημοσ.

Εμενα θελω καποιος να μου εξηγησει ποιος προκαλεσε το Big Bang... Ή για να το παω και πιο περα, ποιος και γιατι συγκεντρωσε την "απειρη" υλη, οπως τη λενε οι φυσικοι, και πού ακριβως την τοποθετησε;

Τα ερωτηματα ειναι προφανως ρητορικα, αλλα εγω καθε φορα που τα σκεφτομαι, εξιταρομαι...

Δημοσ.
Αρα ολοι καταληγουμε στο ατοπο, στο ασυλληπτο, στο περα απο την ανθρωπινη λογικη

Αρα η θεωρια ειναι ελλιπεστατη και δεν ερχεται ακομα σε καμια συγκρουση με την εννοια του ανωτερου δημιουργου

Ε νομίζω ότι ξεχνάς το βασικό συστατικό που λέγεται χρόνος. Δεν γίνονται έτσι ως δια μαγείας. Προχθές, δεν θυμάμαι σε ποιο κανάλι, έβλεπα μια σχετική εκπομπή που σε κάποιο σημείο αναφέρθηκε στην εξέλιξη του ματιού, σε ζώα και άνθρωπο. Χρονοβόρα, σταδιακή και ναι, υπήρχε λόγος.

Δημοσ.

και αυτη τη μικρη θερμη μαζα την τοσο θαυματουργη και τον χρονο ποιος τα εκανε ? και γιατιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι?

Φυσικα και δεν υπαρχουν απαντησεις και ουτε θα υπαρξουν απο καμια επιστημονικη θεωρια

Δημοσ.

Φυσικά εσύ απορρίπτεις την επιστήμη επειδή δεν μπορεί να αποδείξει(ακόμα) απο που υπήρξε αυτή η μάζα αλλά δέχεσαι και ότι υπάρχει Θεός ενώ δεν μπορείς να αποδείξεις την ύπαρξή του.

Δεν βγάζει και νόημα η λογική αυτή sorry κιολας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πολυγέννεσης δεν υφίσταται καθώς στη γη υπάρχει μόνο ένα είδος, ο άνθρωπος , σε διαφορετικές φυλές που προέκυψαν λόγω περιβαλλοντολογικών συνθηκών . Εκτός και εννοείς ότι υπήρξαν και απλά ο άνθρωπος ήταν ο μόνος που επιβίωσε. Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις την πολυγέννηση.....

Την πολυγεννεση την βλεπω στα διαφορετικα εξωτερικα και υπολοιπα χαρακτηριστικα των φυλών και για τα οποια δεν μου ειναι ευκολο να πιστεψω οτι οφειλονται μονο στις περιβαλλοντολογικες συνθηκες . Αυτο αλλωστε δειχνουν πλεον και οι ανακαλυψεις διαφορων ανθρωποειδων που φαινεται οτι εζησαν την ιδια εποχη .

Και αντε να πουμε οτι λογω του ηλιου στην αφρικη μαυρισαν , στην Απω Ανατολη ομως γιατι να κιτρινησουν, στην Αμερικη γιατι να κοκκινησουν και στο Παμιρ γιατι να ασπρισουν ?

Παραλληλα ομως με το χρωμα παρατηρουνται διαφορετικες κατασκευες και στον σκελετο ,σχημα κρανιου ,τριχοφυια ,χωρητικοτητα των πνευμονων κ.λ.π

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Οχι από το τίποτα. Ολα ξεκίνησαν με την μεγάλη έκρηξη. Το πως δημιουργήθηκε πρώτα αυτή η πολύ μικρή θερμή μάζα που προκάλεσε την έκρηξη είναι ένα μεγάλο και αναπάντητο ερώτημα. Θα αυτοχαρακτηριζόμουν σαν αγνωστικιστής.

Μα αυτο το αναπαντητο ερωτημα ειναι η "διαφορα" μας .

Αυτη η μαζα ειναι υλη που καποιος πρεπει να δημιουργησε και παει λεγοντας ..

Αυτο ειναι Θεος . Αυτο ειναι η πρωτη αρχη .

Επεξ/σία από telegamesvg
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Δημοσ.

Δεν απορριπτω καμια επιστημη (μαθηματικος εχω σπουδασει ουτε εκκλησιες πηγαινω ουτε ειμαι θρησκοληπτος)

Απλα βλεπω οτι δεν ειναι δυνατο να απαντηθουν καποια ερωτηματα επειδη δε γινεται να απαντηθουν ουτε τωρα ουτε ποτε

Δημοσ.
Εμενα θελω καποιος να μου εξηγησει ποιος προκαλεσε το Big Bang... Ή για να το παω και πιο περα' date=' ποιος και γιατι συγκεντρωσε την "απειρη" υλη, οπως τη λενε οι φυσικοι, και πού ακριβως την τοποθετησε;

Τα ερωτηματα ειναι προφανως ρητορικα, αλλα εγω καθε φορα που τα σκεφτομαι, εξιταρομαι...[/quote']

Ας πούμε ο άγνωστος θεός, απο κεί και πέρα η γέννηση της ζωής με την εξέλιξη των ειδών ήρθε μόνη της βάση των φυσικών νόμων περισσότερο και λιγότερο λόγω θεικών επεμβάσεων, όπως τα περιγράφει περιληπτικά ο Δαρβίνος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ε νομίζω ότι ξεχνάς το βασικό συστατικό που λέγεται χρόνος. Δεν γίνονται έτσι ως δια μαγείας. Προχθές, δεν θυμάμαι σε ποιο κανάλι, έβλεπα μια σχετική εκπομπή που σε κάποιο σημείο αναφέρθηκε στην εξέλιξη του ματιού, σε ζώα και άνθρωπο. Χρονοβόρα, σταδιακή και ναι, υπήρχε λόγος.

Μα χρονος για να υπαρξει πρεπει να υπαρχει φθορα,κινηση ή και τα δυο .

Ο χρονος πουποθετει δηλαδη την υλη .

Και βεβαια το ματι , το χερι η οτι αλλο μπορεις να σκεφτεις μπορει να υπεστει εξελιξη .Μηπως εμεις οι ιδιοι δεν εξελισομαστε καθημερινα προσπαθωντας να γινουμε καλυτεροι ?

Η υπαρξη του Θεου δεν ερχεται σε καμια αντιθεση με την εξελιξη .

Και ισως χρειαστει να βαλω και στην υπογραφη μου οτι δεν πρεπει να μπερδευουμε τον Θεο με θρησκευτικα δογματα , αλλα να το προσεγγισουμε με την αρχαια φιλοσοφικη διαθεση .

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Φυσικά εσύ απορρίπτεις την επιστήμη επειδή δεν μπορεί να αποδείξει(ακόμα) απο που υπήρξε αυτή η μάζα αλλά δέχεσαι και ότι υπάρχει Θεός ενώ δεν μπορείς να αποδείξεις την ύπαρξή του.

Δεν βγάζει και νόημα η λογική αυτή sorry κιολας

Γιατι θα πρεπει καποιος που πιστευει σε μια νοημων πρωτη αρχη , υπευθυνη της δημιουργιας των παντων , να ειναι αντιθετος προς την επιστημη , η οποια ειναι καθαρα μια φιλοσοφικη προσεγγιση των πραγματων ?

Φιλοσοφια , σημαινει η ερευνα για την αληθεια και η προσπαθεια του ανθρωπου για να προσεγγιση την αληθεια αυτη περναει κ μεσα απο την επιστημη .

Αλλωστε μην ξεχνουμε οτι η μητερα των θετικων επιστημων,τα μαθηματικα , ξεκινησε σχεδον μεσα απο την φιλοσοφια και χρησιμοποιηθηκε απο αυτην (Πυθαγοριοι,Πλατων κ.λ.π)

Επεξ/σία από telegamesvg
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Δημοσ.

Απολυτα σωστο

και στις θρησκειες αναφερεται οτι σκοπος του ανθρωπου ειναι να εξελιχθει και να φτασει στην θεωση

Δε βλεπω καμια σημαντικη αντιθεση με τις επιστημες

Δημοσ.

Αυτη η μαζα ειναι υλη που καποιος πρεπει να δημιουργησε και παει λεγοντας ..

αυτο έρχεται σε αντίθεση για το πως δημιουργήθηκε ο Θεος.

αν μου απαντήσεις οτι υπήρχε πάντα η ότι ηταν η αρχη, θα σου απαντούσα οτι το ιδιο τοτε συμβαίνει και σε αυτήν την μικρή μάζα, υπήρχε πάντα. τι λες ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...