EXARXEIA_CITY Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Αν μπορουσες να το αποδειξεις με μαθηματικα οτι υπαρχει δε θα υπηρχε ωραία ακαταλαβίστικη απάντηση...
teo64x Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 απεδειξε κανεις εδω μεσα με λογικα επιχειρηματα οτι δεν υπαρχει θεος???????????Μαλλον μερικοι ξεπερασαν Αινσταιν Χοκινγκ κλπ Ο Χόκινγκ, σε μία συνέντευξή του πέρυσι στο Reuters είχε υποστηρίξει ότι δεν πιστεύει στον Θεό με την κανονική έννοια. «Πιστεύω πως το σύμπαν διέπεται από τους νόμους της επιστήμης,» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. «Οι νόμοι αυτοί μπορεί να θεσπίστηκαν από τον Θεό , αλλά ο Θεός δεν παρεμβαίνει για να διαλύσει τους νόμους.» Ωραία, κλασική επιχειρηματολογία υπέρ της ύπαρξης Θεού: --> Δε μαζεύουμε κανένα λογικό επιχείρημα, απλά ψάχνουμε γνώμες άλλων. Και το χειρότερο, αυτές οι γνώμες δεν υποστηρίζουν τα λεγόμενά μας, απλά αφήνουν ένα μικρό περιθώριο για το ότι ίσως τα λεγόμενά μας να έχουν μία κάποια δόση αλήθειας. Στο βάθος. Πάμε πάλι. Επικαλέστηκες την τελειότητα του σύμπαντος (ή έστω την ύπαρξη εξαιρετικά πολύπλοκων μηχανισμών όπως η νοημοσύνη μας) για να υποστηρίξεις ότι οι φυσικοί νόμοι θεσπίστηκαν από κάποια οντότητα - χωρίς ακόμα να έχουμε κατανοήσει το βάθος και τη φύση αυτών των νόμων. Επίσης, λες πως η ύπαρξη ενός τέτοιου έξυπνου Θεού δεν έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη. Κι εγώ σου λέω πως είναι πολύ πιθανό μια θεωρία (όπως αυτή των πολλαπλών συμπάντων, που θεωρείται σοβαρή θεωρία από την επιστημονική κοινότητα), να αναιρεί την ανάγκη ύπαρξης κάποιου 'έξυπνου' δημιουργού, γιατί καθιστά σαφές ότι στο παρόν σύμπαν που μιλάμε, βρισκόμαστε από τύχη. Και πρόσεξε το καλύτερο: Αν βρισκόμασταν σε άλλο σύμπαν, δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καν ότι το δικό μας σύμπαν δεν είναι πολύ κορυφαίο και awesome, γιατί δε θα υπήρχαμε. Τραγικό έτσι; Όλα αυτά αν αποδειχθεί μια θεωρία την οποία σέβεται η επιστημονική κοινότητα. Επομένως, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι αυτή τη στιγμή η επιστήμη δεν αντιτίθεται στην ύπαρξη Θεού, μπορούμε άνετα να πούμε ότι κινείται προς μία κατεύθυνση η οποία όντως θα αντιτίθεται με την ύπαρξη Θεού. Σωστά; Λάθος; Αν κάνω λάθος, απόδειξέ μου το λογικά, όχι καταφεύγοντας σε γνώμες άλλων.
cbr600RR Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Αν μπορουσες να το αποδειξεις με μαθηματικα οτι υπαρχει δε θα υπηρχε
elven Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Αν μπορουσες να το αποδειξεις με μαθηματικα οτι υπαρχει δε θα υπηρχε Το χω ξαναγράψει κάπου αλλά πάμε άλλη μία Στην άκρη του σύμπαντος ζει ένα Playmobil και κυβερνά τον κόσμο,αυτό ξεκίνησε τα πάντα. Τώρα με την λογική σου θέλω: 1)Να μου αποδείξεις ότι δεν υπάρχει,αν δεν μπορείς σημαίνει ότι υπάρχει 2)Να αποδείξεις μαθηματικά ότι υπάρχει,αν το κάνεις πάει να πει δεν υπάρχει αλλιώς σημαίνει ότι υπάρχει. Μας ελέγχει ένα Playmobil,ξυπνάτε ρεεεεεεε.Περιμένω κάποιος να μου ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι δεν μας ελέγχει αλλιώς πρέπει να το δεχτείτε.Εεεε;;;;
FarCry Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Οι πηγές θρησκευτικών βιβλίων που μπορεί να έχουν γραφτεί από οποιοδήποτε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα, προσπαθούμε να στο πούμε σε τόσα ποστ. δε σε καταλαβα στον jimara απαντησα για να του πω οτι δεν ειναι τα παντα γραμμενα απο τους ανθρωπους, η μαλλον δεν ειναι οπως αυτος ερμηνευει τη λεξη θεοπνευστο , που αν κάποιες από αυτές ισχύουν, το επιχείρημα αυτό γυρνάει πολύ εύκολα για backfire (βλέπε MWI για παράδειγμα). καλα πριν μιλησεις για παραλληλα συμπαντα και κοσμους λυσε πρωτα την αρνητικη μαζα και μετα υπαρχει και αυτη η θεωρια http://en.wikipedia.org/wiki/Many-minds_interpretation ισως τελικα να ειμαστε διχασμενες προσωπικοτητες Ο Χόκινγκ, σε μία συνέντευξή του πέρυσι στο Reuters είχε υποστηρίξει ότι δεν πιστεύει στον Θεό με την κανονική έννοια. «Πιστεύω πως το σύμπαν διέπεται από τους νόμους της επιστήμης,» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. «Οι νόμοι αυτοί μπορεί να θεσπίστηκαν από τον Θεό , αλλά ο Θεός δεν παρεμβαίνει για να διαλύσει τους νόμους.» το ειπε αυτο γιατι ειναι agnostic. βεβαια αυτο που ειπε αναιρει τα πιστευω του ο teo64x ειναι αθεος εχει μια διαφορα (ετσι πιστευει τουλαχιστον. μπορει σε καμια στιγμη της ζωης να επικαλεστει τον μεγαλοδυναμο no one knows)
teo64x Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) καλα πριν μιλησεις για παραλληλα συμπαντα και κοσμους λυσε πρωτα την αρνητικη μαζα και μετα Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με το Θεό με τη μορφή που πιστεύει ο adi32, δηλαδή (αν δεν κάνω λάθος) την έννοια του αγνώστου που αξιωματικά δε θα μπορέσουμε ποτέ να ανακαλύψουμε. Ο δικός σου Θεός έχει απείρως περισσότερα λογικά flaws, επομένως μη νομίζεις ότι υποστηρίζοντας τον adi32 υποστηρίζεις τις δικές σου θέσεις. Επιπλέον, για το "πριν μιλήσεις", θα σου πρότεινα εσύ να μη μιλήσεις καθόλου, πριν λύσεις το θέμα με το free will (που είναι απαραίτητο να υπάρχει για να στέκει η δική σου θρησκεία). Αυτά, βεβαίως, αν θες να σε λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν στη συζήτηση. Αν μπαίνεις απλά για να μας κουράζεις πετώντας ένα λινκ χωρίς να το τεκμηριώνεις στο ελάχιστο, ξεκαθάρισέ το σαφώς ώστε να μην ασχολούμαστε. Είμαι διατεθειμένος να κάνω συζήτηση σε οποιαδήποτε βάση, αρκεί να έχω πειστεί ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς τα πιστεύεις ή τα λαμβάνεις σοβαρά υπ' όψιν σου και ότι δεν πετάς τόσα λινκ (περισσότερα απ' τα λόγια σου) απλά για να μην παραδεχτείς ότι έχεις άδικο κάπου. το ειπε αυτο γιατι ειναι agnostic. βεβαια αυτο που ειπε αναιρει τα πιστευω του ο teo64x ειναι αθεος εχει μια διαφορα (ετσι πιστευει τουλαχιστον. μπορει σε καμια στιγμη της ζωης να επικαλεστει τον μεγαλοδυναμο no one knows) Βασικά κι εγώ ως αγνωστικιστής αυτοχαρακτηρίζομαι (γενικώς - ίσως και λανθασμένα), αλλά ο παραλογισμός των θεϊστών σ' αυτό το thread με βγάζει από αυτό που έχω ακόμα κι εγώ στο μυαλό μου. Βασικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι που εξ ορισμού δε θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε. Ίσως να υπάρχει, αλλά δε μπορώ να το θεωρήσω από τώρα ως δεδομένο. Μέχρι στιγμής τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι θεϊστές είναι ότι, εφόσον δεν υπάρχει 100,0% επιστημονική γνώση για όλα, ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Και δυστυχώς, αν το ανθρώπινο είδος επιβίωνε αρκετά, αυτή η λογική θα συνεχιζόταν μέχρι η επιστημονική γνώση να κάλυπτε το 99,99999% του σύμπαντος (ναι, θα πιστεύατε ότι ο Θεός χώθηκε εκεί στο 0,00001% μέχρι να βρισκόταν κι αυτό). Μέχρι στιγμής, το σύμπαν είναι στο μεγαλύτερο μέρος του ΑΓΝΩΣΤΟ, όχι Θεός. Απλά τα επιχειρήματα της δικής σας πλευράς είναι αυτά που με βγάζουν περισσότερο από τα ρούχα μου και μάλλον και από τις θέσεις μου. Αλλά φαντάζομαι ότι και σήμερα το βράδυ, κάποιοι εδώ μέσα, θα γεύονται άπειρη ευχαρίστηση διαβάζοντας στη Wikipedia μια φράση του τύπου "[...] the exact form of which is currently unknown[...]" και θα χαμογελάνε με σιγουριά λέγοντας "να, εκεί! Υπάρχει Θεός τελικά! Το ήξερα! Take that, science!". Κρίμα. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2009 από teo64x
FarCry Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Ο δικός σου Θεός έχει απείρως περισσότερα λογικά flaws, επομένως μη νομίζεις ότι υποστηρίζοντας τον adi32 υποστηρίζεις τις δικές σου θέσεις. Επιπλέον, για το "πριν μιλήσεις", θα σου πρότεινα εσύ να μη μιλήσεις καθόλου, πριν λύσεις το θέμα με το free will (που είναι απαραίτητο να υπάρχει για να στέκει η δική σου θρησκεία). για το free will το εχω λυσει. ο καθενας πιστευει οπου νομιζει. απλα ηθελα να μαθω τις δικες σου αποψεις πανω στο θεμα. εξου και δε συνεχισα. εγω πιστευω οτι μονο ο ανθρωπος εχει αυτη την δυνατοτητα που ανεφερα παραπανω και γιαυτο ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του. δεν εχει νοημα να κανουμε κουβεντα. υπαρχει μια παραβολη που μιλαει γιαυτο αλλα δε την βρισκω
telegamesvg Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Λάθος. Όσο η επιστήμη προχωράει, τόσο μαθαίνουμε τι κρύβεται πίσω από τους μηχανισμούς του σύμπαντος και για ποιο λόγο λειτουργούν όπως λειτουργούν. Το σύμπαν εξελίχθηκε στην τωρινή του μορφή όχι με βάση το σχέδιο κάποιου, αλλά με βάση νόμους που υπάρχουν (το γιατί υπάρχουν, είναι άλλο θέμα). Και επίσης, οι οπαδοί του θεϊσμού, καλό είναι να μην επικαλούνται το "κοιτάξτε πόσο γαμάτο είναι το σύμπαν τώρα, άρα κάποιος πάνσοφος το σχεδίασε" γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλές θεωρίες για τη φύση του κόσμου και του σύμπαντος, που αν κάποιες από αυτές ισχύουν, το επιχείρημα αυτό γυρνάει πολύ εύκολα για backfire (βλέπε MWI για παράδειγμα). Την γνωμη μου περι επιστημης την εξηγησα ποιο πριν . Αυτο που λες περι των νομων φυσικων και το γιατι υπαρχουν και πανω απ'ολα πως δημιουργηθηκαν και τι ειναι αυτο που τους δημιουργησε , ειναι ολη η ουσια της δημιουργιας και η απολυτη αληθεια για την φιλοσοφια . Οσον αφορά τον συνδεσμο που παραθετεις,με μια προχειρη ματια , δεν βλεπω τι ειναι αυτο που μπορει να μας κανει να αναθεωρησουμε την αποψη οτι καποια δυναμη κρυβεται απο την δημιουργια του Συμπαντος .Και Συμπαν σημαινει το Παν και οσοι κοσμοι παραλληλοι ή οτι αλλο περιλαμβανει αυτο .
teo64x Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 για το free will το εχω λυσει. ο καθενας πιστευει οπου νομιζει. απλα ηθελα να μαθω τις δικες σου αποψεις πανω στο θεμα. εξου και δε συνεχισα Τότε τουλάχιστον μη μπλέκεσαι με φράσεις τύπου "πριν μιλήσεις", γιατί για να μου απευθυνθείς χρησιμοποιώντας τες, πρέπει να μου έχεις αποδείξει ότι κάνω λάθος - αλλιώς πέφτουν στο κενό.
Praetorianos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 δε σε καταλαβα στον jimara απαντησα για να του πω οτι δεν ειναι τα παντα γραμμενα απο τους ανθρωπους, η μαλλον δεν ειναι οπως αυτος ερμηνευει τη λεξη θεοπνευστο Αλλά από ποιον είναι γραμμένα? Απο φωνές που βγαίνουν μέσα από πέτρες ή απο περιστέρια που κατεβαίνουν από τον ουρανό. Αρχίζω τις ειρωνείες πάλι και ξεφεύγω αλλά σταμάτα να πιστεύεις ή έστω να παραθέτεις ως γεγονότα αναπόδεικτα πράγματα. Γράφει ο teo64x ένα κατεβατό ωραία δομημένα και λογικά κείμενα και μπαίνεις και γράφεις "ναι αλλά στον τάδε ψαλμό κατέβηκαν άγγελοι και θεοί και δαίμονες". Είδες τους υπόλοιπους να αναφέρονται πουθενά σε ιστοριούλες? Προσπαθούν να μιλήσουν αφήνοντας τες απ' έξω.
telegamesvg Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Περιβαλλοντικοι παραγοντες επηρεάζουν οχι μονο τον φαινοτυπο μιας συγκεκριμενης φυλης ή ομαδας ανθρωπων, αλλα και πολυ πιο συγκεκριμενα πραγματα, πχ τον τροπο της ομιλιας, το εαν θα χρησιμοποιουν φωνηεντα η συμφωνα στον προφορικο τους λογο και τη μεταξυ τους αναλογια, τον πολιτισμο και τον τροπο ζωης τους. Κατα τη γνωμη μου το περιβαλλον ασκει τη μεγαλυτερη δυνατη επιρροη στους ανθρωπους απ οποιοδηποτε αλλον παραγοντα. Συμφωνω οτι επηρεαζουν ολα αυτα , αλλα πως επηρεασαν π.χ το χρωμα ? Δηλαδη καποιος λευκος αν ζησει στην Αφρικη για καποια εκατομμυρια χρονια θα μαυρισει κ θα αποκτησει σγουρα μαλια κ το αντιστροφο για καποιον μαυρο που θα ζει στην Σουηδια ? ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Η επιστήμη δεν δέχεται ύπαρξη Θεού με την έννοια ότι για όλα υπάρχει λογική και φυσική εξήγηση και δεν γίνονται απο μια υπερφυσική οντότητα. Το πίστευε και μη ερέυνα είναι σαν την Πυθία. Πίστευε και μη, ερέυνα ή Πίστευε,και μη ερεύνα ,βγάζει άλλο νόημα.Τελικά οι αρχαίοι διδάξαν πολλά στο πως να δουλεύεις τον κόσμο και να μην αποκαλύπτεσαι ακόμα και όταν λανθάνεις Ποιος ειπε οτι ο θεος ειναι υπερφυσικη οντοτητα ? Οι αρχαιοι διδαξαν πολλα πραγματα για τα οποια δυστυχως δεν εχουμε ιδεα . Επισης ,αφορμη το τηρο που αναφερεις, διδαξαν και το ποσο σημαντικη ειναι η σωστη χρηση της γλωσσας και ειδικα της Ελληνικης . Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2009 από telegamesvg Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
FarCry Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Τότε τουλάχιστον μη μπλέκεσαι με φράσεις τύπου "πριν μιλήσεις", γιατί για να μου απευθυνθείς χρησιμοποιώντας τες, πρέπει να μου έχεις αποδείξει ότι κάνω λάθος - αλλιώς πέφτουν στο κενό. εσυ μιλησες περι θεωριων και για backfire οχι εγω. για το οταν αποδειχθουν
adi32 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 καταλαβα ειναι η ωρα να βγαλουμε και ασχετο το Χοκινγκ και να βαζουμε αστειακια απο το Youtube
FarCry Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Αλλά από ποιον είναι γραμμένα? Απο φωνές που βγαίνουν μέσα από πέτρες ή απο περιστέρια που κατεβαίνουν από τον ουρανό. μαλλον δε με καταλαβες. το οτι ειναι θεοπνευστη η βιβλος δε το θεωρεις ιστοριουλα? εκανα comment πανω σε αυτο που ειπε. σε χανω παλι. καταλαβες τι απαντησα η οχι? οτι δεν ειναι γραμμενα απο τους ανθρωπους εννουσα οτι δεν ειναι θεοπνευστα οπως το ερμηνευσε αυτος. Βρίσκεται βόρεια του οικισμού της χώρας και λίγο χαμηλότερα από τη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, κοντά στη Πατμιάδα Σχολή. Το σπήλαιο αποτελεί τον λατρευτικό πυρήνα ενός πολύπλοκου κτιριακού συγκροτήματος που είναι γνωστό ως Μονή της Αποκάλυψης. Σύμφωνα με την παράδοση, μέσα σε αυτό, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης δέχτηκε την Αποκάλυψη και την υπαγόρευσε στο μαθητή του Πρόχορο. Στο ευρύχωρο άνοιγμα της σπηλιάς έχει διαμορφωθεί παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου. Ο φυσικός βράχος σχηματίζει την οροφή και τις πλευρές του καθώς και την ανατολική πλευρά του ιερού βήματος στο οποίο έχουν λαξευθεί οι κόγχες της Πρόθεσης, του Διακονικού και η κεντρική κόγχη που χρησιμεύει ως Αγία Τράπεζα. Το Βήμα απομονώνεται από τον υπόλοιπο χώρο με ξύλινο τέμπλο κοσμημένο με σημαντικές μεταβυζαντινές εικόνες. Τα τοιχώματα του Βήματος και τις κόγχες κοσμούσαν κατά τους μεσοβυζαντινούς χρόνους τοιχογραφίες που χρονολογούνται στα τέλη του 12ου αιώνα .Κεντρικό εικονογραφικό θέμα αποτελεί η παράσταση του Αγ. Ιωάννου που υπαγορεύει στον Πρόχορο την Αποκάλυψη. Η αρχική διαμόρφωση του χώρου αποδίδεται σύμφωνα με την παράδοση στον όσιο Χριστόδουλο, κτήτορα της Μονής του Αγίου Ιωάννου. ταδε εφη υπουργειο πολιτισμου http://odysseus.culture.gr/h/2/gh251.jsp?obj_id=13941 Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2009 από FarCry
teo64x Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 καταλαβαειναι η ωρα να βγαλουμε και ασχετο το Χοκινγκ και να βαζουμε αστειακια απο το Youtube Επειδή δεν έχω γίνει κατανοητός, θα εξηγήσω κάτι. Σέβομαι τον Hawking, είναι κορυφαίος επιστήμονας. Αλλά η παράθεσή του ως αυθεντία χωρίς να μου εξηγήσεις ακριβώς (1) σε τι context λέει αυτό που λέει, (2) με ποια επιχειρήματα το στηρίζει ο ίδιος και (3) πώς αυτό στηρίζει τη δική σου θέση, τότε λυπάμαι αλλά το ποστ σου μου λέει λιγότερα για τον κόσμο από οποιοδήποτε ποστ του 21century.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα