EXARXEIA_CITY Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Αλήθεια έχει παραθέσει κανείς στοιχεία που να αποδεικνύουν την Θεοπνευστία της Αγίας Γραφής ;
telegamesvg Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Απ' όσο τον ξέρω και τα δύο. Άποψη λέγεται όταν έχεις καταλήξει κάπου. Όταν ξεκινάς από εκεί και επιχειρηματολογείς καθ' οδόν όμως λέγεται δόγμα. Άρα στο θρεντ έχουμε απόψεις και δόγματα δύο πολύ ασύμβατες προσεγγίσεις στα πράγματα. Νομιζω οτι ακομη κ αυτο που ονομαζουμε επιστημη ,και που αποψεις μου περι αυτης θα βρεις σε προηγουμενες μου δημοσιευσεις, συχνα πυκνα αναθεωρει κ ανατρεπει αποψεις. Απο την αλλη, πολλα απο αυτα π.χ που εχουν αναφερθει απο αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους και που μαλλον(αν καταλαβα καλα) ειναι κομματι αυτων που εσυ αποκαλεις δογμα ,εχουν επικυρωθει και απο την συγχρονη επιστημη. Τα παντα ρει, φιλε μου , ειδικα σε εναν υλικο κοσμο . ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Αλήθεια έχει παραθέσει κανείς στοιχεία που να αποδεικνύουν την Θεοπνευστία της Αγίας Γραφής ; Σπευδω να δηλωσω , πως προσωπικα δεν εχω κατι υπ'οψιν μου . Αυτο ομως δεν με εμποδιζει να υιοθετω οτιδηποτε θεωρω σωστο ,απ'οπου κ αν προερχεται. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2009 από telegamesvg Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
frenzy Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Νομιζω οτι ακομη κ αυτο που ονομαζουμε επιστημη ,και που αποψεις μου περι αυτης θα βρεις σε προηγουμενες μου δημοσιευσεις, συχνα πυκνα αναθεωρει κ ανατρεπει αποψεις. Δεν τις διαβάζω τις δημοσιεύσεις σου καθώς δεν ξέρω κάθε πότε εκδίδονται. Δεν έδειξα εσένα ως δογματικό αλλά αφού απαντάς μάλλον θα ξέρεις καλύτερα. Απο την αλλη, πολλα απο αυτα π.χ που εχουν αναφερθει απο αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους και που μαλλον(αν καταλαβα καλα) ειναι κομματι αυτων που εσυ αποκαλεις δογμα ,εχουν επικυρωθει και απο την συγχρονη επιστημη. όχι δεν είναι κομμάτι αυτών και δεν κατάλαβες καλά. Τα παντα ρει, φιλε μου , ειδικα σε εναν υλικο κοσμο . you blow my mind Σπευδω να δηλωσω , πως προσωπικα δεν εχω κατι υπ'οψιν μου . θα το έχω υπ' όψιν
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Σπευδω να δηλωσω , πως προσωπικα δεν εχω κατι υπ'οψιν μου . Αυτο ομως δεν με εμποδιζει να υιοθετω οτιδηποτε θεωρω σωστο ,απ'οπου κ αν προερχεται. Τι ακριβώς δηλαδή θεωρείς σωστό ; Την ύπαρξη του παραδείσου ή την κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα λόγο του προπατορικού αμαρτήματος ;
pournaras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Αν μπορουσες να το αποδειξεις με μαθηματικα οτι υπαρχει δε θα υπηρχεΗ γατα δεν μπορει να μου εξηγησει πως λειτουργει η τηλεοραση Αν μπορουσε δε θα ηταν γατα θα ηταν ανθρωπος Οποτε κι αν η γατα, καποτε στο μελλον αποκτησει νοημοσυνη, και σου εξηγησει πως λειτουργει η τηλεοραση αυτοματα η τηλεοραση θα σταματησει να υπαρχει... Τι ακριβώς δηλαδή θεωρείς σωστό ; Την ύπαρξη του παραδείσου ή την κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα λόγο του προπατορικού αμαρτήματος ; Το σωστο ειναι οτι περασαμε εναν πολυ ομορφο μεσαιωνα με ολα τα καλουδια του, μαγισσες στην πυρα, συγχωροχαρτια, σταυροφοριες, καψιμο βιβλιων, εικονομαχιες και εικονολατρειες, ολα αυτα τα ωραια και γεματα αγαπη που διδασκει η πολυ αγνη αυτη θρησκεια, και που αν δεν τα ειχαμε, ισως και να ημασταν 1000 χρονια πιο μπροστα σε τεχνολογια. Αλλα βλεπεις η γη αρχισε να κινειται κατα τον Γαλιλαιο το 1600, αλλα κατα την Ρωμαιοκαθολικη εκκλησια το 1992
telegamesvg Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Τι ακριβώς δηλαδή θεωρείς σωστό ; Την ύπαρξη του παραδείσου ή την κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα λόγο του προπατορικού αμαρτήματος ; Αν και εγω μιλησα γενικοτερα ,δεν νομιζω οτι η Αγια Γραφη αναφερει μονον αυτα. Ακομη ομως και για τα παραπανω που αναφερεις και χωρις να εχω ασχοληθει ποτε με την Αγια Γραφη , καλο ειναι να γνωριζουμε οτι πολλα απο τα λεγομενα ,ειδικα εις την αρχαιοτητα ηταν σκοπιμως αλληγορικα.Επομενως πρεπει καθε τι να το εξεταζουμε κ απο αυτη την πλευρα. Θα φερω ως παραδειγμα κατι που γνωριζω και ειναι απο τον Πλουταρχο στο "Περί των εν Πλαταιαις Δαιδάλων" "Ειναι λοιπον φανερο οτι η παλαια φυσιολογια εις τους Ελληνες και στους βαρβαρους ηταν φυσικος λογος κρυμμενος μεσα σε μυθους και αποκρυφη και μυστηριωδης θεολογια,που εκφραζεται ως επι το πλειστον με αινιγματα και υπονοουμενα,ωστε για τους πολλους τα λεγομενα να ειναι ασαφεστερα απο οσα αποσιωπουνται ,τα δε αποσιωποιουμενα να ειναι ποιο αμφιβολα απο τα λεγομενα " Και φυσικα υπαρχει και πληθος αλλων τετοιων αποσπασματων (Αριστοτελης ,Πλατων,Σαλουστιος,Αετιος κ.λ.π) που αναφερουν την αποψη τους για την σημασια των μυθων και των αλληγοριων . ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Δεν τις διαβάζω τις δημοσιεύσεις σου καθώς δεν ξέρω κάθε πότε εκδίδονται. Δεν έδειξα εσένα ως δογματικό αλλά αφού απαντάς μάλλον θα ξέρεις καλύτερα. όχι δεν είναι κομμάτι αυτών και δεν κατάλαβες καλά. you blow my mind θα το έχω υπ' όψιν Εφ'οσον γνωριζεις την απολυτη αληθεια ,γιατι κανεις τον κοπο και μπαινεις σε διαλογο ,την στιγμη που οχι μονον δεν ελεγχεις τα επιχειρηματα του συνομιλητη σου , αλλα τα λοιδωρεις κι'ολας ? ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Το σωστο ειναι οτι περασαμε εναν πολυ ομορφο μεσαιωνα με ολα τα καλουδια του, μαγισσες στην πυρα, συγχωροχαρτια, σταυροφοριες, καψιμο βιβλιων, εικονομαχιες και εικονολατρειες, ολα αυτα τα ωραια και γεματα αγαπη που διδασκει η πολυ αγνη αυτη θρησκεια, και που αν δεν τα ειχαμε, ισως και να ημασταν 1000 χρονια πιο μπροστα σε τεχνολογια. Αλλα βλεπεις η γη αρχισε να κινειται κατα τον Γαλιλαιο το 1600, αλλα κατα την Ρωμαιοκαθολικη εκκλησια το 1992 Συμφωνω σε ολα .. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2009 από telegamesvg Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
elven Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Αλλα βλεπεις η γη αρχισε να κινειται κατα τον Γαλιλαιο το 1600, αλλα κατα την Ρωμαιοκαθολικη εκκλησια το 1992 Κατα τον Αρίσταρχο η γη άρχισε να κινείται γύρω απο τον ήλιο κατα το 200 με 300 πχ
telegamesvg Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Κατα τον Αρίσταρχο η γη άρχισε να κινείται γύρω απο τον ήλιο κατα το 200 με 300 πχ Ό Αρισταρχος και πριν απο αυτον οι Ορφικοι , διεπιστωσαν τον οτι η γη κινειται γυρω απο τον ηλιο (ηλιοκεντρικο συστημα) και οχι το ποτε.
elven Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Ό Αρισταρχος και πριν απο αυτον οι Ορφικοι , διεπιστωσαν τον οτι η γη κινειται γυρω απο τον ηλιο (ηλιοκεντρικο συστημα) και οχι το ποτε. Τι όχι το πότε;Δεν κατάλαβα edit¨Νομίζω σε πιασα τώρα,δεν είπα ότι η γη άρχισε να κινείται το 200-300 πχ,τότε έζησε ο Αρίσταρχος άρα τότε το κατάλαβε
telegamesvg Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 edit¨Νομίζω σε πιασα τώρα,δεν είπα ότι η γη άρχισε να κινείται το 200-300 πχ,τότε έζησε ο Αρίσταρχος άρα τότε το κατάλαβε Τοτε ειμαστε συμφωνοι ... Επισης στην Wiki επρεπε να αναφερεται ο Κοπερνικος ως ο Πολωνος Αρισταρχος και οχι το αντιστροφο
pournaras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Κατα τον Αρίσταρχο η γη άρχισε να κινείται γύρω απο τον ήλιο κατα το 200 με 300 πχ Εχεις απολυτο δικιο, απλα εφερα το Γαλιλαιο ως παραδειγμα, μιας και ο πάπας τον αποδεχτηκε πριν λιγα χρονια, αλλα τι τα θες, οποτε και να αρχισε να κινειται μετα το 1μχ αντε να τους πεισεις
Toufas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 η καινη διαθηκη γραφτηκε μετα την παλαια
FarCry Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Αλήθεια έχει παραθέσει κανείς στοιχεία που να αποδεικνύουν την Θεοπνευστία της Αγίας Γραφής ; αυτα που γραφεις τα σκεφτεσαι?
souza_t_alogaki Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Εγω να πω οτι δεν ειναι λογικο να πιστευει καποιος σε κατι που δεν εχει αποδειχθει. Αυτος που ισχυριζεται κατι οφειλει να το αποδειξει οχι αυτος που δεν πιστευει κατι να αποδειξει την μη υπαρξη του. Τοτε γιατι να μη πιστεψω σε ιπταμενους ροζ ελεφαντες, οτι οι γυναικες ειναι εξωγηινοι και οτι στο κεντρο της γης ζουνε καλικαντζαροι? Ακομα και επιστημονικες θεωριες δεν ειναι πληρως αποδεδειγμενες. Πχ εγω δε πιστευω στο Big Bang γιατι δεν εχει αποδειχθει. ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** αυτα που γραφεις τα σκεφτεσαι? Αν ειχες γεννηθει στην Ινδια θα ησουν Ινδουιστης, στην Τουρκια Ισλαμιστης κοκ. Πιστευεις οτι σου λενε. Εγω δε πιστευω οτι μου λενε χωρις αποδειξεις.
FarCry Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Αν ειχες γεννηθει στην Ινδια θα ησουν Ινδουιστης, στην Τουρκια Ισλαμιστης κοκ. Πιστευεις οτι σου λενε. Εγω δε πιστευω οτι μου λενε χωρις αποδειξεις. αν υπηρχαν αποδειξεις για τις θρησκειες τοτε θα ηταν επιστημη ελληνοφρενειααααααααααα ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Εγω να πω οτι δεν ειναι λογικο να πιστευει καποιος σε κατι που δεν εχει αποδειχθει. πολλοι πιστευουν στην υπαρξη εξωγηινων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα