teo64x Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Aπλά ήθελα να δω πόσοι από εσάς (or εμάς) τους χριστιανοαναθρεμμένους άθεους θα είχαν τα @ να φάνε μπριζόλες τη Μ.Παρασκευή...και όταν λέω @ δεν εννοώ ο,τι φοβάστε μη πέσει κανένας κεραυνός να σας κάψει αλλά κατά πόσο έχετε καταφέρει να βγάλετε απ' τη ζωή σας το ''Ε σήμερα μέρα που είναι ας φάμε ψωμί και ντομάτα χωρίς λάδι'' (εγώ το κάνω δε σας κατηγορώ...έχει τύχει μέρα να προσπαθώ να αποφύγω τη γιαγιά μου όταν με κυνηγάει να με ραντίσει με τον αγιασμό).Α και άλλο ένα άσχετο...αποφεύγετε τη διατύπωση απόλυτων απόψεων...είναι μ@λ@κί@. Οποιοδήποτε έθιμο το βρίσκω χαριτωμένο ή ενδιαφέρον, το τηρώ συνήθως. Αν είναι κατ' οποιονδήποτε τρόπο κουραστικό ή καταναγκαστικό, το αγνοώ.
liopyr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Μεγάλη παρασκευή αρκετές φορές έχω φάει κρέας.Πρέπει αναγκαστικά να είναι μπριζόλες;Θα το κάνω αυτή την Μ. Παρασκευή και θα ποστάρω pics για τους "άπιστους θωμάδες". Το πρόβλημα είναι να βρεις. Σπιτι συνήθως δεν φτιάχνουν "τέτοια μέρα", τα περισσότερα κρεατοφαγάδικα είναι κλειστά. Εύκολη λύση είναι κάτι σε τύπου "everest", όπου και εκει σου σπάνε τα @@ρια με 1k νηστίσιμες ανοστιές.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 οι pizzaρίες είναι ανοιχτές πάντως
adi32 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Εχουν καμια σχεση οι μαγκιες με τα σουβλατζιδικα με το θεμα ?
liopyr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Εχουν καμια σχεση οι μαγκιες με τα σουβλατζιδικα με το θεμα ? Write it right, or don't. Έχει καμμία σχέση τι τρώμε την Μ.Παρασκευή με το θέμα?
pournaras Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Εχουν καμια σχεση οι μαγκιες με τα σουβλατζιδικα με το θεμα ? Μαγκιες με τα σουβλατζιδικα; Ποιος κανει μαγκιες;
adi32 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Προς τα κει βλεπω οτι γυριζει το θεμα Το ερωτημα ηταν ποιος ειναι τοσο μαγκας ωστε να τρωει μπριζολες Κατι τετοια καναμε στο δημοτικο θυμαμαι για να δειξουμε οτι δεν υπολογιζουμε θεους βριζουμε παναγιες το παιζουμε σατανιστες τρωγαμε επιδεικτικα κρεας μπροστα στους αλλους κλπ
nske Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Στο βαθμό που η επιδεικτικότητα λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι δεν ζούμε μόνοι μας αλλά σε μια κοινωνία στην οποία υπάρχουν και άτομα με διαφορετικές αντιλήψεις και ότι ο καθένας μπορεί και συμπεριφέρεται όπως θέλει σε τέτοια, καθαρά προσωπικά, ζητήματα, χωρίς να κατακρίνεται, πιστεύω ότι είναι χρήσιμη. Προφανώς αυτή η επιδεικτικότητα που λες, όπου υπάρχει, υπάρχει ως αντίδραση σε κάποια μορφή ήπιας καταπίεσης, η οποία π.χ. εκδηλώνεται με την κοινωνική αποδοκιμασία απέναντι σε κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές. Όταν αυτές οι συμπεριφορές δε μπορούν να κατηγοριοποιηθούν με κάποια αντικειμενικά κριτήρια ως "λάθος" (όπως δε μπορούν στη συγκεκριμένη περίπτωση), τότε αυτή η αποδοκιμασία είναι το πρόβλημα. Μέχρι να φθάσουμε στο σημείο να μην εκφράζεται αποδοκιμασία στο διαφορετικό σε ζητήματα θρησκευτικών, πολιτικών ή οτιδήποτε, πεποιθήσεων, αλλά να υπάρχει σεβασμός και επίγνωση ότι σε κάποια πράγματα δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος", η όποια επιδεικτικότητα εκφράζει η όποια μειοψηφία δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν άλλοι παράγοντες που εμπλέκονται, π.χ. όπως είπε ο pournaras, όταν είναι πιο σημαντικό να δείξεις στη γιαγιά σου που τη βλέπεις 2 φορές το χρόνο ότι τη σέβεσαι και την αγαπάς και όχι ότι δεν είναι ανοιχτόμυαλη. Εκεί είναι διαφορετικά τα κριτήρια. Μια φιλελεύθερη κοινωνία όμως, μακροπρόθεσμα, υπηρετείται καλύτερα με την φανερή εκδήλωση συμπεριφορών που αποκλίνουν μεταξύ τους και εκφράζουν οποιαδήποτε μερίδα της, παρά με την εκδήλωση κάποιων από αυτές (συνήθως αυτών που εκφράζουν κάποια μειοψηφία) "στα μουλωχτά", ή τη μη εκδήλωσή τους. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2009 από nske
slygeo87 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Οποιοδήποτε έθιμο το βρίσκω χαριτωμένο ή ενδιαφέρον, το τηρώ συνήθως. Αν είναι κατ' οποιονδήποτε τρόπο κουραστικό ή καταναγκαστικό, το αγνοώ. Δε μου απαντάς...το συγκεκριμένο έθιμο το τηρείς;Το να νηστέψεις τουλάχιστον εκείνη την ημέρα μόνο και μόνο για να δείξεις το 'δήθεν' σεβασμό σου για το θάνατο του θεού που πιστεύει η χώρα σου, η μάνα σου η γιαγιά σου;Είπα εγώ το κάνω...τι μαγκιές λέτε οι υπόλοιποι;Αυτό καταλάβατε;Θέλω να καταλήξω στο ο,τι όσους επιστήμονες και να επικαλεστείς, όσες εξισώσεις να αναφέρεις που αποδεικνύουν τη ΜΗ ύπαρξη ενός Θεου εν τέλει ακολουθείς και πράττεις αυτά που πράττουν αυτοί που πιστεύουν στο Θεό, γιατί απλά δεν έχεις καταφέρει να βγάλεις το Χριστιανισμό από μέσα σου, όπως και 'γω όπως και όλοι 'μας.Δε σου επιτίθεμαι, φιλικά σου μιλάω...
adi32 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Ολα εχουν γινει με ενα σκοπο και οχι για να μη μας χτυπησει κεραυνος ή να το παιξουμε καπως Παλια δεν ειχαν τοσο καλους διαιτολογους οι γιδοβοσκοι και ειχαν τη νηστεια Αλλωστε το να τρως καθε μερα αρνια και γλυκα και παστιτσια θα σε οδηγησει στην εντατικη και θα χασουν και το νοημα οι απολαυσεις της ζωης Απο το in.gr Νηστεία: η πιο υγιεινή δίαιτα Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και μπορεί να ανήκετε σε αυτούς που αποφασίζουν να νηστέψουν έστω και τώρα. Το θέμα του αποκλεισμού ορισμένων τροφών από το διαιτολόγιο για μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα είναι κάτι που απασχολεί πολύ κόσμο καθώς προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία. Ευκαιρία για αποτοξίνωση Πέρα από την τήρηση των θρησκευτικών παραδόσεων, ένας πολύ καλός λόγος για να ακολουθήσετε τη νηστεία όπως την ορίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η αποτοξίνωση από τρόφιμα ζωικής προέλευσης, τα οποία ωστόσο είναι πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, βασικά δομικά στοιχεία του ανθρώπινου οργανισμού. Ωστόσο, η αυξημένη κατανάλωση πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων της "κακής" χοληστερόλης, του ουρικού οξέος και διαφόρων τοξινών. Η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής θα σας εξασφαλίσει την πρόσληψη πρωτεϊνών από άλλες πηγές, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει σημαντικά το προσλαμβανόμενο λίπος, αλλά κυρίως το κεκορεσμένο λίπος (προερχόμενο από γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας) που είναι επιβαρυντικό για τον οργανισμό. Έτσι, θα μειωθεί η χοληστερόλη με έναν ανώδυνο τρόπο σε όσους έχουν αυξημένες τιμές. Εξάλλου έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι 40 ημέρες νηστεία είναι αρκετές για να μειώσουν τη χοληστερόλη κατά 40-50 mg/dl αίματος. Θα αναρωτιέστε όμως τι γίνεται με την πρόσληψη σιδήρου, η οποία σχετίζεται άμεσα με την αποχή από το κρέας. Είναι γνωστό ότι ο σίδηρος που υπάρχει στο φυτικό βασίλειο, είναι δυνατό να απορροφηθεί μόνο σε μικρές ποσότητες από τον ανθρώπινο οργανισμό εξαιτίας ορισμένων συστατικών που υπάρχουν κυρίως στα όσπρια. Η αυξημένη κατανάλωση οσπρίων, δημητριακών και θαλασσινών σε συνδυασμό με βιταμίνη C που αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, θα καλύψει το κενό. Ισορροπία, ποικιλία, μέτρο Αυτές είναι οι τρεις αρχές που θα πρέπει να τηρήσετε πιστά κατά τη διάρκεια της νηστείας έστω και μόνο για τη Μ. Εβδομάδα. Η ισορροπία αφορά στη λήψη θρεπτικών συστατικών και καθιστά απαραίτητη την κατανάλωση τροφών που παρέχουν στον οργανισμό απαραίτητες πρωτεΐνες όπως τα όσπρια και τα θαλασσινά. Η ποικιλία αφορά στην επιλογή και το συνδυασμό όλων των νηστίσιμων τροφών, ενώ το μέτρο αφορά στην πρόσληψη μόνο εκείνων των θερμίδων που είναι απαραίτητες για την συντήρηση του οργανισμού. Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που στην ιδέα και μόνο της νηστείας νομίζουν ότι πεινάνε περισσότερο ή ενώ τρώνε μια κανονική μερίδα αισθάνονται ότι δεν χόρτασαν διότι απουσιάζει το κρέας. Ένα καλό πρωινό με δημητριακά και τσάι ή καφέ, μερικά φρούτα μεταξύ των γευμάτων, ένα μεσημεριανό και ένα βραδινό αποτελούμενα πάντα από σαλάτα και ένα κυρίως πιάτο σίγουρα θα σας κάνουν να ξεχάσετε το αίσθημα της πείνας. Επιπλέον αυξάνετε την κατανάλωση φυτικών ινών, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τα επίπεδα των λιπιδίων και της γλυκόζης στο αίμα, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι ενώ η μέση κατανάλωση φυτικών ινών στο δυτικό κόσμο είναι 12-18 γραμμάρια την ημέρα, κατά την περίοδο της νηστείας φτάνει τα 30-42 γραμμάρια ημερησίως. Επίσης η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ακατέργαστων δημητριακών και ελαιόλαδου είναι ένας καλός τρόπος εφοδιασμού του οργανισμού με στοιχεία όπως η β-καροτίνη, τα φλαβονοειδή και οι βιταμίνες, γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην κατανάλωση υδατανθράκων (ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι) καθώς μπορεί σε μεγάλες ποσότητες να συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους. Επιστημονική τεκμηρίωση Αν όλα τα παραπάνω δεν σας έπεισαν για την ευεργετική επίδραση της σύντομης ή μακροχρόνιας νηστείας, υπάρχει και η επιστημονική τεκμηρίωση. Μελέτη που διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, απέδειξε ότι η νηστεία δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής Αντώνης Καφάτος μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες των μοναχών στην Ιερά Μονή Σαββαθιανών καθ' όλη της διάρκεια της Σαρακοστής. Παρά τις αρχικές υποθέσεις για διατροφικές ανεπάρκειες λόγω της συνεχούς νηστείας, τα αποτελέσματα έδειξαν ακριβώς το αντίθετο. Όλα τα θρεπτικά συστατικά στο διαιτολόγιο των μοναχών ήταν στις συνιστώμενες ποσότητες, δηλαδή στις ποσότητες που καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε ενέργεια, βιταμίνες, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο κ.λπ., παρά το γεγονός ότι απουσίαζε από τη διατροφή τους το κρέας και τα ψάρια, ενώ λάδι χρησιμοποιούσαν μόνο Σάββατο και Κυριακή. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι παρά τη απουσία γαλακτοκομικών προϊόντων, τα όσπρια και τα λαχανικά προσέφεραν τις απαιτούμενες ποσότητες ασβεστίου. Η αποχή λοιπόν για λίγο από ορισμένες τροφές δεν θα πρέπει επ' ουδενί λόγο να σας ανησυχεί εφόσον δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας. Διαμορφώστε ένα πρόγραμμα διατροφής στα μέτρα και τις ενεργειακές σας ανάγκες, φροντίζοντας να είναι ισορροπημένο. Έξι ημέρες είναι αρκετές για να αναζωογονήσετε τον οργανισμό σας και ταυτόχρονα να μείνετε πιστοί στις θρησκευτικές παραδόσεις.
De@th L0rd Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δε μου απαντάς...το συγκεκριμένο έθιμο το τηρείς;Το να νηστέψεις τουλάχιστον εκείνη την ημέρα μόνο και μόνο για να δείξεις το 'δήθεν' σεβασμό σου για το θάνατο του θεού που πιστεύει η χώρα σου, η μάνα σου η γιαγιά σου;Είπα εγώ το κάνω...τι μαγκιές λέτε οι υπόλοιποι;Αυτό καταλάβατε;Θέλω να καταλήξω στο ο,τι όσους επιστήμονες και να επικαλεστείς, όσες εξισώσεις να αναφέρεις που αποδεικνύουν τη ΜΗ ύπαρξη ενός Θεου εν τέλει ακολουθείς και πράττεις αυτά που πράττουν αυτοί που πιστεύουν στο Θεό, γιατί απλά δεν έχεις καταφέρει να βγάλεις το Χριστιανισμό από μέσα σου, όπως και 'γω όπως και όλοι 'μας.Δε σου επιτίθεμαι, φιλικά σου μιλάω... Έχει σκεφθεί κανείς οτι επειδή υπάρχει η νηστεία κι αναγκαστικά αν βρίσκεσαι στο πατρικό σου μαγειρεύουν μαλακίες,είναι και μια ευκαιρία για αποτοξίνωση.Κι αν πχ η μάνα μου μαγειρέψει ρύζι λαπά επειδή όλοι νηστεύουν εκτός από μένα κ τον πατέρα μου,λες να πάμε εμείς κάτω στον κήπο να αρχίσουμε να ψήνουμε κοψίδια ,μυρίζει η γειτονιά,να βγούν οι καλοπροαίρετοι γείτονες της επαρχίας να πετάνε οτι μαλακία τους έρθει ταχα μου μεγάλη παρασκευή,και εμείς θα τους απαντάμε με τη μπριζόλα στο στόμα "Άντε ρε φλώροι χριστιανοί γγμμμγγμρρρρ" ντυμένοι στα μαύρα με ανάποδους σταυρούς και πεντάλφες ωστε να κόψουμε τον χριστιανισμό μαχαίρι; 'Η θα πούμε ας φάμε σήμερα υγιεινά μιας και μας πρήζουν τα ούμπαλα και αύριο θα ξεσκίσουμε το αρνί...
slygeo87 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Έχει σκεφθεί κανείς οτι επειδή υπάρχει η νηστεία κι αναγκαστικά αν βρίσκεσαι στο πατρικό σου μαγειρεύουν μαλακίες,είναι και μια ευκαιρία για αποτοξίνωση.Κι αν πχ η μάνα μου μαγειρέψει ρύζι λαπά επειδή όλοι νηστεύουν εκτός από μένα κ τον πατέρα μου,λες να πάμε εμείς κάτω στον κήπο να αρχίσουμε να ψήνουμε κοψίδια ,μυρίζει η γειτονιά,να βγούν οι καλοπροαίρετοι γείτονες της επαρχίας να πετάνε οτι μαλακία τους έρθει ταχα μου μεγάλη παρασκευή,και εμείς θα τους απαντάμε με τη μπριζόλα στο στόμα "Άντε ρε φλώροι χριστιανοί γγμμμγγμρρρρ" ντυμένοι στα μαύρα με ανάποδους σταυρούς και πεντάλφες ωστε να κόψουμε τον χριστιανισμό μαχαίρι; 'Η θα πούμε ας φάμε σήμερα υγιεινά μιας και μας πρήζουν τα ούμπαλα και αύριο θα ξεσκίσουμε το αρνί... λολ το γ@μ..ες. Δεν εννοώ αυτό...οκ και αυτό να κάνεις πρόβλημα σου.Εγώ μιλάω γι' αυτούς που δε πιστεύουν και τη Μ. Παρασκευή δε τους πάει καρδιά είτε για ψυχολογικούς παράγοντες είτε επειδή σέβονται αυτό που γιορτάζει η θρησκεία τους αυτές τις μέρες να φάνε κάτι που δεν είναι νηστίσιμο.
teo64x Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δε μου απαντάς...το συγκεκριμένο έθιμο το τηρείς;Το να νηστέψεις τουλάχιστον εκείνη την ημέρα μόνο και μόνο για να δείξεις το 'δήθεν' σεβασμό σου για το θάνατο του θεού που πιστεύει η χώρα σου, η μάνα σου η γιαγιά σου;Είπα εγώ το κάνω...τι μαγκιές λέτε οι υπόλοιποι;Αυτό καταλάβατε;Θέλω να καταλήξω στο ο,τι όσους επιστήμονες και να επικαλεστείς, όσες εξισώσεις να αναφέρεις που αποδεικνύουν τη ΜΗ ύπαρξη ενός Θεου εν τέλει ακολουθείς και πράττεις αυτά που πράττουν αυτοί που πιστεύουν στο Θεό, γιατί απλά δεν έχεις καταφέρει να βγάλεις το Χριστιανισμό από μέσα σου, όπως και 'γω όπως και όλοι 'μας.Δε σου επιτίθεμαι, φιλικά σου μιλάω... Δεν έχω σταθερό πρόγραμμα. Εξαρτάται από το τι κάνω εκείνη την η μέρα. Αν είμαι με κόσμο που θέλει να το τηρήσει, το τηρώ κι εγώ. Αν είμαι μόνος μου, κάνω ό,τι θα έκανα σαν να ήμουν μόνος μου (το οποίο εξαρτάται από το τι γουστάρω εκείνη τη στιγμή). Το έθιμο αυτό, όπως και άλλα, το θεωρώ καθαρά κομμάτι του πολιτισμού μας και το τηρώ (ή μη) αποκομμένο από θρησκευτικά πλαίσια. Αυτό, και μόνο, το σημείο, δείχνει ότι είναι σχεδόν πάντα θέμα προσαρμογής στο εκάστοτε περιβάλλον. Αυτό δε σημαίνει ότι κανείς "δεν έχει βγάλει το χριστιανισμό από μέσα του". Έχουμε και τηρούμε έθιμα που έχουν παγανιστικές ρίζες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι "δεν έχουμε βγάλει το δωδεκάθεο από μέσα μας", μιας και οι περισσότεροι εδώ δεν υπήρξαμε καν(φαντάζομαι) ποτέ δωδεκαθεϊστές (αυτά αν μιλάμε σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα, γιατί αν μιλάμε σε εθνικό επίπεδο, είναι το λιγότερο προφανές ότι δεν έχουμε βγάλει το χριστιανισμό από μέσα μας). Επιπλέον, μια (μη παγανιστική) θρησκεία όπως ο χριστιανισμός, ξεχωρίζει (κατά τους θεολόγους πάντα) τους πιστούς της από την πίστη (ή μη) στο δόγμα της, και πολύ λιγότερο (έως καθόλου) από την τήρηση εθίμων (ανεξαρτήτως του τι πιστεύουν κάποιοι παρανοϊκοί κύκλοι, βεβαίως). Επομένως, δε νομίζω πως θεωρείται κανείς 5% Χριστιανός αν τηρεί τα έθιμα του Χριστιανισμού αλλά δεν πιστεύει στο δόγμα από το οποίο προκύπτουν αυτά. Σαφώς, βέβαια, αν αυτό για τα μέτρα κάποιων άλλων με κάνει (έστω και σε ποσοστό) Χριστιανό, δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχτώ το χαρακτηρισμό. Μου αρκεί το ότι δεν πιστεύω στο δόγμα του χριστιανισμού και επομένως, αν τηρώντας τα έθιμά του γίνομαι 40% Χριστιανός, 32% night elf ή 24,2% ψυγείο, είναι κάτι που δεν αποτελεί σκοπό μου (απλά το αφήνω να προκύψει από τις πράξεις μου) και άρα δε με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου. Μπορεί και να είμαι λοιπόν, ή όντως να μην τον έχω αποβάλει.
slygeo87 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Ωραίο δεκτό...γιατί θεωρείς λοιπόν εσύ τον Αδάμ και την Εύα παραμυθάκι όταν και το τσιτσί μια Παρασκευή του Χρόνου ειναι πάλι ένα παραμυθάκι;Όλα στο μυαλό δεν είναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα