Lucifer Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Ναι αλλά είναι συζήτηση για το gay parade thread.
FarCry Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 3) Η τρίτη λύση λογικά θα μας δώσει την απάντηση...........αναμένουμε..... Κατά τον κλασικό δογματικό πατέρα της ορθοδοξίας Ιωάννη Δαμασκηνό, ο Θεός είναι "ακατάληπτος και μόνο ένα μπορούμε να καταλάβουμε γι' αυτόν, την ακαταληψία του".
MsquitoPrincess Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Κατά τον κλασικό δογματικό πατέρα της ορθοδοξίας Ιωάννη Δαμασκηνό, ο Θεός είναι "ακατάληπτος και μόνο ένα μπορούμε να καταλάβουμε γι' αυτόν, την ακαταληψία του".Ύπουλος ο τρόπος του Δαμασκηνού.
liopyr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 πιστεύετε στην εξέλιξη των ειδών? οχι. Νατος. 890 post παλεύετε! Απλά είναι τα πράγματα. Ναι ή ουυ?
jimarass Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Ερευνητές του Χάρβαρντ δημιούργησαν το πρώτο τεχνητό ριβόσωμα, το εργοστάσιο των κυττάρων που παράγει τις πρωτεΐνες, σε ένα επίτευγμα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στη φαρμακοβιομηχανία αλλά και στη δημιουργία τεχνητών μορφών ζωής. Το ριβόσωμα, μια περίπλοκη μηχανή που υπάρχει σε μεγάλους αριθμούς στα κύτταρα όλων των ζωντανών οργανισμών, κατασκευάζει τις πρωτεΐνες που χρειάζονται τα κύτταρα ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνει το DNA: Οι πληροφορίες που περιέχει κάθε γονίδιο αρχικά μεταγράφονται σε ένα μόριο RNA, το οποίο στη συνέχεια μετακινείται στο ριβόσωμα και λειτουργεί σαν «καλούπι» για τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Ο Δρ Τζορτζ Τσερτς, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, είναι ο πρώτος που καταφέρνει να δημιουργήσει ριβοσώματα από το μηδέν, μέσα στο δοκιμαστικό σωλήνα. Τα συνθετικά ριβοσώματα θα μπορούσαν στο μέλλον να αξιοποιηθούν για την παραγωγή φυσιολογικών ή τεχνητών πρωτεϊνών που λειτουργούν ως φάρμακα. Σήμερα, τέτοια φάρμακα είτε απομονώνονται από ζώα είτε παράγονται από ζωντανούς, γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς. Με τα τεχνητά ριβοσώματα, αντίθετα, «μπορούμε να περάσουμε απευθείας στη σύνθεση πρωτεϊνών» δήλωσε στο Reuters o Δρ Τσερτς. Μάλιστα η ομάδα του έχει ήδη χρησιμοποιήσει τα ριβοσώματα για να συνθέσει τη λουσιφεράση, την πρωτεΐνη που κάνει τις πυγολαμπίδες να λάμπουν. Το επίτευγμα του Τσερτς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τη δημιουργία τεχνητών μορφών ζωής. Η εταιρεία Synthetic Genomics που ίδρυσε ο πρωτοπόρος της γενετικής Κρεγκ Βέντερ προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητά βακτήρια και έχει ήδη συναρμολογήσει το πρώτο τεχνητό γονιδίωμα. Σύμφωνα με τον Τσερτς, η απλούστερη δυνατή τεχνητή μορφή ζωής θα χρειαζόταν 151 γονίδια για να επιτελεί τις βασικές λειτουργίες ενός ζωντανού κυττάρου (οι ιοί μπορεί να έχουν λιγότερα γονίδια, δεν θεωρούνται όμως ζωντανοί οργανισμοί). O Τσερτς διευκρίνισε ότι η έρευνά του έχει παρουσιαστεί μόνο σε συναδέλφους του στο Χάρβαρντ και δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό. Ουάου, ο άνθρωπος κατάφερε να αντιγράψει τη φύση και με χρήση έτοιμων εργαλείων (φυσικών νόμων, σωματιδίων) και copyrithed συνταγής, κατάφεραν τίποτα παραπάνω από ότι καταφέραμε πιο παλιά με το μωρό του δοκιμαστικού σωλήνα!! Αμφέβαλε ποτέ κανείς για την ικανότητα του ανθρώπου να παρατηρεί τη φύση? Δημιουργία εκ του μηδενός σημαίνει: 1)Δημιουργώ κενό χώρο (δεν εννοώ μηδενικής πίεσης, εννοώ χώρο) 2)Ορίζω και δημιουργώ δυνάμεις, διαστάσεις και σωματιδιακές ιδιότητες 3)Αφού το δημιουργήσω , πηγαίνω εκεί γυμνός και ξυρισμένος και αφού έχεσα και κατούρησα και ξέρασα 4)Αρχίζω να δημιουργώ ριβοσώματα και σοκολάτες ΑΥΤΟ είναι εκ του μηδενός, όλα τα άλλα είναι κινεζιές reverse engineering....για να μας δω!!! Το ερώτημα είναι ΠΟΙΟΣ είναι ο Engineer με τις πατέντες και τα copyrights!!!
FarCry Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Όχι, τότε είμαι παγωτό φουντούκι. Στο ίδιο σύστημα κανόνων, ο παντογνώστης Θεός σου και η ελεύθερη βούληση δε συνυπάρχουν. Διάλεξε. ο θεος ειναι εξω απο το συστημα κανονων Ας φανταστούμε ένα σύνολο του οποίου στοιχεία είναι οι πέτρες που ο Χ (where X equals to akindynos, Litsa, whatever εκτός από τον θεό) μπορεί να σηκώσει. Οπότε προκύπτει κι ένα σύνολο με τις πέτρες εκείνες που ο Χ δεν μπορεί να σηκώσει. Παρομοίως ένα άλλο σύνολο είναι αυτό με τις πέτρες που ο Χ μπορεί να φτιάξει. Και βεβαιώς το συμπληρωματικό σύνολο με τις πέτρες που δεν μπορει να φτιάξει. Το αίτημα ο Χ να φτιάξει μια πέτρα που δεν μπορεί να σηκώσει δεν παρουσιάζει κάνενα παράδοξο. Το ίδιο και το αίτημα να σηκώσει μια πέτρα που δεν μπορεί να φτιάξει. Το πρόβλημα όταν το αίτημα αφορά τον θεό ανακύπτει από το γεγονός ότι οι πέτρες που μπορεί να σηκώσει, καθώς κι αυτές που μπορεί να φτιάξει, είναι όλες. Δηλαδή η ίδια η λογική κατηγορία των πετρών. Ζητάει το πέτρινο επιχείρημα από το θεό μια πέτρα που να μην είναι στοιχείο της λογικής κατηγορίας των πετρών. Κι εγώ ζητάω από το θεό, αφού είναι παντοδύναμος, να απαγορεύσει τις απαγορεύσεις. Το παράδοξο που προκύπτει δεν αφορά την όποια ικανότητα/ιδιότητα του θεού. Είναι η γλώσσα της τυπικής λογικής που δεν μπορεί να συλλαβίσει αυτοαναφορικές προτάσεις.. Η γλώσσα της καθημερινής εμπειρίας όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα αλλά αντίθετα τις αντιλαμβάνεται σαν εξαιρετικά εργαλεία έκφρασης. Εξάλλου η παντοδυναμία του θεού μπορεί κάλλιστα να συνπάρχει με την ελευθερία να μην αποδεικνύει την πρώτη κατ' έγκλησιν. και ετσι κλεισαμε το free will. αμαν γιαυτο ειχα σκαλωσει με τον teo64x. αυτος ειναι μηχανη και εγω ανθρωπος . τοσο τεχνοκρατια βρε παιδι μου πηξαμε σε θεματα που αφορουν τον θεο και τις θειες αληθειες του δεν εισαγουμε τη λογικη. επεσα στο τρυπακι παντως δε λεω Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2009 από FarCry
Lucifer Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 jimarass, δε θα σου απαντήσω και ξέρεις γιατί. farcry δεν έχω ιδέα πως ακριβώς ένα παράδειγμα λογικού loop που δε χρησιμοποίησα μπορεί να χρησιμεύσει σαν απάντηση σε αυτό που είπα. Επίσης, μετά το τελευταίο πμ σου, αποφάσισα να μην αφήνω την αγανάκτησή μου να ανακατεύεται με τον ελιτισμό μου. Ως εκ τούτου, δε νομίζω πως θα απαντάω ούτε σε σένα. Και για να μην είμαι μόνο μαλάκας, να προσθέσω πως ανεξαρτήτως όλων των άλλων, εκτιμώ το ότι κάτσατε αμφότεροι και γράψατε μια απάντηση.
jimarass Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 jimarass, δε θα σου απαντήσω και ξέρεις γιατί. Και για να μην είμαι μόνο μαλάκας, να προσθέσω πως ανεξαρτήτως όλων των άλλων, εκτιμώ το ότι κάτσατε αμφότεροι και γράψατε μια απάντηση. Ξέρω, διότι συνειδητοποίησες ότι έκανες λαλακία, και πως για άλλη μια φορά αποτέλεσες κακός υπερασπιστής του κατά τα άλλα σεβαστού χώρου σου! Εδώ το ριβόσωμα φτιάχθηκε μόνο του, μόνο με τον αυθορμητισμό της φύσης, ο άνθρωπος θα κολήσει??? που έχει χέρια , τεχνολογία και μυαλό?? Τώρα, μας απαντήσεις δε μας απαντήσεις, στα λογικά επιχειρήματά μας στα ...μας. Η σιωπή σου προς απόγνωσή σου. Μόνο μη το παίζεις υπεράνω με επιχειρήματα του κώλου....
jimarass Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 σε θεματα που αφορουν τον θεο και τις θειες αληθειες του δεν εισαγουμε τη λογικη. επεσα στο τρυπακι παντως δε λεω Σε αυτό δεν έχεις δίκιο κατ'ανάγκην. Ο άνθρωπος εξελίσεται και αν λάβεις υπόψιν σου και την ιδιότητα της θέωσης, ότι και αν σημαίνει αυτό, τότε δεν αποκλείεται κάποτε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα. Εφόσον έχουμε ένα χαρακτηριστικό ίδιο με το θεό, τη ζωή, γιατί όχι κάποτε και τη νοημοσύνη?? Ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξελίσεται...
MsquitoPrincess Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 σε θεματα που αφορουν τον θεο και τις θειες αληθειες του δεν εισαγουμε τη λογικη. επεσα στο τρυπακι παντως δε λεω Καθόλου δίκιο δεν έχει.Όλα αυτά περί ακατάληπτου είναι ιδιαίτερα γραφικά σαν σκέψη. Δηλαδή αν έρθω εγώ και σου πω : "ξέρεις κάτι φαρκράη??Ο θεός ,επειδή εμείς οι κρητικοί είμαστε γαμώ τα παιδιά,έδωσε κάτι χάλκινες πλάκες με νόμους σε ένα γίγαντα....όχι τον Μωϋσή,τον άλλονε,τον Τάλω.Αυτός που λες πάει πέρα δώθε και μας προσέχει.Αλλά εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό γιατί είναι από τη φύση του ακατάληπτο.Αλλά συμβαίνει.Πίστεψέ με." Χειραγώγηση με το πρόσχημα του ακατάληπτου.Τραγικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα