Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα (μικρό) υπόβαθρο αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται διδακτορικό στα μαθηματικά για να αντιληφθείς αυτή την έννοια (άσε που θα μας πάρει ο slygeo με τις πέτρες).

Adapt or die, είναι η αγαπημένη μου συμπληρωματική εξήγηση του survival of the fittest. Κι επίσης μην περιορίζεστε σε μια συγκεκριμένη ομάδα/είδος.

πχ δεν επιβιώνει το δυνατότερο λιοντάρι (είδος), επιβιώνει ο δυνατότερος οργανισμός. Σε πυρηνικό ολοκαύτωμα ο άνθρωπος ως είδος (άσχετα αν είναι κοντός/ψηλός/δυνατός/ωραίος/γομάρι/σκιάχτρο) θα εξαφανιστεί και τα fittest είδη θα επιβιώσουν. Στην άγρια ζούγκλα ο καχεκτικός οργανισμός θα αφανιστεί, ενώ στον άνθρωπο περιπτώσεις σαν τον Hawking πέρασε τα γονίδια του γιατί γεννήθηκε σε τέτοιο περιβάλλον.

Ναι ρε παιδι μου αυτο λεω κατι τετοιο ειναι αυταποδεικτο ας πουμε , δηλαδη οκ και τι εγινε?

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

σε τι αναφερεται το fittest

-νικ- το πρόβλημα εν μέρει βρίσκεται σε αυτό που λέγαμε στο άλλο θρεντ για το αβυσσαλέο λεξιλόγιο της ελληνικής, που δεν μπορεί να μεταφράσει κατά λέξη μιαν έννοια όπως το fit από τα παραπληγικά αγγλικά...

τέσπα αυτή η φράση είναι έτσι κι αλλιώς σλόγκαν, δεν έχει κάποια βαρύτητα, απορώ γιατί κολλάτε...πες πως επιβιώνει αυτός που αρμόζει. Ορίστε! και τι έγινε; σλόγκαν είναι, κουβέντα καφενείου

Δημοσ.

Praeto, σε καθαρά βιολογικό πλαίσιο, δεν είναι αυτή η έννοια που έχει αποκτήσει η φράση, έχει γίνει ολόκληρη ιστορία για να αποδειχτεί πως ολόκληρο το έργο του Δαρβίνου δεν ήταν εννοιολογικά ουροβόρο και ταυτολογικό.

Χμ ομολογώ ότι πλην all time classic Dawkins και 2 άλλους που μου διαφεύγουν και ξεκινούσαν να αναφέρονται σε αυτό που λες δεν έχω ασχοληθεί, οπότε σε εμπιστεύομαι. Μέχρι τώρα με βοηθάει ωστόσο να καταλάβω την εξέλιξη χωρίς να μπλέξω με μιγαδικά ορισμένα πολυμεταβλητά ολοκληρώματα και τρίδιπλους ασυναρτησιακούς αλγόριθμους.

Παίρνω αυτό που λες ως δεδομένο λοιπόν. Ε ρε πόσα πράγματα μαθαίνει κανείς με πρώην PhD βιολόγα.

Δημοσ.

Ε ρε πόσα πράγματα μαθαίνει κανείς με πρώην PhD βιολόγα.

Γάμα τα. Έτσι έμαθα να κάνω μετα-αναλύσεις και να εξωτερικεύω το θυμό μου.

Και να διαβάζω στοιχειώδη Δανέζικα.

Δημοσ.

Δε απορω με την εξελιξη του λυκου σε σκυλο, ουτε με την εξελιξη του H. Erectus σε H. Sapiens.

Αλλα μου φαινεται πολυ παραξενο το πως εξελλιχθηκε ο πρωτος ζωντανος θαλλασιος οργανισμος, ο οποιος ηταν ακινητος καθ' ολη τη ζωη του, σε κινουμενο σπονδυλωτο σκουληκι. Δε μιλαμε απλα για μια μικροαλλαγη στο DNA, αλλα για πολυ παραπανω.

Επισης να φανταστω, οτι ολοι εμεις που πιστευουμε στην εξελιξη των ειδων, ειμαστε "αιρετικοι";

Δημοσ.

Εξαρτάται, υπάρχει κόσμος που (αναγκαστικά λόγω επιστημονικών εξελίξεων) πιστεύει πως η εξέλιξη είναι έργο θεού.

Αναφορικά με την απορία, εντάξει, είναι λίγο ασύλληπτο να καταφέρεις να χωρέσεις μέσα σε μια νοητική εικόνα το έργο ενός δισεκατομμυρίου χρόνων.

origin_of_life6.jpg

2533934877_d0ed24193e_b.jpg

Δημοσ.

Επισης να φανταστω, οτι ολοι εμεις που πιστευουμε στην εξελιξη των ειδων, ειμαστε "αιρετικοι";

Είμαστε η ελίτ. :devil:

Δημοσ.

Κοίτα, η ταυτολογία είναι αναπόφευκτη όταν το ερώτημα είναι ΑΝ πιστεύουμε στην εξέλιξη των ειδών.

Γιατι ειναι αναποφευκτη? Δεν υπαρχει καμια ταυτολογια στην θεωρια της εξελιξης των ειδων.

Τώρα αν θες να το πας σε ρυθμούς αναπαραγωγής ανά γενεά, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

Εκτός αν είσαι η πρώην μου και το phd της, εκεί πάσο.

Μα αυτο το νοημα που ειπες, εχει το fittest. Θελει καποιες μαθηματικες σχεσεις και ορισμους για να δει κανείς τι σημαινει και σε ενα τοπικ παιδικη χαρα οπου αρκετοι λενε ο,τι τους κατεβει και ειδικα ενας(ο γνωστος) απλως σπαμαρει, δεν εχει καμια αξια να κατσω να αναλυσω.

Το αλλο fittest, στο "survival of the fittest", με την συγκριτικη εννοια, ειναι μια μεγαλη βλακεια καθως οδηγει σε παρερμηνευσεις οπως διαπιστωνουμε και σε αυτο το τοπικ. Ο Δαρβινος δεν μας λεει οτι οι ικανοι θα επιβιωσουν και οι αλλοι θα πεθανουν, ουτε καν οτι η πιθανοτητα να επιβιωσουν οι ικανοτεροι ειναι μεγαλυτερη....

Praeto, σε καθαρά βιολογικό πλαίσιο, δεν είναι αυτή η έννοια που έχει αποκτήσει η φράση, έχει γίνει ολόκληρη ιστορία για να αποδειχτεί πως ολόκληρο το έργο του Δαρβίνου δεν ήταν εννοιολογικά ουροβόρο και ταυτολογικό.

Ακριβως. Αυτο που ελεγα. Αυτο το "χαιρω πολυ" που ελεγα παραπανω δεν υπαρχει καν ως θεμα. Δεν υπαρχει καμια ταυτολογια του τυπου ο ικανοτερος για επιβιωση θα επιβιωσει.

Ολα προερχονται απο την ατυχη φραση "survival of the fittest" η οποια παρερμηνευεται απο αμαθεις και ημιμαθεις. Τα μαθηματικα ομως και η εννοια της μεταφορικης αυτης εκφρασης ειναι ξεκαθαρα.

Δημοσ.

Αυτό που λέω είναι πως μπορεί το fittest να παρερμηνεύεται και το survival να είναι μόνο ένα κομμάτι του τι καθιστά ένα είδος επιτυχές, αλλά σε κάθε περίπτωση σε ένα τόσο γενικό topic όσο αυτό, δεν έχει τόση σημασία πως ή πόσο λανθασμένα ερμηνεύει κανείς τη φράση, αλλά αν την πιστεύει.

In a nutshell, έχεις δίκιο, αλλά είσαι αυστηρός.

Δημοσ.

dude_wtf.jpg

Πιστευει η ορθοδοξη Εκκλησια σε κατι τετοιο; Προς τι η εκπληξη; Η βιβλος χρονολογει τον Αδαμ και την Ευα καπου στο 5500πΧ.
Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει η εξέλιξη των ειδών, τα υπόλοιπα είναι θρησκευτικά παραμύθια και τίποτα παραπάνω. Βέβαια το "survival of the fittest" είναι άλλο κεφάλαιο, βλέπουμε πολλά κατώτερα είδη να επιβιώνουν ανα τουςε αιώνες με διαφόρους τρόπους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...