Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακόμα να κατανοήσω προς τη η λέξη 'πιστεύω' που χρησιμοποιείται.

Η 'πίστη' χρησιμοποιείται σε κάτι το οποίο δεν υπάρχει απόδειξη. Θρησκεία, εγκυότητα πολιτικού (μιας και είναι στις μέρες :rolleyes: ), εξωγήινοι κλπ.

Η επιστημονική απόδειξη της Θεωρίας της Εξέλιξης δεν είναι θέμα πίστης. Είναι πραγματικά αποδεκτό θεώρημα μέσω βιολογίας και μαθηματικών.

Το να λέμε πιστεύω στην θεωρία της εξέλιξης, είναι σαν να λέμε πιστεύω ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή ή πιστεύω ότι η Γη γυρίζει.

Βασικα, δεν ειναι απλως θεωρημα(θεωρια σωστοτερα). Ακομα και καποιος που δεν ξερει τιποτα απο μαθηματικα, ακομα και καποιος αμαθης περι βιολογιας κλπ, μπορει να πιστεψει τα ματια του. :rolleyes:

Ακομα και τυφλος να ειναι μπορει να πιστεψει την αφη του. Δεν υπαρχει δηλαδη αλλη αποψη. ΔΕΝ μπορει να υπαρξει αλλη αποψη που να αντιτιθεται στην εξελιξη.

Πληρεις σκελετοι του ανθρωπου του Νεαντερταλ και του σκελετου ΜΑΣ.

neanderthal-homo-sapiens.jpg

Μερικες βασικες διαφορές τους:

31neanderthal_image.jpg

399314.jpg

787f7e098da34cc258f0814c00ba1cfe.jpg

918e4ef443e2e459aca18bacaaaa9c25.jpg

Σχεδον πληρης σκελετος απολιθωματων αλλοσαυρου που εζησε μεταξυ 150 και 155 εκατομμυριων ετων.

Allosaurusthatlivedbetween150and155millionyearsagonaturalhistorymuseum.jpg

Μικροαπολιθωματα απο πλανκτον πριν εκατομμυρια χρονια και του συγχρονου πλανκτον.

MicrofossilofcalcareousnannoplanktonThemicroscopicancestorsofmodernplankton.jpg

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ο neanderthal είναι υποείδος και όχι ξεχωριστό είδος όπως πίστευαν παλαιότερα, πχ μαύροι, σχιστομάτιδες κλπ (χιούμορ). Επίσης δεν έχει βρεθεί ποιος είναι ο πρόγονος του ανθρώπινου είδους. Ακόμη δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ η διαδικασία της εξέλιξης. Όπως και τα εργοστάσια παραγωγής ipad δεν άρχισαν να βγάζουν ξαφνικά ipad2 από μόνα τους ως τυχαία διαδικασία.

Δημοσ.

Ο neanderthal είναι υποείδος και όχι ξεχωριστό είδος όπως πίστευαν παλαιότερα, πχ μαύροι, σχιστομάτιδες κλπ (χιούμορ).

1ον: Nope. Δεν καταληξαμε ακομα σε κανενα τετοιο συμπερασμα. Η παλια "διαμαχη" ξεχωριστο ειδος ή υποειδος παραμενει.....

2ον: Δεν ηταν ο σκοπος μου να δειξω μεσα απο τις εικονες το τι συμβαινει συγκεκριμενα για καποια ειδη κλπ. Σκοπος μου ηταν να δειξω οτι υπαρχουν απολιθωματα και η θεωρια της εξελιξης δεν ειναι απλως μια θεωρια στα χαρτια, και μπορει να επαληθευτει με τα ματια μας λογω των απολιθωματων.

Ακόμη δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ η διαδικασία της εξέλιξης.

HOLLY COOOOOOOOOOWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!! :eek: :-(

Πόσο τεραστια αναληθεια???????????

Δεν διαβασες καλα σημερα.

ΦΥΣΙΚΑ και εχει παρατηρηθει μεσω των απολιθωματων η διαδικασια της εξελιξης!! Τα απολιθωματα που εχουμε βρει, εχουν επιβεβαιωσει χιλιαδες φορες την θεωρια της εξελιξης του Δαρβινου.

Βεβαια υπαρχει και ενα σκοτεινο σημειο που ακομα δεν το εχουμε διελευκανει, ενα σκοτεινο σημειο για μια συγκεκριμενη περιοδο της γης(δνε θυμαμαι το ονομα της), μια συντομη περιοδο συγκριτικα, οπου βρισκουμε απολιθωματα παρα πολλων ειδων σε στρωματα πετρωματων οπου δεν δικαιολογουνται να βρισκονται εκει συμφωνα με την θεωρια της εξελιξης και αντιτιθενται σε αυτην.

Ολα τα υπολοιπα ομως ευρηματα που ειναι η συντριπτικη πλειοψηφεια επιβεβαιωνουν την θεωρια της εξελιξης. Και για το ανθρωπινο ειδος φυσικα υπαρχουν στοιχεια/απολιθωματα που δειχνουν την εξελιξη του. Αφηνοντας το αμφισβητησιμο θεμα Νεαντερταλ ανηκει στους Χομο Σαπιενς ή οχι, πηγαινοντας πιο πισω, εχουμε βρει σαφως "απειρα" στοιχεια/απολιθωματα που να επιβεβαιωνουν οτι εξελιχθηκαμε. 100%.

Δημοσ.

Ο neanderthal είναι υποείδος και όχι ξεχωριστό είδος όπως πίστευαν παλαιότερα, πχ μαύροι, σχιστομάτιδες κλπ (χιούμορ). Επίσης δεν έχει βρεθεί ποιος είναι ο πρόγονος του ανθρώπινου είδους. Ακόμη δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ η διαδικασία της εξέλιξης. Όπως και τα εργοστάσια παραγωγής ipad δεν άρχισαν να βγάζουν ξαφνικά ipad2 από μόνα τους ως τυχαία διαδικασία.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nylon-eating_bacteria

http://en.wikipedia.org/wiki/Italian_wall_lizard

XDgQZ.jpg

Δημοσ.

Βεβαια υπαρχει και ενα σκοτεινο σημειο που ακομα δεν το εχουμε διελευκανει, ενα σκοτεινο σημειο για μια συγκεκριμενη περιοδο της γης(δνε θυμαμαι το ονομα της), μια συντομη περιοδο συγκριτικα, οπου βρισκουμε απολιθωματα παρα πολλων ειδων σε στρωματα πετρωματων οπου δεν δικαιολογουνται να βρισκονται εκει συμφωνα με την θεωρια της εξελιξης και αντιτιθενται σε αυτην.

αυτο λες;

http://en.wikipedia.org/wiki/Cambrian

http://en.wikipedia.org/wiki/Cambrian_explosion

Δημοσ.

1.Φυσικά και υπήρξαν και υπάρχουν διαφορετικά είδη. Αυτό λένε και τα απολιθώματα, δε νομίζω όμως να λένε και πώς έγινε η ίδια η εξέλιξη. Για τον νεάντερνταλ το είδα από το wikipedia.

2. έχουμε έναν κοινό πρόγονο άνθρωπος και χιμπατζής μόνο που δεν έχουμε βρει ποιος είναι... ότι έγραψα και πριν δηλαδή.

3. Για τη σαύρα λέει ότι δεν άλλαξε το είδος αλλά μιλάμε για μικροεξέλιξη (υπάρχουν άνθρωποι ξανθοί, μελαχρινοί με ομάδες αίματος διαφορετικές, υπάρχουν και πυγμαίοι, διαφορετικά υποείδη όμως όλοι άνθρωποι) και αυτό φάνηκε όπως λέει και το άρθρο σου από το μιτοχονδριακό dna που είναι το ίδιο, συνεπώς είναι και ίδιο είδος.

4. Υπάρχει και ένα πείραμα με φρουτόμυγες όπου πήραν 600 γενιές σερί, νομίζω κατάφεραν να αλλάξουν κάποια χαρακτηριστικά με επιλογές αλλά δεν κατάφεραν να φτιάξουν διαφορετικό είδος παρόλο που δοκίμασαν τα πάντα, νομίζω και μεταλλαξιογόνους παράγοντες.

Επειδή δεν το έχω ψάξει το θέμα πάρα πολύ και δεν είμαι βιολόγος είμαι ανοιχτός στη συζήτηση, η διαφωνία μου είναι στο ότι the fittest survive δε μου εξηγεί να βγαίνει από ένα είδος ξαφνικά ένα δεύτερο. Προσοχή δε μιλάω για μικροεξέλιξη.

Δημοσ.

1: μιλαμε για εκατομμυρια χρονια. Οι 600 γεννιες δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils εδω θα δεις την πιο μεγαλη εικονα

2: σου εβαλα βακτηριδιο που τρωει man made υλικο.

3: προσπαθω να βρω το κρανιο απο ενα ειδος τυφλοποντικα που δεν εχει ΚΑΝ ματια, και απο μεσα εχει κανονικα τις εσοχες.

δεν σημαινει οτι απο καποιο ειδος θα βγει ενα αλλο, δεν εξαλειφει το ενα το αλλο. Δες για παραδειγμα τους σπινους του δαρβινου, ειναι το πιο απλο και ευκολο παραδειγμα. Αν μπορεις να βρεις το http://en.wikipedia.org/wiki/The_Genius_of_Charles_Darwin και το http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin_and_the_Tree_of_Life

Επισης υπαρχει και ενα αλλο που εξηγει την εξελιξη αναφορικα με τα φυτα Jimmy Doherty In Darwin's Garden

Ολα τα απο πανω εξηγουν με παρα πολυ απλα λογια την εξελιξη.

Edit: http://www.talkorigins.org/faqs/faq-speciation.html δες το 5.0 ειναι μαλλον ακριβως αυτο που ζητας

και http://www.talkorigins.org/faqs/comdesc/section1.html

επισης οι οροι μακρο και μικρο εξελιξη ειναι οροι που βαλανε οι creationists.

α καλα ειμαι και χαζος... Θες αποδειξη απο διαφορετικα ειδη? Σκυλια! 100αδες ειδη, και ολα εχουν ριζα τον λυκο. Εμεις απλα καναμε speed up την εξελιξη.

Δημοσ.

1.Φυσικά και υπήρξαν και υπάρχουν διαφορετικά είδη. Αυτό λένε και τα απολιθώματα, δε νομίζω όμως να λένε και πώς έγινε η ίδια η εξέλιξη. Για τον νεάντερνταλ το είδα από το wikipedia.

2. έχουμε έναν κοινό πρόγονο άνθρωπος και χιμπατζής μόνο που δεν έχουμε βρει ποιος είναι... ότι έγραψα και πριν δηλαδή.

3. Για τη σαύρα λέει ότι δεν άλλαξε το είδος αλλά μιλάμε για μικροεξέλιξη (υπάρχουν άνθρωποι ξανθοί, μελαχρινοί με ομάδες αίματος διαφορετικές, υπάρχουν και πυγμαίοι, διαφορετικά υποείδη όμως όλοι άνθρωποι) και αυτό φάνηκε όπως λέει και το άρθρο σου από το μιτοχονδριακό dna που είναι το ίδιο, συνεπώς είναι και ίδιο είδος.

4. Υπάρχει και ένα πείραμα με φρουτόμυγες όπου πήραν 600 γενιές σερί, νομίζω κατάφεραν να αλλάξουν κάποια χαρακτηριστικά με επιλογές αλλά δεν κατάφεραν να φτιάξουν διαφορετικό είδος παρόλο που δοκίμασαν τα πάντα, νομίζω και μεταλλαξιογόνους παράγοντες.

Επειδή δεν το έχω ψάξει το θέμα πάρα πολύ και δεν είμαι βιολόγος είμαι ανοιχτός στη συζήτηση, η διαφωνία μου είναι στο ότι the fittest survive δε μου εξηγεί να βγαίνει από ένα είδος ξαφνικά ένα δεύτερο. Προσοχή δε μιλάω για μικροεξέλιξη.

:whistle: :shock: :fear: :confused:

Really????????????

Δεν απαντω σε τιποτα γιατι βαρεθηκα πια οι wikipediaτιστες να εχουν αποψη σε μερικα θεματα.....

Βιολογος δεν ειμαι, αλλά εχω διαβασει και 3-4 "μεγαλα" βιβλια βιολογιας και θεωριας εξελιξης και εκατονταδες(επειδη με ενδιαφερει) μελετες για εξειδικευμενα θεματα οποτε μπορω με βεβαιοτητα και προφανως και με λιγη αλαζονεια, να σου πω καλυτερα να μην μιλας επι του θεματος.....

Η ολη μου οργη προς το ποστ σου ειναι οτι υπονοεις σιωπηλα και εμμεσα(και με τροπο ενοχλητικο--τι παει να πει μικροεξελιξη?), οτι δεν εχουμε παρατηρησει/διαπιστωσει με σιγουρια την εξελιξη, πχ απο ενα ειδος σε ενα αλλο οπως αναφερεις.

ΦΥΣΙΚΑ και το εχουμε διαπιστωσει και 10000000000000τσεκαρει. Αν με τα παραπανω ολα δεν ηθελες να πεις αυτο(το ολο νοημα των προτασεων σου δηλαδη), τοτε τι ηθελες να πεις ΑΚΡΙΒΩΣ?

α καλα ειμαι και χαζος... Θες αποδειξη απο διαφορετικα ειδη? Σκυλια! 100αδες ειδη, και ολα εχουν ριζα τον λυκο. Εμεις απλα καναμε speed up την εξελιξη.

Ναι και μια τελειως ευκολη αποδειξη ειναι το αλογο. Τα απολιθωματα οστων απο τους προγονους του αλογου και το πως ηταν αυτα τα ειδη, κλπ κλπ, βρισκονται σε τεραστια αφθονια.

Τελοσπαντων για αυτονοητα πραγματα καλο ειναι να μην συζηταμε....

Δημοσ.

1.Ειρωνεία: The researchers therefore concluded that domestic dogs and wolves are the same species. http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfdog

2. Τα βακτηρίδια επίσης προσαρμόζονται στα αντιβιωτικά και μπορούν να περάσουν γενετικό υλικό με οριζόντιο τρόπο.

3. Φαίνεται πώς υπάρχουν διάφορα είδη, αυτό που δε με ικανοποιεί ο τρόπος μετάβασης.

πχ ο άνθρωπος χρειάζεται να είναι τόσο έξυπνος και να μιλάει ώστε να επιβιώσει; πχ και οι χιμπατζίδες τα καταφέρνουν.

Αν είναι πάντως να προκαλώ την οργή επειδή δε με γεμίζει μία θεωρία τότε σταματάω να γράφω.

Δημοσ.

1.Ειρωνεία: The researchers therefore concluded that domestic dogs and wolves are the same species. http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfdog

Καλα περιμενε εσυ να αλλαξει το ειδος μεσα στα ελαχιστα αυτα χρονια.... :-(

2. Τα βακτηρίδια επίσης προσαρμόζονται στα αντιβιωτικά και μπορούν να περάσουν γενετικό υλικό με οριζόντιο τρόπο.

Ε και?

3. Φαίνεται πώς υπάρχουν διάφορα είδη, αυτό που δε με ικανοποιεί ο τρόπος μετάβασης.

πχ ο άνθρωπος χρειάζεται να είναι τόσο έξυπνος και να μιλάει ώστε να επιβιώσει; πχ και οι χιμπατζίδες τα καταφέρνουν.

Ε και που κολλαει το παραπανω?

Εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα. ΠΟΛΥ βασικα. Τι σχεση εχει το αν χρειαζεται ή δεν χρειαζεται να ειναι τοσο εξυπνος με την επιβιωση και με την θεωρια της εξελιξης κλπ?

Δημοσ.

Αν είναι πάντως να προκαλώ την οργή επειδή δε με γεμίζει μία θεωρία τότε σταματάω να γράφω.

Δες αυτα που σου ειπα, και μετα αν εχεις αποριες εδω ειμαστε παλι. Βλεπεις το ολο θεμα λαθος

Δημοσ.

Ακόμα να κατανοήσω προς τη η λέξη 'πιστεύω' που χρησιμοποιείται.

Η 'πίστη' χρησιμοποιείται σε κάτι το οποίο δεν υπάρχει απόδειξη. Θρησκεία, εγκυότητα πολιτικού (μιας και είναι στις μέρες :rolleyes: ), εξωγήινοι κλπ.

Η επιστημονική απόδειξη της Θεωρίας της Εξέλιξης δεν είναι θέμα πίστης. Είναι πραγματικά αποδεκτό θεώρημα μέσω βιολογίας και μαθηματικών.

Το να λέμε πιστεύω στην θεωρία της εξέλιξης, είναι σαν να λέμε πιστεύω ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή ή πιστεύω ότι η Γη γυρίζει.

Αυτό βασικά. Η επιστημονική γνώση δε κολλάει κάπου με τη πίστη. Είναι αντίθετες έννοιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...