Προς το περιεχόμενο

Άθεος δάσκαλος και θρησκευτικά.

Αδμιν

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κουφάλες, κατά βάθος ζηλεύετε που είχατε άλλου τύπου φονταμενταλιστές για δασκάλους.

Και για να μη μπερδευόμαστε ας ορίσουμε ως φονταμενταλιστή τον άνθρωπο που βαριέται να χρησιμοποιήσει τον εγκέφαλό του.

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κουφάλες, κατά βάθος ζηλεύετε που είχατε άλλου τύπου φονταμενταλιστές για δασκάλους.

Μπράβο! Το βρήκες!! :P

Πείτε την αλήθεια όλοι: ζηλεύουμε.

Δημοσ.

Και για να μη μπερδευόμαστε ας ορίσουμε ως φονταμενταλιστή τον άνθρωπο που βαριέται να χρησιμοποιήσει τον εγκέφαλό του.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

τις καλημέρες μου Mr. ClouD :-D

Δημοσ.
1227092278382mt0.gif

Βασικά Τούφα η μπλε και πράσινη μπάρα θα έπρεπε να ήταν πολυ ψιλότερα, στο ίδιο περίπου ύψος με την κοκκινη ;), γιατί οι αρχαίοι ξέραν πιο πολλά απο αυτά που θέλουν Κάποιοι να νομίζουμε οτι ξέρανε. Σορρυ για το οφφ-τοπικ ( το αντιθετο του greeklish ποιο ειναι??:rolleyes:) αλλα πρέπει να λέγονται κάποια πράγματα.

Δημοσ.

Αν ο κάθε εκπαιδευτικός διαμορφώνει το πρόγραμμα όπως θέλει τι θα γίνει στο τέλος; Αντι γραμματικής ο nerdoulas δάσκαλος θα μαθαίνει στα παιδιά greeklish, ο κουμμουνιστής θα αντικαταστίσει την πολιτική οικονομία με το κεφάλαιο του Marx και πάει λέγοντας.

Τα παραδείγματα σου είναι κάπως ατυχή.

Οι πολιτικές επιστήμες όπως παρουσιάζονται στα σχολεία (οχι στο δημοτικό φυσικά!) είναι μια καταγραφή των διαφόρων θεωριών. Φυσικά θα αναφέρεται και ο Μάρξ και ο Ανταμ Σμίθ και όλοι οι θεωρητικοί της επιστήμης.

Ακόμη και στα οικονομικά πανεπιστήμια διδάσκονται οι θεωρίες του Μαρξ. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κουμουνιστής και μέλος του ΚΚΕ για να τις διαβάσει.

Η διδαχή της θρησκείας όπως γίνεται στα σχολεία είναι καθαρά θέμα πίστης.

Δεν υπάρχει περίπτωση να διδάξει κάποιος όλες τις θρησκείες και να βάλει τα παιδιά να διαλέξουν. Απλά διδάσκεται μια και μόνο όπως γνωρίζουμε όλοι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Από την μια ο εκπαιδευτικός εφόσον επιλέξει να κάνει μάθημα σε σχολείο πρέπει να τηρεί τους όρους της ψωροκώσταινας (ήτοι του Ελληνικού Κράτους). Από την άλλη δεν είναι δυνατόν να διδάσκονται τα παιδιά ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ στο σχολείο... Η θρησκεία είναι πολύ προσωπικό πράγμα και δεν μπορούν να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου από τα 6 σου ότι ο Χριστούλης μας αγαπάει. Σκέτος προσυλιτισμός είναι και τίποτα άλλο...

βέβαια, εδώ οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι τι να λέμε τώρα...

Δημοσ.

Αλλο τα θρησκευτικά, που θα έπρεπε να διδάσκονται, γιατί είναι σχολείο και πρέπει να τα μαθαίνουμε όλα, και άλλο τα Χριστιανικά που διδάσκουν. Τον δάσκαλό μου τον θυμάμαι σαν παππά της εκκλησίας. Όλες τις παραβολές τις ήξερα απ'εξω (που λέει ο λόγος) τότε. Και ήξερα οτι όλες οι αλλες θρησκείες είναι του διαβόλου, είναι κακές και θα με οδηγήσουν στήν ΚΟΛΑΣΗ :devil: :devil:. Βουδισμός? Κοράνι? Ινδουισμός? Παγανιστές? Αθεοι? ΜΑΚΡΙΑ! Κοινώς ο δάσκαλός μου με απειλούσε οτι είτε θα πιστέψω σε κάτι που με αγαπάει, είτε θα καίγομαι για περίπου 15 εκατομμύρια χρόνια σε ένα καζάνι. Ισως αυτό απαρνήθηκε ο δασκαλάκος εδώ. Και καλά έκανε IMHO.

Δημοσ.
Αλλο τα θρησκευτικά, που θα έπρεπε να διδάσκονται, γιατί είναι σχολείο και πρέπει να τα μαθαίνουμε όλα, και άλλο τα Χριστιανικά που διδάσκουν. Τον δάσκαλό μου τον θυμάμαι σαν παππά της εκκλησίας. Όλες τις παραβολές τις ήξερα απ'εξω (που λέει ο λόγος) τότε. Και ήξερα οτι όλες οι αλλες θρησκείες είναι του διαβόλου, είναι κακές και θα με οδηγήσουν στήν ΚΟΛΑΣΗ :devil: :devil:. Βουδισμός? Κοράνι? Ινδουισμός? Παγανιστές? Αθεοι? ΜΑΚΡΙΑ! Κοινώς ο δάσκαλός μου με απειλούσε οτι είτε θα πιστέψω σε κάτι που με αγαπάει, είτε θα καίγομαι για περίπου 15 εκατομμύρια χρόνια σε ένα καζάνι. Ισως αυτό απαρνήθηκε ο δασκαλάκος εδώ. Και καλά έκανε IMHO.

Και εγώ δασκάλα της εκκλησίας είχα. Είχαμε ακούσει άπειρες ιστορίες για τα θαύματα των χριστιανών αγίων που πολεμούσαν τους Τούρκους αλλά και για το πως θα πάρουμε την «Πόλη» στο μέλλον.

Δεν είδα κανέναν τέτοιο δάσκαλο να λαμβάνει ποτέ επιπλήξεις ή να απολύεται.

Οπότε γιατί τόσο μένος στον δεδομένο δάσκαλο, που ζητάμε να απολυθεί γιατί έτσι είναι το σύστημα και πρέπει να διδάξει αυτό το μάθημα.

Από την άλλη πλευρά... είναι γνωστή η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα. Ο κάθε καθηγητής κανει οτι θέλει χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν. Με αυτή την λογική ενεργούν και οι πιο πολλοί δάσκαλοι-καθηγητές είτε είναι άθεοι είτε χριστιανοί είτε οτιδήποτε άλλο.

Δημοσ.
Και εγώ δασκάλα της εκκλησίας είχα. Είχαμε ακούσει άπειρες ιστορίες για τα θαύματα των χριστιανών αγίων που πολεμούσαν τους Τούρκους αλλά και για το πως θα πάρουμε την «Πόλη» στο μέλλον.

Δεν είδα κανέναν τέτοιο δάσκαλο να λαμβάνει ποτέ επιπλήξεις ή να απολύεται.

Οπότε γιατί τόσο μένος στον δεδομένο δάσκαλο, που ζητάμε να απολυθεί γιατί έτσι είναι το σύστημα και πρέπει να διδάξει αυτό το μάθημα.

Από την άλλη πλευρά... είναι γνωστή η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα. Ο κάθε καθηγητής κανει οτι θέλει χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν. Με αυτή την λογική ενεργούν και οι πιο πολλοί δάσκαλοι-καθηγητές είτε είναι άθεοι είτε χριστιανοί είτε οτιδήποτε άλλο.

Αυτό είναι που μου τη δίνει. Αφήνουμε αυτά που μας τσούζουν και είναι δύσκολα, και πιανόμαστε να φτιάξουμε τα εύκολα, δηλαδή εκκλησίες και τέτοια!!

Θες να φτιάξεις την εκκλησία? Απείλησε πως θα δώσεις στον Πατριάρχη τον έλεγχο της ελλαδικής εκκλησίας, κατάργησε το αυτόνομο του Αγίου Όρους και απείλησε πως είτε το χρήμα της εκκλησίας θα είναι διαφανές και θα φορολογείτε οποιαδήποτε ΜΗ φιλανθρωπική κίνηση ή θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός ολοκληρωτικά, και οι παπάδες να πληρώνονται από το παγκάρι!!

ΑΠΛΑ πράγματα.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...