Προς το περιεχόμενο

Τί είναι το DirectX;

delfini69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να εξηγήσει για ποιό λόγο είναι χρήσιμο το directX και γενικα οι εκδόσεις του; Αυτές τις μέρες πληροφορήθηκα πως κυκλοφόρησε το DirectX 9...

Αυτό που ξέρω εγώ είναι οτι το πρόγραμμα αφτό έχει αν κάνει με την κάρτα γραφικών, αλλα τπτ παραπάνω..Έχει καμιά επίδραση και στην RAM;;

Δημοσ.

Το dx9 έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικά χρόνια (με κάποιες "υποεκδόσεις"). Το dx10 (και 10.1) υπάρχει στα Vista και δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.

Χοντρικά και μπακάλικα ας πούμε ότι είναι κάποιου είδους "drivers" για τα γραφικά ορισμένων εφαρμογών (δεν έχει να κάνει μόνο με γραφικά αλλά και με ήχο κ.ά.) και κάθε τόσο βγαίνουν εκδόσεις με νέες δυνατότητες (αρκεί να υποστηρίζονται απ το hardware σου).

Δημοσ.

ακομη πιο χοντρικα χωρις αυτο μπορει να μην σου παιζουν τα dvd. οποτε τουμπεκι ψιλοκομμενο και εχε το

• Moderators
Δημοσ.
οποτε τουμπεκι ψιλοκομμενο και εχε το

Ετσι ετσι με αγριες διαθεσεις :devil: :lol:

Μονο με τους vga drivers τα dvd μια χαρα παιζουν (να ναι "καλα" η μαμα MS που στα XP εχει default προεγκατεστημενο το DX9 -DX 8.1 για SP1ή νεοτερα- και το 10 στα βιστα.) :-)

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές, το DirectX είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας των συσκευών εισόδου-εξόδου με τα προγράμματα που τις χρειάζονται.

Νομίζω ότι δίνει την δυνατότητα για την εμφάνιση και δημιουργία γραφικών, αναπαραγωγή ήχου, παιχνιδιού στο δίκτυο κτλ χωρίς να απασχολεί η εφαρμογή το λειτουργικό σύστημα.

Αν δώσεις DXDIAG στην Έναρξη->Εκτέλεση θα δεις περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...