Erunildo Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Χτες το Νοd μου εβγαλε ενα μηνυμα για καποιο μολυσμενο αρχειο το οποιο και εσβησα. Στην επομενη εκκινηση ομως ο υπολογιστης δεν εμπαινε στα windows. Φτανει μεχρι το σημα Win Xp με την μπαρα να γεμιζει και κανει επανεκκινηση(και το ιδιο πραμα συνεχεια). Δεν μπαινει ουτε σε safe mode βεβαια και η επιλογη με τις τελευταιες σωστες ρυθμισεις δεν κανει κατι. Σκεφτηκα να κανω repair απο το cd windows,αλλα δεν υπηρχε η επιλογη μεσα στο μενου. Υπαρχει μηπως καποιος τροπος να κανω επαναφορα συστηματος χωρις να μπω στα windows; Καμια αλλη ιδεα εκτος απο φορματ;
washcloud Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 ....ΥΠΑΡΧΕΙ τρόπος για να επαναφέρεις παλιότερα αρχεία του μητρώου - προϋποθέτει όμως τα εξής : α)να είχες το system restore ενεργοποιημένο (ΕΙΝΑΙ ενεργοποιημένο από default - άμα δεν άλλαξες κάτι ποτέ, εισ' οκ) β)άλλα windows (πχ να συνδέσεις τον δίσκο σου σε pc κάποιου φίλου ή να εγκαταστήσεις windows σε άλλο δίσκο ή partition αυτού που έχεις) Ξεκαθάρισε τα ανωτέρω, και βλέπουμε Σκεφτηκα να κανω repair απο το cd windows,αλλα δεν υπηρχε η επιλογη μεσα στο μενου ..ποιό "μενού" ; Η επιλογή να "περάσεις windows πάνω στα παλιά", δίνεται ΑΦΟΥ επιλέξεις με enter, την "εγκατάσταση windows", όταν η εγκατάσταση φορτώσει τα αρχικά αρχεία, και σου δώσει επιλογες Εγκατάσταση πατώντας enter Επιδιόρθωση μέσω recovery console πατώντας R (ΟΧΙ αυτό που θες εσύ) Η επιδιόρθωση (ξαναπέρασμα windows) γίνεται επιλέγοντας "εγκατάσταση" και enter, αποδοχή των όρων με f8, και ΜΕΤΑ σου βγάζει επιλογή για επιδιόρθωση μιας εγκατάστασης που βρήκε. (...αυτό που δλδ θες) Είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι έφτασες σε ΑΥΤΟ το σημείο ; (αν και έχω την εντύπωση ότι ΜΟΝΟ η αλλαγή του μητρώου με παλιότερο backup θα βοηθήσει - όπως όμως είπα χρειάζεται να ισχύουν οι 2 αρχικές προϋποθέσεις)
Erunildo Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 To system restore ειναι ενεργοποιημενο,και εχω και αλλο δισκο. Απλα ηθελα να αποφυγω καινουργιες εγκαταστασεις,παω για φορματ αν ειναι κατευθειαν. Στο cd των windows που εχω, φορτωνει κατευθειαν στην εγκατασταση των win,δεν εχει δηλαδη αποδοχη των ορων ή την επιδιορθωση πατωντας το R.
washcloud Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Aφού λοιπόν έχεις "πειραγμένα" win, ξέχνα το repair. Tη λογική "ωχ που να κάνω εγκατάσταση τώρα", δεν την καταλαβαίνω (δεν χρειάζεται να σκάβεις όσο εγκαθίστανται win...), αλλά είναι δική σου επιλογή - αν και ο ίδιος είπες "Καμια αλλη ιδεα εκτος απο φορματ ; ". Η τελευταία λύση (αν ενδιαφέρεσαι) είναι να κάνεις extract απ' το system volume information folder αρχεία του μητρώου, και να τα βάλεις στον φάκελο windows/system32/config (με την προϋπόθεση που λέγαμε ότι θα εγκαταστήσεις άλλα, μέσω των οποίων θα μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στον 1ο φάκελο). Αν έχεις ήδη κάποιο windows ή linux live cd, τότε γλυτώνεις την εν λόγω εγκατάσταση...
Erunildo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δεν ειναι τοσο η εγκατασταση των windows,αλλα περισσοτερο η εγκατασταση ολων των προγραμματων κτλ μετα που θελω να αποφυγω. Εχω 2-3 επεισοδια Dexter που δεν εχω προλαβει ακομα να δω,με φορματ θα ασχολουμαι :Ρ Τεσπα ευχαριστω,θα δω τι θα κανω τελικα..
washcloud Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2008 ...μα εγώ αυτό που είπα, είναι να κάνεις ΑΚΟΜΗ μία εγκατάσταση windows, σε άλλο δίσκο ή partition, για να μπορέσεις να πάρεις τα αρχεία του μητρώου που χρειάζεσαι από την τωρινή σου...δεν είπα να την σβύσεις την τελευταία...
Erunildo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Επιστρεφω αφου βρηκα λιγο χρονο να ασχοληθω... Αφου δεν βρηκα προχειρο καποιον σκληρο(αυτος που αναφερω παραπανω ειναι γεματος με διαφορα) να κανω αυτα που προτεινει ο washcloud,δοκιμασα να μπω στα win με μια usb edition. Δυστυχως δεν δουλεψε ουτε αυτο,κανει επανεκκινηση στο ιδιο σημειο. Βασικα θελω να μπω ωστε να παρω καποια αρχεια που θελω και να κανω τελικα μετα φορματ. Κατι αλλο να προτεινετε,μην παω να αγορασω σκληρο μονο για αυτο.. Και ερωτηση: Εχω 2 σκληρους εναν 250 Sata χωρις win,και εναν 80αρη ΙDE με την εγκατασταση. Δοκιμασα να μπουταρω με το stick και μονο τον 250αρη συνδεμενο,αλλα μου εβγαλε μηνυμα "Reboot or select proper boot device". Δεν θα επρεπε να δουλευει;
washcloud Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 ...εξαρτάται από διάφορα, από το BIOS της μητρικής σου, από την εγκατάσταση που έχεις στο stick...Είναι αλλού δοκιμασμένη αυτή ; Το BIOS έχει επιλογή για boot από άλλα media εκτός από HDD και optical drives ; Τα αρχεία που θες να μεταφέρεις, τί μέγεθος έχουν περίπου συνολικά ;
Erunildo Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Θελω να μεταφερω κυριως φωτογραφιες,και καποια μικρα αρχειακια.Η εγκατασταση δεν ειναι δοκιμασμενη απο εμενα προσωπικα,αλλα εκει που την βρηκα δεν υπηρχαν παραπονα. Το ΒΙΟS εχει και αλλες επιλογες για boot,αλλα το στικακι μου το βρηκε μεσα στα hard drives.Θα βρω απο αλλου τα win και θα ξαναδοκιμασω. Θεωρητικα ομως αυτο που προσπαθω πρεπει να δουλευει,ετσι;
athinoyla Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Επιστρεφω αφου βρηκα λιγο χρονο να ασχοληθω... Αφου δεν βρηκα προχειρο καποιον σκληρο(αυτος που αναφερω παραπανω ειναι γεματος με διαφορα) να κανω αυτα που προτεινει ο washcloud,δοκιμασα να μπω στα win με μια usb edition. Δυστυχως δεν δουλεψε ουτε αυτο,κανει επανεκκινηση στο ιδιο σημειο. Βασικα θελω να μπω ωστε να παρω καποια αρχεια που θελω και να κανω τελικα μετα φορματ. Κατι αλλο να προτεινετε,μην παω να αγορασω σκληρο μονο για αυτο.. Και ερωτηση: Εχω 2 σκληρους εναν 250 Sata χωρις win,και εναν 80αρη ΙDE με την εγκατασταση. Δοκιμασα να μπουταρω με το stick και μονο τον 250αρη συνδεμενο,αλλα μου εβγαλε μηνυμα "Reboot or select proper boot device". Δεν θα επρεπε να δουλευει; το θεμα ειναι να μεταφερεις τα δεδεμενα του 80 gb στον αλλο δίσκο?
washcloud Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Θεωρητικά, φυσικά. Μήπως όμως κάτι έχει πάει στραβά με την εγκατάσταση. Τα sticks χρειάζεται να διαμορφωθούν με κατάλληλο εεργαλείο για να είναι bootable.
antonl Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Θεωρητικά, φυσικά.Μήπως όμως κάτι έχει πάει στραβά με την εγκατάσταση. Τα sticks χρειάζεται να διαμορφωθούν με κατάλληλο εεργαλείο για να είναι bootable. Αγνοήστε με. Κάποιο απ αυτά κάνει;
Erunildo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Το στικ το διαμορφωσα με ενα προγραμματακι της ΗΡ σε NTFS,οπως λενε οι οδηγιες που βρηκα. Ναι,το θεμα ειναι να μεταφερθουν καποια αρχεια απο τον 80αρη.Απλα ο 250αρης εχει καποια πραματα που θελω,οποτε δεν μπορω να τον διαγραψω και να κανω αυτο που προτεινε ο washcloud.
Erunildo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Για οσους και αν ενδιαφερει,τελικα μπηκα στα Win με Live CD των XP. Για καποιο λογο με το στικακι δεν εβγαλα ακρη. Πηρα οτι ηθελα,εκανα φορματ και ολα τζετ τωρα. Τhanks και παλι σε οσους ασχοληθηκαν..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.