BadBoy Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα, νομίζω ότι ήρθε ο καιρός και για μένα να προβώ στην αγορά ενός νέου συστήματος. Καταρχάς να σας πω ότι είμαι της φιλοσοφίας του να αγοράζω κάτι καλό κάθε 2-3 χρόνια, παρά να κάνω αναβάθμιση κάθε 6 μήνες. Έχοντας αυτό στο νου, κατέληξα στο παρακάτω σύστημα: CASE - CoolerMaster Cosmos S - Black CPU - Intel Core I7-920 M/B - Asus P6T Deluxe RAM - Corsair RAM DDR3 4GB KIT 1600C9DHX PSU - Corsair 650W CMPSU-650TXEU HDD - Seagate 500GB HDD Συνολικό κόστος με ΦΠΑ: 1.200 € περίπου. Σε αυτά θα προστεθούν 2 σκληροί δίσκοι (500 + 400), DVDRW υπάρχουν ήδη και για κάρτα γραφικών θα χρησιμοποιήσω μια EVGA GTX280 που έχω. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν θα κάνω σε καμία περίπτωση o/c, ούτε θα προσθέσω δεύτερη κάρτα, θεωρώ πως το τροφοδοτικό είναι επαρκές. Παρόλ' αυτά κάθε διαφορετική άποψη σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο υποσύστημα, είναι φυσικά δεκτή. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 κλασικά αντί για τον 500gb Seagate τον 640gb Western Digital... γιατί επέλεξες dual channel kit και όχι tripple channel?
BadBoy Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 κλασικά αντί για τον 500gb Seagate τον 640gb Western Digital... γιατί επέλεξες dual channel kit και όχι tripple channel? Ναι, αλλά ο 500άρης έχει 32ΜΒ cache, ενώ ο 640 16ΜΒ. Με 1.4 ΤΒ συνολικό χώρο, δεν νομίζω να με πειράξει αν έχω 140GB λιγότερα. Όσο για το triple channel, δεν το γνώριζα, θα το ερευνήσω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 ο 640αρης είναι πιο γρήγορος από τον 500αρη λόγο μεγαλύτερων platters...FACT 2χ320gb ο πρώτος 2x250gb ο δεύτερος...
peacer Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 εάν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, συμπαθητικό και φρέσκο σύστημα
Dante80 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 ο 640αρης είναι πιο γρήγορος από τον 500αρη λόγο μεγαλύτερων platters...FACT 2χ320gb ο πρώτος 2x250gb ο δεύτερος... +1, μην κοιτάς καν την cache, ρίξε μια ματιά σε benchmarks σκληρών. Δεν τον αγοράζεις για πιο φθηνό τον 640αρη, τον αγοράζεις για πιο γρήγορο... Για τα υπόλοιπα, κλασσικά θα σου πω πως τα LGA 1366 κομμάτια δεν είναι για mainstream αναβάθμιση, αλλά για enthusiasts (*περίμενε ένα εξάμηνο για τα LGA 1156 ή αγόρασε τώρα 775 σύστημα), και καλό θα είναι να περιμένεις να πέσουν οι τιμές έτσι και αλλιώς. Ερώτηση, τι rig έχεις τώρα? Υποθέτω με την 280 πως δεν έχεις κανένα πρόβλημα με παιχνίδια, οπότε γιατί θέλεις την αναβάθμιση? Είναι κακή στιγμή τώρα...
pusher Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω ένα σύστημα με i7-920. Για τροφοδοτικό θα ήθελα κάποιο απ' τα νέα Revolution85+ της Enermax αλλά δε ξέρω ούτε πότε θα κυκλοφορήσει η σειρά ούτε που θα κυμαίνονται οι τιμές τους. Περιμένω να ακούσω από εσάς ποιες εταιρίες αυτή την εποχή βγάζουν ποιοτικά τροφοδοτικά με υψηλό efficiency. Ένα άλλο πρόβλημα που έχω ακόμη είναι στο θέμα της ψύκτρας του επεξεργαστή. Σίγουρα μία καλή επιλογή είναι η Ultra-120 eXtreme 1366 RT αλλά ούτε αυτή έχει κυκλοφορήσει. Περιμένω κι εδώ κάποια εναλλακτική πρόταση. (Iσάξια πάντα χωρίς να με ενδιαφέρουν διαφορές +/- 1 βαθμό. Δε με ενδιαφέρουν διαφορές μερικών πόντων στα benchmarks παρά η ουσιαστική αισθητή διαφορά). Για δίσκο εγώ θα πρότεινα κάποιον Caviar Black.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 δυστυχώς ο Caviar Black δεν βγήκε καλύτερος από τον Blue series 640gb... το PSU της Enermax που λες θα είναι κλασικά super overpriced...
pusher Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 δυστυχώς ο Caviar Black δεν βγήκε καλύτερος από τον Blue series 640gb... το PSU της Enermax που λες θα είναι κλασικά super overpriced... Με διπλάσια cache θα έχει κάποια διαφορά. Δε γίνεται... Εκτός κι αν την έχουν βάλει μόνο για φιγούρα και δε χρησιμοποιείται, πράγμα απίθανο! Προτείνετε καμιά άλλη καλή μάρκα τροφοδοτικού. Προσωπικά σκέφτομαι και το Chieftec CFT-1200G-DF το οποίο έχει 85% efficiency. Βέβαια δεν είναι από τις πρώτες φίρμες, αλλά το 500 της Chieftec που έχω έχει βγάλει 4,5 χρόνια λειτουργίας με μέσο όρο λιειτουργίας 14 ώρες την ημέρα χωρίς να έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Ακούω προτάσεις και για ψύκτρες.
BadBoy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 +1, μην κοιτάς καν την cache, ρίξε μια ματιά σε benchmarks σκληρών. Δεν τον αγοράζεις για πιο φθηνό τον 640αρη, τον αγοράζεις για πιο γρήγορο... Για τα υπόλοιπα, κλασσικά θα σου πω πως τα LGA 1366 κομμάτια δεν είναι για mainstream αναβάθμιση, αλλά για enthusiasts (*περίμενε ένα εξάμηνο για τα LGA 1156 ή αγόρασε τώρα 775 σύστημα), και καλό θα είναι να περιμένεις να πέσουν οι τιμές έτσι και αλλιώς. Ερώτηση, τι rig έχεις τώρα? Υποθέτω με την 280 πως δεν έχεις κανένα πρόβλημα με παιχνίδια, οπότε γιατί θέλεις την αναβάθμιση? Είναι κακή στιγμή τώρα... Το σύστημά μου το βλέπεις στην υπογραφή μου. Η GTX280 βρίσκεται σε ένα άλλο σύστημα που διαθέτουμε, απλά λόγω θορύβου, θα αναγκαστώ να την φορτωθώ εγώ. 775 δεν θα ήθελα, διότι είναι πλέον μια πλατφόρμα χωρίς μέλλον, οπότε δεν πιστεύω ότι αξίζει να δώσω χρήματα εκεί.
Dante80 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Μισό λεπτάκι...θέλεις να αναβαθμίσεις αυτό που έχεις στην sig?...αν ναι, μου είναι αδύνατον να σκεφτώ τον λόγο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.