Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει εξήγηση?

SirD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...

Αντιμετωπίζω το εξής...έχω δυο σταθερούς υπολογιστές. Στόχος η δημιουργία δικτύου που θα δίνει τη δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων και εκτυπωτών..καθώς και κοινή χρήση της adsl σύνδεσης που υπάρχει. Έχω συνδέσει τους δυο υπολογιστές πάνω στο ρούτερ...Το θέμα είναι ότι ενώ έχει στηθεί το δικτυο και βλέπει ό ένας υπολογιστής τον άλλο (τους έχω σε κοινή ομάδα)...το ίντερνετ είναι διαθέσιμο μόνο στον ένα από τους δυο...Τι πρέπει να ρυθμίσω για να είναι και το ίντερνετ διαθέσιμο και στους δυο?....(Λογικά αφού βλέπει ο ένας τον άλλο δεν θα έπρεπε να γίνεται ήδη...?...Τι μπορεί να συμβαίνει? )

• Moderators
Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι απλα.

Τους χωνεις στο ρουτερ (με τις ρυθμισεις της καρτας δικτυου στο default και για τα 2 pc).

Το ρουτερ τους δινει IP (τοπικη), και εαν κανεις share τα αρχεια θα μπορουν να τα μοιραζονται.

Αλλα πρεπει να προσεξεις 3-4 πραγματακια:

1) Τη πρωτη φορα που θα κανεις share καποιο αρχειο σε windows XP σου βγαινει ενας οδηγος. Εκει απλα επιλεγεις 'αυτο το pc συνδεεται σε εναν κεντρικο δρομολογητη' και 'κοινη χρηση αρχειων και εκτυπωτων' και μετα κλικ στο 'δε χρειαζεται να εκτελεστει ο οδηγος σε αλλα Pc, τα εχω ηδη ρυθμισει'.

Κανεις το ιδιο και στο αλλο pc.

2) Πρεπει να ανηκουν στην ιδια ομαδα εργασιας (οπως θες την ονομαζεις).

3) Αν δεις (μεσω ipconfig/all στη cmd) ή μεσω του μενου του ρουτερ οτι παιρνουν κανονικα ip (καλο θα ηταν να ειναι του στυλ 192.168.1.xxx), τοτε επρεπε να ειχαν και τα δυο αυτοματως ιντερνετ.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για την ανταπόκριση...Επειδή οι υπολογιστές είναι στο γραφείο...θα το τσεκάρω αύριο το πρωί. Από αυτά που έγραψες GeorgeMan...αυτό που πρέπει να τσεκάρω είναι το θέμα με τις ΙΡ...Θα δω από τις ρυθμίσεις του ρούτερ τι γίνεται με τις ΙΡ...και θα επανέλθω με νεότερα...Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση.

Λοιπόν...επανέρχομαι με νεότερα. Φίλε GeorgeMan στο 3) που κάνεις λόγο για τις ΙΡ που παίρνουν τα pc είναι όντως του στυλ 192.168.1.χχχ. Το θέμα όμως παραμένει....έχουν τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις (ίδιο όνομα ομάδας, αυτόματη απόδοση ΙΡ)...Βλέπει ο ένας τον άλλο μέσω LAN (όσον αφορά τα κοινόχρηστα αρχεία). Ο ένας έχει ιντερνετ...ο άλλος όμως όχι. Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται κάποια άλλη ρύθμιση?

Επίσης ξέχασα να αναφέρω το εξής περίεργο....το antivirus (Eset) στον υπολογιστή που δεν μπορεί να ανοίξει ιστοσελίδες...κάνει update! Τι στο καλό γίνεται...μπορεί να εξηγηθεί?

Δημοσ.

Κάτι άλλο που μπορώ να τσεκάρω?...Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια επιπλοκή σε αυτόν που δεν ανοίγει ιστοσελίδες και να χρειάζεται φορμάτ?...(απλά προσπαθώ να το αποφύγω το φορμάτ ή τελοσπάντων να γίνει μόνο αν έχουν εξαντληθεί όλες οι επιλογές....είναι θέμα χρόνου)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...