Προς το περιεχόμενο

ΑΣΕΠ και διορισμοί

karaap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να μου διευκρινίσετε μερικές απορίες που έχω σχετικά με τους διορισμούς μέσω γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Πχ για φιλόλογους

Έστω η προκήρυξη λέει για 100 φιλόλογους

Δίνουν γραπτό διαγώνισμα 500 άτομα

Οι διορθωτές των γραπτών διορθώνουν τα γραπτά και βγάζουν μια λίστα από το άριστα και κάτω ( με κριτήρια το γραπτό ,γλώσσες ,μεταπτυχιακό, διδακτορικό ,βαθμός πτυχίου )

1) Η ερώτηση μου είναι το ΑΣΕΠ θα προσλάβει τους πρώτους 100? (όπως έλεγε η προκήρυξη )

2) Υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες βάσει των οποίων δεν θα μπουν οι 100 πρώτοι αλλά άλλοι που είναι πιο κάτω στη λίστα επιτυχόντων ? (όπως οικογένεια , παιδιά , τεστ δεξιοτήτων , προϋπηρεσία, χρόνια ανεργίας κτλ )

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές... παίρνεις κάποια μόρια απο τον γραπτό διαγωνισμό, κάποια άλλα απο τον βαθμό του πτυχίου σου, από την προυπηρεσία σου... και διάφορα άλλα ανάλογα με την προκύρηξη. Προστίθενται όλα αυτά και μετά βγαίνει ο τελικός βαθμός σου.

Στις προκυρήξεις αναφέρονται αναλυτικά όλοι οι παράγοντες που δίνουν μόρια (π.χ εντοπιότητα, πολύτεκνοι κλπ.)

Δημοσ.

Αν ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς: Θα πάρει τους 60 πρώτους από όσους έχουν περάσει την βάση. Οι υπόλοιπες 40 θέσεις θα καλυφτούν από τους έχοντες προϋπηρεσία.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Μέχρι ποια ηλικία μπορείς να δίνεις ασεπ για εκπαιδευτικούς?

Δεν νομίζω ότι υπάρχει όριο ηλικίας. Για επιβεβαίωση, όμως μπορείς να κοιτάξεις τις προκηρύξεις του διαγωνισμού (υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ασεπ)

Δημοσ.

Αν πρόκειται για γραπτό διαγωνισμό, τότε ακόμα και το 5 τυπικά δεν σε εμποδίζει. Αρκεί να γράψεις πολύ καλά. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο απόφοιτος του 5, αυτός δηλαδή που πραγματικά με το ζόρι έβγαλε το πανεπιστήμιο είτε λόγω τεμπελιάς είτε λόγω ανικανότητας, δεν πρόκειται ποτέ να πιάσει το βαθμό που απαιτείται από το ΑΣΕΠ. Δεν αποκλείεται, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω πως μετά το πανεπιστήμιο θα κοπιάσει και θα αφιερώσει το χρόνο που απαιτείται. Το 7 είναι ένας βαθμός, που αν και δε δίνει προβάδισμα, σίγουρα δεν αποκλείει την πρόσληψη.

Σε ποια ειδικότητα αναφέρεσαι; Δεν έχουν όλες την ίδια αναλογία υποψηφίων/προσλαμβανομένων.

Δημοσ.

αν δεν ειναι μονο για μια συγκεκριμενη ειδικοτητα, το να μετρανε τον βαθμο πτυχιου ειναι τελειως αδικο γιατι αλλες σχολες ειναι πιο δυσκολες απο αλλες.

Δημοσ.

Το θέμα είναι περνάς χωρίς φροντιστήριο? Και αν ναι, αξίζει δεδομένου ότι πρέπει να πας κάποια χρόνια επαρχία και μισθό για μια ζωή το πολύ 1200?

Δημοσ.

Ασφαλώς περνάς χωρίς φροντιστήριο. Εγώ πέρασα χωρίς φροντιστήριο, όσους γνωρίζω να προσλήφθηκαν με το ΑΣΕΠ πέτυχαν χωρίς φροντιστήριο. Πειθαρχία και μέθοδο χρειάζεται.

Για τα χρήματα τι να σου πω; Αν δεν αγαπά αυτή δουλειά, μην το επιχειρήσει ο/η φίλος/η σου. Ως επένδυση μοιάζει υψηλού ρίσκου και χαμηλής απόδοσης. Στην εργασία του θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, από την αδιαφορία της υπηρεσίας και τη "δικτατορία του παλιού" μέχρι τη γενικότερη απαξίωση της παιδείας/εκπαίδευσης στην κοινωνία.

Από την άλλη προσφέρει και ικανοποίηση, που σε λίγα επαγγέλματα συναντά κανείς. Ο σεβασμός, η αγάπη και εμπιστοσύνη των μαθητών, αν και όταν τα κατακτήσεις, σε αποζημιώνουν.

Προσπάθησα δύο φορές και αφιέρωσα σχεδόν δύο χρόνια προετοιμασίας συνολικά. Παρά τις καθημερινές εξωδιδακτικές δυσκολίες και την καθημερινή προετοιμασία, δεν το έχω μετανιώσει στιγμή.

Αν, όμως, ο/η φίλος/η ελπίζει να αράξει, καλύτερα να κάνει κάτι άλλο. Θα τον σιχαθούν οι μαθητές, οι συνάδελφοι του και τελικά ο ίδιος τον εαυτό του. Εκτός βέβαια αν είναι γυμναστής :-D.

Δημοσ.
Ασφαλώς περνάς χωρίς φροντιστήριο. Εγώ πέρασα χωρίς φροντιστήριο, όσους γνωρίζω να προσλήφθηκαν με το ΑΣΕΠ πέτυχαν χωρίς φροντιστήριο. Πειθαρχία και μέθοδο χρειάζεται.

Για τα χρήματα τι να σου πω; Αν δεν αγαπά αυτή δουλειά, μην το επιχειρήσει ο/η φίλος/η σου. Ως επένδυση μοιάζει υψηλού ρίσκου και χαμηλής απόδοσης. Στην εργασία του θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, από την αδιαφορία της υπηρεσίας και τη "δικτατορία του παλιού" μέχρι τη γενικότερη απαξίωση της παιδείας/εκπαίδευσης στην κοινωνία.

Από την άλλη προσφέρει και ικανοποίηση, που σε λίγα επαγγέλματα συναντά κανείς. Ο σεβασμός, η αγάπη και εμπιστοσύνη των μαθητών, αν και όταν τα κατακτήσεις, σε αποζημιώνουν.

Προσπάθησα δύο φορές και αφιέρωσα σχεδόν δύο χρόνια προετοιμασίας συνολικά. Παρά τις καθημερινές εξωδιδακτικές δυσκολίες και την καθημερινή προετοιμασία, δεν το έχω μετανιώσει στιγμή.

Αν, όμως, ο/η φίλος/η ελπίζει να αράξει, καλύτερα να κάνει κάτι άλλο. Θα τον σιχαθούν οι μαθητές, οι συνάδελφοι του και τελικά ο ίδιος τον εαυτό του. Εκτός βέβαια αν είναι γυμναστής :-D.

Τι έδωσες?? Πόσα χρόνια πρέπει να πας μακρυά από τον τόπο σου? (επαρχία)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...