Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για νέο PC

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το PC που έχω τώρα έχει επεξεργαστή P4 3.0 GHz overclocked στα 3.7 GHz και κάρτα γραφικών 3850. Κατά τη γνώμη μου είναι καιρός για αναβάθμιση. Το νέο PC θα πρέπει να τα βγάζει πέρα και με απαιτητικές εφαρμογές π.χ. video encoding, gaming κλπ.

Παραθέτω τη σύνθεση στην οποία έχω καταλήξει και περιμένω τις γνώμες σας οι οποίες πρέπει να ικανοποιούν τις παρακάτω συνθήκες:

- αντικατάσταση κάποιου part με άλλο εφόσον το προτεινόμενο είναι ίδιας ή μεγαλύτερης απόδοσης και έχει ίση η μικρότερη τιμή

- αντικατάσταση ενός part με άλλο εφόσον το νέο έχει ναι μεν μεγαλύτερη τιμή (παραπλήσια βέβαια της αρχικής) αλλά πολύ καλύτερη απόδοση από το αρχικό

- αντικατάσταση ενός part με άλλο εφόσον το νέο είναι αρκετά φθηνότερο και δεν απέχει πολύ σε απόδοση από αυτό της αρχικής σύνθεσης

1. PSU: Chieftec 1200W

2. Μητρική: Asus P6T Deluxe

3. CPU: Intel Core I7-920

4. RAM:Transcend 2GB DDR3-1333 Ram x3 για το tripple channel

5. Κάρτα γραφικών: Sapphire 4870

6. HDD: Western Digital 1TB Caviar Black

7. Οθόνη: LG W2242P-SF TFT Monitor 22''

Κλείνοντας να τονίσω ότι σκοπεύω να βγάλω 3-4 χρόνια με το PC με καμιά ψιλοαναβάθμιση ενδιάμεσα. Περιμένω τις προτάσεις σας!

• Super Moderators
Δημοσ.

γιατί 1200W PSU? τι θα βάλεις πάνω του? σίδερο για τα ρούχα? :o

με ένα 600αρι είσαι καλυμμένος και με το παραπάνω...

Δημοσ.
γιατί 1200W PSU? τι θα βάλεις πάνω του? σίδερο για τα ρούχα? :o

με ένα 600αρι είσαι καλυμμένος και με το παραπάνω...

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Το συγκεκριμένο το διάλεξα με το εξής σκεπτικό:

- Κάνει μόνο 199 €, ενώ τα άλλα 1200 κάνουν +100 € ή ακόμη παραπάνω. Επίσης για ένα 850 πρέπει να δώσεις μόνο 30 - 50 € λιγότερα από αυτό.

- Για να είμαι καλυμμένος σε μελλοντικές αναβαθμίσεις. Ίσως κάποτε πάω σε SLI / Crossfire και δεν έχω ιδέα ποιες θα είναι οι απαιτήσεις των νέων καρτών + του ότι θα ασχοληθώ με OC όταν πάρω κάποια ψύκτρα της προκοπής.

Σίγουρα είναι τσιμπημένα τα Watt για το σύστημα αλλά πιστεύω ότι και λόγο της τιμής του δεν είναι κακή αγορά.

Α και μία ερώτηση. Ο επεξεργαστής που θέλω έρχεται με την stock ψύκτρα έτσι;

• Super Moderators
Δημοσ.

και δεν σε προβλήματίζει η τιμή του? ότι ίσως δεν είναι τόσο καλό όσο τα άλλα? :o

χίλιες φορές να πάρεις το PC Power & Cooling 750w που κάνει 130 euro παρά το 1200αρι Chieftec...

ναι είναι η boxed έκδοση άρα έχει ψύκτρα

Δημοσ.
και δεν σε προβλήματίζει η τιμή του? ότι ίσως δεν είναι τόσο καλό όσο τα άλλα? :o

χίλιες φορές να πάρεις το PC Power & Cooling 750w που κάνει 130 euro παρά το 1200αρι Chieftec...

Sirtec είναι ουσιαστικά. Μόνο η φίρμα αλλάζει.

Αυτό το μοντέλο είναι:

http://www.sirtec.com/?id=rocksolid1200

Καλά review έχω διαβάσει γι' αυτό.

Επίσης 4 χρόνια που έχω ένα 500W Chieftec δεν είχα κάποιο πρόβλημα ούτε και με το OC. Αν και δε θυμάμαι τιμές κι εκείνο ήταν σημαντικά φθηνότερο από τα υπόλοιπα 500W. Ούτε στις διακοπές ρεύματος (και ήταν μία περίοδος με αρκετές λόγω απεργίας της ΔΕΗ) είχα πρόβλημα. UPS δεν έχω μόνο μία πρίζα ασφαλείας MGE.

Τέλος ακόμη και να μη δίνει τα Watt που λέει σίγουρα θα δίνεις περισσότερα από ένα 750άρι.

Δε ξέρω βέβαια αν στα θέματα ποιότητας παίζουν και τα συστήματα ασφαλείας του τροφοδοτικού όπως Over Voltage και Over Current protection. Πάντως το PC όπως ήδη ανέφερα συνδέεται στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω πρίζας ασφαλείας που παρέχει αυτές τις προστασίες.

Δημοσ.
εγώ πάντως σου προτείνω το PCP&C...

Για λόγους αξιοπιστίας;

ΟΚ. Πάντως και στο thelab καλά λόγια λένε για το συγκεκριμένο μοντέλο και η προσωπική μου εμπειρία από το Chieftec που έχω είναι εδώ και 3,5 χρόνια μια χαρά.

Επαναλαμβάνω την ερώτηση που έκανα παραπάνω για τον επεξεργαστή της σύνθεσης μου. Έρχεται με τη stock ψύκτρα; Αν ναι και ψύκτρα να έπαιρνα άλλη πάλι την boxed έκδοση θα προτιμούσα αφού κάνει μόνο 4€ παραπάνω από την tray έκδοση.

Δε μου λες ThReSh θα άλλαζες κάτι από την υπόλοιπη σύνθεση; Έστω και μικροπράγματα. Π.χ. να έπαιρνες την 4870 από άλλο κατασκευαστή.

• Super Moderators
Δημοσ.
Δε μου λες ThReSh θα άλλαζες κάτι από την υπόλοιπη σύνθεση; Έστω και μικροπράγματα. Π.χ. να έπαιρνες την 4870 από άλλο κατασκευαστή.

μπα οκ είναι...

Επαναλαμβάνω την ερώτηση που έκανα παραπάνω για τον επεξεργαστή της σύνθεσης μου. Έρχεται με τη stock ψύκτρα; Αν ναι και ψύκτρα να έπαιρνα άλλη πάλι την boxed έκδοση θα προτιμούσα αφού κάνει μόνο 4€ παραπάνω από την tray έκδοση.

Δημοσ.

Συγγνώμη μου διέφυγε η απάντηση...

Πάντως για τις κάρτες γραφικών έχω μία απορία. Κοιτάζω αυτό το review από το tom's hardware και βλέπω ότι η 3870 σε CF βγάζει περισσότερα FPS από την 4870 σε αντίστοιχη διάταξη. Τι παίζει; Δεν είναι σωστή η μέτρηση;

Και για να κλείσω με τις απορίες μου κάνω ακόμη 2 ερωτήσεις.

Για τη συγκεκριμένη οθόνη και για όλη τη σειρά W η LG λέει ότι είναι ιδανική για γραφείο. Για τη σειρά L λέει λέει ότι είναι ιδανική για ταινίες και gaming. Αυτά τα επισημαίνουν και κάποια άλλα μέλη στο forum "Οθόνες". Η απορία μου είναι η εξής: Οι οθόνες και των 2 σειρών έχουν ίδιο panel και παραπλήσια χαρακτηριστικά. Υπάρχει κάτι λοιπόν που τις διαφοροποιεί ή πρόκειται καθαρά για θέμα marketing; (Ρώτησα ήδη στο κατάλληλο forum αλλά επειδή δεν πήρα ακόμη απάντηση το ρωτάω κι εδώ).

Πόσο χρήσιμο είναι ένα UPS; Δεδομένου ότι και το τροφοδοτικό και η πρίζα παρέχουν προστασία από αυξημένη τάση ή ρεύμα έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο από το ότι σου δίνει χρόνο να αποθηκεύσεις την εργασία που κάνεις τη στιγμή της διακοπής;

Δημοσ.

Παιδια συγνωμη που θα πω ενα offtopic .

ΠΩΩΩΩ υπαρχουν και 1200W τροφοδοτικα?

η σκουπα μου ειναι 1200W και ειναι τερας....

Τελος του Offtopic.

Φιλε η συνθεσουλα που εκανες νομιζω σε βγαζει μια χαρα τα 3 χρονακια και μη σου πω χωρις αναβαθμιση.

Τι τελικο ποσο εβγαλες?

Δημοσ.
Παιδια συγνωμη που θα πω ενα offtopic .

ΠΩΩΩΩ υπαρχουν και 1200W τροφοδοτικα?

η σκουπα μου ειναι 1200W και ειναι τερας....

Τελος του Offtopic.

Φιλε η συνθεσουλα που εκανες νομιζω σε βγαζει μια χαρα τα 3 χρονακια και μη σου πω χωρις αναβαθμιση.

Τι τελικο ποσο εβγαλες?

1500 χωρίς θήκη και έξτρα κάρτα ήχου. Θα χρησιμοποιήσω τα παλιά. Αυτός είναι και ο σκοπός να κρατήσει και να τα βγάλει τα λεφτά του. Αφού έβγαλα 3,5 χρόνια με P4 πιστεύω ότι θα βγάλω άλλα τόσα και με τον i7.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...