Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρεις ποιο είναι το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα;

Όταν ο αστυνομικός κάνει σωστά τη δουλειά του, τυχόν ρισκάροντας και την ίδια του τη ζωή in the process, το ακούμε για 30 δευτερόλεπτα σαν όγδοη είδηση σε κάποιο δελτίο, και αν.

Όταν ο αστυνομικός όμως κάνει μαλακία, κάθε είδους, στήνεται ολόκληρο λαϊκό δικαστήριο, δικαίως ή αδίκως, με παραπληροφόρηση από κάθε πλευρά. Και από εκεί και έπειτα αρχίζουν τα όργανα. Μάντεψε ποιοί φταίνε για αυτό; Κυρίως όσοι ακούνε για επεισόδια και τρίβουν τα χέρια τους που θα τους τρώμε στη μάπα στο γυαλί για τις επόμενες 5 ώρες.

Αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα επαγγέλματα.

Αστυνομικούς, γιατρούς, ταξιτζήδες κ.λπ.

Όταν ήδη υπάρχει προκατάληψη προς μια ομάδα ατόμων, η υπόθεση είναι χαμένη εξ'αρχής.

Βέβαια όλα αυτά παύουν να ισχύουν μόλις εμείς οι ίδιοι αισθανθούμε κίνδυνο eh;

Ξεκινώ χαιρετίζοντας την κοινότητα του insomnia, στην οποία συμμετέχω αρκετό καιρό διαβάζοντας πολλά θέματα, πληροφορίες και απόψεις, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε τύχει να εκφραστώ για κάτι.

Το κύριο πρόβλημα φίλε μου δεν είναι αυτό που λες. Δυστυχώς οι αρνητικές αναφορές στην αστυνομία είναι περισσότερες και εντονότερες, γιατί οι ίδιοι το προκαλούν. Όταν πριν λίγο καιρό μου έκλεψαν το αυτοκίνητο κάτω από το σπίτι μου, και το διαπίστωσα βγαίνοντας στο μπαλκόνι, πήρα τηλέφωνο την αστυνομία. Ξέρεις τι μου απάντησαν? ''Ελάτε από το τμήμα να κάνετε καταγγελία." Όταν τους είπα ότι η κλοπή πρέπει να έγινε το πολύ 5 λεπτά πριν, κι ότι πρέπει να στείλουν κάποιον μήπως προλάβουμε τον κλέφτη, μου επανέλαβε την προηγούμενη απάντηση και μου το έκλεισε. Πως να έχω εμπιστοσύνη μετά?

Θες άλλο γεγονός? Την παρασκευή, πηγαίνοντας προς τη συναυλία των Στέρεο Νόβα, περπατούσαμε στην Πέτρου Ράλλη που ήταν κλειστή. Περνώντας λοιπόν μπροστά από παρατεταγμένους αστυνομικούς (ή ΜΑΤ ή ότι άλλο είναι, δεν τους ξεχωρίζω), ένας από αυτούς είχε το αυτόματό του στραμμένο προς τον κόσμο που περνούσε, και μιλάμε για πλήθος, έτσι? Σκέφτηκα να του πω να το χαηλώσει, γιατί δε θέλει και πολύ να εκπυρσοκροτήσει κατά λάθος. Αλλά μετά λέω, γιατί να μπλέξω και να με τραβάνε στομήμα για εξακρίβωση? Αυτή η παθητική συμπεριφορά όλων μας είναι το κύριο πρόβλημα κατα την άποψή μου. Και αν δεν ξυπνήσουμε, τα πράγματα δυστυχώς θα χειροτερέψουν. Δε βάζω όλους τους αστυνομικούς στο ίδιο καζάνι, αλλά πολλοί από αυτούς έχουν περάσει τα όρια πλέον, βασιζόμενοι στην ατιμωρησία.

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
[

2ον) Οι μαθητές άλλο που δεν θέλουν τζερτζελέ. Είναι στην φύση τους τι να κάνουμε. Σας το λέω με υπογραφή, ότι τις καταλήψεις τόσα χρόνια δεν τις κάνουμε οι μαθητές που έχουν όραμα. Τις κάνουνε αυτοί που μένουν στις ίδιες τάξεις. Αυτοί είναι που κόπτονται για καλύτερα βιβλία και καλύτερες αίθουσες? Κατ'επεκτασι το ίδιο συμβαίνει και τώρα...

.

Μιλας με τοση βεβαιοτητα για μια ομαδα ανθρωπων την οποια δεν γνωριζεις εξ ολοκληρου, Ολοι υπηρξαμε μαθητες. Μην αναπαραγεις κλισαρισμενες αντιληψεις.

Δεν λεω οτι οι καταληψεις ειναι παντοτε ο δρομος που θα οδηγησουν σεκει που πρεπει ή οτι δεν γινονται και για χαβαλε αλλα... μην υπογραφεις κιολας

Δημοσ.

Καλωσήρθες poesie noire :)

Καλά το οτι μεγάλη μερίδα των αστυνομικών είναι μπάτσοι, με όλη την έννοια του όρου, αυτό το ξέρουμε. Το θέμα είναι πως υπάρχει προκατάληψη προς όλους ανεξαρτήτως Από τον ΜΑΤατζή με το κράνος και το stick μέχρι τον μουστάκια τροχονόμο στην Κηφησίας. Δεν θα κρίνω αν αυτό γίνεται δίκαια ή άδικα, απλά αυτό από μόνο του αρκεί να εντείνει το ήδη τεταμένο κλίμα.

Δημοσ.
Μιλας με τοση βεβαιοτητα για μια ομαδα ανθρωπων την οποια δεν γνωριζεις εξ ολοκληρου, Ολοι υπηρξαμε μαθητες. Μην αναπαραγεις κλισαρισμενες αντιληψεις.

Δεν λεω οτι οι καταληψεις ειναι παντοτε ο δρομος που θα οδηγησουν σεκει που πρεπει ή οτι δεν γινονται και για χαβαλε αλλα... μην υπογραφεις κιολας

Ακριβώς όλοι υπήρξαμε μαθητές, και ξέρουμε ποιοι κάναν τις καταλήψεις. Ποιοί τις φυλάγαν τα βράδυα, και βέβαια ποιοί τα καίγαν όλα και καταστρέφαν μέσα τις αίθουσες. Αν το αμφισβητείς να το κουβεντιάσουμε. Νομίζω όχι ο μαθητής που διάβαζε για να περάσει δάσκαλος πάντως. Σε 2 σχολεία που ξέρω προσωπικά, πρώτοι ήταν παλικάρια ήδη είχαν μείνει στην ίδια τάξη. Και το 2ο λύκειο αθηνών που πήγαινα, ήταν σχολείο μπουμπούκι, δεν θέλω να πώ λεπτομέρειες, ψάξε Facebook, να βρείς το γκρουπ του.

Ίσως υπήρχαν και εξαιρέσεις, ελαχιστότατες όμως. Επιμένω πώς τις καταλήψεις τις κάναν όχι όσοι νοιάζονταν. Τις κάναν όσοι το είχαν ήδη γραμμένο το σχολείο, και ψάχναν για δικαιολογίες (πιο καθαρές τουαλέτες) να χάσουν μάθημα και να γίνει τζερτζελές. Και οι άλλοι απλά βολεύονταν. (και μην ακούσω ότι δεν βολεύουν τους πάντες... μαθητές κολόπαιδα, μαθητές φυτά -διαβάζουν καλύτερα σπίτι-, καθηγητές όλους.)

Δημοσ.

Mη το λες.. Για το μάθημα γίνονται όλα, και είναι και κάτι σαν έθιμο πλέον...

Αν έβλεπες στην τηλεόραση στις φετινές καταλήψεις, πήαν απο ενα κανάλι σε ενα σχολείο να ρωτήσουν τους λόγος κατάληψης, και είναι 5-6 παιδια γυρισμένα ανάποδα, και αυτός που ήταν στην άκρη σηκώνει ενα χαρτί τουαλέτας και λέει πως δεν τους αρέσει το λευκό χαρτί αλλα θέλουν κάποιο με σχέδιο,

ας μή κρυβόμαστε...!

συμφωνώ απόλυτα με τον Deorum

Δημοσ.

Οπως κι αν εχουν τα πραγματα απο αυτη την κατασταση ΕΓΩ

οπως και αλλοι αθωοι συμπολιτες

αυτης της σκατοχωρας της αρπαχτης και της λοβητουρας

Επαθα χοντρη ζημια για το μεγεθος μου.........

1100 ευρω λαχεια μου εμειναν γιατι τα κολοπαιδα που το παιζουν ''επαναστατες'' του κ....υ

εκαναν συγκεντρωση στην ομονοια και εγω φοβουμενος τυχον επεισοδια και κινδυνο της σωματικης μου ακεραιοτητας εφυγα με τα λαχεια και πηγα σπιτι μου ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ οπως και χθες ΝΩΡΙΣ

Περιμενα απο αυτο το Κ...ΟΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ για μια - δυο μερες (λογω της τεταμενης καταστασης εις ματην)

Αλλα μονο να μας τα παιρνουν ξερουν και τιποτα αλλο@#$#@%^?><*&&^%$#@ .......

Τεσπα ελπιζω να κερδισω τωρα κανενα λαχειο

μπας και τα παρατησω και δεν ΞΑΝΑΔΩ ποτε την ΟΜΟΝΟΙΑ ........

Θα κανω καλα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ........ ΦΕΤΟΣ

Δημοσ.
Ακριβώς όλοι υπήρξαμε μαθητές, και ξέρουμε ποιοι κάναν τις καταλήψεις. Ποιοί τις φυλάγαν τα βράδυα, και βέβαια ποιοί τα καίγαν όλα και καταστρέφαν μέσα τις αίθουσες. Αν το αμφισβητείς να το κουβεντιάσουμε. Νομίζω όχι ο μαθητής που διάβαζε για να περάσει δάσκαλος πάντως. Σε 2 σχολεία που ξέρω προσωπικά, πρώτοι ήταν παλικάρια ήδη είχαν μείνει στην ίδια τάξη. Και το 2ο λύκειο αθηνών που πήγαινα, ήταν σχολείο μπουμπούκι, δεν θέλω να πώ λεπτομέρειες, ψάξε Facebook, να βρείς το γκρουπ του.

Ίσως υπήρχαν και εξαιρέσεις, ελαχιστότατες όμως. Επιμένω πώς τις καταλήψεις τις κάναν όχι όσοι νοιάζονταν. Τις κάναν όσοι το είχαν ήδη γραμμένο το σχολείο, και ψάχναν για δικαιολογίες (πιο καθαρές τουαλέτες) να χάσουν μάθημα και να γίνει τζερτζελές. Και οι άλλοι απλά βολεύονταν. (και μην ακούσω ότι δεν βολεύουν τους πάντες... μαθητές κολόπαιδα, μαθητές φυτά -διαβάζουν καλύτερα σπίτι-, καθηγητές όλους.)

Σε 2 σχολεια... ακριβως. Υπαρχουν χιλιαδες και ακομη περισσοτεροι μαθητες.

Καθε εποχη, περιπτωση ειναι ξεχωριστη. πχ το 98 ναι παρα πολλοι κανανε καταληψεις για... να κανουν η ηταν υποκινημενες. Ποιος ομως σημερα δεν παραδεχεται οτι το συστημα εκπαιδευσης ειναι χειροτερο απο οτι ητανε, οτι ολοι μας εχουμε δωσει εκατομμυρια στην παραπαιδεια, οτι η τριτη λυκειου εχει καταντησει ενας πανελληνιος διαγωνισμος και οχι σχολειο.

Καταληψεις γιατι δεν μας παμε τριημερη ε... παντα θα γινονται γιατι ολοι εχουν ορεξη για χαβαλε.

Δημοσ.
Να τα δείχνουν και να τα παραδείχνουν.

Αλλά πιστεύεις ότι τα δείχνουν με την ίδια βαρύτητα, πιστεύεις ότι αρκεί η βλακεία ενός, για τέτοιο ξεσηκωμό? Μας βλέπουν οι ξένοι και νομίζουν ότι έχουμε κανά ολοκληρωτικό πολίτευμα, ενώ έχουμε ακριβώς το αντίθετο.

και βεβαια δεν αρκει ενας ειναι χιλιαδες περιστατικα που συμβαινουν καθε μερα στον καθενα μας και βγαζουμε το σκασμο και κανουμε μοκο και γλειφουμε τον τροχονομο μη μας γραψει κλπκλπ

που περνας εξω απο το ΜΠΑΤΣΟΚ και σε βριζουν και σου επιτιθονται χωρις λογο

(και ναι ειναι αληθεια δεν το βγαζω απο το μυαλο μου δε μιλαω δυνητικα!)

ακομα πιο σοβαρα που δε βγαινουν ποτε προς τα εξω επειδη τα θυματα ειναι μεταναστες αντι-κατι, πρεζακια κλπκλπ

και σε ρωταω και περιμενω απαντηση

αν κανουν ολα αυτα που κανουν οι μπατσοι με τις πλατες της δικαιοσυνης και της εκαστοτε κυβερνησης στην ομονοια και στο συνταγμα,

εχεις σκεφτει ποτε τι κανουν μεσα στις κλουβες και τα ΑΤ;;

σου εχει περασει ποτε αυτο απο το μυαλο;;

Διαβάζω σε ξένα φόρουμ, police is killing innocent boys, λες και έχουμε σκοτώσει καμιά 50ριά ως τώρα. Τι βαρύτητα δίνεις είναι το θέμα.

Αλλά ξαναλέω, αυτός που πιστεύει ό,τι πιστεύει (εκεί είναι το ζουμί) το πίστευε πριν την είδηση της δολοφονίας. Απλά αυτό περίμενε να το ακούσει για να πεί στους άλλους να είχα δίκιο. Με πιάνετε?

ποσα κορμια πρεπει να πεσουν για να εχει ενα θεμα βαρυτητα;;

την ερωτηση να τη κανεις και στον εαυτο σου και να σκεφτεις γιατι δεν εμαθες ποτε τι γινετε και γιατι δεν εδωσες βαρυτητα σε αλλα περιστατικα;;

γιατι περιστατικα υπαρχουν!!

Έτσι και εδώ, την άποψη τους για την αστυνομία την έχουν απο πριν. Μεμονόμενο είναι το περιστατικό σύλληψης δραστών για αυτούς, και η δολοφονία του παιδιού είναι "είδατε? έχουμε δίκιο, είναι γουρούνια".

Δεν είμαι κοινωνιολόγος να σας πώ απο πού πηγάζει αυτή η παγιωμένη αντίληψη σε μερικούς. Πάντως σίγουρα όχι σε αυτά τα περιστατικά που κατα καιρούς συμβαίνουν.

με αυτο που λες αποδεχεσαι την ανικανοτητα της ΕΛ.ΑΣ

οταν καταφερνουν και κανουν τη δουλεια τους, οπως ολοι κανουμε καθημερινα θα πρεπει να γινει και ειδηση!!

δηλαδη ειναι ειδηση οταν η αστυνομια κανει σωστα τη δουλεια της

Δημοσ.

Η Ελληνική αστυνομία απλά είναι ανίκανη και ένα μεγάλο μέρος αυτών που είναι στην πρώτη γραμμή είναι γιδοβοσκοί. Αλλά που είναι το περίεργο? Αφού τίποτα δεν λειτουργεί σωστά σ' αυτή τη χώρα γιατί να λειτουργεί η αστυνομία? Πάλι καλά που έχουμε και τον στρατό lol

Δημοσ.
Mη το λες.. Για το μάθημα γίνονται όλα, και είναι και κάτι σαν έθιμο πλέον...

Αν έβλεπες στην τηλεόραση στις φετινές καταλήψεις, πήαν απο ενα κανάλι σε ενα σχολείο να ρωτήσουν τους λόγος κατάληψης, και είναι 5-6 παιδια γυρισμένα ανάποδα, και αυτός που ήταν στην άκρη σηκώνει ενα χαρτί τουαλέτας και λέει πως δεν τους αρέσει το λευκό χαρτί αλλα θέλουν κάποιο με σχέδιο,

ας μή κρυβόμαστε...!

συμφωνώ απόλυτα με τον Deorum

Ε επειδη το εδειξε η τηλεοραση τι σημαινει? Και εγω ειδα εκπομπη που καταληψιας υποστηριζε τις αποψεις του καλυτερα απο συνδικαλιστη.

Δεν σημαινει τιποτε αυτο που ειδα εγω ουτε αυτο που ειδες εσυ, Η πραγματικοτητα δεν αρχιζει ουτε τελειωνει εκει που δειχνει η TV

Δημοσ.

o εισαγγελατος ειπε οτι καποιος αστυνομικος πυροβολησε στο και τωρα καθεται και λεει δεν επρεπε να πυροβολησει γιατι πυροβολησε. ε πως να δουλεψει η αστυνομια οταν εχει ολα αυτα τα λαικα δικαστηρια να την περνανε απο κοσκινο?

Δημοσ.
Οπως κι αν εχουν τα πραγματα απο αυτη την κατασταση ΕΓΩ

οπως και αλλοι αθωοι συμπολιτες

αυτης της σκατοχωρας της αρπαχτης και της λοβητουρας

Επαθα χοντρη ζημια για το μεγεθος μου.........

1100 ευρω λαχεια μου εμειναν γιατι τα κολοπαιδα που το παιζουν ''επαναστατες'' του κ....υ

εκαναν συγκεντρωση στην ομονοια και εγω φοβουμενος τυχον επεισοδια και κινδυνο της σωματικης μου ακεραιοτητας εφυγα με τα λαχεια και πηγα σπιτι μου ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ οπως και χθες ΝΩΡΙΣ

Περιμενα απο αυτο το Κ...ΟΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ για μια - δυο μερες (λογω της τεταμενης καταστασης εις ματην)

Αλλα μονο να μας τα παιρνουν ξερουν και τιποτα αλλο@#$#@%^?><*&&^%$#@ .......

Τεσπα ελπιζω να κερδισω τωρα κανενα λαχειο

μπας και τα παρατησω και δεν ΞΑΝΑΔΩ ποτε την ΟΜΟΝΟΙΑ ........

Θα κανω καλα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ........ ΦΕΤΟΣ

κατι τετοια post διαβαζω και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι:mad:.του να σου πω ρε

axaxouxa υπομονη,υπαρχουν και χειροτερα.:-)

Δημοσ.
Ε επειδη το εδειξε η τηλεοραση τι σημαινει? Και εγω ειδα εκπομπη που καταληψιας υποστηριζε τις αποψεις του καλυτερα απο συνδικαλιστη.

Δεν σημαινει τιποτε αυτο που ειδα εγω ουτε αυτο που ειδες εσυ, Η πραγματικοτητα δεν αρχιζει ουτε τελειωνει εκει που δειχνει η TV

Μαθητής λυκείου είμαι... δεν χρειάζεται να τα δώ στην τηλεόραση

Δημοσ.
Μαθητής λυκείου είμαι... δεν χρειάζεται να τα δώ στην τηλεόραση

Μην βγαζεις συμπερασματα απο αυτα που βλεπεις εσυ για ολους. Ολοι υπηρξαμε μαθητες οπως προειπα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...