pern112 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 hola! θελω να φτιάξω ένα κύκλωμα τηλεόρασης για το σπίτι μου. Ψάχνοντας βρήκα σαν καλύτερη λύση δυο υπέρυθρες κάμερες ενσύρματες και σύνδεση με κάρτα στον υπολογιστή για καταγραφή καθώς οι μονάδες DVR είναι πολύ ακριβές και με απλή σύνδεση σε βίντεο θα γράφει 1-2 ώρες μάξιμουμ. Ψάχνοντας στο εμπαυ βρηκα καρτες με εγγραφη 25-30fps και άλλες πιο ακριβές που φτάνουν στα 120. Η απορία μου είναι αυτά τα frame x sec τι ειναι? Αναφέρονται στην ποιότητα της εικονας? Κατά πόσο διακρίνονται πχ πρόσωπα? Στο χρόνο εγγραφής της εικόνας? οποιος ξερει τιποτα ας βοηθησει thanks! επισης αν καποιος εχει ηδη βαλει καποιο συστημα ας πει ηθελα να ρωτησω κατι για το καλωδιο power+audio/video .Thanks!
madsc Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Στήνω απ΄ όλων των ειδών των κυκλωμάτων καμερών, οπότε ρώτα ότι θες. Η πρώτη προτίμηση στατιστικά είναι δικτυακές κάμερες και εγγραφή σε pc με software μόνο, όπου θεωρητικά έχεις αμέτρητες δυνατότητες. Ρίξε μια ματιά αν σε βολεύει ένα τέτοιο setup. Τα fps ( frames per second ) είναι από το πόσα καρέ σχηματίζεται η κινούμενη εικόνα. Το 25-30 θεωρείται stadar και όσα περισσότερα τόσο καλύτερα, ( όχι όμως απαραίτητα ). Καλώδια power + video υπάρχει και έτοιμο σε 1 sleeve το οποίο απλά βολεύει στην τοποθέτηση. /sc
pern112 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 εισαι ο ανθρωπος μου! λοιπον 1) οι ασύρματες συνδέονται στον υπολογιστή με την κάρτα ή με κάποιο άλλο καλώδιο? Βασικός λόγος που δεν τις προτιμώ ειναι οτι εκπέμπουν ακτινοβολία και ήδη αρκετά λέγονται για τα ασύρματα δύκτια 2) Ψαχνοντας να φέρω από ιταλια με εμπαυ βρήκα ir κάμερες με 6mm φακό και στα 30 Led (αναφέρεται πεδίο στα ΄30 μέτρα με 0 lux φωτισμό) γύρω στα 50 ευρώ. Πιστεύεις ότι με μια κάρτα στα 25-30fps θα μπορώ νά διακρίνω πρόσωπα στο σκοτάδι σε απόσταση 10-15 μέτρα? σε 0 πάντα lux 3) το καλώδιο έχει στην μια άκρη ένα βύσμα για την τροφοδοσία της κάμερας και ένα διπλό για audio-video. Στο άλλο άκρο έχει ένα βύσμα για το τροφοδοτικό και ένα ενιαίο για την κάρτα pci. Σωστά όλα αυτά? και αν θέλεις να το συνδέσεις στην τηλεόραση μόνο? και πώς λέγονται αυτά τα βύσματα? ΄διαβάσω για πολικό το ένα θετικό το άλλο κοκ και έχω ζαλιστεί! 4) ξέρεις τι κόστος έχει ένα τέτοιο καλώδιο ανά μέτρο με τα βύσματα? για να συγκρίνω με ιταλία βασικά ξεκίνησα να κοιτώ για ενσύρματες για το λόγο ότι ειναι πιο φθηνές και μπορούν να συνδεθούν στον υπολογίστή να γράφει 24ωρο. Δεν έχω δει για τις ip κάμερες γιατί φαντάστηκα ότι γίνεται πιο μπέρδεμα αλλά θα το κοιτάξω. Δε θέλω να φτιάξω φρούριο απλά να έχω μια κάμερα για είσοδο παρκινγκ και ενδεχομένως αργότερα αλλη μια περιφερειακά. thanks!!!!
madsc Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 ir κάμερες με 6mm φακό και στα 30 Led (αναφέρεται πεδίο στα ΄30 μέτρα με 0 lux φωτισμό) γύρω στα 50 ευρώ. Για αυτές επέτρεψε μου να έχω τις αμφιβολίες μου, κρίνοντας μόνο και μόνο από τα νούμερα. Μόνο και μόνο το 0 lux που αναφέρει (ανύπαρκτη μέτρηση πρακτικά για εξωτερικό χώρο) φτάνει. Με ip ενσύρματες κάμερες + software εγγραφή έχεις δυνατότητες που μόνο σε ακριβά DVR και AV κάμερες θα δεις. Μπορείς θεωρητικά να συνδέσεις όσες θες πάνω σε switchάκι και να τις βλέπεις/γράφεις μέσα από το pc σου, remote, εγγραφή με ανίχνευση κίνησης κοκ. Για αυτές θα χρειαστείς απλά ένα καλώδιο δικτύου + ρεύματος ή καλώδιο δικτύου και έναν POE ( Power Over Ethernet) adaptor εφόσον το υποστηρίζει η κάμερα. Με AV κάμερες συνδέεις εικόνα συνήθως με 75 Ohm ομοαξονικό καλώδιο, ήχο και ρεύμα με τα αντίστοιχα καλώδια τους. Μετά την έξοδο της μίας κάμερας την συνδέεις στην tv σου για απλή θέαση ή σε απλό dvr/vcr για εγγραφή. Εδώ κατά κανόνα χάνεις την εγγραφή με ανίχνευση κίνησης, οπότε γράφεις για όσο χρόνο διαθέτει το μέσο εγγραφής σου, πράγμα καθόλου πρακτικό για κάμερα ασφαλείας. Τώρα για να συνδέσεις περισσότερες από 1 AV κάμερες είτε θες multiplexer ώστε να χωρέσεις τις 2-4 κάμερες σε μια εικόνα και την έξοδο του στο dvr/vcr/tv είτε επαγγελματικό dvr με παραπάνω από 1 εισόδους ( πας σε 4άρι μετά ). Άσε στην άκρη τα fps, δεν είναι μέτρηση που ανταποκρίνεται στην ποιότητα εικόνας αλλά στην ταχύτητα των καρέ. Για να ξεχωρίζεις πρόσωπα στην απόσταση που ζητάς χωρίς να βγάλεις τα μάτια σου κράτα σαν κριτήριο την τιμή. Υπολόγιζε 150-200Ε για ip κάμερα + ένα απλό pc με κάρτα δικτύου για εγγραφή/θέαση με σχεδόν όλες τις δυνατότητες. Για AV κάμερα υπολόγιζε >120Ε + μια tv μόνο για θέαση, +dvr/vcr αν θες και εγγραφή. Για τιμές ρίξε μια ματιά σε αυτόν => http://www.emimikos.gr που τα έχει μαζεμένα και έχει αρκετά αντιπροσωπευτικές τιμές για το χώρο. /sc
pern112 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 thanks! με την ip δηλαδη ουσιαστικα δεν χρειαζομαι και καρτα pci για τον υπολογιστη. βεβαια το κοστος μαζι με το καλωδιο ειναι αρκετα πιο μεγαλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.