Προς το περιεχόμενο

αλλαγή os

kotsos_licious

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα σε όλους...

είμαι φοιτητής και μπορώ να κατεβάσω δωρεάν κάποια software της Microsoft...

στο φορητό υπολογιστή μου έχω εγκατεστημένα τα Windows Vista Home Premium...

σκέφτομαι να κατεβάσω τα Windows Vista Business 64 bit DVD with Service Pack 1 (αναφέρω την ονομασία όπως ακριβώς εμφανίζεται στην σχετική σελίδα) ...

αυτό που θέλω να μάθω είναι:

1)αξίζει να μεταβώ από το ένα λειτουργικό στο άλλο?

2)θα λειτουργεί σωστά ο υπολογιστής μου??? (drivers και όλα τα σχετικά...)

edit: έχω αυτό...:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907973

thanks in advance...:-)

Δημοσ.

1) Προφανώς και αξίζει εφόσον τώρα η μνήμη του υπολογιστή σου είναι ανεκμετάλλευτη. Τα 64bit vista θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα 4 GB RAM και τα 512MB της κάρτας γραφικών σου.

2) Θα λειτουργεί σωστά, αν η acer παρέχει 64 bit drivers για όλα τα υποσυστήματα του υπολογιστή. Πήγαινε στο site της acer και έλεγξε αν υπάρχουν drivers.

είμαι φοιτητής και μπορώ να κατεβάσω δωρεάν κάποια software της Microsoft...

Δεν είναι τυχαίο που η M$ σου δίνει τη δυνατότητα αυτή... Σκέψου...

500 GB δίσκο έχεις, βάλε και ένα ubuntu να δεις και κάτι διαφορετικό (φοιτητής είσαι άλλωστε - δεν είναι ανάγκη να δεθείς στο άρμα κανενός από τόσο νωρίς)

Δημοσ.

χμ...

έκανα μια βόλτα από το site της Acer αλλά δεν βρήκα κάτι...

εννοείται πως θέλω να μάθω να δουλεύω και με άλλα λειτουργικά συστήματα...

ειδικά το πολυλεγόμενο "Ubuntu"...

αν γνωρίζεις κάποιο link για να το κατεβάσω, πολύ ευχαρίστως...

thanks in advance...

-----Προστέθηκε 10/12/2008 στις 12 : 45 : 12-----

λοιπόν, έστειλα mail στην Acer Hellas και πριν λίγο μου απάντησαν λέγοντας μου ότι:

"Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την Acer Ελλάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να βρείτε όλους τους διαθέσιμους οδηγούς για τον μοντέλο Aspire 8920/8920G στην παρακάτω σελίδα:

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_8920G.html

&

ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/aspire_8920/ "

καθώς και ότι θα πρέπει να κάνω εφεδρικά αρχεία σε περίπτωση που θελήσω να επιστρέψω στο παλιό λειτουργικό...

φαντάζομαι λοιπόν ότι στο link βρίσκονται οι drivers που θα πρέπει να κατεβάσω και να εγκαταστήσω μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του νέου λειτουργικού...

με λίγα λόγια καταλαβαίνω ότι δεν θα αντιμετωπίσω πρόβλημα...

ε?

Δημοσ.
αν γνωρίζεις κάποιο link για να το κατεβάσω, πολύ ευχαρίστως...

http://www.ubuntu.com

Να βάλεις όμως πρώτα τα Svista.

καθώς και ότι θα πρέπει να κάνω εφεδρικά αρχεία σε περίπτωση που θελήσω να επιστρέψω στο παλιό λειτουργικό...

προφανώς εννοεί το restore cd, το οποίο αν δεν το έχεις θα πρέπει να φτιάξεις ένα με την αντίστοιχη εφαρμογή.

με λίγα λόγια καταλαβαίνω ότι δεν θα αντιμετωπίσω πρόβλημα...

Να έχεις όλους τους drivers σε ένα CD (όχι usb flash γιατί μετά την εγκατάσταση μπορεί να μην παίζει το usb πριν περαστούν οι drivers) και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

να σε ρωτήσω...

οκ το αποφάσισα, θα βάλω τα Vista Business...(και μετά και τα Ubuntu..!:-):-):-))

ωστόσο επειδή δεν γνωρίζω σχετικά πολλά πράγματα με την συγκεκριμένη διαδικασία, θα σου ήμουν ευγνώμων αν μπορούσες να με καθοδηγήσεις...

:shifty:αυτήν τη στιγμή διμιουργώ τα αντίγραφα ασφαλείας...

:shifty:έπειτα θα κατεβάσω όλους τους drivers από το παραπάνω link που μου έδωσαν

από την Acer και θα τους βάλω σε ένα CD, όπως μου είπες...

:shifty:μετά θα κατεβάσω τα Business στον υπολογιστή...

η συνέχεια???

πως θα διαγράψω το παλιό λειτουργικό και θα εγκαταστήσω το νέο???

-----Προστέθηκε 10/12/2008 στις 08 : 36 : 25-----

μόλις κατέβασα τον downloader μέσω του οποίου θα κατεβάσω τα Windows Vista Business...

Μόλις τον ανοίγω μου εμφανίζει ένα παράθυρο όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται :

Steps:

1)Authorization (μου ζητάει να επιλέξω partition του σκληρού...)

2)Downloading

3)Unpacking

4)Launch Install

θα γίνει αυτόματα το install των Business δηλάδη παιδιά...?

δεν θα χρειαστεί να προβώ σε κάποια ενέργεια για να απεγκαταστήσω τα παλιά Windows???

ευχαριστώ..

-----Προστέθηκε 10/12/2008 στις 08 : 45 : 16-----

...........?

Δημοσ.

κατέβασα τα Business...

τα έκαψα σε DVD αλλά μόλις εισάγω το DVD στον driver και επιλέξω εκτέλεση μου βγάζει αυτό:

Setup can not run on this version of the Operating System. To install Windows please try booting from the install media.

τι κάνω λάθος παιδιά?

edit: συγχωρείστε με αν γίνομαι κουραστικός αλλά δεν έχω ξαναασχοληθεί ποτέ μου με τέτοια θέματα...

Δημοσ.

το λειτουργικο που εχεις τωρα ειναι 32 bit και αυτο που πας να εγκαταστησεις ειναι 64 bit

δεν μπορει να γινει αναβάθμιση απο 32 σε 64 μεσα απο το λειτουργικο.

πρεπει να μπεις στο bios του φορητου σου και να ορισεις σαν first boot device το dvd drive σου.

θα σου προτεινα να κατεβασεις πρωτα οτι drivers χρειαζεσαι αν δεν υπαρχει δευτερος υπολογιστης ευκαιρος με προσβαση στο ιντερνετ και να τους αποθηκευσεις σε αλλο δισκο η σε αλλο partition απο αυτον που θα κανεις την εγκατασταση.

Δημοσ.

τα έκανα και τα δύο...

έχω κατεβάσει τους drivers και τους έχω βάλει σε CD...

όσον αναφορά το πρώτο που αναφέρεις το έκανα και αυτό. Στο BIOS όρισα ώς πρώτη συσκευή το cd drive με το CD των Business μέσα και αφού έκανα save, ξαναξκίνησε μετά να φορτώνει τα Windows.

Δεν έγινε κάποια άλλη διαδικασία εγκατάστασης...

Δημοσ.

Δεν σου βγαζει μια οθόνη που λεει "press any key to boot from cd..." η κατι παρομοιο λιγο πριν ξεκινήσει να φορτώνει τα windows?

Δημοσ.

όχι...

απλά βάζω το DVD μέσα, κάνω restart, ανοίγω το BIOS, βάζω το cd driver πρώτο, κάνω save και μετά ξεκινά να φορτώνει κανονικά τα Windows, σαν να ανοίγω τον υπολογιστή...

Δημοσ.

Δες μήπως η μητρική σου κατά την εκκίνηση σου δίνει τη δυνατότητα να εμφανίσεις boot menu (χωρίς να μπεις στο BIOS), ώστε να επιλέξεις από εκεί το optical drive ως συσκευή εκκίνησης.

Δημοσ.

παιδιά τελικά έβαλα τα Business...

αλλά ήταν αγγλικό πακέτο και τελικά θα ξαναγυρίσω στα παλιά μου...

θα τα κρατούσα αλλά δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να ψάχνω για να λύσω ένα πρόβλημα...(λόγω αγγλικής γλώσσας...)

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας...!!!

Δημοσ.

Στο windows Update έχει languga pack. Κατεβάζεις τα ελληνικά και μετά απο το regional settings αλλάζεις την γλώσσα στα ελληνικά. Μετά Log off κάνεις και ξαναμπαίνεις και ιδού, ελληνικά :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...