Προς το περιεχόμενο

Eπανεκινήσεις PC εξαιτίας κάρτας γραφικών;

aserprince

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στον υπολογιστή μου είχα μια κάρτα γραφικών (GE Force 5200gs) και αργότερα την άλλαξα (με την GE Force 7600gs) προκειμένου να έχω καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια με τα οποία ασχολούμαι αρκετά.

Τα πρώτα προβλήματα (συγκεκριμένα, αλλοιώμενα pixels και αργότερα επαννεκινήσεις με μαύρη οθόνη) άρχισαν απο τη στιγμή που "τοποθέτησα" ενα pc game (ΜΑRK).

Η κάρτα γραφικών "κάηκε" και επανατοποθέτησα την αρχική της με αποτέλεσμα ο υπολογιστής να κάνει απο τότε άπειρα restarts. Σε τι ωφείλεται αυτή η δυσλειτουργία και τι πρέπει να κάνω.

Τα χαρακτηριστικά του συστήματός μου είναι:

P4 2,4GHz 478 pin 512k

Κάρτα γραφικών: GEFRCE FX 5200 128MB

RAM: 512 MB DDR 333MHz KINGSTON

Σκληρός δίσκος: 40Gb

Μητρική: P4 ECS P4VMM2 V5.0A

Λειτουργικό: Windows XP Pro (Greek Edition)

Δημοσ.
Μηπως εχεις υπερθερμανση;

πως θα δω οτι εχω υπερθερμανση;

υπαρχει καποιο προγραμμα;

-----Προστέθηκε 10/12/2008 στις 11 : 23 : 45-----

εχεις βαλει παλι τους drivers της 5200?

εχω βαλει τους νεοτερους drive

• Moderators
Δημοσ.

Απο τροφοδοτικο πως παμε? Μπορει να μην επαρκουσε για τη 7600.

Παντως να καηκε λογω του προγραμματος αποκλειεται.

Drivers εχεις αλλαξει εννοειται ε? (με καποιους που να ταιριαζουν στην 5200).

Δημοσ.
Απο τροφοδοτικο πως παμε? Μπορει να μην επαρκουσε για τη 7600.

Παντως να καηκε λογω του προγραμματος αποκλειεται.

Drivers εχεις αλλαξει εννοειται ε? (με καποιους που να ταιριαζουν στην 5200).

το τροφοδοτικο ειναι στα 300wat μαρκας αγνωστη.

οταν βαζω την καρτα που καηκε με βγαζει μαυρη οθονη. GEFORCE FX 5200 ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑ DRIVES.

Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι με prescott cpu k 7αρα geforce ενα 300watt no name δεν ειναι κ οτι καλυτερο!μια 7800 που ειχα καποτε συστηνε 400watt psu βεβαια κ αυτοι λενε παντα κατι παραπανω.... σε 350αρι επαιζε αλλα τραβουσε ζορια ψηνοταν το ερμο το τροφοδοτικο:lol:

Δημοσ.

Google Orthos. Κάνεις download.

Extract και τρέχεις το exe.

Πατάς Start για να τεστάρει και κάθεσε κανα 10λεπτο μπροστά στο pc με πρόγραμμα να βλέπεις θερμοκρασίες και βλέπεις που πιάνει max. Ή κατεβάζεις HWmonitor το ανοίγεις παράληλα με το orthos και πάς καμια βόλτα κανα 10 λεπτο. Γυρνάς σταματάς το τεστ και βλεπεις το Hwmonito στην στήλη max πόσο έπιασε ο επεξεργαστής σου ή οι πυρήνες σου

Δημοσ.

Εγω φοβάμαι μήπως η θυρα της κάρτας γραφικών τα έχει παίξει....Εγω θα δοκίμαζα και καμία άλλη κάρτα από κανενα φίλο να δεις μήπως φταίει η μητρική άλλη λύση είναι αυτή που σου αναφέρουν και πιο πάνω να τσεκάρεις τι παίζει με τους οδηγους!

Δημοσ.
Εγω φοβάμαι μήπως η θυρα της κάρτας γραφικών τα έχει παίξει....Εγω θα δοκίμαζα και καμία άλλη κάρτα από κανενα φίλο να δεις μήπως φταίει η μητρική άλλη λύση είναι αυτή που σου αναφέρουν και πιο πάνω να τσεκάρεις τι παίζει με τους οδηγους!

Φοβαμαι πως θα συμφωνησω, αν δεν ειναι καποιο προβλημα της εγκαταστασης των windows (δοκιμασε μια επιδιορθωση εγκαταστασης οχι format ή να τρεξεις καποιο live linux cd) τοτε μαλλον ειναι προβλημα της θυρας γραφικων

Δημοσ.

Φίλοι μου, ακολούθησα πιστά τις οδηγίες σας, και έφτασα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει όντως υπεθέρμανση. Έχοντας αυτές τις ενδείξεις, ποιό είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνω;

Δημοσ.
Φίλοι μου, ακολούθησα πιστά τις οδηγίες σας, και έφτασα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει όντως υπεθέρμανση. Έχοντας αυτές τις ενδείξεις, ποιό είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνω;

Ανοιξε το βαλτο μπρος και κοιτα ποιος αναμιστηρας δεν δουλευει. Συνηθως ειναι του επεξεργαστη. Παντως δεδομενων των πιθανων εναλλακτικων φτηνα την βγαζεις :D

Δημοσ.

Δεν μας λες και τι ακριβως ειδες? Επισης καλο θα ηταν να τρεξεις καποιο προγραμμα ωστε να βλεπεις τις θερμοκρασιες σε κανονικη χρηση του pc σου για να εχεις πιο ολοκληρωμενη εικονα

Οσο ετρεχες το orthos ειχες κανενα restart?

Δημοσ.
Δεν μας λες και τι ακριβως ειδες? Επισης καλο θα ηταν να τρεξεις καποιο προγραμμα ωστε να βλεπεις τις θερμοκρασιες σε κανονικη χρηση του pc σου για να εχεις πιο ολοκληρωμενη εικονα

Οσο ετρεχες το orthos ειχες κανενα restart?

Γεια σας και ευχαριστω για το ενδιαφερον που διχνεται.

Η θερμοκρασια που φτανει το pc μου ειναι μεχρι και 75 κελσιου.

οταν ετραξα το orthos δεν εκανε reset το pc .

αλλα αυτο το pc θα με τρελανει το εχω για αρκετη ωρα αναμενω και δεν κανει reset.

πανω απο 1 ωρα αναμενω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...