Vagolas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας θα ηθελα καποιος ο οποιος εχει κανει την επεμβαση των ενδοφακων να μου πει κατα ποσο ειναι επωδυνη και αν ειναι ευκολο να γινει?Εγω ειμαι 19 χρονων και ολο αυτο ξεκινησε απο πολυ μικρη ηλικια με συγγενικο κατταρακτη μου αφαιρεσαν τον κατταρακτη 2 χρονων περιπου και τωρα στα 19 μου πρεπει να κανω τους ενδοφακους για να μην φοραω αυτα τα χοντρα γυαλια.Η βοηθεια σας θα μου ειναι πολυτιμη
iparou Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Αν κατάλαβα από αυτά που έγραψες, έχεις αφαιρέσει τον φυσικό φακό του οφθαλμού που είχε καταρράκτη. Αυτό δεν γίνεται ποτέ με laser, απλώς έχει επικρατήσει αυτός ο όρος για να ακούγεται ως πιο "εξελιγμένη" τακτική στους διάφορους ηλικιωμένους που πάνε και σκάνε ένα σκασμό λεφτά για να κάνουν εγχείρηση καταρράκτη και που πρέπει κάπως να τα δικαιολογήσουν... Όταν λέμε "laser" εννούμε υπερήχους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κατα τη φακοθριψία, δηλαδή την αφαίρεση (θριματισμός και αναρρόφηση των θραυσμάτων του για την ακρίβεια) του φακού που έχει καταρράκτη. Το να τοποθετηθεί ενδοφακός είναι μια πολύ απλή διαδικασία, εντελώς ανώδυνη, γίνεται με τοπική αναισθησία, και δεν διαρκεί περισσότερο από 20 - 30 λεπτά ανά οφθαλμό. Θα πετάξεις τα μεγάλα γυαλιά που φοράς, αλλά έχε υπόψην σου ότι ο ενδοφακός που θα τοποθετηθεί σε καμιά περίπτωση δεν θα έχει την προσαρμοστική ικανότητα που έχει ο φυσικός φακός του οφθαλμού και ως εκτούτου υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να φοράς γυαλιά (μικρά, καμία σχέση με αυτά που έχεις τώρα) για να βλέπεις χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις αποστάσεις. Βέβαια πριν από 3-4 χρόνια είχαν γίνει κάποιες μελέτες με ενδοφακούς οι οποίοι μιμούνταν σε ικανοποιητικό βαθμό τη λειτουργία του φυσικού φακού του οφθαλμού (πολυεστιακοί ενδοφακοί), αλλά έπαψα απο τότε να παρακολουθώ τις εξελίξεις και δεν μπορώ να σου πω περισσότερα επί τούτου. Σε αυτό τον τομέα καλύτερα να συμβουλευτείς τον οφθαλμίατρό σου... Με 2 λόγια, μην το φοβάσαι, κάντο...
Vagolas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου!Και ο γιατρος μου το ιδιο μου εχει πει απλα ρωταω και εδω για περισσοτερες αποψεις.
findex Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Σήμερα οι πολυεστιακοί ενδοφακοί χσησιμοποιούνται κατα κόρον.Ακόμη η ένθεση του ενδοφακού μόνο είναι πιο ανώδυνη και η αναισθησία φυσικά τοπική. Πόσο το μαλλι?
orotoi Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 ===εδώ το καλό ξέθαμα=== φίλε vagolas.. αν και πολύ καιρό μετά.. λογικά θα το χεις κάνει? Ολα οκ? Τι κόστος περίπου έχουν αυτού του είδους οι επεμβάσεις (με τους ενδοφακούς)?
pantelis21 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Να το ξεθάψω και εγώ το θέμα; Εγώ θέλω να βάλω ενδοφακούς για να διορθώσω μυωπία αστιγματισμό καθώς το θεωρώ ασφαλέστερο από το λέιζερ. Ξέρει κανείς κόστος;
gamsgr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Κι εγώ ενδιαφέρομαι παρόλο που είναι 2019.
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή εχω κορη με υψηλη μυωπια και δεν μπορει να κανει laser ο γιατρος μου ειπε ότι αν ηταν κορη του θα προτιμουσε φακους επαφης εκτος και αν ειχε προβλήματα και μεφακους .Ο ενδοφακος μεν είναι ανστρεψιμη μέθοδος αν δεν παει κατι καλα αλλα δεν παυει να είναι μια επεμβαση με ότι πιθανον να σημαινει. Οικονομικα σιγουρα συμμφερει γιατι αυτή τη στιγμη η κορη μου θελει 160 ευρω το τριμηνο για φακους και για γυαλια που εφτιαξε την περασμενη εβδομαδα μονο για φακους εδωσε 400 ευρω. Ριξε μια ματια εδώ που ο DrNick που γραφει είναι οφθαλμίατρος. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από Γιάννης Platano
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα